FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

harry_90
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la harry_90 » 10 maj 2010, 18:40

STo se tice hajvana tesko da ce otici,prije ce Mesanovic se vratit :evil: ja sam rekao,a Glavas je to rekao kad je preuzeo klub,ako hoce da on nesto napravi moraju dovest na kraju 2-3 dobra pojacanja i da ove igrace sacuvaju na okupu.Protiv Modrice mi moramo uzeti,jer sta ce ovi iz saveza nam uradit,to sami Bog zna,a mozda i narednu sjednicu se ne dogovore,pa se produzi jos za sedmicu.Sve u svemu pred nama je burna sedmica,po najvise zbog slucaja Gavaric,ako nam oduzmu bodove,protiv Modrice samo pobjeda odgovara.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

armin90
Kontakt:

Post Postao/la armin90 » 10 maj 2010, 18:42

Sloboda ostaje bez trenera, Glavaš ide u Njemačku?

Glavaš se trenutno nalazi u Njemačkoj i upravo bi tamo mogao nastaviti svoju karijeru

Vlatko Glavaš napravio odličan posao na klupi Slobode ovog proljeća. Da se u Premijer ligi BiH kojim slučajem računa samo proljetni dio prvenstva za konačan poredak, Sloboda bi s Glavašem bila jedan od glavnih favorita za izlazak u Evropu.

No, prema informacijama do koji smo došli, Sloboda će uskoro morati potražiti novog trenera! Naime, Vlatko Glavaš po završetku sezone, skoro sigurno napušta Tušanj.
Ne radi se ni o kakvom nesporazumu s čelnicima tuzlanskog premijerligaša.

- Vlatko je imao vrlo korektan odnos s čelnicima kluba, i ono što je najbitnije odradio je posao zbog kojeg je i došao na Tušanj. Sloboda je sačuvala premijerligaški status, i on će otići na kraju sezone – kazao nam je blizak Glavašev prijatelj.

Glavaš se trenutno nalazi u Njemačkoj i upravo bi tamo mogao nastaviti svoju karijeru. Tačnije, u njemačkoj 2. Bundesligi, gdje je godinama igrao. Glavaš je godinama bio član stručnog štaba naše najbolje nogometne selekcije, za vrijeme mandata Blaža Sliškovića. Početak sezone je dočekao na klupi sarajevskog Olimpika, ali je otišao nakon nekoliko kola, iako je s Vukovima pravio dobre rezultate.
--Pametnij popusta--

armin90
Kontakt:

Post Postao/la armin90 » 10 maj 2010, 18:45

harry_90 je napisao/la:STo se tice hajvana tesko da ce otici,prije ce Mesanovic se vratit :evil: ja sam rekao,a Glavas je to rekao kad je preuzeo klub,ako hoce da on nesto napravi moraju dovest na kraju 2-3 dobra pojacanja i da ove igrace sacuvaju na okupu.Protiv Modrice mi moramo uzeti,jer sta ce ovi iz saveza nam uradit,to sami Bog zna,a mozda i narednu sjednicu se ne dogovore,pa se produzi jos za sedmicu.Sve u svemu pred nama je burna sedmica,po najvise zbog slucaja Gavaric,ako nam oduzmu bodove,protiv Modrice samo pobjeda odgovara.
E evo mene vratio sam se iz buducnosti iz 2033 godine, u savezu je opet bila rasprava u vezi slucaja Gavric i zbog nedostatka kvoruma sjednica je prekinuta, nastavak se ocekuje sljedece sedmice :mrgreen:.
--Pametnij popusta--

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 10 maj 2010, 18:51

armin90 je napisao/la:Sloboda ostaje bez trenera, Glavaš ide u Njemačku?

Glavaš se trenutno nalazi u Njemačkoj i upravo bi tamo mogao nastaviti svoju karijeru

Vlatko Glavaš napravio odličan posao na klupi Slobode ovog proljeća. Da se u Premijer ligi BiH kojim slučajem računa samo proljetni dio prvenstva za konačan poredak, Sloboda bi s Glavašem bila jedan od glavnih favorita za izlazak u Evropu.

No, prema informacijama do koji smo došli, Sloboda će uskoro morati potražiti novog trenera! Naime, Vlatko Glavaš po završetku sezone, skoro sigurno napušta Tušanj.

- Vlatko je imao vrlo korektan odnos s čelnicima kluba, i ono što je najbitnije odradio je posao zbog kojeg je i došao na Tušanj. Sloboda je sačuvala premijerligaški status, i on će otići na kraju sezone – kazao nam je blizak Glavašev prijatelj.

Glavaš se trenutno nalazi u Njemačkoj i upravo bi tamo mogao nastaviti svoju karijeru. Tačnije, u njemačkoj 2. Bundesligi, gdje je godinama igrao. Glavaš je godinama bio član stručnog štaba naše najbolje nogometne selekcije, za vrijeme mandata Blaža Sliškovića. Početak sezone je dočekao na klupi sarajevskog Olimpika, ali je otišao nakon nekoliko kola, iako je s Vukovima pravio dobre rezultate.
ovo je jasno ko dan bilo i prije ovog texta...odavno je poznato da Glavas ima odlicnu ponudu iz cvajte i da ce ic na kraju sezone...u svakom slucaju mu zelim puno srece pogotovo ako nas izvadi iz ovog lonca neokrznute i steta sto i duze nece sjediti na klupi Slobode...mi bi se vec sada trebali okrenuti trazenju novog imena na mjestu sefa strucnog staba...tu bi najradze vidio Ibraku samo je pitanje zeli li on vise raditi u nasoj komediji od lige...
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 10 maj 2010, 19:13

slani grad je napisao/la:
armin90 je napisao/la:Sloboda ostaje bez trenera, Glavaš ide u Njemačku?

ovo je jasno ko dan bilo i prije ovog texta...odavno je poznato da Glavas ima odlicnu ponudu iz cvajte i da ce ic na kraju sezone...u svakom slucaju mu zelim puno srece pogotovo ako nas izvadi iz ovog lonca neokrznute i steta sto i duze nece sjediti na klupi Slobode...mi bi se vec sada trebali okrenuti trazenju novog imena na mjestu sefa strucnog staba...tu bi najradze vidio Ibraku samo je pitanje zeli li on vise raditi u nasoj komediji od lige...
I ja bi volio vidjet Ibrakovica na klupi,znam da sa njim su bili pregovori,eh dal ce sad uprava opet snjim u pregovore vidjecemo,drago ce mi biti zbog Glavasa,neka covjek napreduje,ionako ce mozda preuzet Bielefeld kako sam cuo,eh dal ce do toga doci vidjecemo.Sad ce biti problem sacuvat ove igrace,posto ode Glavas,a on ih je sve i doveo u ovaj tim.Uprava nek ranije ponudi ugovore,da nam ih ko ne ukrade.

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 10 maj 2010, 19:23

Šteta što ide. Samo da još obavi ova zadnja 3 kola i neka onda ako ima ponuda ide. Mada još ništa nije sigurno, ipak sam ovo očekivao. Samo da se i igrački kadar ne raspe, pa da ostanemo barem koliko toliko na okupu. Za Glavaševog nasljenika prije svega želim nekog ko će biti stalan trener i pouzdan, koji voli SLobodu i Tuzlu. Prvenstveno tipujem na Ibrakovića i Soka.
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 10 maj 2010, 19:33

Umjesto Glavasa jedino bi volio vidjet Malkocevica ili Ibrakovica na klupi,ne trebaju nam kvazi treneri,sacuvat igracki kadar koji imamo i narednu sezonu prema vrhu.Uprava nek malo proradi na ugovorima sa ovim igracima,ko nije zadovoljio apetite nek ide,sredinu malo pojacat sa nekim dobrim igracem uz Okanovica da zna asistirat,odbrana nam je dobra,napad vrlo dobar.Samo da nas Mesanovic ne preuzme,ni to ne iskljucujem da se desi.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 maj 2010, 20:19

Bilo je zaocekivati da ce Glavas na kraju sezone napustiti Slobodu, a da kojim slucajem ostaje ko zna sta bi bilo u buducnosti? Sklopio je dobru ekipu, koja se moze boriti za sami vrh Premijer lige. Sta ce biti na kraju tekuce sezone ostaje da se vidi. Nova pojacanja ce sigurno doci, ali ce i nekolicina igraca napustiti Tusanj.
Glavasu hvala mnogo i sretno mu u buducem radu...
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 maj 2010, 09:23

Sok :?:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 11 maj 2010, 09:33

Nemojte samo Malkočevića. Niko se protiv njegove ekipe nije naigr'o. Užas frajer, ispravna rečenica dukat :D
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 maj 2010, 11:46

čamac je napisao/la:Nemojte samo Malkočevića. Niko se protiv njegove ekipe nije naigr'o. Užas frajer, ispravna rečenica dukat :D
Hahahahaha pa nama je u cilju da se drugi ne naigraju, rezultat je u drugom planu. To ti je isto kada te djevojka pali, a nista ti ne da. :mrgreen:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 11 maj 2010, 11:59

čamac je napisao/la:Nemojte samo Malkočevića. Niko se protiv njegove ekipe nije naigr'o. Užas frajer, ispravna rečenica dukat :D
U Malkocevica samo izbi loptu pa ko stigne,al jbg sa takvom igrom smo bili 2 puta u finalu.i 2 godine zaredom medju prvih 6.Cilj njegove igre da se protivnik ne naigra,kao sto kaze probisvjet :D

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 11 maj 2010, 12:08

harry_90 je napisao/la:
U Malkocevica samo izbi loptu pa ko stigne,al jbg sa takvom igrom smo bili 2 puta u finalu.i 2 godine zaredom medju prvih 6.Cilj njegove igre da se protivnik ne naigra,kao sto kaze probisvjet :D
Pa covjek je dugo godina igrao glavnog izbijaca u Slobodi :D

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 11 maj 2010, 12:14

DObar je on strucnjak,znao je donosit bodove sa strane,najvise protiv Zelje ja mislim.Covjek zna postavit odbranu,kao Dule Vujosevic :D napad mu je bas bio katastrofa,na celu sa Mesicem banderom,iznerviram se kad ga gledam :x da je Smajlovica i Mostarlica mozda bi osvojili kup barem jednom :D

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 11 maj 2010, 16:30

Glavaš: Trener sam Slobode i mislim da ću ostati!

Najava odlaska trenera Vlatka Glavaša s kormila Slobode, nije izazvala previše uzbuđenja. Ni u tuzlanskom klubu, a ni u obitelji Glavaš, koja dijeli trenutno zajedničke trenutke u Njemačkoj, gdje se poslije utakmice s Travnikom obreo ovaj trener.

Uostalom, nije prvi put da je Glavaš poslije neke utakmice otputovao u Njemačku, odakle su stizale informacije da ga žele angažirati pojedini njemački klubovi.

No, kako se primiće kraj prvenstva i što je Slobodin ostanak izvjesniji, to su i priče o njegovom odlasku ve češće, a takva je i ona koju smo renijeli s portala sarajevskog sportskog magazina Sport centar.

- To što je napisano, nisu moje riječi. Trener sam Slobode i mislim da ću i ostati – porukom nam je na piatnje o odlasku odgovorio Vlatko Glavaš.

Nedavno se proširila priča da će Glavaš otići već poslije utakmice s Borcem. Navodno, skup je i uprava nema dovoljno novaca za isplatu svih obaveza prema novim trenerima i igračima, kao i onima koji su domicilni Tuzlaci. Čim Sloboda osigura ostanak u ligi, raskinut će ugovor s Glavašom.

Kada smo mu prenijeli ova ćaršijska govorkanja, Glavaš je odgovorio:

- Ne znam, ništa o tome nisam čuo, a valjda bi neko meni prvo rekao da sam skup.

Poslije Borca došao je Travnik, a nagađanja o Glavaševom odlasku se nastavljaju. Bilo kako, obećanje da će Slobodu zadržati u Premijer ligi, Glavaš je ispunio. Naravno, ukoliko se IO NS BiH ne potrudi da neke stvari prelomi preko koljena u “slučaju Gavarić”, pa da tuzlanski tim ponovno dođe u opsnu zonu, tri kola prije kraja lige.

Kad su na čelu NS BiH tipovi poput Sulje Čolakovića, Ilje Dominkovića i Bogdana Čeke, ništa nije sigurno i nikakav deterdžent ne može oprati domaći nogomet od blata u kojem se nalazi.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 11 maj 2010, 17:40

Bit ce dobro ako Glavas ostane na celu ekipe,uspjece sacuvat mnoge igrace koje je doveo na pocetku proljetne polusezone.Mislim da naredne sezone uz ovakvu igru mozemo da se nadamo boljem plasmanu od trenutnog.

armin90
Kontakt:

Post Postao/la armin90 » 11 maj 2010, 19:02

harry_90 je napisao/la:Bit ce dobro ako Glavas ostane na celu ekipe,uspjece sacuvat mnoge igrace koje je doveo na pocetku proljetne polusezone.Mislim da naredne sezone uz ovakvu igru mozemo da se nadamo boljem plasmanu od trenutnog.
Vidjet cemo nadam se da ce Glavas i ova ekipa ostat na okupu i naravno da nam ova gamad iz saveza nesrede ispadanje iz lige. Ako se ovo desi imamo ekipu da budemo medju peva 3.
--Pametnij popusta--

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 11 maj 2010, 19:14

nek nam isplate ovih 650000 i nek nas izbace..sad bi potpiso..samo da stoka mora platit...al mislim da nema od toga nista..kompezirace oni to vec nekako....sto se Glavasa tice..licno bi volio da ostane....sa njimbi vjerovatno ostala i okosnica ekipe a onda sa 2-3 kvalitetna pojacanja titula ili kup mislim da ne bi bili daleko...sad probat dobit ovu raspalu modricu i ovjerit opstanak...
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 11 maj 2010, 20:11

armin90 je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Bit ce dobro ako Glavas ostane na celu ekipe,uspjece sacuvat mnoge igrace koje je doveo na pocetku proljetne polusezone.Mislim da naredne sezone uz ovakvu igru mozemo da se nadamo boljem plasmanu od trenutnog.
Vidjet cemo nadam se da ce Glavas i ova ekipa ostat na okupu i naravno da nam ova gamad iz saveza nesrede ispadanje iz lige. Ako se ovo desi imamo ekipu da budemo medju peva 3.
Meni je najgore sta ce ovaj lopovski trio suljo,usljo,ceko izrezirat pitanjem ovog meca,sve je moguce kod lopova.Ako nam oduzmu 3 boda tuzit ih,povuci se iz lige,i onih 650.000 km naplatit,pa cemo vidjet kako ce savez igrat.Al kao sto kaze slani moguca je kompenzacija sa ovom nasom usljavom upravom.Glavas ako ostane i ovi igraci snjim,mozemo racunat medju prvih 5 naredne sezone,i kup pokusat osvojit ako ostane ova ekipa na okupu,uz adekvatna 2-3 pojacanja,sumnjam da ce Grado ostat u ekipi i Milosevic.Treba omladinski pogon malo u tim uvrstit,evo stigli su do finala kupa,moze se svasta naci u tom timu,sigurno bi ginuli za klub.

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 11 maj 2010, 20:39

harry_90 je napisao/la:Sa ova 3 boda idemo medju prvih 7,da nismo gubili kuci vazne utakmice,sad bi se borili sa Širokim,Zrinjskim,sarajevom za Evropu,al eto drugi su vjetrovi tad u Slobodi puhali,da je ova ekipa bila od pocetka,drugacije bi se pricalo,al nema sad povratka.Modrica 0:1 Sloboda(Gavaric :D )
znam ja ko je preskako casove bosanskog :lol:
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: meecko i 10 gostiju.