Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

bosnas_
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la bosnas_ » 25 apr 2013, 01:39

Lewandovski gotovo sigurno napusta Borusiju D. pogotovo nakon vecerasnja 4 gola Realu i on sigurno ide u Bayern ili jedan od Mancestera...jedina prava alternativa za njega je Dzeko,tako da su zaista velike sanse da naseg dijamanta od ljeta gledamo u ovom njemackom velikanu! mislim da bi se Dzeko u Dortmundu nadavao golova,a za trofeje,hm pored spektakularnog Bayerna dosta tesko....

KOLASINAC
Kontakt:

Post Postao/la KOLASINAC » 25 apr 2013, 01:58

harishp je napisao/la:
sanji je napisao/la:
harishp je napisao/la:Ne nego obrnuto.Bosnjo Bosnji(pojedini) ce sve prekabuliti(oprostiti) ali uspjeh ne.
Nije samo u vezi Dzeke,vec ima tu jos par njih na svojim temama.
Znam ja nas...nas.
Upratio sam te do ne,,, ti sve kontra,, ja da kazem sada je noc, ti bi rekao da je dan. Ne citas uopste sta pisem,i ne trudis se uopste da razumijes. Cuj uspjeh ti nece oprostiti, moras znati da uvjek ima neko ko je uspjesnjiji. Nisam ja ljubomoran na Edina ako na to ciljas, nikada ne bih mjenjao svoj zivot za njegov :) I iskreno ja bih volio majke mi da je Edin najbolji igrac na svijetu. Jedan Bosnjo koji itekako oprasta uspjehe.
Bitno je da bolji od te tvoje dvojice sa kojima utusi cjelo vrijeme,bilo u repci bilo u klubu.Sad i na Poljaka navalio.
U klubu ga mozda stignu u repci(onakvoj masineriji) gotovo sigurno da nece.
P.S nebi ni on mjenjao,nije lud :mrgreen: .
samo je jedan masinerija

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 25 apr 2013, 02:01

Ja bi volio da Edin ode u BvB.
Bio bi konstantniji, tačnije bio bi standardan igrač.
Igrao bi u stabilnom klubu koji iza sebe ima 2 trofeja prvaka i kupa u 3 godine i finale ( slobodno tako mogu reću sada ) Lige prvaka.
Radio bi sa jednim od najboljih trenera današnjice, Kloppom.

Eh sad najvažnije, napredovao bi !
On od igranja pod trenerskom palicom Maghata nije napredovao. Jedino što je dobio na snazi, tačnije fizički je jači nego prije, ali već 3 godine ne napreduje nego stoji u mjestu.
Jurgen Klopp je dokazao i pokazao da zna izgraditi igrača ( nešto kao Wenger ), a kad to kažem mislim na Goetzea, Hummelsa, Subotića, Schmelzer i druge.
I ja sam siguran da bi sa Edinom uradio isto.

Neka se odrekene astronomske plate, ako je to razlog, i neka pređe u klub sa zdravijom atmosferom i boljim trenerom.
Zaradio je novaca za budućih 5 generacija.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 25 apr 2013, 12:29

ceze je napisao/la:Ja bi volio da Edin ode u BvB.
Igrao bi u stabilnom klubu koji iza sebe ima 2 trofeja prvaka i kupa u 3 godine i finale ( slobodno tako mogu reću sada ) Lige prvaka.

On od igranja pod trenerskom palicom Maghata nije napredovao. Jedino što je dobio na snazi, tačnije fizički je jači nego prije, ali već 3 godine ne napreduje nego stoji u mjestu.
Jurgen Klopp je dokazao i pokazao da zna izgraditi igrača ( nešto kao Wenger ), a kad to kažem mislim na Goetzea, Hummelsa, Subotića, Schmelzer i druge.

Neka se odrekene astronomske plate, ako je to razlog, i neka pređe u klub sa zdravijom atmosferom i boljim trenerom.
+1. on bih u bvb proveo maksimalno mozda dvije sezone i oni bih ga prodali u jedan jos veci klub. u to sam uvjeren, jer dzeko bih opet dokazao svoju klasu u bvb. nebih on sigurno pogrijesio da se odluci za prelazak u bvb.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 25 apr 2013, 13:02

Ako BVB proda ove zvijezde sto trenutno imaju njima je naredne sezone 3-4mjesto plafon :!:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 25 apr 2013, 13:53

FliX je napisao/la:Ako BVB proda ove zvijezde sto trenutno imaju njima je naredne sezone 3-4mjesto plafon :!:
Ne slažem se...prije 2,3 godine su prodali tada najboljeg svog igraca Sahina, pa su naredne sezone bili jos jaci, prosle godine su prodali tada najboljeg svog igraca Kagawu, pa su potom bili jos jaci, sada su prodali gecea, vjerujem da ce biti jos jaci, jer je klopp jednostavno strucnjak koji zna raditi svoj posao, pronaci ce on "novog reusa" (koji je zamijenio kagawu bolje neg sto je ovaj bio) koji ce zamijeniti gecea (gotze :D ), ako prodaju i lewandovskog, pa dovest ce dzeku ili nekoga slicnog, imat ce i oni novca, za gecea 40 i za levija nek dobiju 30, to je ukupno 70 mil. za kupovinu...siguran sam da ce uciniti sve da naprave tim koji ce parirati bayernu slijedece sezone...
pa i ovi trenutno svi igraci u borusiji su pre 2,3 godine bili totalni anonimusi, pa su sad neko i nesta, jednostavno ljudi rade dobar posao, naci ce oni ili proizvesti slicne igrace......................................................................................................

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 25 apr 2013, 13:55

FliX je napisao/la:Ako BVB proda ove zvijezde sto trenutno imaju njima je naredne sezone 3-4mjesto plafon :!:
Čuj to...
Klopp će i sa 11 ćuskija izborit' drugo mjesto u BL.
Bez Gotze-a mogu igrat', to nije njihov glavni igrač, što smo vidjeli i sinoć, lik se nije vidio al' je BvB ubila Reala.
Još se piše o mogućem odlasku Lewata, pa šta gube sa tim molim te ukoliko dođe Edin na njegovo mjesto?

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 25 apr 2013, 14:12

mandraX je napisao/la: Bez Gotze-a mogu igrat', to nije njihov glavni igrač, što smo vidjeli i sinoć, lik se nije vidio al' je BvB ubila Reala.
Juce nevidjljiv? Istina, Reus je bio dosta aktivnij u napadu od njega, ali je asistirao za 1:0, i pored toga uvijek kreirao igru Dortmunda, i bio aktivan prema naprijed, daleko od toga da je nevidljiv.

Sto se tice toga da li im je glavni igrac, moze se reci da jeste. Reus, Lewandowski i Götze su ofanzivno najbolji igraci Dortmunda, sad vidjecemo kakvog ce efekta imati samo jos ako Reus ostane. Igrao je Dortmund i jedan period bez Götze-a kad je bio povrijedjen, i nisu lose igrali, mada jasno je, Götze cini ovu ekipu sada ovako uspjesnom.

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 25 apr 2013, 14:41

ceze je napisao/la:Ja bi volio da Edin ode u BvB.

Edinu je 27 godina, on što je napredovao napredovao je. Ali i ja bih volio da pređe u Borusiju, kontam da bi u prvoj sezoni bio prvi ili drugi strijelac lige. Al ****, haj ti na nižu platu...

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 25 apr 2013, 14:45

Goalgetter je napisao/la:
mandraX je napisao/la: Bez Gotze-a mogu igrat', to nije njihov glavni igrač, što smo vidjeli i sinoć, lik se nije vidio al' je BvB ubila Reala.
Juce nevidjljiv? Istina, Reus je bio dosta aktivnij u napadu od njega, ali je asistirao za 1:0, i pored toga uvijek kreirao igru Dortmunda, i bio aktivan prema naprijed, daleko od toga da je nevidljiv.

Sto se tice toga da li im je glavni igrac, moze se reci da jeste. Reus, Lewandowski i Götze su ofanzivno najbolji igraci Dortmunda, sad vidjecemo kakvog ce efekta imati samo jos ako Reus ostane. Igrao je Dortmund i jedan period bez Götze-a kad je bio povrijedjen, i nisu lose igrali, mada jasno je, Götze cini ovu ekipu sada ovako uspjesnom.
Od one cijele navale meni je Gotze bio najslabiji u redovima BvB-a, puno više sam očekivao od njega, a i istina je da može puno puno bolje...
Klopp će naći zamjenu za Gotze-a, ubijeđen sam, njegov odlazak možda i neće biti toliko osjetljiv na igri BvB-a.
Vidjet' ćemo...

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 25 apr 2013, 14:46

Ma ne može Edin napredovat više , jeb.iga nije on više igrač od 22 godine . Ali sigurno je da u Dortmundu ne bi opadao kvalitetom . On će uvijek moći davati golove u takvoj ekipi , jer tamo sve ide na centarfora , a Edin će uvijek moć davat golove.

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 25 apr 2013, 14:51

Ni pod razno da ide u BVB jer u tom slucaju trofeja nece vidjeti u narednih par godina(Bayern ce vladati) a njemu je sigurno cilj osvajati trofeje a ne samo zabijati golove tako da BVB NE
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 25 apr 2013, 14:53

RvP je eksplodirao sa 29. Sve je moguce. :)

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 25 apr 2013, 14:56

Yucca je napisao/la:Ni pod razno da ide u BVB jer u tom slucaju trofeja nece vidjeti u narednih par godina(Bayern ce vladati) a njemu je sigurno cilj osvajati trofeje a ne samo zabijati golove tako da BVB NE
hebo trofeje, bitnije je da igra jake utakmice i da na reprezentativna okupljanja dolazi u formi.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 25 apr 2013, 15:32

Yucca je napisao/la:Ni pod razno da ide u BVB jer u tom slucaju trofeja nece vidjeti u narednih par godina(Bayern ce vladati) a njemu je sigurno cilj osvajati trofeje a ne samo zabijati golove tako da BVB NE
Ni u Wolfsburgu nije očekivao trofeje , pa osvoji on Bundesligu i iznenadi svakoga . Nije kao da će u ovakvom Cityju se naosvajat trofeja . A realno , koji drugi klub hoće njega , a da ima potencijal da osvoji barem 1 trofej po sezoni ?

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 25 apr 2013, 15:56

viKK je napisao/la:
Ni u Wolfsburgu nije očekivao trofeje , pa osvoji on Bundesligu i iznenadi svakoga . Nije kao da će u ovakvom Cityju se naosvajat trofeja . A realno , koji drugi klub hoće njega , a da ima potencijal da osvoji barem 1 trofej po sezoni ?
Ja ne znam jel ti vidis sta se desava? Bayern je napravio rekord ove sezone i osvojio ligu sa 6 igara viska. A evo sljedece sezone ce biti jos jaci. Ne mozes to poredit sa Bayernom 2009. Nema TEORIJE da osvoji ista u Borussiji. Mozda jedan Njemacki kup ako bude imo srece.

Znam da ga je Juventus jednom htio ali kako igra u zadnje vrijeme ne znam jel to jos uvjek slucaj. Tamo bi mu bila daleko najbolja opcija sto se tice osvajanja. Ne znam koji su igraci osvojili Njemacku, Englesku i Italijansku ligu, ili da uopste postoji ovakav igrac. A to bi Edin garant mogao biti sljedece sezone. Samo sto on sere oko plate. On ocito pojma nema kolko je on spao i da on opet treba da se dokaze.

I u ostalom sta mu je bolje: Da trune tamo u Cityu dok mu kontrakt ne istekne pa ne bude vrijedan ni za sta osim Turske i Ruske lige, ili da ode u neki veliki klub za manju platu na par godina da zabije tonu golova pa da onda najveci klubovi se bore oko njega i bacaju ogromne kontrakte prema njemu?

Ali evo on izgleda sam u sebe ne vjeruje cim sada hoce da izgura ogromnu platu za koju realno nije vrijedan kako igra u zadnje vrijeme. To sto je on tehnicki jos uvjek top scorer Citya objesi macku na rep. Svako zna da to nebi bio slucaj da Aguero nije povrijeden bio, a da isto tako nece biti ni #2 top scorer Citya kada se zavrsi ova sezona. Mislis da to sto je on sada top scorer Citya vrijedi vise selektorima velikih klubova Europe ili to sto njemu forma od jednom padne pa bude katastrofa vise mjeseci kada ljudi hoce da se bore za ligu prvaka i treba da igraju polufinale ili finale. On mora biti realan i uzet manju platu. Ili se otarasit onih menadzera.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 25 apr 2013, 16:03

ZgemboAdislic je napisao/la:
viKK je napisao/la:
Ja ne znam jel ti vidis sta se desava? Bayern je napravio rekord ove sezone i osvojio ligu sa 6 igara viska. A evo sljedece sezone ce biti jos jaci. Ne mozes to poredit sa Bayernom 2009. Nema TEORIJE da osvoji ista u Borussiji. Mozda jedan Njemacki kup ako bude imo srece.

Znam da ga je Juventus jednom htio ali kako igra u zadnje vrijeme ne znam jel to jos uvjek slucaj. Tamo bi mu bila daleko najbolja opcija sto se tice osvajanja. Ne znam koji su igraci osvojili Njemacku, Englesku i Italijansku ligu, ili da uopste postoji ovakav igrac. A to bi Edin garant mogao biti sljedece sezone. Samo sto on sere oko plate. On ocito pojma nema kolko je on spao i da on opet treba da se dokaze.

I u ostalom sta mu je bolje: Da trune tamo u Cityu dok mu kontrakt ne istekne pa ne bude vrijedan ni za sta osim Turske i Ruske lige, ili da ode u neki veliki klub za manju platu na par godina da zabije tonu golova pa da onda najveci klubovi se bore oko njega i bacaju ogromne kontrakte prema njemu?

Ali evo on izgleda sam u sebe ne vjeruje cim sada hoce da izgura ogromnu platu za koju realno nije vrijedan kako igra u zadnje vrijeme. To sto je on tehnicki jos uvjek top scorer Citya objesi macku na rep. Svako zna da to nebi bio slucaj da Aguero nije povrijeden bio, a da isto tako nece biti ni #2 top scorer Citya kada se zavrsi ova sezona. Mislis da to sto je on sada top scorer Citya vrijedi vise selektorima velikih klubova Europe ili to sto njemu forma od jednom padne pa bude katastrofa vise mjeseci kada ljudi hoce da se bore za ligu prvaka i treba da igraju polufinale ili finale. On mora biti realan i uzet manju platu. Ili se otarasit onih menadzera.
pa zasto onda ne bi presao u bvb ?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 25 apr 2013, 16:36

Bolje bi mu bilo nego u Cityu. Samo kazem da nece nista osvojit u BVB.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 25 apr 2013, 16:38

Kako nece nista u BvBu uzet a ljudi na korak finala LPa.

BvB je jaci klub nego Man. City 100 puta. I ko kaze da BvB nemoze uzet Bundesligu do godine? Bajern?
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 25 apr 2013, 16:49

Ne mora ni osvojit', meni je vaznije da je standardan i da zabija k'o na traci..nasa repka od njegovih trofeja nema nista, a od njegovih golova i forme ima..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Rimes87 i 34 gosta.