NBA Playoffs

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Lillard
Kontakt:

Re: NBA Playoffs

Post Postao/la Lillard » 21 jun 2013, 08:17

Sta reci :D

Odlicna serija, jedna od najboljih koje sam gledao uopce, a bolji je osvojio. Cestitke Heatu i njegovim fanovima. Apsolutno zasluzeno. Prava utakmica, ove 2 zadnje su najbolje u seriji sigurno. James pokazao igru sampiona odgovorio kriticarima. Bravo!
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 21 jun 2013, 09:41

Iskreno se nadam da će sada prestati sulude usporedbe Jamesa i Bryanta i osporavanje činjenice da je James najbolji igrač post Jordanove ere. Ball no lie!!!
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

Luminary
Kontakt:

Post Postao/la Luminary » 21 jun 2013, 09:57

work je napisao/la:Iskreno se nadam da će sada prestati sulude usporedbe Jamesa i Bryanta i osporavanje činjenice da je James najbolji igrač post Jordanove ere. Ball no lie!!!
50 / 50 omjer - Bryant/James
Obojica vrhunski igraci, ne mozes tek tako ignorisati drugog. James ima igrati jos najmamnje 7-8 godina, onda nek strucnjaci kazu svoje.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 21 jun 2013, 09:59

LeBron averaged 25.3 PPG, 10.9 rebounds, 7.0 assists for the series. Only other player to avg 25-10-7 in NBA Finals was ... James (2012)
Na dobrom je putu da i Jordana prestigne kolega @work. Ostali definitivno otpadaju iz konkurencije.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 jun 2013, 10:06

Greivis je napisao/la:
LeBron averaged 25.3 PPG, 10.9 rebounds, 7.0 assists for the series. Only other player to avg 25-10-7 in NBA Finals was ... James (2012)
Na dobrom je putu da i Jordana prestigne kolega @work. Ostali definitivno otpadaju iz konkurencije.
Dok Skip Bayless i S.A.Smith ne kazu da je LBJ toliko dobar - nije to to, vec kao sto braca Tardsi/Bumsi/Dullsi zbore - "kraljica, bla, bla, bla...".

Ali, dobro, njih i onako nema ovde kad Heat dobija. :roll:

[youtube][/youtube]

Unknown Genius
Kontakt:

Post Postao/la Unknown Genius » 21 jun 2013, 10:15

Čestitam navijačima Miami-a, zaslužena pobjeda sinoć.

Inače, ne mogu se oteti dojmu da smo kroz čitavu ovu seriju zaslužili mi da pobijedimo, ali eto ipak je na kraju odlučila individualna snaga i umor naših veterana. Šteta za ovu generaciju Spursa što nisu osvojili prsten, sljedeće sezone Duncan i Manu će sigurno igrati manje (mada još mogu biti profesori 90% igrača na svojim pozicijama), ne znam kako će se ovi mlađi igrači snaći u još važnijim ulogama, jutros Green u najvažnijoj utakmici potpuno zakazao, jedino Kawhi dominira i po meni je poslije Parkera najveća uzdanica u sljedećoj sezoni.

S druge strane James je još jednom pokazao da je najbolji igrač današnjice, svaka mu čast, stvarno mi je drag igrač mada sam mu se sjetio jutros ćitave uže i šire familije u više navrata. :mrgreen: Ali bez obzira na to, ipak mislim da je ova čitava serija pokazala da niko nema pravo da ga poredi sa Jordanom, ipak smo svi svjedoci da mu fale damu, prepao se dosta puta strašnog Diaw-a. :lol:
Zasluženo je on MVP, ali treba istaknuti da je imao podršku i Wade-a koji podsjeća na one svoje stare partije (iako je ozlijeđen :mrgreen: ), a dobru rolu imao je i Battier (trenutno mi najmrži igrač :twisted: ). Bosh toplo-hladno, po meni najviše razočarao i u odbrani i u napadu. Allen-u svaka čast, old school igrač koga čovjek ne može mrziti koliko god te uništavao.

Može se reći da je Miami zasluženo uzeo prsten, još jednom ću ponoviti ostaje žal što naš trio nije uspio u možda posljednjoj prilici slaviti, ali eto. Bez obzira na poraz, Spursi su mi sada još draži, ipak smo toliko bili podcijenjeni da je to za nepovjerovati ali začepili smo usta svim hejterima. Go Spurs go. :)
Moje ime ovdje od sad znači pravda.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 21 jun 2013, 10:21

Da, @Greivis, od sada imaju smisla samo usporedbe sa Jordanom. Ipak nije još postigao ono što je Jordan, ali na dobrom je putu. Svakako već sada pruža "jordanovske" partije i trebamo uživati u ovim predstavama. Kako se maestralno sinoć prilagodio odbrani SAS. Istovremeno, potegao bi kada treba i hladno postigao tih 37 poena bez ikakvog dojma da je forsirao ili slićno. To je igrač koji, kada ga ne ide, ne forsira da ga krene da bi ostvario brojke, nego razigra ekipu kao što je radio i MJ. Ne mogu ni zamisliti kakva bi ekipa bila prime Shaq+James kada uzmemo u obzir da James nema ego trip i kakva bi to dinastija bila. Najvažniji je onaj "W" i James delivers! Raduje me još mnoštvo sezona ovog majstora. Također, da ne bude da samo njega hvalim, ja bih bio najradosniji kada bi na sljedećim draftovima isplivalo još 5 "Jamesa". To bi značilo, bolja liga, bolje partije, uzbudljivija košarka jer "we love this game!"

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 21 jun 2013, 10:28

[youtube][/youtube]

za sve koji su propustili izjavu Jamesa na proslavi titule, pogledajte sada ;)
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 21 jun 2013, 10:40

zaslužena pobjeda na krilima Lebrona i ostalih pomagača sve u svemu trenutno su najbolji...čestitke

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 21 jun 2013, 10:50

I onda ljudi pitaju zasto se james mrzi, zato sto ga debili uporedjuju s jordanom a lik jos ima da se naigra da bryant-a prestigne, sto ne kazem da nece al prestanite s tim glupim poredjenjem, dosadni ste vise...

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 21 jun 2013, 10:51

Eto covjeka konstantno osporavaju, pljuju i podyebavaju, al kad je najvise trebalo, kad je Miami gubio 3-2, pojavio se James i zacepio im usta.

Pravi sampion. MVP.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 21 jun 2013, 10:52

Svaka cast za obje ekipe na fenomenalnom finalu. Ova finalna serija je spasila cijeli PO. Miami - zasluzeno, mada i da je San Antonio uzeo isto bi tako bilo. Lebron, kapa dolje majstore, prelomio si u glavi jednom za sva vremena. Muski.
Mozemo samo da uzivamo sto zivimo u vremenu ovako dominantnog kosarkasa. Naravno da i ja zalim za Jordanom i njegovim vremenom, ali prestanite sa poredjenjima, vec uzivajte.
Sport je lijek za tijelo i duh.

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 21 jun 2013, 11:06

Što je najstrašnije, LeBron James je tek ušao u prime. Mislim da će sljdeće sezone još više popraviti šut sa poludistance i za tri i da će još napredovat u postu, a onda je pojedincima kukala majka, vlja to trpiti. 8-)

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 21 jun 2013, 11:30

storm_raider je napisao/la: Mozemo samo da uzivamo sto zivimo u vremenu ovako dominantnog kosarkasa. Naravno da i ja zalim za Jordanom i njegovim vremenom, ali prestanite sa poredjenjima, vec uzivajte.
Tako je. Zasto jednostavno ne uzivat u takvoj kosarci, a ne stalno pravit usporedbe i slicno. Uzivajmo dok mozemo 8-)
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 21 jun 2013, 11:37

work je napisao/la:Što je najstrašnije, LeBron James je tek ušao u prime. Mislim da će sljdeće sezone još više popraviti šut sa poludistance i za tri i da će još napredovat u postu, a onda je pojedincima kukala majka, vlja to trpiti. 8-)
Ma vec je on to dosta popravio, tesko da moze jos puno bolji biti. Sreca pa ce konkurencija biti bolja iduce sezone, jer ne bi bilo zanimljivo gledati apsolutnu dominaciju Kinga.
Lijep si post gore napisao. No, moram ti reci da mi je drago sto nije igrao sa Shaqom u primeu. Ne bi bilo nikakve zanimljivosti oko pitanja ko uzima naslov. Mislim, kad je Shaq onako dominirao sa solidnim Bryantom, mozes zamisliti na sta bi to tek sa Lebronom licilo.
Realno, da Lebrona sad u Bobcatse ubacis, oni bi bili kandidati za titulu.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 21 jun 2013, 11:39

biti ce rose iduce sezone :mrgreen:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 jun 2013, 11:45

Greivis je napisao/la:Mislim, kad je Shaq onako dominirao sa solidnim Bryantom, mozes zamisliti na sta bi to tek sa Lebronom licilo. Realno, da Lebrona sad u Bobcatse ubacis, oni bi bili kandidati za titulu.
Misliš ispodprosječnim Bryantom. :roll:
Nema šta, troll ostaje troll. Koliko god da su navijači Bullsa dosadili svima zbog želje da James "padne", toliko i ti uživaš u glupiranju i nepriznavanju očitih stvari. Ali, to je drugi par cipela. Rekoh već, troll ostaje troll.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 21 jun 2013, 11:57

Monolog je napisao/la:
Greivis je napisao/la:Mislim, kad je Shaq onako dominirao sa solidnim Bryantom, mozes zamisliti na sta bi to tek sa Lebronom licilo. Realno, da Lebrona sad u Bobcatse ubacis, oni bi bili kandidati za titulu.
Misliš ispodprosječnim Bryantom. :roll:
Nema šta, troll ostaje troll. Koliko god da su navijači Bullsa dosadili svima zbog želje da James "padne", toliko i ti uživaš u glupiranju i nepriznavanju očitih stvari. Ali, to je drugi par cipela. Rekoh već, troll ostaje troll.
Jedan od boljih SG-a u zadnjih desetak godina se nikako ne moze nazvati ispodprosjecnim. Bryant je bio drugi najbolji igrac Lakersa tog perioda, ma koliko mana imao, i bio od velike pomoci Shaqu u pohodima na titule. Mislim da je cak i bio jednom MVP finala. Upravu si, bolje bi bilo da sam upotrijebio izraz "jako dobar" a ne "solidan".
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 jun 2013, 11:59

I onda se cudite zasto se ne moze normalno diskutovati...koliko god se "pljuje" po Jamesu toliko se s njim i pretjeruje a isto se radi i sa drugim igracima...samo sto je Miami igrao finale pa je LeBron bio u fokusu.

Toliko ste se upalili poslije utakmice broj 6 i onih komentara da James nije bio bas naajbolji a sinoc se upravo vidjela ta razlika izmedju odlicne utakmice i jedne utakmice u kojoj James "prekucava" i ne daje protivniku nikakvu sansu.

Sto se tice cjelokupnog play-offa kvalitet nikad slabiji...Oklahoma koja je bila vjerovatno drugi favorit je ostala bez Westbrooka...Boston i Chicago kao glavni konkurenti Miami-ju na istoku ostali bez glavnih igraca a i Indiana koja se odlicno pokazala je isto tako igrala bez prve zvijezde. Miami je sve to lijepo iskoristio i na kraju zasluzeno slavio...iako nista manje ne bi bile zasluge u slucaju da su Spursi dobili ovo.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 21 jun 2013, 12:01

Greivis je napisao/la:
work je napisao/la:Što je najstrašnije, LeBron James je tek ušao u prime. Mislim da će sljdeće sezone još više popraviti šut sa poludistance i za tri i da će još napredovat u postu, a onda je pojedincima kukala majka, vlja to trpiti. 8-)
Ma vec je on to dosta popravio, tesko da moze jos puno bolji biti. Sreca pa ce konkurencija biti bolja iduce sezone, jer ne bi bilo zanimljivo gledati apsolutnu dominaciju Kinga.
Lijep si post gore napisao. No, moram ti reci da mi je drago sto nije igrao sa Shaqom u primeu. Ne bi bilo nikakve zanimljivosti oko pitanja ko uzima naslov. Mislim, kad je Shaq onako dominirao sa solidnim Bryantom, mozes zamisliti na sta bi to tek sa Lebronom licilo.
Realno, da Lebrona sad u Bobcatse ubacis, oni bi bili kandidati za titulu.
pa zasto je onda pobjegao iz CLE :mrgreen:
btw. cestitke Heat-u, zasluzeno osvojen naslov, najkonstantniji i najbolji tokom citave sezone :!:
s druge str. steta za Spurse, ovo je vjerovatno bila posljednja sansa velike trojke da osvoji jos jedan naslov, a i da se T-Mac okiti jednim prstenom :evil:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.