Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

ŠB.TRN
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la ŠB.TRN » 12 apr 2011, 16:32

Goalgetter je napisao/la:
Na čelu komiteta za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine trebao bi se nalaziti Slovenac Rudi Zavrl, dok bi UEFA i FIFA trebali predstavljati još i Dušan Maravić i Ivan Ćurković.
Nikad cuo za ovu dvojicu, Maravica i Curkovica. Mislim da je ovaj Curkovic rodjen u BiH, ali ostalo neznam bas puno o njima. Ako su vec krenuli po nacionalnom kljucu, ne znam zasto su na celu izostavili Bosanca. :roll: .
Al dobro, ako ce odradit posao kako treba, nije vazno ko ce biti na celu.
Međunarodne fudbalske federacije, na čelu sa predsjednikom FIFA Seppom Blatterom najviše bi na mjestu predsjednika N/FSBiH voljele vidjeti Ivicu Osima, koji bi prema najavama trebao biti prvi predsjednik novog N/FSBiH sa jednogodišnjim mandatom, a nakon toga bio bi izabran novi predsjednik na četiri godine i on bi trebao biti iz reda srpskog naroda.

Također, gotovo je pa sigurno kako UEFA i FIFA planiraju u sve uključiti i proslavljena imena bh. fudbala u likovima Mehmeda Baždarevića i Faruka Hadžibegića.
A ovo su vec zelje i nagadjanja :roll:
Ovog jednog,mislim Ćurkovića je stalno Bevanda spominjao,nas covjek :D :D :D

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 12 apr 2011, 16:36

@SB.TRN misliti i sr-ati nije isto.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

emir_

Post Postao/la emir_ » 12 apr 2011, 16:48

Jel vama pun k..... ovih vijesti "trebao bi biti predsjednik ovaj, trebalo bi biti ovoliko i onliko clanova, trebao bi biti ivica osim, trebao bi biti ovaj ili onaj..."???
4-IN-A-ROW

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 12 apr 2011, 17:46

Svaka cast moderatoru. Ovakvih mi je pun .....

Pa ovo je sportski forum
FKS❤️1946

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 12 apr 2011, 18:18

Mislim da ovo nije uredu ,citam sad ova imena i nema ni jednog MUSLIMANSKOG imena . :( Fifa izgleda gura one sto su s.j. ebali BiH fudbal da zauzmu nove fotelje ..Tamo neke kuline i petrovice ccc pored Osima i legendi BH fudbala .
Fifa and Uefa shame on you ,you are BiH fudbal killers...
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Denis Ispušlić
Kontakt:

Post Postao/la Denis Ispušlić » 12 apr 2011, 18:20

Muhamede,nije bas tako da nece biti nijedan Musliman,Sejo Kajtaz ce sigurno biti jedan od dvojice vasih,a tog drugog trebate odrediti prije konstitutivnog sastanka 18. aprila u Becu.
ŽEPČE 2005.

NIKAD ZABORAVITI,NIKAD OPROSTITI!!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 apr 2011, 18:22

MuhamedTM je napisao/la:Mislim da ovo nije uredu ,citam sad ova imena i nema ni jednog MUSLIMANSKOG imena . :( Fifa izgleda gura one sto su s.j. ebali BiH fudbal da zauzmu nove fotelje ..Tamo neke kuline i petrovice ccc pored Osima i legendi BH fudbala .
Fifa and Uefa shame on you ,you are BiH fudbal killers...
Pa nije ni Osim musliman. :roll:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 apr 2011, 18:23

Moj, tvoj, vas, nas. KOGA BRIGA ?
Meni su dovoljni ljudi koji ce uredno i posteno odradjivati posao u savezu. Pa makar bili i Japanci.

@Muhamed
Mislio si reci ''Bosanskog'' imena, jer Bosna nije samo muslimanska zemlja. Sta je onda sa Ivicom, Sergejom itd. ..
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 12 apr 2011, 18:24, ukupno mijenjano 1 put.

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 12 apr 2011, 18:23

Znam da nije ,ali barem on da ne budu oni njihovi .@denis,Kajtaz ja mislim da nije sposoban za tu funkciju al eto.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Denis Ispušlić
Kontakt:

Post Postao/la Denis Ispušlić » 12 apr 2011, 18:24

Goalgetter je napisao/la:Moj, tvoj, vas, nas. KOGA BRIGA ?
Meni su dovoljni ljudi koji ce uredno i posteno odradjivati posao u savezu. Pa makar bili i Japanci
Pa nisam ni odgovorio tebi,nego Muhamedu koji je pitao gdje su Muslimani u svemu ovome!
ŽEPČE 2005.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 apr 2011, 18:25

Denis Ispušlić je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Moj, tvoj, vas, nas. KOGA BRIGA ?
Meni su dovoljni ljudi koji ce uredno i posteno odradjivati posao u savezu. Pa makar bili i Japanci
Pa nisam ni odgovorio tebi,nego Muhamedu koji je pitao gdje su Muslimani u svemu ovome!
Ovaj odgovor nije bio upucen na tvoj komentar ;)
Nego vidim svi se vec uzbunili sto nema ''muslimanskih imena'' , pa zato pisem.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 12 apr 2011, 18:26

Neka bude Ivica , Zeljko , Dragan i ne znam ti ja kakav kako ovaj gore kaze neka samo posteno obavljaju , ovo ostalo nije bitno , moj tvoj i tako slicno lijep pozdrav, Uvijek sam ovo zelio da napisem jer sam uvijek i mislio : SVI SMO MI NASI :lol:
Zadnja izmjena: TaRgEt_, dana/u 12 apr 2011, 18:28, ukupno mijenjano 1 put.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

demir44
Kontakt:

Post Postao/la demir44 » 12 apr 2011, 19:01

Vidim i Osim se poceo napadati :cry:
U Liberiji,ili Libiji,gdje vec,kad bi nesto rekao protiv Georgha Weaha,mislim da bi te odma osakatili,a kod nas se svi od reda blate,pljuju,omalovazavaju...
Blaz Sliskovic-Strasan igrac bio,kao trener sa SVOJOM DOMOVINOM 2 puta bio na pola koraka od velikog takmicenja,sa realno gledajuci prosjecnom ekipom(cast Barbarezu,Baljicu,Hasanu),medjutim,Bosanci i Hercegovci jedva docekase da ga popljuju,ismijavaju se s njegovim znanjem engleskog jezika :evil: ZALOSNO

Hasan Salihamidzic-Covjek je igrao za reprezentaciju,od samog njenog pocetka,nastupao sa raznim generacijama,osjetio u jednom trenutku da su ga povrede gotovo pa unistile,i rekao zbogom.POSTENO OD NJEG.Al neee,opet se nadje tu i tamo neki(citaj gomila kretena) koji ce reci,ma Hasan je smece,taj se uvjek stedio za reprezentaciju,namjerno pravio kartone,odrekao se drzavljanstva,dok nije postao popularan,rado se odazivao,boli njeg k.u.r.a.c za repku.Jos pamtim njegovu izjavu:Igrao sam na Camp Nou,Old Trafordu,Santiago Bernabeu.al nigdje nije kao na Bilinom polju... :evil:

Sergej Barbarez-Uprkos prijetnjama njegovoj porodici,pristao da igra za nas,sa svoju Bosnu i Hercegovinu.Beskompromisan kapiten,igrao povrijedjen,vracao se na stopera,i tu bio perfektan,prekinuo utakmicu na marakani,moleci sudiju da se nesto uradi povodom masakra na tribinama,plakao nakon neplasmana na SP.EP...I opet se nadje maloumnika koji ce jedva docekati da ga blate na raznorazne nacine...Te sto nije progovorio protiv saveza,te neki trougao o prodavanju utakmica Barbarez,Pasalic,Sliskovic :evil:

Nenad Markovic-POGODI NENO,USLO JEEEEEEEEEE...Jos mi odzvanja u usima ona utakmica protiv LItvanije,Grcke,neznam stvarno koga,bio sam dijete,al kad se u mojoj kuci pricalo o Markovicu,svi su sutjeli,otac je bio nekad kosarkas,sad kosarkaski radnik,djelatnik...I dodje ti neko od ovih NUEVO-MILENIUM NARASTAJA i pocne s.rati,kako je taj unistio bh kosarku...opet ZALOSNO

Ciro Blazevic---CIRO NE VOLIM TE,NISAM TE NIKAD VOLIO,jos od vremena kada si rekao da nikad necemo imati repprezentaciju,najveci si manipulator na "dunjaluku",lizes sve sto sam po.se.res,krao si nam igrace poslije rata(ala Boris Zivkovic) ali CIRO MAJSTORE ti si podigao ovu naciju na noge,vratio si nas u zivot sto se tice fudbala,i napravio povijesni uspjeh,historijski,dvomec s Portugalom je najveci uspjeh nase reprezentacije od njenog nastanka,i mnogo toga ti se moze prigovoriti,al jedno ti se mora priznati,ako nisi na svijetu NAJVECI SI TRENER NA OVIM PROSTORIMA!CIRO HVALA TI

Edin Dzeko,kad je razvaljivao sam Belgijance u dva navrata,kad je rusio Turke u debiju,kad je nokautirao Rumune,bio je CAR,sad si obicni kloc,levat,smoto i jos milion pogrdnih imena...
Ima jos milion imena,od Ivice Osima,Danisa Tanovica,Vedada Ibisevica... :evil:

STIDITE SE Bosanci i Hercegovci,i ja cu zajedno s vama
Rotor Volgograd...

padobranac1978
Kontakt:

Post Postao/la padobranac1978 » 12 apr 2011, 19:08

Odbor za hitnost FIFA danas se sastao i odlučio imenovati Komitet za normalizaciju, u cilju rješavanja problema s kojima se suočava Nogometni savez Bosne i Hercegovine, koja je trenutno suspendiran od strane FIFA i UEFA, objavljeno je prije nekoliko trenutaka na službenoj stranici FIFA.

Nakon razgovora s različitim interesnim grupama i nakon konsultacija s predstavnicima UEFA, u Komitet za normalizaciju imenovano je šest osoba uključujući i nogometne ličnosti iz Bosne i Hercegovine i njegov mandat stupa na snagu odmah, stoji dalje u saopštenju FIFA.

Komitet za normalizaciju će djelovati odmah, a imat će sljedeće zadatke, podijeljene u dvijen faze:

Prva faza:

a) Pripremiti i sazvati Generalnu skupštinu Saveza, na kojoj delegati moraju usvojiti Statut N/FS BiH najdalje do 26. maja 2011..
b) Osigurati da sve veze sa bivšim članovima izvršnih organa budu raskinute (Izvršni odbor i Predsjedništvo N/FS BiH), kako bi se moglo početi donositi odluke o finansijskim, administrativnim, sportskim i drugim pitanjima, te uspostaviti mapu puta za nova poboljšanja u tom pogledu.
c) Poduzeti sve potrebne korake kako bi se dodatno poboljšalo finansijsko stanje N/FS BiH, te kako bi se osiguralo da nema novih sporova ili novih finansijskih obaveza, i da se svi postojeći finansijski dugovi počnu plaćati, uz punu transparentnost.

Druga faza:

a) Pripremiti nove izbore u svim zakonskim tijelima N/FS BiH u skladu sa Statutom (koji bi prije toga trebao biti usvojen) najdalje do 30. novembra 2011. godine.
b) Poboljšati kvalitetu unutar N/FS BiH kada je Uprava i sam N/FS BiH na državnoj razini u pitanju, provođenjem potrebnih mjera kao što je objašnjeno u zahtjevima FIFA i UEFA.

Od dana imenovanja, Komitet za normalizaciju preuzima sva zakonska prava i dužnosti Izvršnog odbora N/FS BiH, kao i Predsjedništva N/FS BiH. Mandat Komiteta za normalizaciju će isteći nakon što bude izabran novi Izvršni odbor N/FS BiH, na izborima, kako to propisuje Statut FIFA i UEFA.
Imena članova Komiteta za normalizaciju još uvijek nisu obznanjena, ali iz ovoga je očito jasno da bi u slučaju da sve prođe kako FIFA i UEFA očekuju suspenzija našoj reprezentaciji i klubovima mogla biti ukinuta 26. maja, što je rok za usvajanje Statuta.
MI SLAVIMO TITULE NA GLAVNOM SKVERU
I IMAMO ULICU PO FUDBALERU!

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 12 apr 2011, 19:12

Valja iščekati 26 maj.....

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 12 apr 2011, 19:20

U kakvoj drzavi zivimo super vijest ako se od ovoga pola ostvari veliki napredak !!!! Mogli su nas inace otresti onako arogantno i cekati da se samo dogovorimo. Ravno uvodjenju zajednickog pasosa i para :lol: :lol: :lol:
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 12 apr 2011, 20:08

Konacno nesto konkretno od FIFA-e. Evo i sa njihovog sajta: http://www.fifa.com/associations/associ ... 16797.html

Drago mi je vidit ovaj datum, nadam se da ce ova skupstina samo bit sastavljena od marioneta FIFA-e. Jer onda ce bit statut usvojen, i idemo u Rumuniju.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

daka
Kontakt:

Post Postao/la daka » 12 apr 2011, 20:13

FIFA preuzima kontrolu u FS BiH
Ivica Osim u Komitetu za normalizaciju

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je danas da je sastavljen šestočlani tim od istaknutih fudbalskih imena iz BiH, koji će rukovoditi Fudbalskim savezom BiH sa ciljem da se nađe rješenje za ukidanje suspenzije. Iako FIFA ne navodi imena članova Komisije, prema izvještaju agencije Associated Press u oformljenom Komitetu za normalizaciju naći će se legendarni trener Ivica Osim.

http://www.n24.ba/home/novost/16657

Denis Ispušlić
Kontakt:

Post Postao/la Denis Ispušlić » 12 apr 2011, 20:24

Odlicno. Treba ipak vidjeti i ko su ostala petorica,prije nego donesemo sud.
ŽEPČE 2005.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 12 apr 2011, 20:25

Dobre vijesti, evo i Süddeutsche prenosi to sa Osimom, a njima je inace za vjerovati.
http://newsticker.sueddeutsche.de/list/id/1139990
Samo sam preletio ovo na FIFA ali ako se ne varam ovo su jasne i rigorozne mjere sto se tice starih clanova saveza.

To ensure that all connections/relationships with any members of the “former” FFBH leadership (FFBH Executive Committee and FFBH Presidency) are cut immediately

As of the date of its appointment, this normalisation committee has taken over all statutory rights and duties of the FFBH Executive Committee as well as of the FFBH Presidency.

Nach Ausschluss: FIFA ernennt Not-Team für Bosnien

Zürich (dpa) - Ein sechsköpfiger Not-Vorstand soll vorerst den vom internationalen Fußball ausgeschlossenen Verband von Bosnien-Herzegowina führen.

Wie der Weltverband FIFA mitteilte, habe er in Absprache mit der Europäischen Fußball-Union (UEFA) ein «Normalisierungskomitee» ernannt und mit sofortiger Wirkung eingesetzt. Ihm gehört unter anderem Ivica Osim an, der 1990 bei der Weltmeisterschaft in Italien letzter Auswahltrainer des ehemaligen Jugoslawien vor dessen Zerfall war.

Die Nationalmannschaft und die Clubs aus Bosnien-Herzegowina waren am 1. April suspendiert worden, weil der nationale Verband Statuten von FIFA und UEFA nicht übernommen hatte und einen einzigen Präsidenten an seiner Spitze ablehnt. Geführt wird er bislang von einem Muslim, einem Serben und einem Kroaten und damit je einem Vertreter der drei großen Volksgruppen im Vielvölkerstaat.

Alle Verbindungen zur bisherigen Verbandsführung müssten abgebrochen und die Statuten bis zum 26. Mai verabschiedet werden, verlangte die FIFA in ihrer Mitteilung. Bis zum 30. November müsse ein neuer Präsident und ein neuer Vorstand gewählt werden. Bis dahin soll der Not-Vorstand amtieren und auch dafür sorgen, dass sämtliche Schulden beglichen werden.

Die Nationalmannschaft mit den Torjägern Edin Dzeko und Vedad Ibisevic sowie Zvjezdan Misimovic soll ihr nächstes Spiel in der EM-Qualifikation am 3. Juni in Rumänien bestreiten. Die Bosnier haben in der Gruppe D die Chance auf Platz zwei und können sich noch für die Endrunde 2012 in Polen und der Ukraine qualifizieren.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, denza, lol89, MiranGlasnic, Proximic i 41 gost.