Ono sto je mene fasciniralo u utakmici protiv Tobola jeste da je disciplina igre na veoma visokom nivou ...
Nema "gusenja" lopte, dodir-dva i ona ide ...Pokusali smo mi nesto takvo i kad nas je Hus vodio, ali djelovalo je to poprilicno sporije u odnosu na zadnju prezentaciju i onda se odjednom odustalo od tog sistema...
Po onom sto se vidjelo, Jela je opet odradio perfektan posao...Nema disanja na "škrge", u 90 minuti svi igraci trce u otvaranje i traže loptu...
Ocigledno je Marinovic svjesno za kraj ostavio uigravanje napadackih akcija koja ce proizlilaziti iz te kombinatorike...
Ono sto je Musemic nekako, hajde da kažem "najskromnije" preferirao, a to je cvrstina odbrane, Vinko je izgleda isao do "maksimale", pa i ne treba cuditi da nam 4 ekipa ukrainske lige prakticno nije mogla sanse napraviti...
Ne znam, možda i grijesim, ali ovakva formacijska postavka i disciplina "linija" kod nas u PL nije vidjena...
Da, bilo je pokusaja, kod Sliskovica, ali ni blizu u brzini predaje lopte i forsiranju 90 minutnog mini presinga...
Necu da trcim pred rudu, ali kako mi se cini proljece bi lako moglo biti komplet u bordo boji...