Vels - BiH / BiH - Belgija

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Šta očekujete od ovog dvomeča:

6b
54
15%
4b
75
21%
3b
43
12%
1b
111
31%
0b
80
22%

Ukupno glasova: 363

bhsport
Kontakt:

Re: Vels - BiH / BiH - Belgija

Post Postao/la bhsport » 14 okt 2014, 10:02

Ja cu pokusati pronaci pozitivno iz ove dvije tekme, posebno Belgiju.
Velika stvar je povratak Mujdze, sa njim smo dobili dosta i garantujem da je bio protiv Kipra da sigurno ne bi primili prvi go a samim tim i sprijecili poraz.
Begoviceva forma raste li raste i to je ono sto ohrabruje, pacerski gol se svima desava, a sinoc je bio na streljani prvo poluvrijeme i drzao nas cijelo vrijeme u utakmici, posebno ohrabruju istrcavanja na centarsuteve.
Defanzivci Sunjic i Hadzic odigrali za prolaza, posebno Sunjic koji je Lukakua stavio u dzep, jednom je ispao ali je Hadzic stigao zatvoriti. Hadzica ne mirisem nije stoper ali je svoju zadacu odradio korektno, brz je i stigao je dosta toga, i za razliku od prethodnika igra na sigurno, izbija bez puno pametovanja sto nas je prije znalo kostati.
Ovdje treba vratiti Zukanovica.
Vezni red osovina Besic - Medo - Pjanic vrlo pokretljiv, korektan, dosta kombinatorike i jak u defanzivi, vidi se taj balans ofanzive i defanzive. Medo je posebna prica, covjek je procvjetao u Spaniji a to prenio u repku.
Dzeko maestralan u obje tekme, kao kruna je stigao gol na vrhunsko proigravanje Pjanketa, dosta se i on trudi, vraca u defanzivu, sinoc je nosao dvojicu na ledjima i igrao, Dijamant je masina.
Za kraj sam ostavio Vedu, koji realno nema mjesta u 11, spor, ne vraca se, broben ali zrtva taktike, idealan za dzokera sa klupe posebno jer ima taj golgeterski post u klubu.
Sven je nedorecen, takodjer spor, igrac koji je fizicki jak, u duelu vrlo dobar, ali carini loptu, ima slab pregled igre, imao je i defanzivne zadatke koje je odradio hajmo reci korektno, on treba da se nalazi na klupi i po potrebi ulazi u igru umjesto Mede ili nekog drugog. On nije krilo i ne trebaju mu se izmisljati pozicije da bi bio u 11.

Definitivno formacija 4-4-2 nam ne lezi, puno ucinkovitija je 4-5-1, gdje imamo Hajrovica i Lulica ili Viscu na krilima u zavisnosti od defanzive.
Trojac u sredini je uz Dzeku i Begovica kicma nase repke i tu lezi nasa buducnost.
Sinoc smo par puta odradili sjajne stvari u sredini i kada treba da se otvorimo na krilo, mi cekamo da dodje Lulic ili Mujdza koji su opet drzali sami svoje strane, vracali su se Mire i Sven koliko su mogli ali to nisu njihove pozicije.
Sa druge strane Dzeko je taj koji moze primiti loptu, zagraditi se, skociti, izboriti faul , proslijediti na krilo. Moze nosati dvojicu.
Promjena formacije je nesto neminovno u Izraelu inace nam odose kvalifikacije, mi jednostavno moramo pod svaku cijenu dobiti Izrael, kiksali smo protiv Kipra, i to moramo vratiti, pokusali smo u Velsu i Belgiji i nije islo.
Imamo talentovanu generaciju, zrelu i MORAMO ici na EP.

Selektora necu, o njemu je sve receno, tvrdoglav i svojeglav, kao plus cu mu upisati sto je pustio Mujdzu da igra sto nam je donijelo stabilnost defanzivno i samim tim smo bili 20% jaci nazad, naprijed je Menso takodjer dobar ali licno mislim uz Izeta da bi bio jos bolji.

Treci spic je takodjer neminovan, selektor se zali da smo niski, a jednog Djurica nece da zove, decko je morao biti protiv Kipra da zamijeni Vedada, da proba sam, on je covjek koji je dzoker u seriji A i mora biti nas dzoker za ovakve tekme da se nosi sa mrcinama u odbrani.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 14 okt 2014, 10:16

sto se tice buduci utakmica, i kad se abd vrate svi igraci i budemo kompletni, ja bi ovako igrao....

--begovic
mujdza--hazdic--spahic/sunjic--kolasinac
-------besic---pjanic-------
lulic-------medunjanin-----salihovic
----------dzeko------------

sad ce me mnogi sigurno pljuvati zbog hadzica, al za mene je momak odigrao solidno, nije srljao i tkd......i naravno da mu to nije prirodna pozicija, ali djeluje mi koliko toliko bolji od bicakcica.......uz to ima veliki bonus, jer je jedini koji pjeva himnu!!!! MOMCILUK broj 2!!!!

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 14 okt 2014, 10:24

gdje mogu pronaći snimak utakmice?

Garfield
Kontakt:

Post Postao/la Garfield » 14 okt 2014, 10:33

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:sto se tice buduci utakmica, i kad se abd vrate svi igraci i budemo kompletni, ja bi ovako igrao....

--begovic

sad ce me mnogi sigurno pljuvati zbog hadzica, al za mene je momak odigrao solidno, nije srljao i tkd......i naravno da mu to nije prirodna pozicija, ali djeluje mi koliko toliko bolji od bicakcica.......uz to ima veliki bonus, jer je jedini koji pjeva himnu!!!! MOMCILUK broj 2!!!!
Slobodno se ubij ako bi izbacio Sunjica, covjek je pravovremeno zatvarao ledja svima. Kraj Sunjica nema prolaza.
"Beware the stare of Mary Shaw. She had no children, only dolls. If you see her in your dreams, make sure you never ever scream, or she'll cut your tongue out at the seam"

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 14 okt 2014, 10:39

Snimak ove utakmice u HD kvalitetu? Imali gdje?
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 14 okt 2014, 10:39

aleksandar_veliki je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la: Osim mladji preuzima repku u utorak. Cuj Sergej, stari provjereni strucnjak sa mali milion osvojenih kanti u svojoj trenerskoj karijeri, iskusan kao Benhaker, a obecava kao mali Mou...
Jel ovo neka ekskluziva Aco? :D Citiracemo te u utorak. :kafa:
Kad sam ja sta slagao :kafa:
:kafa:
1946

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 14 okt 2014, 10:39

Garfield je napisao/la:
gringonjaOnajDrugi je napisao/la:sto se tice buduci utakmica, i kad se abd vrate svi igraci i budemo kompletni, ja bi ovako igrao....

--begovic

Slobodno se ubij ako bi izbacio Sunjica, covjek je pravovremeno zatvarao ledja svima. Kraj Sunjica nema prolaza.
Ma lik trola, kako dosada niste primjetili. Nažalost, konjina će nas uništiti i Izraelu. **** stil igre nam definitivno neće odgovarati, pogotovu sa ovakvom formacijom koju panjina forsira sa nabacanom sredinom i tromim igračima.
Ovim putem se naHebem svih najmilijih g.ovnima u Savezu i ko mu produži ugovor nakon SP, te ga i dalje ostavlja na klupi reprezentacije.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 14 okt 2014, 10:40

Head je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la: Jel ovo neka ekskluziva Aco? :D Citiracemo te u utorak. :kafa:
Kad sam ja sta slagao :kafa:
:kafa:
Čekaj do ponoći. :eh:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 14 okt 2014, 10:52

Garfield je napisao/la:

--begovic

nigdje ne stoji, da bi ga izbacio, al vidim borbu izmedju njega i spahica (ukoliko se ovaj stvarno vrati).....inace sunja moze igrati.......a hadzic je sebi s ova dva nastupa zacementirao mjesto u prvi 11.....i vidim ga trenutno jaceg nebo bicu......tako da bi nam i klupa bila dovoljno kvalitetna, tu bi se nasli: ibisevic, hajrovic, bicakcic, (sunjic), i tkd...

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 14 okt 2014, 11:53

Kako pišu i Hajrović se oprostio sa igračima neće više igrati.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 14 okt 2014, 12:02

emil02in je napisao/la:Kako pišu i Hajrović se oprostio sa igračima neće više igrati.
Na njegovoj temi čitam da je to demantirao, a s obzirom da je to objavljeno samo na avazu, ne vjerujem. No uopće me nebi čudilo da se to počne događati. Niti jednom igraču nije drago biti žrtva Germanija taktike i formacije.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 14 okt 2014, 12:09

Cuj ovom gore Hadzic sada ispred Spahica i Sunjica, a naravno i Bicakcica. Ebote led..

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Vels - BiH / BiH - Belgija

Post Postao/la Goalgetter » 14 okt 2014, 12:14

tuzlak1987 je napisao/la:Cuj ovom gore Hadzic sada ispred Spahica i Sunjica, a naravno i Bicakcica. Ebote led..
Papetovci jednostavno, sta drugo reci..

Sent from my GT-I9300 via Tapatalk

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 okt 2014, 12:20

tuzlak1987 je napisao/la:Cuj ovom gore Hadzic sada ispred Spahica i Sunjica, a naravno i Bicakcica. Ebote led..
:rol: :rol: :lolno: :lolno:

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 14 okt 2014, 12:24

Mislim objektivno da na spisku moraju biti Zukanovic,Stilic i Djuric. Na neki prosireni mogu Duljevic i Arslanagic. Nedopustivo je da igraci iz Serie A, nemaju mjesta u ekipi. Za safeta sam imao strpljenja,ali ovo vec je glupo. Ne moze Vedo koji u pola godine nije odigrao dva puta 90min, odigra u 3 dana 180min. Drag je meni Vedo ali u ovom trenutku nije za svih 90min. Tu mora Izet igrati ili Lulic. Lulic je posebna prica,ali sinoc sasvim korektno odigra. Bravo za Dzeku :thumbup:
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 14 okt 2014, 12:24

pa momak je sasvim solidno odigrao, nije grijesio skoro nikako, borio se i uz to jedini igrac koji je pjevao "jedna si jedina"!

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 14 okt 2014, 12:26

begovic

mujdza bicakcic zukanovic kolasinac

hajrovic pjanic besic medunjanin lulic

dzeko

beton bosne....beton safete hebem te glupa :!:
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 okt 2014, 13:07

wienultras je napisao/la:begovic

mujdza bicakcic zukanovic kolasinac

hajrovic pjanic besic medunjanin lulic

dzeko

beton bosne....beton safete hebem te glupa :!:
Svaka formacija u kojoj odbranu ne predvodi Sunjic je besmislena.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

wienultras
Kontakt:

Post Postao/la wienultras » 14 okt 2014, 13:13

ali je zato jedina formacija u kojoj na klupi imas ibisevica,salihovica,sunjica,prcica,susicahadzica,ako bi tu tu dodali djurica iz serija a imali bi prave izmjene za svaku liniju.i bili popunjeni na svim pozicijama.konacno bi imali KLUPU.
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 okt 2014, 13:15

wienultras je napisao/la:ali je zato jedina formacija u kojoj na klupi imas ibisevica,salihovica,sunjica,prcica,susicahadzica,ako bi tu tu dodali djurica iz serija a imali bi prave izmjene za svaku liniju.i bili popunjeni na svim pozicijama.konacno bi imali KLUPU.
To me ne zanima, teren je jedino mjerilo.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.