FK Rudar Prijedor

fredi
Kontakt:

Re: FK Rudar Prijedor

Post Postao/la fredi » 22 sep 2012, 20:10

topa99 je napisao/la: Dolazi da gleda Apollona i jos neki skauti valjda dolaze ali valjda najvise zbog Apollona !AJ RUDARRRRRRRRRRRRRRRRRRR! SUTRA SVI U BL! :D
Prijedor je napisao/la:Fina atmosfera prije Krajiskog derbija, Rudar sa nikad boljom ekipom u novom pokusaju da pobjedi Borca... Bice veoma dobra utakmica, AJ RUDAR !!! :mrgreen:
cemu vam ovo brate mili glupo mi taj rivalitet borac rudar a kopirate navijace borca. :? sto se utakmice tice ako nas sad ne pobjedite u bl necete nikad.u k.urcu smo skroz i bolju sansu tesko da cete imati.prenos na areni hd 8-)

K0MT
Kontakt:

Post Postao/la K0MT » 23 sep 2012, 00:13

Ma ništa od pobjede. 3 za 3. Iako mislim da bi smo ih sada dobili i sa pola snage, ali direktori su nam previše bliski. :D

Vastecija_GSE
Kontakt:

Post Postao/la Vastecija_GSE » 23 sep 2012, 11:25

K0MT je napisao/la:Ma ništa od pobjede. 3 za 3. Iako mislim da bi smo ih sada dobili i sa pola snage, ali direktori su nam previše bliski. :D
Ma sve je moguce....Ja bih vise volio da se odigra prava utakmica , pa i da izgubimo al je bitno da se igra! :D

rudarprijedor
Kontakt:

Post Postao/la rudarprijedor » 23 sep 2012, 11:27

K0MT je napisao/la:Ma ništa od pobjede. 3 za 3. Iako mislim da bi smo ih sada dobili i sa pola snage, ali direktori su nam previše bliski. :D
Joj kad se pojave ovi padobranci ovako sto vjerovatno nemaju pojma o fudbalu ,samo slusaju traceve okolo i sire glupe price... :? :? :?
Mi smo iz Prijedora,iz grada ludaka
pijemo pivo ispred dragstora,
bodrimo naseg Rudara, Za njega pijemo,za njega bijemo
jer on je nama uvijek najbolji, Rudare moja ljubavi...ooooooo

K0MT
Kontakt:

Post Postao/la K0MT » 23 sep 2012, 11:45

Haha, pa ja bih volio više od svega da ih dobijemo tamo, ali od tog nema ništa, nažalost. I ne moraš znati ništa o fudbalu da ovo zaključiš. 3 za 3... Možda je to čak i dobro pošto ne znamo kakvu ćemo ekipu imati drugu polusezonu, a bar ćemo imati 3 boda od Borca.. :D

Nadam se da nisam upravu. :lol:

Prijedor
Kontakt:

Post Postao/la Prijedor » 23 sep 2012, 15:07

Bio je decembar 1995. godine, prvi poslije četiri godine krvavog rata na prostorima nekadašnje SR Bosne i Hercegovine. Igrano je finale drugog Kupa Republike Srpske, rivali krajiški velikani – Borac i Rudar Prijedor.

Pred večerašnji prvenstveni duel u Premijer ligi BiH, 21. meč za bodove od osnivanja Republike Srpske sjećanja nekako sama naviru i evociraju se uspomene i slike. Bilo je to samo mjesec dana poslije potpisivanja mira i Dejtonskog sporazuma.

Dva fudbalska spektakla po snijegu. Prvi u Prijedoru 16. decembra 1995. u Prijedoru (2:2), a drugi 23. decembra u Banjaluci (3:2 za domaćina) pred blizu 25.000 gledalaca.

Bio je to istinski spektakl koji su imali prilike da vide i ljubitelji fudbala širom Starog kontinenta posredstvom kamera „Eurosporta“. Banjalučani su osvojili trofej golom Milorada Bilbije u 90. minutu poslije kornera kada je savladao Nikolu Čobanovića.

Taj trenutak je tadašnji trener Prijedorčana Nikola Bevandić opisao ovako:
- Uzeo sam papir da ispišem imena igrača koji će šutirati jedanaesterce, kad ono dok mi je pogled bio oboren rekoše – gooollll! Kakav gol, ko je dao gol, gdje je gol, nema penala? Onda sam shvatio da smo izgubili. Poslije utakmice sam satima sjedio na zapadnoj tribini i razmišljao šta se zapravo desilo i je li moralo tako da bude? Prišao mi je poznati novinar Tomo Marić i tješio me.

Večeras Borac i Rudar Prijedor pišu novu stranicu fudbalske istorije ne samo Krajine i Republike Srpske, već i BiH i Evrope. Rivalitet dva kluba traje još iz jugoslovenskog doba, nastavljen je i u okvirima Republike Srpske.

Neka Gradski stadion opet bude pun i neka pobijedi bolji rival.

Svi se nadamo da ćemo uživati u još jednom spektaklu derbija koji je u okvirima Republike Srpske isto ono što i u Španiji mečevi Real Madrida i Barselone!

Ode ljudi na vopi pa lagano put BL :) ajjjjj

8-)
? &

ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII

Truba
Kontakt:

Post Postao/la Truba » 23 sep 2012, 20:46

Opasno razočaran u Prijedorski fudbal! :( Očajna igra kao i protiv Zrinjskog...Stvarno smiješno, boje se loptu šutnuti... O Božeeeeee :S
Svaka čast navijačima, trude se momci, dolaze na sve utakmice, rade gostovanja koliko je god to moguće bez ičije podrške ( koliko sam upoznat ), da im igrači ovako vraćaju. Bar ovi najvjerniji navijači zaslzžuju da se igrači njihovog kluba potrude bar malo , a ne ovo. A i ne čudi me kako igraju, kad ih je nerijetko moguće vidjeti po gradskim kafanama i diskotekama kako su pijani.
$ ' све ? " & ње
% све $ " & &
? " " $ " % гостовања
за ' -

Prijedor
Kontakt:

Post Postao/la Prijedor » 23 sep 2012, 22:05

Upravo sam dosao iz Banja Luke. Bas smo toplo docekani od murije. Ono u zivotu nisam vidio, da tuku svakoga ko pogleda pravo... Stvarno smijesno, i onda komitet zeli mir pored ovakvih desavanja... Niko "a" nije rekao a svi su batine dobili pri dolasku na Gradski Stadion u Banja Luci... Sta je ovo izgleda da u BL tuku samo nas i Sokolove :oops: Ja sam zaprepasten, kao da si im ubio pola familije tako se ponasaju prema tebi. Kad god nas prati Prijedorska policija nema problema, ali ovi smradovi... FUJJJ :shock: :o :evil:
? &

topa99
Kontakt:

Post Postao/la topa99 » 23 sep 2012, 22:14

Igra solidna ,tri gola iz tri prekida ,penal i prvi faul uopste nisu bili ,ali eto lopovska posla !

Dejan, BL
Kontakt:

Post Postao/la Dejan, BL » 23 sep 2012, 22:36

momci niste u pravu. najmanje dva opfsajda Borcu suđena nepostojeća. nakon drugog postigli gol. nakon prvog imali situaciju jedan na jedan. penal čist ko suza. rijetko ste i dolazili u priliku za gol. nakon ovakve pobjede treba čestitati boljem. vama srećno u nastavku

Vastecija_GSE
Kontakt:

Post Postao/la Vastecija_GSE » 23 sep 2012, 22:45

Ocigledno je da smo bili k***c....stvarno ne znam sta je sa igracima. Sramota je ovo. Borac je bio bolji i ja mu cestitam na tome. Ja sam se nadao da cemo ove sezone biti za nesto ali poslije ovog mi se cini da je to sve sranje. Ali dobro od utakmice do utakmice. Vedo je kod njih poceo da igra dobro pa mi je bar drago zbog njega. ;)

K0MT
Kontakt:

Post Postao/la K0MT » 23 sep 2012, 23:02

Ma nema šta je l' bio bolji ili nije. Rezultat govori i previše. Čestitke Borcu. :D

A.C.A.B. :twisted:

Iskren
Kontakt:

Post Postao/la Iskren » 23 sep 2012, 23:17

Gledao sam utakmicu i stvarno sta reci nego katastrofa..Ko se bar malo razumije u nogomet nadam se da je imao sta uociti to je : Ne mogu vjerovati da jedna ekipa nije ustanju u 90 minuta uputiti bar jedan centarsut ka sesnestercu,ka napadacu. Da od 11 igraca 2 imaju snage i volje trcati,dizati ruke,traziti loptu svih 90 min. od saigraca al kao nevide ih,ili neznju uposliti.. Ova ekipa mora malo posloziti neke stvari u glavi i svatiti da je Nogomet kolektivna igra toliko !

kastel
Kontakt:

Post Postao/la kastel » 24 sep 2012, 00:44

Realno,ja sam ocekivao da ce Borac nekoga da posteno nafiluje :D ,vasa nesreca sto ste to bili vi.Borca ocekujem u borbi za Evropu! :idea:

samoopusteno
Kontakt:

Post Postao/la samoopusteno » 24 sep 2012, 09:49

topa99 je napisao/la:Igra solidna ,tri gola iz tri prekida ,penal i prvi faul uopste nisu bili ,ali eto lopovska posla !

? " не " ? на $.
" сте ? 1 ? 2 % ' ?, " " " ... ? је " & суза, % е ' $ " &.
" ' ' $ 4 ?, $ &, $ ", ? пар пута 1 на 1 са ?, па $ % $?

Ево " $... [youtube][/youtube]

? ' "? &" се ? на суђење. " по " " $ је " " " ", па ", " $ је ? Сарајево, па "... ? су - ?, ? за & ' ;)

% се " ", онај ? & се " " $...
' $ ', " је $ у 16:00 на " спорт 3!

$ " - у & сезоне...

jojs28
Kontakt:

Post Postao/la jojs28 » 24 sep 2012, 10:46

Sta je ovom Stojnicu prica gluposti,i sinoc govori kako je Rudar pruzio dobar otpor i da rezultat ne govori onako kako je bilo na terenu,da je zadovoljan igrom Rudara, kao i protiv zrinjskog , i sarajeva.Ako ovako budu igrali i protiv zvijezde izgubice!!!

samoopusteno
Kontakt:

Post Postao/la samoopusteno » 24 sep 2012, 16:46

Је ?` оно ? &(") $ $ & на ? $? :shock:

$ $ " на " 3...

K0MT
Kontakt:

Post Postao/la K0MT » 24 sep 2012, 19:29

Jeste. Vuče ga Baja svuda za sobom... Pogledao sam i ja snimak. Vidim imali smo loptu u nogama, pogotovo u drugom poluvremenu, ali kao da je falilo htijenja i želje još, a previše opušteno u odbrani. Ma 3 za 3... :P

samoopusteno
Kontakt:

Post Postao/la samoopusteno » 24 sep 2012, 21:13

ПА то је % % је ? ? $ по $ за & ", " $ " ' ", " - & ' :lol:

$ $ /. пораз опет - " " " ?... ", сунце, $, &-отац...

А то $ је " 3 за 3, & % је & " " $ " 3 пута / " $ & ;)

? (?) " за & :D

& - $ (" ", $ &, ", $ $, " ? ?)

21 13 - 5 - 3 35:11

А & &` " $ " & за & ' & ? &, о " $ " ?. ?. $ отјерате &, $ - & " " " по ', & % је по &...

¥ се " ? &, " - у & ;)

Prijedor
Kontakt:

Post Postao/la Prijedor » 24 sep 2012, 22:09

Uvrede Osimu
Navijači Rudar Prijedora, popularni "alkohol bojsi", na početku drugog poluvremena meča sa Borcem razvili su transparent u kojem su vrijeđali Ivicu Osima, predsjednika Komiteta za normalizaciju u F/NS BiH.
"Rudar u srcu nosim, p... nam k.... Ivica Osim", pisalo je na transparentu navijača gostiju, koji je sklonjen nakon molbe zvaničnog spikera za fer navijanje.
? &

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, Lecler, ritam21 i 10 gostiju.