Club Atletico de Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

L_blancos
Kontakt:

Re: Club Atletico de Madrid

Post Postao/la L_blancos » 03 sep 2013, 01:21

dadnan je napisao/la:Ja samo ne kontam sto ovaj atletico ne uradi nesto po pitanju golmana. Okay imaju odlicnog golmana mozda i najveceg talenta al rijec je o posudbi. Nije dugorocan period. Samo treniraju nekome golmana i onda ce izvisiti. Bolje da probaju otkupiti ugovor ili naci neki back-up.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/rober ... 37403.html" onclick="window.open(this.href);return false;

dadnan
Kontakt:

Post Postao/la dadnan » 03 sep 2013, 01:29

I nije bas nesto s obzirom da dok dodje da bude broj jedan bice vec oko tridesete godine al eto. Nece bas sebi nesto pomoci.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 sep 2013, 11:28

Cholovi ratnici 8-) , konačna ekipa za ovu sezonu, ili barem do januara :)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 03 sep 2013, 15:06

Svaka cast Rio za ovaj Grafikon koju fino pokazuje da Colo na svakoj poziciji racuna na bar dva podjednako kvalitetna igraca, cak mislim da je najbolja ekipa koju je Atletico imao jos od kada se vratio iz druge lige.

Samo sam u nedoumici kada je u pitanju Villa. Ne znam koliko ce on dati , vjerojatno nece doci do statistike Falcaa kao strijelac , ali mislim da bi mogao donijeti druge pozitivne stvari u nasoj igri , vise ucestvuje u izgradnji napada tu na 3/4 terena . Vec je zabio i asistirao . Tu jos postoji nekoliko igraca u ovom trenutku koji su napravili korak naprijed u smislu da su bolji igraci kao Arda , Koke , Costa ili cak i Mario . :D

Vezni red i obrana ce ostati na visokom nivou za sada , a također su ciljano dovedeni igraci Toby , Gimenez ili Insua , plus dolazak Guilavoguia na sredini terena je samo pojacao ekipu,rekao bih vise od potrebnog. Dakle ti igraci garantiraju da ce kvalitetno mijenjati prvotimce u bilo kome trenutku to bude potrebno . Dolazak playmakera ne cini mi se sada toliko potrebno kao sto vecina vjeruje , uglavnom zbog toga sto taj play nema mjesta u sistemu 4-2-2-2 i također mora se uzeti u obzir da Koke i Arda odlicne grade te napade. Da je dosao taj playmaker neki od njih bi morao na klupu ,sto bi bila velika steta . A ne treba zaboraviti da je tu Oliver ,malo po malo i on ce imati svoju ulogu u ovoj ekipi .

Adrian je bio sve dogovorio sa Monacom ,ali na Colino insistiranje ostao je . Adrian ima kvalitetu ,ukoliko se vrati u formu moze predstavljati enormno veliko pojacanje za ekipu . Guilavogui jasno je profil igraca koji voli Cholo i sigurno da ce biti starter u ekipi cim prodje taj period adaptacije. Mario je odlican bio na pocetku sezonu,ali za razliku od njega , Joshua ne gubi cesto lopte i on zna da iznese loptu,da pretrci pola terena s njom ako treba,bolje pokriva teren i nerijetko je strijelac. Ono sto je jos bitno a to je da se kicma ekipa nije promijenila u zadnje tri sezone. Nesto sto je Science fiction bilo prethodnih godina . Samim tim ekipa je dosta uigranija Pohvalio bih i odlicnu politiku kluba ovog ljeta (takodje nesto sto je Science fiction bilo za mene :mrgreen) ,uzeli su Villu za neku sicu ,doveli Demichelisa gratis da bi ga prodali Shitiyu za 5 miliona i taj novac plus 2 ulozili u kvalitetnog mladog igraca . 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 04 sep 2013, 12:17

Dokle se doslo sa novim stadionom?? Ako se dobro sjecam bilo je price da je stadion podalje od centra i da bi to moglo utjecati na posjetu. Uzimajuci u vidu da neke tekme u spaniji pocinju u 22 ili 23h navece nebi me zacudilo ni sekunde.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 04 sep 2013, 13:41

Oliver, Koke i Manquillo produžili ugovore do 2018 8-)

Olieva klauzula je sada 24mil, a radi se na produženju i za Ardu, Godina i Juanfrana :D
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 04 sep 2013, 17:44

zeljocity je napisao/la:Dokle se doslo sa novim stadionom?? Ako se dobro sjecam bilo je price da je stadion podalje od centra i da bi to moglo utjecati na posjetu. Uzimajuci u vidu da neke tekme u spaniji pocinju u 22 ili 23h navece nebi me zacudilo ni sekunde.
Dakako da se novi stadion nalazi dosta daleko od centra.Evo ti i mapa koja jasno pokazuje gdje se nalazi novi stadion,a gdje se nalazi Calderon . Licno ne vjerujem da ce nesto previse ta udaljenost utjecati na prosjek gledatelja po utakmici . Ima neposredno pored stadiona velika metro stanica ,a metroom dođes gdje god zelis stvarno jako brzo.
Osim toga,Madridsko Gradsko vijece ima u planu da uvede nove autobuske linije zbog poboljsanje pristupasnosti cijelom ovom naselju ,tako da ce navijaci moci na razne nacine dolaziti do stadiona.
slika
Radovi na Stadionu teku naravno laganim tempom :mrgreen:
slika

Stadion ce biti predobar,unutrasnjim izgledom podsjeca na Wembley,ali nikako ne mogu zamisliti Atleti bez Calderona i himna ce izgubiti smisao :roll:
rio_Ferdy88 je napisao/la:Oliver, Koke i Manquillo produžili ugovore do 2018 8-)

Olieva klauzula je sada 24mil, a radi se na produženju i za Ardu, Godina i Juanfrana :D
Interesuje me koliko je otkupna klauzula Kokmana a nigdje ne mogu a nadjem taj podatak :? znam da je bila 24 miliona,valjda je sada veca i trebala bi biti bar duplo s obzirom na njegove igre u prosloj sezoni ,ali i na pocetku ove. Drago mi je sto su produzili ugovore,svu trojicu zelim gledati u narednih 5-6 godina u dresu Atletica.
A,Atleticovom talibanu pod hitno povecati klauzulu na 50-60 miliona. Igracina je postao samo takva. 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 04 sep 2013, 18:46

Arda je mozda i najbolji igrac lige u ova tri kola.

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 06 sep 2013, 16:16

Kako uvalise Demichelisa Citiju eno povrijedio se 6 sedmica.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 06 sep 2013, 19:01

soe je napisao/la:Kako uvalise Demichelisa Citiju eno povrijedio se 6 sedmica.
Onda taj transfer jos vise dobija na tezini :mrgreen:

Nego... citam da su Gilma -Cerezo krajem mjeseca uplatili 51 milion eura poreznoj ,te jos 50 na dugove koje ima Atletico prema bankama . Sto znaci da je od 2011 ,pa do danas uplaceno 154.500.000 € , a ukupno je ostalo jos nekih 60 miliona koje bi klub trebao ocistiti do 2016-2017.

Ovaj podatak na prvu Gilmu cini kao nekim postenim frajerom ,no oni su platili samo ono sto su duzni platiti,novac su posudjivali od banaka s kojima ce dug i dalje biti veci prema istima ,tako da se ne treba zavaravati . Samo se treba zapitati gdje je novac koji nisu uplatili na vrijeme ? 8-)

Inace,sutra ako se ne varam bice proglasen domacin OI gdje je Madrid medju kandidatima . Ako Madrid dobije domacinstvo OI onda ce radovi na stadionu biti znantno ubrzani,dok drugi kazu da ukoliko ne dobije,onda se necemo preseliti na taj novi stadion do 2060 :mrgreen: isto tako kazu da ce stadion prvobitno biti izgradjen kao fudbalski s planom da se godinu dana prije OI makne prvi red tribina da bi se napravila atletska staza.
U tom slucaju klub ce morati izdvojiti 20 miliona eura za te radove. Nakon zavrsetka OI sve ce se vratiti u prvobitno stanje. slika

freddy25
Kontakt:

Post Postao/la freddy25 » 06 sep 2013, 20:47

Koke, Villa i Mario Suarez u prvoj postavi za Španjolsku protiv Finske. Nadam se da će dobro iskoristiti priliku i odigrati dobru utakmicu. :)

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 07 sep 2013, 11:54

freddy25 je napisao/la:Koke, Villa i Mario Suarez u prvoj postavi za Španjolsku protiv Finske. Nadam se da će dobro iskoristiti priliku i odigrati dobru utakmicu. :)
Koke igrao beka :| . Bolje da ih ne zove vise. D .Costa bi razvaljivao u ovoj repku u tandemu s Villom. Valjda dobije poziv koliko ga vec ne zovne Lex Luthor. :? Danas u 14: 00 je proglasenje domacina OI. Ne znam sta vise da zelim,da ih dobije Madrid pa da se taj stadion zavrsi,ili da neki drugi grad dobije doamcinstvo cisto da moze uzivati jos dugo dugo u carima Calderona.

RickBlaine
Kontakt:

Post Postao/la RickBlaine » 07 sep 2013, 23:24

Izgleda da bi mogli ostati na Calderonu duze vrijeme :mrgreen:
Madrid opet izgubio Olimpijadu. Treci put za redom, i svaki put sa istim entuzijazmom. Neka, da ne citam na Marci i AS-u jos deset dana o tome. Makar vidim da se zale na ovu odluku :lol:
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 08 sep 2013, 11:44

Ne treba ni da pomisljaju da podnesu kandidaturu za 2024. jer tada vec moraju Amerima da daju olimpijske igre.
Sta ti znam,ova odluka ima i pozitivnih i negativnih posljedica po klub. Neke negativne su da ce sada ova odluka komiteta utjecati na ritam gradnje, nece biti zurbe, infrastruktura stambenih zgrada i poslovnih prostora u Olimpijskom selu vjerovatno nece biti realizirane . Iako Gilma i Cerezo kazu da ce stadion biti gotov u predvidjenom roku a to je sezona 2015-2016 .

Uostalom,ove igre Spaniji u ovakvoj situaciji su najmanje potrebne,da su dobili domacinstvo .to bi znacilo da svi moraju placati vise poreze,isto tako citao sam da se svi Olimpijski gradovi nisu oporavili kasnije nakon ulozenih para u OI.

Klub je nekako najvise profitirao s ovom odlukom zato sto ce sada stadion biti konstruiran kao iskljucivo fudbalski .
U principu, FCC, firma koja je odgovorna za izgradnju novog stadiona, ima ukupno vrijeme od cetiri godine, sve do 2015, da zavrsi novi stadion . Atleti je mislim jos davno platio parcelu za izgradnju . Uglavnom,nigdje nam se ne zuri . :D

Inace,na MD pise da Liverpool dolazi po D Costu u januaru ,dok United dolazi po Ardu . Don´t stop the party!!

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 09 sep 2013, 11:20

Ma nema nista od prodaje na zimu pogotovo ako se grupa prodje.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 09 sep 2013, 13:29

Ma ne vjerujem ni ja da su ludi da bilo koga prodaju ,pogotovo nakon sto su skoro svi produzili ugovore ,jos citam da je Arda vrlo blizu da uradi isto . Saznao sam da otkupna klauzula Kokea i Olivera nakon sto su produzili ugovore iznosi 36 miliona ,dok klauzula Manquilla iznosi 24 mil eura. Diego Costa: " koliko me je kostalo da igram za Atleti, kako cu ici sada ''. Jeste doduse,niko se nije namucio kao on ,toliko posudbi u neke manje klubove,toliko povreda, sada kada se izborio za to da igra u Atleticu nema teorije da ode negdje. Bar ne ubrzo .

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 10 sep 2013, 19:53

Konacno predstavljen Toby 8-)
slika
Protiv Skotske igrao na poziciji desnog beka i pritom bio jedan od najbolje ocjenjenih igraca crvenih Sejtana .
Kakav luksuz da ti reprezentativci Belgije ,Francuske ili Spanije sjede na klupi . :ugeek:

freddy25
Kontakt:

Post Postao/la freddy25 » 12 sep 2013, 15:12

Juanfran produžio ugovor do 2017 :)

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 12 sep 2013, 17:32

slika
Ovo mu nikada necu zaboraviti . Drago mi je sto je produzio ugovor jer je jedan od igraca koji sve ostavlja na terenu za ekipu , vidi se da osjeca boje kluba . Grande Junfran . Jos ostaje da vidimo hoce li Taliban i Godin uraditi isto.
Inace.Giminez debitovao za repku Urugvaja . Kazu da nije bio los,cak je jednom prilikom dobro nasrnuo na Falcaa i pokazao da ima muda i materijala da bude mesar kakvog prizeljkujemo u buducnosti .
Nije mala stvar s 18 god debitirati za velesilu poput Uruguvaja.

U međuvremenu dosta je jos igraca Atletia nastupilo za svoje repke,tako da ocekujem da Colo napravi odredjene rotacije u subotu protiv Almerie,najmanje tri ili cetiri promijene jer treba postediti neke igrace za utakmicu protiv Zenita gdje je izuzetno vazno startati s tri boda.

Mislim da postoji sedam igraca koji imaju sigurnu poziciju za tu tekmu : Courtois, Juanfran, Miranda, Godin, Filipe, Gabi i Diego Costa. Villa je zadobio neku povredu protiv Finske ali nije nista ozbiljno . Njega bi trebao mijenjati Adrian . Tu jos mozda zaigraju Leo , Tiago i RG umjesto Maria, Arde i Kokea. 8-)

RickBlaine
Kontakt:

Post Postao/la RickBlaine » 14 sep 2013, 10:08

slika

Koji retard ovaj vas mali Urugvajac :lol:
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, enobarca, Jabroni, tutankamon1905 i 10 gostiju.