Safet Sušić - Pape

bhsport
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la bhsport » 08 jul 2014, 11:47

Virtu4l je napisao/la:
ado171 je napisao/la:problem je safetova plata,,10.000KM do sad imao plus premije....trazi nekoliko puta vecu platu a ovi mu ne mogu toliko dati tako da je puno blizi odlasku nego ostankuu...tooo:D
I ti si se registrovao da nam to kažeš?

Da je problem u novcu, prihvatio bi ponudu Irana.
Ponuda Irana je klasicno dizanje cijene, stara balkanska taktika, tako ti je i Menso Bajramovic 'odbio' Makedonce.
Dakle, problem je do para jer trazi vece pare za svoj nerad.
Plata mu je dovoljna za ono sto radi, a radi minimalac, par dana godisnje oko pripreme tekme i to je to.
Za plasman je dobio premije tako da je i to posteno.
Dakle isti rad - ista plata + premije ako uspije do EP.
Veca plata - veci rad, veca odgovornost, manje marifetluka.

Sve po zaslugama.
Dakako, treba mu odbiti od plate glupost protiv Nigerije.
Njemu i Spahicu od premije. I taj iznos dati u neki fond.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

ado171
Kontakt:

Post Postao/la ado171 » 08 jul 2014, 11:48

Virtu4l je napisao/la:
ado171 je napisao/la:problem je safetova plata,,10.000KM do sad imao plus premije....trazi nekoliko puta vecu platu a ovi mu ne mogu toliko dati tako da je puno blizi odlasku nego ostankuu...tooo:D
I ti si se registrovao da nam to kažeš?

pa sigurno ne znas..pa da kazem etoo :D

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 08 jul 2014, 11:50

Virtu4l je napisao/la:
MrMuscle je napisao/la: I ti si se registrovao da nam to kažeš?

Da ta ponuda uopce i postoji mozda bi je i prihvatio... :cool:
Iranska državna novinska agencija kaže da postoji. Da vjerujem njima ili tebi? Poprilično lagan izbor.[/quote]
I Bakir Izetbegovic kaze da ne krade, pa da vjerujem njemu :?: .... Ili ljudima kojem vidim da nemaju sta jesti zbog njega i slicnih... Poprilicno lagan izbor...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 jul 2014, 11:50

bhsport je napisao/la:Ponuda Irana je klasicno dizanje cijene, stara balkanska taktika, tako ti je i Menso Bajramovic 'odbio' Makedonce.
http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930414001380" onclick="window.open(this.href);return false;
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 08 jul 2014, 11:53

Sve miriše da će i dalje da nas vodi. Malo je reći da sam razočaran. Ova priča oko Irana je tako dobro ispolirana da bi i braća Grim pozavidila.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 jul 2014, 11:54

Strašno je da braća Sušić imaju u šaci i svjetske medije :kafa: kakva je to hobotnica jbt
Voli te tvoje Sarajevo.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 08 jul 2014, 11:57

Virtu4l je napisao/la:
bhsport je napisao/la:Ponuda Irana je klasicno dizanje cijene, stara balkanska taktika, tako ti je i Menso Bajramovic 'odbio' Makedonce.
http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930414001380" onclick="window.open(this.href);return false;
Dakle bio u kombinacijama za Iran, opet kazem dizanje cijene, isto ko sto mi pisemo da je Vaha u kombinacijama a nigdje veze tako su i oni slucajno napisali Safet a ovaj se primio da je imao ponudu.
Dakle, evo da uzmemo u obzir da je stvarno imao ponudu (a nije) to se ne odbija tek tako, valjda budu razgovori, pregovori, da vidimo sta hocete i sta se trazi, to opet dokazuje njegovu neozbiljnost.
Dakle ovo je novinarska patka a ne provjerena info.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 jul 2014, 12:08

Možeš ti to ponovo upakovati kako ti je volja. Vijest nije došla od naših medija, već od medija sa kojim nemamo nikakvu dodirnu tačku, tako da nema razloga da im ne vjerujem.

Kad bi svaki trener išao na pregovore sa potencijanim ponuđačima, pola karijere bi proveo pregovarajući.
Voli te tvoje Sarajevo.

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Goalgetter » 08 jul 2014, 12:10

Je li danas sjednica?

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 08 jul 2014, 12:26

Virtu4l je napisao/la:Možeš ti to ponovo upakovati kako ti je volja. Vijest nije došla od naših medija, već od medija sa kojim nemamo nikakvu dodirnu tačku, tako da nema razloga da im ne vjerujem.

Kad bi svaki trener išao na pregovore sa potencijanim ponuđačima, pola karijere bi proveo pregovarajući.
Fakat te postujem ali Safet ima 1 ponudu pored ovog nedefinisanog statusa u NS.
Dakle ....

Svjetski mediji su puni spekulacija, sjeti se samo prelaska Dzeke, to im je posao, da prave senzacije.
Neko je i Safeta uvuko u tu pricu posebno jer mu istice ugovor sa NS kao sto smo mi Vahu predstavili potencijalnim jer mu je isteko ugovor sa Alzircima.
Sjeti se sporta iz 97 godine, na naslovnici je bilo Senad Zeric na meti Ajaxa.

Opet dakle ...

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 08 jul 2014, 12:33

Izmedju redova se može pročitati da ga NFSBiH ne želi i da će ispasti kako je bila plata kamen spoticanja. Nek' ti je hairli Safete. Vrijeme je za dokazanog stručnjaka - Dušana Bajevića ;)
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 08 jul 2014, 12:33

ZVANICNO

Safet Sušić ostaje novi selektor, potpisuje novi trogodišnji ugovor !

Vise na http://www.****/assets/image_cache/6 ... 2%20SS.jpg
1946

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 jul 2014, 12:36

:rol: :rol:
Voli te tvoje Sarajevo.

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 08 jul 2014, 12:52

E moj Head ili se potpise na 2 godine ili na 4,pošto se za jedan ciklus kvalifikacija uzima period od 2 godine... To samo kod tebe može na 3 godine :D
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 08 jul 2014, 13:08

Rekli iz RS-a moze al samo na tri godine. :cool:
1946

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 08 jul 2014, 13:08

Malo mi je ovo glupo ali sanjao sam da je safet susic na moju veliku zalost u nekom intervjuu rekao direktno kako je odbio iran i kako zeli da ostane na klupi bosne i hercegovine iako to mi znamo vec al eto kao direktno ono rekao sto bi u prevodu znacilo da 100% ostaje pa me zanima jel ima stvarno neki takav intervju ili je i dalje to hvala Bogu samo ruzan san.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 08 jul 2014, 13:12

DeeWa je napisao/la:Malo mi je ovo glupo ali sanjao sam da je safet susic na moju veliku zalost u nekom intervjuu rekao direktno kako je odbio iran i kako zeli da ostane na klupi bosne i hercegovine iako to mi znamo vec al eto kao direktno ono rekao sto bi u prevodu znacilo da 100% ostaje pa me zanima jel ima stvarno neki takav intervju ili je i dalje to hvala Bogu samo ruzan san.
Ako je bilo dilema, sada ih više nema – Safet Sušić želi biti selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i u narednim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, a jedino pitanje je da li će se s njegovim željama složiti i članovi Izvršenog odbora Nogometnog saveza BiH, koji će u srijedu u Sarajevu raspravljati o Papetovom statusu piše Dnevni AVaz.

Kao što je poznato, Sušiću je prošle sedmice istekao selektorski ugovor. U izjavama koje je davao medijima, Pape je bio odmjeren i suzdržan, niti je govorio da želi, niti da ne želi ostati selektor, ali u razgovoru koji smo danas vodili s njim, bilo je jasno da je zainteresiran da nastavi raditi s reprezentacijom naše zemlje.

Dobar utisak

- Nikada nisam rekao niti da idem, niti da želim da idem. Mada sam slobodan i iako mi je istekao ugovor, prvo ću vidjeti šta će biti s Nogometnim savezom Bosne i Hercegovine. Tek onda druge stvari dolaze na red – rekao je za Dnevni Avaz Pape, ali na pitanje šta možemo očekivati, nije ponudio konkretniji odgovor:

- U posljednjih nekoliko dana se nije desilo ništa, tako da ne znam šta će biti. Vjerovatno će se poslije sjednice sve znati.

Ko god je slušao selektorovo izlaganje nakon poraza od Nigerije i uoči susreta protiv Irana, stekao je dojam da Sušiću puna kapa reprezentacije i da više nema volje raditi. Međutim, kako i sam kaže, Papetu je pobjeda nad Iranom promijenila mišljenje. Po njegovom mišljenju, ukupan dojam koji je reprezentacija BiH ostavila na Mundijalu je pozitivan.

- Nisam bio toliko razočaran da bih digao ruke od svega. Da je bilo drugačije i da smo sve tri utakmice odigrali katastrofalno i izgubili, vjerovatno bih odlučio da napustim sve. Međutim, mislim da sve u svemu nismo loše igrali, izuzimajući susret s Nigerijom. A nakon pobjede nad Iranom, smatram da smo ostavili dobar utisak, naročito kod naših navijača u inostranstvu i normalnih ljudi u BiH. Ta posljednja utakmica pokazala je da imamo dosta mladih igrača s kojima bi bilo lijepo u budućnosti raditi – rekao je Sušić.

Zvali ga menadžeri

U vezi tvrdnji iranskih medija da je zainteresiran da preuzme selekciju ove zemlje, Pape je rekao da nisu tačne.

- To nije tačno. Istina je da su me zvala dva menadžera i nudila mi Iran, ali sam im rekao da me ne interesuje. A o ostalim ponudama ne mogu govoriti, jer prvo želim vidjeti šta će se desiti u pregovorima s NSBiH – kaže Sušić.

Ima podršku, ali sve zavisi od plaće

Kako saznajemo iz izvora iz NSBiH, Sušićev ostanak, općenito gledajući, nije upitan, jer gotovo svi članovi Izvršnog odbora podržavaju njegov rad. Međutim, šta će Pape tražiti za novi ugovor i hoće li mu to Odbor dati – pitanje je od kojeg će zavisiti sve. Tačnije – koliku plaću će tražiti.

Na pitanje kakvi su mu zahtjevi, Pape, očekivano, nije ponudio konkretan odgovor:

- O svemu će se znati u ovih nekoliko dana. Šta god da se desi, za tri dana idem u Francusku zbog privatnih obaveza. Da li ću ići kao selektor BiH ili ne, ne znam.

Poslao sam Vahi čestitku

Bosna i Hercegovina se diči podatkom da je na Mundijalu imala dva stručnjaka na selektorskim pozicijama. Vahid Halilhodžić je s Alžirom završio nastup u osmini finala, porazom od Njemačke nakon produžetaka.

- Nismo se još čuli. Čim su prošli u osminu finala, poslao sam mu čestitku. Nije odgovorio, ali ju je sigurno vidio – kaže Sušić za Dnevni Avaz.
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 jul 2014, 13:32

Safet Sušić za Klix.ba: Da sam želio otići, davno bih to učinio

slika

Safet Sušić, nogometni stručnjak koji je reprezentaciju BiH vodio u posljednje četiri godine, sutra će pred Izvršnim odborom predstaviti svoj izvještaj u protekla dva mjeseca, odnosno od početka priprema do kraja grupne faze Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu.

Izvršni odbor koji podržava Sušića, prihvatit će njegov izvještaj i ocijeniti ga uspješnim. kako su nam kazali pojedini članovi ovog tijela Nogometnog saveza BiH, Papetu će biti ponuđen novi ugovor kojim nastavio rad na selektorskoj klupi u kvalifikacijama za Euro i na eventualnom prvenstvu ukoliko Zmajevi izbore učešće.

"U mom izvještaju nema ništa specijalno, sve se može reći u par rečenica, počevši od priprema do odlaska sa Svjetskog prvenstva", kaže Sušić za Klix.ba uoči sutrašnje sjednice.

Odbio nekoliko ponuda

Papeta nije iznenadila podrška Izvršnog odbora nakon što sa Zmajevima nije uspio izboriti plasman u osminu finala i na taj način osigurati još par miliona eura na računu Saveza.

"To nije iznenađenje za mene. Vjerovatno ljudi smatraju da se ispravno radi. Ja radim svoj posao najpoštenije kako mogu i vjerovatno su ljudi iz IO to uvidjeli", dodaje Sušić.

O novom ugovoru koju će mu biti ponuđen, Sušić nije htio mnogo govoriti.

"Imao sam već razgovore sa Savezom prije Svjetskog prvenstva kad sam mogao produžiti ugovor. Htio sam sačekati da vidim kako će sve izgledati u Brazilu.... Vidjet ćemo, sve će se znati sutra ili prekosutra. Nikad nisam izjavio da bih volio otići sa selektorske pozicije. Da sam to htio, otišao bih davno", kaže naš sagovornik.

Najvjerovatnije, Sušiću će ugovorom biti ponuđeni uslovi koje je imao i do sada.

"Još uvijek se ništa ne zna, bolje je sačekati dan, dva...", kaže.

Zbog reprezentacije BiH je, tvrdi, do sada odbio nekoliko ponuda drugih saveza i klubova.

"Imao sam ponuda, kontakata, svaki dan neko zove i što se toga tiče, ukoliko ne ostanem ovdje, neće biti teško naći angažman u klubu ili drugoj reprezentaciji", kaže Sušić.

"Dva menadžera su me zvala za Iran i obojici sam rekao da u ovom trenutku me to ne interesuje i to je bilo to".

Poruka Bešiću

Vahid Halilhodžić, sada već bivši selektor Alžira, na Mundijalu je napravio historijski rezultat nakon što je Pustinjske lisice odveo u osminu finala u Brazilu.

"Poslao sam mu poruku čim sam saznao i čestitao sam mu. Vjerovatno je vidio moju poruku, nismo se čuli. Postigao je velik uspjeh i treba da bude ponosan na napredak koji je napravio sa ekipom. Ali, to me ne iznenađuje jer je Vaha bio veliki igrač i dokazao je da je veliki stručnjak", kazao je Sušić za naš portal.

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić, jedno od otkrovenja Mundijala, će danas potpisati trogodišnji ugovor sa Swanseajem. Sudeći po Papetovim komentarima, nije najzadovoljniji ovim odabirom mladog Zmaja.

"Nadam se da je donio dobru odluku. Smatrao sam da ne treba žuriti, da razmisli... Ne znam da li je Swansea ekipa koja nešto znači u evropskom nogometu. Trebao je otići u neku ekipu koja igra u evropskim takmičenjima. Nadam se da je donio dobru odluku, ali nisam siguran. Kad sam vidio da se Valencia interesuje, to je bilo nešto drugo. Ali, ukoliko je on zadovoljan, to je najvažnije. Važno je da igra i da može biti na raspolaganju selektoru. Rekao sam mu da ne pristaje igrati na drugom mjestu u ekipi osim kao defanzivni vezni igrač i da to stavi u ugovor sa klubom ako treba", kaže Sušić na kraju razgovora za portal Klix.ba.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 08 jul 2014, 13:35

Moronu odlazi!!!

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 08 jul 2014, 13:42

On rek'o Besicu koju poziciju da igra hahahaha e moj safete haj ti polako odavde pojma nemas
Rođeni brato

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.