Kakva hitcina.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- akisarajevo92
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
ali portali koji su danas poletili na sav glas da prenesu kako se Mahrez u bolnici bori za zivot a evo frajer upravo odigrao cijelo prvo poluvrijeme
koliko su gladni za takvim vijestima
koliko su gladni za takvim vijestima
Don't believe the hype.
- VensanKasel
- Kontakt:
50 hiljada , ako je preko milion .BIHpatriota je napisao/la: ↑16 sep 2023, 18:38Kada kao fizčko lice, neformalno posredujes, odnosno kada nekome ko prodaje nekretninu dvije godine pronadjes kupca, koliki je obicaj da budes pocascen, odnosno koji je prcent tu pristojno zahtjevati?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Jel ovaj frajer baš u svemu Vučića mora imitirati
- akisarajevo92
- Kontakt:
a još mi je gore kad neko uzme za shodno da kači ovdje taj ljudski šljam
Don't believe the hype.
Stone hands👊
- AshburtonG
- Kontakt:
Mogu ti reci za Njemacku. Ovdje je uglavnom oko 7% provizija i uglavnom ti pola plati kupac, a pola prodavac. Nije zakonski regulirano, ali je "nepisano" pravilo i uglavnom se to striktno postuje. Isto tako moze svako primit tu proviziju, bez obzira da li je profesionalni Makler ili nije, ali ako se radi o izuzetku ili pojedinacnom slucaju. Dakle, ne mozes to radit bez prijave svoje firme vise puta.BIHpatriota je napisao/la: ↑16 sep 2023, 19:18Generalno, da li ja mogu kao fIzičko lice napraviti neki posrednicki ugovor? Moze li neko da me uputi detaljno. Nije to jos skroz realizovano, pogledana je vila i vjerovatno ce kupiti. Ovaj sto kupuje je takodje moj dobar prijatelj.
A prilicno sam siguran da mozes napravit posrednicki ugovor, ali isto tako vjerovatno bi morao platit i porez na to. Najbolje je da to dogovorite i da ti isplate u kesu i mirna Bosna. Pogotovo ako se radi o prijateljima i ako zelis ustedit taj (eventualni) porez. Moze se vjerovatno i u ugovor dodati klauzula o troskovima posrednika, a inace se pravi posrednicki ugovor, gdje su sve tri strane dio istog.
- akisarajevo92
- Kontakt:
- akisarajevo92
- Kontakt:
gledaj meraka
malo bolji teren nego na Grbavici
Don't believe the hype.
akisarajevo92 je napisao/la: ↑17 sep 2023, 01:42gledaj meraka
malo bolji teren nego na Grbavici![]()
- akisarajevo92