FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

NKMramor
Kontakt:

Re: Opste diskusije

Post Postao/la NKMramor » 27 sep 2018, 13:48

slika
slika
Loše ste kopije i totalno nesposobni, smislite nešto svoje... ;)

sloboda72
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la sloboda72 » 27 sep 2018, 17:39

..............................................PLAVI U SUBOTU DOČEKUJU ŠIROKI

....................slika
................................................................27. Septembra 2018. 48 Pregleda

Naredni protivnik za Tuzla City je ekipa Širokog koja na Tušnju gostuje u subotu u 16 sati.

Nakon remija u Zenici i pobjede nad Krupom u srijedu, Starčevićev tim sa velikom dozom samopouzdanja ulazi u duel sa Hercegovcima.

Dolaskom Ubiparipa svakako je da je napad Plavih postao potentniji, posebno kada se uzme u obzir da su u zadnje vrijeme golgeterski raspoloženi Crnkić i Ziljkić te da formu podižu Stojčev i Nukić.

Povratak Hasanovića svakako da je unio novu dimenziju u vezni red Tuzlaka, dok je zadnja linija na čelu sa sjajnim golmanom Fejzićem sve čvršća. Svoje mjesto na lijevom boku sve više opravdava Šarčević koji se strategu našeg tima odužio i pogotkom kontra Krupe.

Sve su to pokazatelji koji govore da se imamo čemu nadati protiv jako dobrog Širokog koji je u srijedu minimalno poražen na Koševu od lidera.

Međutim, dolaskom Sedloskog na klupu Širokobriježana, osjetna je igra na većem nivou tima s Pecare, koji sigurno na Tušanj dolazi nakon poraza na “popravni”.

U prvom meču u Širokom, naš tim je odigrao hrabro i jako dobro, te pokazao da se može bez problema nositi sa ovom ekipom. Gol smo primili iz nespretnog penala.

Izuzev meča sa Čelikom (6:0) Široki je uglavnom postiže jako malo golova pa je za očekivati da će trebati puno strpljenja da se probije taj čvrsti bedem ispred Bandića.

Susret Tuzla City-Široki igra se u subotu na Tušnju od 16 sati u okviru 12.kola BH Telecom Premijer lige BiH.
press Služba FK Tuzla City
https://fktuzlacity.com/plavi-u-subotu-docekuju-siroki/
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 27 sep 2018, 18:07

29.09.2018.-16:00- FK TUZLA CITY - NK ŠIROKI BRIJEG

Glavni Sudija Grbić Zoran – Prijedor
1.Međašni Radaković Igor – Prijedor
2.Međašni Macić Amer – Mostar
4.Bilbija Luka – Prijedor
Delegat Ćosić Mario - Mostar
Posmatrač suđenja Prolić Salem - Sarajevo

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

slika
..................SONJA KAO DA DRŽI MUŠTIKLU OD NARGILE......Grbić Zoran – Prijedor
slika
NARGILA,BOJA ORAHA.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

...........................slika

........"Prijeratni tesar iz Sarajeva i društvo spremaju novu otimačinu bodova u Premijerligi "

.........slika
......................."EKSKLUZIVNO: SALEM PROLIĆ ZASPAO PA OCJENIO SUDIJU!"

........................

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 31 okt 2018, 14:11, ukupno mijenjano 7 puta.
Ja volim FK Tuzla City

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 27 sep 2018, 18:23

Šta Senija Husić dođe Sisoji Husiću?
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 27 sep 2018, 22:38

hahahaa nista Mramor idite sad na nesto novo pa nek opet imaju sta kopirati.

ipak se Sloboda i sve njene aktivnosti intenzivno prate :mrgreen:
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 27 sep 2018, 22:45

Inace samo Sloboda bira svog najboljeg igraca utakmice poslije tekme :kafa:
Tacno vam je macak isprao mozak,ali i logicno dok vas kupi s par dnevnica i javno "stimulise" fukare :wave:
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 27 sep 2018, 22:49

BosanacGorstak je napisao/la:Inace samo Sloboda bira svog najboljeg igraca utakmice poslije tekme :kafa:
Tacno vam je macak isprao mozak,ali i logicno dok vas kupi s par dnevnica i javno "stimulise" fukare :wave:
Inače grafika sasvim slučajno ima 98% sličnosti sa našom i sa tim se počelo par kola nakon što smo mi, samo ko god je pokušao da kopira, nek se ostavi ovoga, totalni je antitalenat. :kafa:

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 27 sep 2018, 22:51

Ma ne treba toliko forsirati ovu pricu o sudijama,kradjama i slicno.Ruku na srce tim nam je odigrao jako kilavo prvih nekoliko kola i mislim da je ovaj bodovni saldo najvise zahvaljujuci Starcevicu.U nekim tekmama nismo imali ni srece,u nekim nismo propisno ni oznojili dresove,mozda smo negdje i zakinuti ali to definitivno nije razlog ove pozicije na tabeli.

Ocekujem od momaka da konacno procepe protiv ovih "favorita" u ligi,Siroki bi bio odlican da konacno proradimo.

Drago mi je zbog Ubiparipa,da je bio od pocetka sezone,imali bi barem 6 bodova vise.Poturalic i Mahmutovic su najblaze receno-nula bodova.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 27 sep 2018, 22:56

NKMramor je napisao/la:
BosanacGorstak je napisao/la:Inace samo Sloboda bira svog najboljeg igraca utakmice poslije tekme :kafa:
Inače grafika sasvim slučajno ima 98% sličnosti sa našom i sa tim se počelo par kola nakon što smo mi, samo ko god je pokušao da kopira, nek se ostavi ovoga, totalni je antitalenat. :kafa:
Ma totalno nebitna stvar,i da je kopirano kakve veze ima.
Svako od nekoga nesto kopira u svijetu fudbala,marketinga i iz mnogih drugih djelatnosti.Neko je prvi u svijetu napravio stranicu svog kluba,neko prvi u BiH,neko prvi u Tz,neko u svom selu..u sustini uvijek od nekoga nesto krene pa ostali to preuzmu.I ovaj sto je napravio to kod Slobode je vidjeo vjerovatno od nekog drugog,jer se vec nekoliko godina to praktikuje u klubovima na zapadu da se bira igrac tekme od strane navijaca.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 27 sep 2018, 23:02

BosanacGorstak je napisao/la:
NKMramor je napisao/la:
Ma totalno nebitna stvar,i da je kopirano kakve veze ima.
Svako od nekoga nesto kopira u svijetu fudbala,marketinga i iz mnogih drugih djelatnosti.Neko je prvi u svijetu napravio stranicu svog kluba,neko prvi u BiH,neko prvi u Tz,neko u svom selu..u sustini uvijek od nekoga nesto krene pa ostali to preuzmu.I ovaj sto je napravio to kod Slobode je vidjeo vjerovatno od nekog drugog,jer se vec nekoliko godina to praktikuje u klubovima na zapadu da se bira igrac tekme od strane navijaca.
Meni dobra povratna informacija da je odlično odrađeno, naročito kad se loše kopira, to je znak da je stvarno dobro odrađeno. :D A svašta nešto sam našao kopirano u zadnjih mjesec dana i mimo vas.:P

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 27 sep 2018, 23:11

Meni dobra povratna informacija da je odlično odrađeno, naročito kad se loše kopira, to je znak da je stvarno dobro odrađeno. :D A svašta nešto sam našao kopirano u zadnjih mjesec dana i mimo vas.:P
Ma toga ima.Pohvale i od mene svakako,ocito znas radit svoj posao i prije ovoga sam znao naletiti na temi Slobode na neke stvari sto si odradio kvalitetno.Isto tako mislim da vam je i oprema ove sezone odlicna bar za oko.Sto se tice nas,dobro je da je se neko sjetio i kopirati ako je vec kopirao,mlad je ovo klub pa ce vremenom i odjel marketinga rasti kako bude rastao klub i pravio bolje rezultate.

Nego jel istina da je Tz city potpisao neki ugovor sa Mramorom,tj omladinskim pogonom?
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 28 sep 2018, 00:29

Odgledao sam gotovo cijelu tekmu na Tusnju protiv Krupe...bas dobra bila... samo dugo nisam vidio da jedna ekipa stvara onoliki broj sansi i onda se dovede u situaciju ili da izgubi ili jedva iscupa bod.... nevjerojatno,sviju mi....i protiv Krupe, super igra.... nekoliko mrtvih sansi,dva gola i onda nicim izazvani poklone ljudima gol i vrate ih u zivot,jbt....na kraju se jedva iscupali.... ponavljam..... nevjerojatno
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 28 sep 2018, 03:44

staragarda je napisao/la:Odgledao sam gotovo cijelu tekmu na Tusnju protiv Krupe...bas dobra bila... samo dugo nisam vidio da jedna ekipa stvara onoliki broj sansi i onda se dovede u situaciju ili da izgubi ili jedva iscupa bod.... nevjerojatno,sviju mi....i protiv Krupe, super igra.... nekoliko mrtvih sansi,dva gola i onda nicim izazvani poklone ljudima gol i vrate ih u zivot,jbt....na kraju se jedva iscupali.... ponavljam..... nevjerojatno
Biće toga još.Tako je to sa debitantima u PL.
Ubiparip je AkoBogda pogodak.On ne melja, on odmah ubada.

- Što se tiče Gigovića ,otvoreno je navlačio Krupi makar onih 10%..

- Ovaj "prcan" Grbić ,će igrati(svirati) za Široki koliko god mogne.Mafija je to.
- Pogledaj samo ko mu je kontrolor suđenja.Salem Prolić - "krmak".

- Eno Peljto 4.sudija u Zenici a Petrović i ne sudi nikako. Odmaraju i Peljtu i Petrovića za narednu sedmicu kad imaju Europske ,dobro plaćene utakmice.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 28 sep 2018, 04:03

Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 28 sep 2018, 04:58

gost....NK GOŠK - NK ŠIROKI BRIJEG ............... 0:0(0:0)..........Sudija: Bojo Danijel - Kiseljak.
NK ŠIROKI BRIJEG - FK ŽELJEZNIČAR..... 0:3(0:1)....................Sudija: Petrović Dragan - Banja Luka
gost....HŠK ZRINJSKI - NK ŠIROKI BRIJEG.......... 0:0(0:0)..........Sudija: Mujić Elvis - Banovići
NK ŠIROKI BRIJEG - FK ZVIJEZDA-09....... 2:0(0:0)...................Sudija :Bojo Danijel - Kiseljak
gost....FK SARAJEVO - NK ŠIROKI BRIJEG..........1:0(1:0)...........Sudija: Petrović Dragan -Banja Luka
gost....FK TUZLA CITY - NK ŠIROKI.......................................Sudija Grbić Zoran – Prijedor

- U PET ZADNJIH KOLA ŠIROKI JE 3 GOSTOVAO I 2 PUTA BIO DOMAĆIN.
- NA 3 GOSTOVANJA 2 PUTA JE REMIZIRAO SA REZULTATOM 0:0 A JEDNOM IZGUBIO 1:0.
- NA 3 ZADNJA GOSTOVANJA ŠIROKI NIJE POSTIGAO NITI JEDAN GOL A PRIMIO JE 1 OD SARAJEVA. UKUPNO JE U ZADNJIH 5 KOLA PRIMIO 4 GOLA.(3 KUĆI I 1 NA STRANI)
- NA 5 ZADNJIH UTAKMICA ŠIROKI JE POSTIGAO 2 GOLA(ZVIJEZDA09)
- PROTIV GOŠKA I ZRINJSKOG NA GOSTOVANJMA SU REMIZIRALI SA ISTIM REZULTATOM 0:0.
- U ZADNJIH PET KOLA PO 2 PUTA ŠIROKOM SU SUDILI PETROVIĆ DRAGAN IZ B.LUKE I DANIJEL BOJO IZ KISELJAKA TE 1 PUT MUJIĆ ELVIS IZ BANOVIĆA..

- GOLMAN LUKA BILOBRK PROTIV ŽELJEZNIČARA U KUPU DOBIO JE CRVENI KARTON I KAŽNJEN (3) UTAKMICE.PRVU NIJE BRANIO PROTIV ZVIJEZDE 09, DRUGU PROTIV SARAJEVA .SAD SLIJEDI UTAKMICA PROTIV TUZLA CITYa .KOŽUL JE U SARAJEVU ZARADIO (3) ŽUTI I NEĆE IGRATI PROTIV TUZLA CITYa.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 29 sep 2018, 10:05, ukupno mijenjano 4 puta.
Ja volim FK Tuzla City

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 sep 2018, 10:08

Slobodo brate 3:58 navecer o sudijama. :zzz:

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 28 sep 2018, 12:55

.................................................U SUSRET UTAKMICI PROTIV NK ŠIROKI

- Nakon utakmice protiv Krupe i uknjižena 3 boda Tuzla City sutra u subotu na Tušnju dočekuje NK Široki.

- OVO SU SASTAVI ŠIROKOG I TUZLA CITYa OD 1. KOLA PRVENSATVA 2018/19
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ŠIROKI: Bilobrk,- Ćorluka, Barišić, Kovačić,-Kvesić -(od 55. Marković), Begonja (od 68. Kožul), Babić, - Turčin, Matić, Popović,- Bagarić.

TUZLA CITY: Fejzić,- Efendić,Kojić, Kostić,Čomor, - Stjepanović, Šećerović,- Crnkić (od 65. Ziljkić), Mitrović (od 75. Poturalić),Nukić -(od 81. Murga), Stojčev.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NK Široki protiv FK Sarajevo 26.09./18:BANDIĆ, -BARIŠIĆ(BEGONJA), PERKOVIĆ,KOVAČIĆ, MARKOVIĆ,- KOŽUL, BABIĆ,- ĆORLUKA(POPOVIĆ), ELIOMAR,KVESIĆ(JURIĆ),-BAGARIĆ.

IGRALI SU BEZ KAŽNJENIH MATIĆA I ĆABRAJE.
SAD JE (3.) KARTON DOBIO KOŽUL PA NEĆE IGRATI KAO NI BILOBRK ZBOG CRVENOG KARTONA OTPRIJE(3 UTAKMICE KAZNE).

-Široki je ostao sa istim igračima na rosteru a novi trener Sedloski upoznaje ekipu i pokušava od postojećeg kadra izvući maksimum.Matić sigurno a i Ćabraja će biti meću 11 startnih.Kožulovo neigranje je izvjestan hendikep jer je on iiskusan defanzivac.Vidimo da je ljetos ušao kao rezervni igrač kad je trener Pavić zatvarao meć.Iako se mladi golman Bandić istakao na Koševu ipak ,Bilobrk je čudo od golmana i njegovo odsustvo itekako se osjetiti u ekipi .Golman u svakoj ekipi znači više od običnog igrača.

- Rezultati im u zadnje vrijeme nisu impozantni pa je to bio razlog dovođenja novog trenera ,Makedonca Sedloskog.

gost....NK GOŠK - NK ŠIROKI BRIJEG ...............0:0(0:0)..Sudija: Bojo Danijel - Kiseljak.
NK ŠIROKI BRIJEG - FK ŽELJEZNIČAR..... 0:3(0:1)............Sudija: Petrović Dragan - B. Luka
gost....HŠK ZRINJSKI - NK ŠIROKI BRIJEG..........0:0(0:0)...Sudija: Mujić Elvis - Banovići
NK ŠIROKI BRIJEG - FK ZVIJEZDA-09.......2:0(0:0)............Sudija :Bojo Danijel - Kiseljak
gost....FK SARAJEVO - NK ŠIROKI BRIJEG..........1:0(1:0)...Sudija: Petrović Dragan -B. Luka
gost....FK TUZLA CITY - NK ŠIROKI..............................Sudija Grbić Zoran – Prijedor

- U PET ZADNJIH KOLA ŠIROKI JE 3 GOSTOVAO I 2 PUTA BIO DOMAĆIN.
- NA 3 GOSTOVANJA 2 PUTA JE REMIZIRAO SA REZULTATOM 0:0 A JEDNOM IZGUBIO 1:0.
- NA 3 ZADNJA GOSTOVANJA ŠIROKI NIJE POSTIGAO NITI JEDAN GOL A PRIMIO JE 1 OD SARAJEVA. UKUPNO JE U ZADNJIH 5 KOLA PRIMIO 4 GOLA.(3 KUĆI I 1 NA STRANI)
- NA 5 ZADNJIH UTAKMICA ŠIROKI JE POSTIGAO 2 GOLA(ZVIJEZDA09).
- PROTIV GOŠKA I ZRINJSKOG NA GOSTOVANJMA SU REMIZIRALI SA ISTIM REZULTATOM 0:0.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-SVE U SVEMU , NK ŠIROKI JE DIO DAVNO USPOSTAVLJENE ŠKUTORSKO-SARAJEVSKE KOALICIJE KOJA VEĆ VIŠE OD 10 GODINA UGLAVNOM DIJELI PARE KOJE EVROPA "DARUJE" ZA TRI PRVOPLASIRANA KLUBA I OSVAJAČA KUPA.(SELJO,SARAJEVO,ZRINJSKI,ŠIROKI).

- FK Tuzla City nakon prvih 11 kola ima sljedeći skor: ...11 utakmica...3 pobjede..2 remija...6 poraza uz gol razliku......9:13.....i ...... 11 osvojenih bodova nalazi se na 9 mjestu tabele PL.
- Utakmicom u Zenici 1:1 i protiv Krupe 2:1 TuzlaCity ja uvezala 2 meča bez poraza i osvojila 4 boda.Pobjedom protiv Širokog posuli bi "biber po pilavu" i sa 14 bodova popravili bodovno stanje a i opšte stanje ekipe.Jer, slijedi gostovanje u Bijeljini pa dolazi Mladost koja sa novim trenerom Zildžovićem podiže formu a onda gostujemo Slobodi.Nema odmora dok traje obnova."Šećerović i Poturalić su "požutili i neće igrati protiv Širokog.U ekipu se vraća Vukmirović koji je "preležao žuticu".Istina teško i primaju gol jer od ukupno 4 primljena 3 su dobili od Selje na Pecari a jedan na Koševu.Dakle i FK Sarajevo je uspjelo zabiti samo jedan gol Širokom.
- Puno će trčanja trebati ,nema govora.Bitka će se odvijati na sredini. Zato bi ranim golomu mreži Širokog okrenuli vodu na svoj mlin.
Ako ga pak ne bude, valja kidisavati na svaki kvadratni decimeter Tušnja.Nadam se i dobroj posjeti i podršci sa tribina.Mogu ovi momci napokon probiti led i početi osvajati bodove u nizu.Trčanje mora biti kontinuirano i vrlo sihronizovano.Tehnike ne fali niti individualne a ni kad je u pitanju kombinovanje, pasovi,lopta u prostor itd.Nukić je protiv Krupe konačno pogledao i vidio Ubiparipa za 1:0.To me jako obradovalo.On očito voli da igra po desnoj strani i to mu leži.Jer tako poslije silnog trka svojom desnom nogom može da napravi najkorisniji potez.Igra na lijevom krilu za njega je mučenje ,bar za sada.Ima i Efeta iza leđa i jedan drugog neka pomažu kada napad ide tom stranom.Lijevo će morati Crnkić ili Vukmirović.Mada ja vidim Vukmirovića i kao središnjeg igrača .Ne znam, proba li se to, pošto ne gledam treninge.Ako Stjepanović izdrži poluvrijeme bit će dobro.Onda ga može zamijeniti Vukmirović ukoliko Hasanović mogne do kraja.itd ,itd. Mada imam neki predosjećaj da će Stokić riješiti ovu utakmicu ali ne bih da budem dosadan,to ostavljam za sebe.
- Barba Starčević raspolaže sa dovoljnim brojem dobrih igrača koji su u stanju da opravdaju ukazano povjerenje.On sad ima i iskustvo više kad je Široki u pitanju ,a imaju ga i neki igrači koji su se nafulali na Pecari .Dolazak Ubiparipa je evidentno pojačanje.Za mene je isto tako Hasanović koji je napokon počeo da igra itekakvo pojačanje u veznom redu.Crnkić konačno onaj kakvog smo ga gledali baš u Širokom.Tuzla City sa Nukićem 1997. godište ispunjava paragraf Saveza o jednom momku do 21godine života u prvoj postavi.
- Vjerujem da je i Stjepanović sanirao ozljedu tako da može biti na raspolaganju Šefu.Tu je i uvijek ga treba spomenuti Joco Stokić igrač "vidra".On nam treba jer Stojčev nikako ne postiže kontinuitet kad je kvalitet igre u pitanju.Preveliki, bar za njega broj netačnih pasova protiv Krupe, zaista čovjeka razočaraju.
- U utakmicu se mora ući jako i težiti brzom vodstvu.To bi bio pravi način da se razbije betonski bunker s kojim dolazi Široki.Oni tehnički gledano nisu ništa bolji od nas .Ne čudi da u skoru pet zadnjih utakmica imaju tek dva data gola i to Zvijezdi 09.
- Sudije su počeli da igraju svoje "đavolje kolo".Dosuđeni i ne-dosušeni penali.Pa guranje jedne ekipe davajući joj očigledan vjetar u leđa samo potvrđuju da je ta zgrada posve truhla i da je održavaju još samo klubovi svojim entuzijazmom i upornošću.Ovdje ne misim na "veliku četvorku" jer oni su dio tala i ne samo to,nego su oni tu kuću i doveli u ovakvo stanje bez-smisla.Džaba njima ono što zidaju nekakve zgradurine .To naš fudbal neće pomaći niti jedan milimetar na bolje.
-Zato ,fudbalski sladokusci, dođite sutra na Tušanj a i u srijedu kada NK Široki opet gostuje u Kupu protiv Slobode.
Pokažimo da smo grad fudbala ,bili i ostali.Uz Božiju pomoć do pobjeda.

........................

-
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 29 sep 2018, 10:03, ukupno mijenjano 16 puta.
Ja volim FK Tuzla City

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 28 sep 2018, 14:26

Postoji li šansa da bude neki stream sutra iz Tuzle sa utakmice Tuzla City -Široki?
Hvala
It's better when it's live

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 28 sep 2018, 15:49

slika

Napadnute sudije nakon utakmice Širokog Brijega i Sarajeva

Piše: D. B.
26.9.2016. u 09:04

Napadnute sudije nakon utakmice Širokog Brijega i Sarajeva
Ognjen Valjić
Sudije utakmice 10. kola Premijer lige BiH između Širokog Brijega i Sarajeva napadnuti su sinoć prilikom odlaska iz hercegovačkog grada.
Napad na arbitre na čelu s Ognjenom Valjićem dogodio se sinoć u nekoliko kilometara od stadiona Pecara na kojem su Široki Brijeg i Sarajevo remizirali 2:2. Njih je presrela grupa navijača koji su ih sustigli automobilima.
Sudija Sreten Udovičić je bio u automobilu s Ognjenom Valjićem te je uspio izbjeći automobile navijača, dok je drugi automobil u kojem su bili suci Ermin Ribić, Husein Terzić i Senad Ibrišimbegović pogođen iz kafića u Širokom Brijegu.
Ipak, sudije nisu povrijeđene, ali su događaj prijavili policiji te su u policijskoj stanici dali izjave.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

POKUŠAJ UBISTVA Fudbalske sudije iz Republike Srpske hteli da gurnu u provaliju u Širokom!

D. Basara / D. Božić 27.09.2016. 09:51

Smrt smo izbegli u sekundi, a nismo ni svesni kako smo izbegli sletanje u provaliju, tvrde fudbalske sudije iz Banjaluke i Prijedora.

Oni su napadnuti u blizini Širokog Brijega. Banjalučanin Ognjen Valjić je bio glavni sudija derbija između Širokog Brijega i Sarajeva (2:2), a po završetku utakmice uputio se kući zajedno sa pomoćnikom Sretenom Udovičićem iz Prijedora i sugrađaninom Draganom Petrovićem, koji je bio četvrti arbitar. Valjić tvrdi da su samo pukom srećom ostali živi nakon što im je put preprečio drugi automobil i pokušao da ih izgura u provaliju u mestu Kočerin između Širokog Brijega i Posušja.

- U jednom trenutku pretekao nas je automobil „ford fijesta“ crvene boje. Vozač tog auta je naglo zakočio i pokušao da nam suzi put, kako bismo išli prema provaliji. Pitanje je šta bi bilo da kolega Udovičić nije munjevito reagovao i u deliću sekunde izbegao udar. Zatim su nas sačekala još dva automobila u obliku latiničnog slova V, pored kojih je bilo nemoguće proći. Onda smo se uputili u rikverc i uspeli da im pobegnemo, a usput smo pozvali policiju i ljude u Fudbalskom savezu BiH. Nemam reči kojima bih opisao ovo, osim da je reč o pokušaju ubistva - rekao je Valjić.

On nije želeo da komentariše da li bilo koji od dva kluba čiji je meč vodio može da ima veze sa ovim dešavanjima.

- Strogo nam je zabranjeno da komentarišemo utakmice, pa vas molim da me razumete - istakao je Valjić.

Osim „neprijatnosti“ koju su imale sudije iz Republike Srpske, Travničaninu Huseinu Terziću oštećen je automobil, koji je bio parkiran kod stadiona „Pecara“, a najverovatnije je pogođen kamenom ili flašom. Očevici koji su bili na utakmici tvrde da je bilo povika na sudije, te da je publika vređala Srbe i Bošnjake (muslimane) uz povike “Ovo je Lištica” (predratno ime Širokog Brijega).

Ovo nije prvi incident na mečevima Širokog i Sarajeva, a 4. oktobra 2009, posle nereda koje su izazvali navijači gostujućeg tima „horde zla“, ubijen je njihov pripadnik Vedran Puljić. Za taj čin je optužen Oliver Knezović, a suđenje se vodi u Hrvatskoj, gde je on nastanjen.

Iz MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona su istakli da je u toku „provera navoda iz prijave“ koju su uputile sudije.

Udovičić: Ne znam kako smo se spasli

Prijedorčanin Sreten Udovičić tvrdi da nije svestan kako automobil kojim je upravljao nije završio u provaliji.

„Sve se odigralo u deliću sekunde, dva puta smo se okrenuli na putu, nakon što nas je crveni ‘ford‘ pokušao izbaciti sa puta. Zatim smo opet naišli na „rampu“ i morao sam da vozim nekoliko stotina metara u rikverc da bismo pobegli. U policiji sam rekao da na putu imaju kamere i da se sve može videti, ali mi je policajac odgovorio da ih ne učim njihovom poslu".

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NS/FS BiH osuđuje napad na sudije
ponedjeljak, 26. septembar 2016. 02:00

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje napade koji su, za sada, neidentifikovana lica izvršila na sudije Ognjena Valjića, Sretena Udovičića i Senada Ibrišimbegovića nakon utakmice 10. kola BHT Premijer lige NK Široki Brijeg - FK Sarajevo

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje napade koji su, za sada, neidentifikovana lica izvršila na sudije Ognjena Valjića, Sretena Udovičića i Senada Ibrišimbegovića nakon utakmice 10. kola BHT Premijer lige NK Široki Brijeg - FK Sarajevo.

Ovaj nemili događaj, u kojem je bio ugožen fizički integritet mladih ljudi, ne samo da zabrinjava, nego i upozorava na preduzimanje energičnih mjera kako se ovakvi incidenti više nikad ne bi desili.

U tom kontekstu, NS/FS BiH očekuje od nadležnih bezbjedonosnih organa da što prije identifikuju i procesuiraju počinioce napada na sudije.

Nadležni organi NS/FS BiH će tekođe provesti odgovarajući postupak u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti koje su prethodile nemilim događajima nakon utakmice u Širokom Brijegu. Savez će istrajati u nastojanju da zaštiti takmičenje i službena lica u obavljanju dužnosti.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Valjić i Jakupović okončali sudijsku karijeru

Podnijeli zatjev Komitetu za suđenje
Sudijska "A" lista u drugom dijelu sezone doživjet će određene promjene.

S. Mlaćo
12.12.17. 14:24

Naime, dvojica iskusnih sudija Edin Jakupović i Ognjen Valjić podnijeli su zahtjev Komitetu za suđenje NFSBiH za okončanje sudijske karijere.
Ovu informaciju potvrdili su iz Komiteta za suđenje NFSBiH, a njihovom zahtjevu će biti udovoljeno, tako da ovaj iskusni dvojac neće biti na listi u drugom dijelu sezone BH Telecom Premijer lige.
U svojoj sudijskoj karijeri Valjić i Jakupović su bili i internacionalnoj listi sudaca, a nije poznato zbog čega su donijeli ovakvu odluku.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 29 sep 2018, 11:09, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 28 sep 2018, 20:47

..........

12. KOLO..29.09.2018.

NK Čelik - FK Krupa 3:1
FK Tuzla City - NK Široki 0:0
FK Sarajevo - FK Radnik 2:1
FK Zvijezda 09 - FK Mladost 0:2
NK Zrinjski - FK Sloboda 2:0
FK Željezničar - NK Gošk 30.09.2018.

Tabela
1.FK Sarajevo.................... 11... 7... 3... 1...24 : 8.. .24
3.FK Željezničar................. 11... 6... 4... 1...17 : 7.. .22
2.HŠK Zrinjski.................... 11... 7... 1... 3...16 :11.. 22
4.FK Sloboda..................... 11... 5.... 3... 3....8 : 4.. 18
5.NK Široki ....................... 11... 4... 5... 2...12 : 6...17
6.FK Radnik ...................... 11... 3... 5... 3....8 : 8... 14
7.NK Čelik......................... 11.. 3.... 5... 3....7:12...14
8.FK Krupa........................ 11... 2... 5... 4...16 : 17. 11
9.FK Tuzla City................... 11... 3... 2... 6....9 : 13.. 11
10.FK Mladost .................... 11... 2... 4... 5....10 :16. 10
11.NK GOŠK....................... 11... 1... 4... 6.....8 :18... 7
12.FK Zvijezda - 09.............. 11... 0... 5... 6.....7: 22... 5

13. KOLO..06.10.2018

Željezničar - Čelik
GOŠK - Zrinjski
Sloboda - Zvijezda 09
Mladost DK - Sarajevo
Radnik - Tuzla City
Široki - B.Krupa

......................................................BUDI I TI TUZLA CITY
...................................................slika

slika
VEDATOR SA DRESOM FK TUZA CITY
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 26 dec 2018, 21:57, ukupno mijenjano 4 puta.
Ja volim FK Tuzla City

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.