Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Daj Pape odlazi više,bolje na fin način da odeš nego da ti navijači pocnu psovati i prozivati te,prosipaš tu ublehe kao tražio te Iran,još reci da te Bayern tražio ali si odbio i to ce biti vrhunac debilizma.Ako Sušić ostane mi možda još odemo na EP u Francuskoj i to je to,čovjek uništava naše potencijalne igrače,ubacuje igrače iz bratove agencije umjesto tih igrača koji su milion puta bolji.. Šta će biti kad ode Spahić,Mujdža i ostali koji su u godinama,imamo zamjene za njih koji mogu uskočiti ali ne,bolje je forsirati igrače iz bratove agencije, prodat ih i uzet lovu..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
Arslanagić nema papire, Vrančić isto tako, Prcić je rekao da se više neće odazivati pozivu (kojeg nikad nije ni dobio op.a). Ne zakuhavaj bez veze. Da, koji su to ostali igrači? Šćuk? Cimirot?Ajax je napisao/la:Sta je sa Arslanagicem, Prcicem, M. Vrancicem i ostalim igracima ?? Nije valjda da nece doci na red zbog Hadzica i Avdje ??

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Da ide i Dzeko jer se Papetu to jos nije desilo a Dzeki se vec pocelo desavatiŽeljooooo je napisao/la:Daj Pape odlazi više,bolje na fin način da odeš nego da ti navijači pocnu psovati i prozivati te,prosipaš tu ublehe kao tražio te Iran,još reci da te Bayern tražio ali si odbio i to ce biti vrhunac debilizma.Ako Sušić ostane mi možda još odemo na EP u Francuskoj i to je to,čovjek uništava naše potencijalne igrače,ubacuje igrače iz bratove agencije umjesto tih igrača koji su milion puta bolji.. Šta će biti kad ode Spahić,Mujdža i ostali koji su u godinama,imamo zamjene za njih koji mogu uskočiti ali ne,bolje je forsirati igrače iz bratove agencije, prodat ih i uzet lovu..

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
-
- Kontakt:
Ma ostaje kod nas to se znalo od pocetka. Koda on voli neke promjene. Meni je bitno da se kvalifikujemo na Europsko i sve dok budemo imali izglednu sansu i dok budemo u igri za te prve 2 pozicije meni je sasvim svejedno ko je selektor. Do sad je imo srece vise nego pameti, nadam se da ce od sad pocet nesto i kontat a sreca nek ostane ista.
Ne zakuhavam ja nista. Meni je jedini interes da igraju najbolji igraci. Jer to u konacnici znaci najvjerovatnije i bolje rezultate reprezentacije. Kako kratkorocne tako i dugorocne ( kada ti igraci jos napreduju ). I dize rejting reprezentaciji ako ti igraci napreduju i zaigraju za vece klubove. Po meni je veca mogucnost da ce talentovani igrac napredovati nego manje talentovan. Sto se tice Arslanagica i Vrancica oni su vec davno mogli imati papire ako bi to bio prioritet. Sto se tice Prcica ovdje je napisano minimalno 100 stranica o njemu. I misljenja su manje vise poznata svima. Ja dijelim misljenje onih koji su govorili da je Prcic trebao dobiti poziv prije nekih drugih igraca. Prije nego npr. Hadzica. Pa i prije Tina. Ali tu jos i razumjem Papeta. Sjeti se sta sam ja govorio o malom Susicu. ( da je on zasluzeno dobio poziv. Da ima neki potencial , doduse samo kao ofanzivni vezni. I da je ok da je pozvan kao 23 igrac ). Jer je neuporedivo igracki bolji i igra u jacem klubu, ligi. Uz to sve je godinama igrao za mlade selekcije. I to nesto znaci. Isto tako nadam se da za jedno tri, cetiri godine necemo zaliti za izgubljenim Seferovicem. Koji bi trebao biti sve bolji i bolji. A i sada je u najgorem slucaju druga spica Svice i igra ligu prvaka.Virtu4l je napisao/la:
Arslanagić nema papire, Vrančić isto tako, Prcić je rekao da se više neće odazivati pozivu (kojeg nikad nije ni dobio op.a). Ne zakuhavaj bez veze. Da, koji su to ostali igrači? Šćuk? Cimirot?
Bas me zanima ko ce kupti Avdiju i Hadzica..oni su bas slabi igrac a Tino mislim da ce ipak nesto od njega i biti. Pape mora stavti vecu konkurenciju u napadu da se bore za mjesto i neslazem se jos sto nije zvao Muslimovica a jest Misimovica koji je bio medzu gorima na SPu i igra u losoj ligi, to je slicno kao sto Scolari pozvao Freda a nije Ronaldinha.
....Manchester United fan since 1993....
The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali
The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali
[youtube][/youtube]Goalgetter je napisao/la:Safet Sušić: Odbio sam Iran! Prvo želim vidjeti šta će donijeti dogovori sa NFSBIH
Ako je bilo dilema, sada ih više nema – Safet Sušić želi biti selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i u narednim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, a jedino pitanje je da li će se s njegovim željama složiti i članovi Izvršenog odbora Nogometnog saveza BiH, koji će u srijedu u Sarajevu raspravljati o Papetovom statusu piše Dnevni AVaz.
Kao što je poznato, Sušiću je prošle sedmice istekao selektorski ugovor. U izjavama koje je davao medijima, Pape je bio odmjeren i suzdržan, niti je govorio da želi, niti da ne želi ostati selektor, ali u razgovoru koji smo danas vodili s njim, bilo je jasno da je zainteresiran da nastavi raditi s reprezentacijom naše zemlje.
Dobar utisak
- Nikada nisam rekao niti da idem, niti da želim da idem. Mada sam slobodan i iako mi je istekao ugovor, prvo ću vidjeti šta će biti s Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine. Tek onda druge stvari dolaze na red – rekao je za Dnevni Avaz Pape, ali na pitanje šta možemo očekivati, nije ponudio konkretniji odgovor:
- U posljednjih nekoliko dana se nije desilo ništa, tako da ne znam šta će biti. Vjerovatno će se poslije sjednice sve znati.
Ko god je slušao selektorovo izlaganje nakon poraza od Nigerije i uoči susreta protiv Irana, stekao je dojam da Sušiću puna kapa reprezentacije i da više nema volje raditi. Međutim, kako i sam kaže, Papetu je pobjeda nad Iranom promijenila mišljenje. Po njegovom mišljenju, ukupan dojam koji je reprezentacija BiH ostavila na Mundijalu je pozitivan.
- Nisam bio toliko razočaran da bih digao ruke od svega. Da je bilo drugačije i da smo sve tri utakmice odigrali katastrofalno i izgubili, vjerovatno bih odlučio da napustim sve. Međutim, mislim da sve u svemu nismo loše igrali, izuzimajući susret s Nigerijom. A nakon pobjede nad Iranom, smatram da smo ostavili dobar utisak, naročito kod naših navijača u inostranstvu i normalnih ljudi u BiH. Ta posljednja utakmica pokazala je da imamo dosta mladih igrača s kojima bi bilo lijepo u budućnosti raditi – rekao je Sušić.
Zvali ga menadžeri
U vezi tvrdnji iranskih medija da je zainteresiran da preuzme selekciju ove zemlje, Pape je rekao da nisu tačne.
- To nije tačno. Istina je da su me zvala dva menadžera i nudila mi Iran, ali sam im rekao da me ne interesuje. A o ostalim ponudama ne mogu govoriti, jer prvo želim vidjeti šta će se desiti u pregovorima s NSBiH – kaže Sušić.
Ima podršku, ali sve zavisi od plaće
Kako saznajemo iz izvora iz NSBiH, Sušićev ostanak, općenito gledajući, nije upitan, jer gotovo svi članovi Izvršnog odbora podržavaju njegov rad. Međutim, šta će Pape tražiti za novi ugovor i hoće li mu to Odbor dati – pitanje je od kojeg će zavisiti sve. Tačnije – koliku plaću će tražiti.
Na pitanje kakvi su mu zahtjevi, Pape, očekivano, nije ponudio konkretan odgovor:
- O svemu će se znati u ovih nekoliko dana. Šta god da se desi, za tri dana idem u Francusku zbog privatnih obaveza. Da li ću ići kao selektor BiH ili ne, ne znam.
Poslao sam Vahi čestitku
Bosna i Hercegovina se diči podatkom da je na Mundijalu imala dva stručnjaka na selektorskim pozicijama. Vahid Halilhodžić je s Alžirom završio nastup u osmini finala, porazom od Njemačke nakon produžetaka.
- Nismo se još čuli. Čim su prošli u osminu finala, poslao sam mu čestitku. Nije odgovorio, ali ju je sigurno vidio – kaže Sušić za Dnevni Avaz.
Prije svega ljudina, vjerovatno je odbio ovim neuporedivo bolju platu koju bi mu Iran dao.Goalgetter je napisao/la:Safet Sušić: Odbio sam Iran! Prvo želim vidjeti šta će donijeti dogovori sa NFSBIH
Ako je bilo dilema, sada ih više nema – Safet Sušić želi biti selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i u narednim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, a jedino pitanje je da li će se s njegovim željama složiti i članovi Izvršenog odbora Nogometnog saveza BiH, koji će u srijedu u Sarajevu raspravljati o Papetovom statusu piše Dnevni AVaz.
Kao što je poznato, Sušiću je prošle sedmice istekao selektorski ugovor. U izjavama koje je davao medijima, Pape je bio odmjeren i suzdržan, niti je govorio da želi, niti da ne želi ostati selektor, ali u razgovoru koji smo danas vodili s njim, bilo je jasno da je zainteresiran da nastavi raditi s reprezentacijom naše zemlje.
Dobar utisak
- Nikada nisam rekao niti da idem, niti da želim da idem. Mada sam slobodan i iako mi je istekao ugovor, prvo ću vidjeti šta će biti s Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine. Tek onda druge stvari dolaze na red – rekao je za Dnevni Avaz Pape, ali na pitanje šta možemo očekivati, nije ponudio konkretniji odgovor:
- U posljednjih nekoliko dana se nije desilo ništa, tako da ne znam šta će biti. Vjerovatno će se poslije sjednice sve znati.
Ko god je slušao selektorovo izlaganje nakon poraza od Nigerije i uoči susreta protiv Irana, stekao je dojam da Sušiću puna kapa reprezentacije i da više nema volje raditi. Međutim, kako i sam kaže, Papetu je pobjeda nad Iranom promijenila mišljenje. Po njegovom mišljenju, ukupan dojam koji je reprezentacija BiH ostavila na Mundijalu je pozitivan.
- Nisam bio toliko razočaran da bih digao ruke od svega. Da je bilo drugačije i da smo sve tri utakmice odigrali katastrofalno i izgubili, vjerovatno bih odlučio da napustim sve. Međutim, mislim da sve u svemu nismo loše igrali, izuzimajući susret s Nigerijom. A nakon pobjede nad Iranom, smatram da smo ostavili dobar utisak, naročito kod naših navijača u inostranstvu i normalnih ljudi u BiH. Ta posljednja utakmica pokazala je da imamo dosta mladih igrača s kojima bi bilo lijepo u budućnosti raditi – rekao je Sušić.
Zvali ga menadžeri
U vezi tvrdnji iranskih medija da je zainteresiran da preuzme selekciju ove zemlje, Pape je rekao da nisu tačne.
- To nije tačno. Istina je da su me zvala dva menadžera i nudila mi Iran, ali sam im rekao da me ne interesuje. A o ostalim ponudama ne mogu govoriti, jer prvo želim vidjeti šta će se desiti u pregovorima s NSBiH – kaže Sušić.
Kako saznajemo iz izvora iz NSBiH, Sušićev ostanak, općenito gledajući, nije upitan, jer gotovo svi članovi Izvršnog odbora podržavaju njegov rad. Međutim, šta će Pape tražiti za novi ugovor i hoće li mu to Odbor dati – pitanje je od kojeg će zavisiti sve. Tačnije – koliku plaću će tražiti.
Na pitanje kakvi su mu zahtjevi, Pape, očekivano, nije ponudio konkretan odgovor:
- O svemu će se znati u ovih nekoliko dana. Šta god da se desi, za tri dana idem u Francusku zbog privatnih obaveza. Da li ću ići kao selektor BiH ili ne, ne znam.
Poslao sam Vahi čestitku
Bosna i Hercegovina se diči podatkom da je na Mundijalu imala dva stručnjaka na selektorskim pozicijama. Vahid Halilhodžić je s Alžirom završio nastup u osmini finala, porazom od Njemačke nakon produžetaka.
- Nismo se još čuli. Čim su prošli u osminu finala, poslao sam mu čestitku. Nije odgovorio, ali ju je sigurno vidio – kaže Sušić za Dnevni Avaz.
Bio si i ostao covjek, pare se nece u grob ponijeti, kao sto neki grizicnjaci misle, i nikad da se zasite!
JEDAN JE SAFET SUSIC!
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Portugalac je imao preko milion € godisnje kao selektor Irana. Cini mi se milju i 250 hiljada...emir79 je napisao/la:Prije svega ljudina, vjerovatno je odbio ovim neuporedivo bolju platu koju bi mu Iran dao.
Bio si i ostao covjek, pare se nece u grob ponijeti, kao sto neki grizicnjaci misle, i nikad da se zasite!
JEDAN JE SAFET SUSIC!
Neuporedivo vise nego Pape.
A izvor informacije da Iran zeli Susica je iranska drzavna novinska agencija. To napominjem za ove sumnjicave sto misle da sve znaju.
Da, FARS Agency je prenijela tu informaciju.calcio je napisao/la:Portugalac je imao preko milion € godisnje kao selektor Irana. Cini mi se milju i 250 hiljada...emir79 je napisao/la:Prije svega ljudina, vjerovatno je odbio ovim neuporedivo bolju platu koju bi mu Iran dao.
JEDAN JE SAFET SUSIC!
A izvor informacije da Iran zeli Susica je iranska drzavna novinska agencija. To napominjem za ove sumnjicave sto misle da sve znaju.
Ma sumnjicavi primaju redovno samarcine od Papeta, odnosno batine

Voljeli bi oni da je Pape prihvatio Iran, da mogu reci kako trci za parama, kako je izdajnik,kako ovo kako ono.
PAPE JE PRIJE SVEGA COVJEK,ZA RAZLIKU OD NEKIH!
Da mu hoce ponudit 10 miliona godisnje, samo da ode.
Pape je, prije svega, govedo.
Pape je, prije svega, govedo.
Prvo - Iran ga nije ni zvao.emir79 je napisao/la:Prije svega ljudina, vjerovatno je odbio ovim neuporedivo bolju platu koju bi mu Iran dao.Goalgetter je napisao/la:Safet Sušić: Odbio sam Iran! Prvo želim vidjeti šta će donijeti dogovori sa NFSBIH
Dobar utisak
Zvali ga menadžeri
Poslao sam Vahi čestitku
JEDAN JE SAFET SUSIC!
Drugo - ko su nenormalni ljudi u BiH? Počeo dijeliti Bosance i Hercegovce na normalne i nenormalne.
Treće - ovako ni jedan ljudina ne govori o svojim sunarodnjacima, a najmanje bi to trebao činiti ex selektor BiH.
Četvrto - je su li to samo navijači u inostranstvu, a u BiH ih nema.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Pape vs pljuvaciemir79 je napisao/la:Da, FARS Agency je prenijela tu informaciju.calcio je napisao/la:
Portugalac je imao preko milion € godisnje kao selektor Irana. Cini mi se milju i 250 hiljada...
Ma sumnjicavi primaju redovno samarcine od Papeta, odnosno batine
Voljeli bi oni da je Pape prihvatio Iran, da mogu reci kako trci za parama, kako je izdajnik,kako ovo kako ono.
PAPE JE PRIJE SVEGA COVJEK,ZA RAZLIKU OD NEKIH!

Prvo: Ako ti menadzeri nude Iran, znaci da ti nude selektorsku poziciju,logicno?avlami97 je napisao/la: Prvo - Iran ga nije ni zvao.
Drugo - ko su nenormalni ljudi u BiH? Počeo dijeliti Bosance i Hercegovce na normalne i nenormalne.
Treće - ovako ni jedan ljudina ne govori o svojim sunarodnjacima, a najmanje bi to trebao činiti ex selektor BiH.
Četvrto - je su li to samo navijači u inostranstvu, a u BiH ih nema.
Drugo: Dovoljno je ovdje zaci na forum i naices na nenormalne,da ne idemo dalje od ovog foruma. Nije da su samo nenormalni, nego i neodgojeni, bezobrazni.
Trece: Sta treba da suti na sve uvrede? Da mi je rodjeni brat ako me vrijedja odgovoricu mu.
Sutis li ti, kad te neko pokusava da jase?
Jean Claude Safet Pape Susic Van Dammecalcio je napisao/la:
Pape vs pljuvaci![]()

Kao što napisah juče, seljačka je to politika. Nažalost u Savezu sjede mulci, koji umjesto da otjeraju govedo tamo gdje i pripada, otvaraju nekakve pregovore o nastavku saradnje, pa tele očekuje neki poboljšani ugovor.
Kad nas na pola kvalifikacija baci u očaj, baš me zanima zašto ništa nećemo čuti od Safetove družbe ovdje na forumu? Vidim da su sad nabrijani pravo. Sličice se stavljaju, likuje se - doduše ne znam zašto s obzirom da mu još nije ponuđen novi ugovor, ali ako ostane i kada se dogodi fijasko protiv Izraela ili Walesa, a dogodit će se, tu nema ako, nego samo kada, svi će nestati bestraga. Baš kao što ni jednog nisi mogao vidjeti poslije Nigerije, pa su onda počeli stidljivo isplivavati poslije Irana, a sada su okuraženi do daske.
Sa takvim ljudima, koji uporno idu glavom kroz zid bez obzira što sami sebe ubijaju, nije ni čudo što nam je zemlj najbjednija država u Europi.
Sa takvim ljudima, koji uporno idu glavom kroz zid bez obzira što sami sebe ubijaju, nije ni čudo što nam je zemlj najbjednija država u Europi.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
-
- Kontakt:
+1revan je napisao/la:Kad nas na pola kvalifikacija baci u očaj, baš me zanima zašto ništa nećemo čuti od Safetove družbe ovdje na forumu? Vidim da su sad nabrijani pravo. Sličice se stavljaju, likuje se - doduše ne znam zašto s obzirom da mu još nije ponuđen novi ugovor, ali ako ostane i kada se dogodi fijasko protiv Izraela ili Walesa, a dogodit će se, tu nema ako, nego samo kada, svi će nestati bestraga. Baš kao što ni jednog nisi mogao vidjeti poslije Nigerije, pa su onda počeli stidljivo isplivavati poslije Irana, a sada su okuraženi do daske.
POSEREM SE I PAPETOLJUPCIMA,I PAPETU U USTA.
- Goalgetter
- Kontakt:
Pobjeda nad Iranom jeste malo popravila dojam, ali i dalje nije isprika za to da je selektor podbacio u odlucujucoj tekmi, i s time nas kostao uspjeha na SP, uz naravno i malo nesrece i sudijske nepravde, koja nas uvijek prati.
Bit ce da cemo morat stisnut i nastavit pljeskat,plasman nadam se nece izostat ,ide nam protiv tzv malih ekipa..
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.