Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la _dreamer_ » 17 dec 2014, 10:12

"Stojim iza svake riječi što sam rekao u ovom razgovoru. Ispao sam najveći krivac za sve. Za mene je sve završena priča i ne želim imati ništa više s tim ljudima. Neko im više mora stati u kraj. Ja sam spreman i preko ugovora da radim. Ako treba da budem izdajnik, biću, ali čista obraza"

Tesko da mozes biti oboje istovremeno...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 17 dec 2014, 10:14

BaDa12 je napisao/la:Samo malo, jedno padobransko:
je li Juka svoj odgovor i ovakav stav prema ovim ljudima zasniva "samo" na onom saopćenju za javnost od ljetos?
(Na stranu sad što ljudi od ranije ne vjeruju Konakoviću zbog svega ostalog, pitam isključivo za slučaj Nurkić.)
Jesu li imali nekih razmirica prije ovog ljeta? Kako to da je on do prije par mjeseci igrao za sve moguće sekcije (da je mogao igrao bi i za žensku) te "privatne" reprezentacije, a sad ovakav stav? Nešto jako se desilo? Ono saopćenje nije toliko prejako da se na osnovu samo njega daju ovakvi odgovori...
:hmmmmm:
Ja nisam upucen u desavanja iza zatvorenih vrata, ali ako je istina da je njemu Harun pomogao oko angazmana u Zadar, onda tesko da je bilo problema prije ovog ljeta...

p.s.

Ovdje je Juka haman samo instrument pomocu kojeg se u principu vodi svadja izmedju dvije menadzerske kuce, dakle Beobasketa i ovog Enesa. Meni to tako ispada.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 17 dec 2014, 10:18

neno#4 je napisao/la: Zar stvarno mislis da Dusku neko moze podmetati nesto? Zar stvarno mislis da bi Dusko pristao "samo" da vodi reprezentaciju? Ako Harun Mahmutovic to moze onda kapa dole. Onda bi trebao biti direktor euroligasa. Stvar je u tome da Dusko Ivanovic ne daje izjave za medije, nece covjek da ima bilo sta sa novinarima. Pogledaj grcke medije, vidjet ces da ga naprosto nema. Njemu je svaka presica mucenje.
Ne, nisam ni rekao da mislim ili nesto drugo. Dao sam samo neutralni prikaz iz ugla navijaca.
Hvala ti na pojasnjenju, dakle i Dusko se pita tokom godine samo ne izlazi u medije.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 17 dec 2014, 10:19

To je to, neće igrati i neka se i ovo završilo, ima onih koji hoće i cao.

Gojko Cimirot
Anfernee "Penny" Hardaway #1

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 17 dec 2014, 10:20

Batko je napisao/la:Razocaran poslednjom izjavom Juke...... Mislim da se moramo pomiriti stim da on nece igrati na EPu.
Ma koga yebe i njega i onog menadžera,čuj privatna reprezentacija,e da mi je znati ko mu je to rekao da kaže majko draga.Jedan Đedović posuđuje novac savezu da bi reprezentacija mogla trenirati,jedan Teletović sjedi na klupi reprezentacije a on se naš'o uvrejđen k'o nevjesta pa misli da može šta hoće kako se dočep'o para.
Stani malo na loptu Jusufe,posr'o si se usta svim igračima reprezentacije ovom izjavom i taman da si k'o Jordan dobar pretjerao si.ŽELIM TI PUNO ZDRAVLJA I USPJEHA U DENVERU,I ŽAO MI JE ŠTO OD DANAS IMAMO SAMO JEDNOG BH IGRAČA U NBA.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 17 dec 2014, 10:23

Batko je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
Batko je napisao/la:Mene je strah ove danasnje presice..... Nadam se da ce se staviti poklopac na ovaj slucaj, barem na neko vrijeme..... Svi mi znamo ko je Trnovcevic, njegova djela su jasna i govore o njemu..... Sta je jos radio, koliko i od koga je uzimao novce mene stvarno vise ne interesuje....
mene samo zanima da mi imamo najaču ekipu u francuskoj, a to bez jusufa neče biti, a to je glavni posao saveza
Pa to je vjerujem svima u cilju, samo sto se gleda iz razlicitih uglova....

I ja bi bio presretan da Nurkic igra i da izdominira ALI je realnost da ima tu veliki problem i bez da se rijesi taj problem nije bas pametno da on bude tu..... Atmosfera i zajednistvo je iznad svega, vidio si koliko nas je kostalo u fudbalskoj repki sto su se problemi krili i gurali pod tepih...
ja koliko znam ovdije nema nikakve paralele sa fudbalerima, jer jusuf nije u svađi ni sa kim u timu, samo sa harunom i dinom
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 dec 2014, 10:24

bhsport je napisao/la:
neno#4 je napisao/la: Zar stvarno mislis da Dusku neko moze podmetati nesto? Zar stvarno mislis da bi Dusko pristao "samo" da vodi reprezentaciju? Ako Harun Mahmutovic to moze onda kapa dole. Onda bi trebao biti direktor euroligasa. Stvar je u tome da Dusko Ivanovic ne daje izjave za medije, nece covjek da ima bilo sta sa novinarima. Pogledaj grcke medije, vidjet ces da ga naprosto nema. Njemu je svaka presica mucenje.
Ne, nisam ni rekao da mislim ili nesto drugo. Dao sam samo neutralni prikaz iz ugla navijaca.
Hvala ti na pojasnjenju, dakle i Dusko se pita tokom godine samo ne izlazi u medije.
Treneru i karakteru kakav je Dusko, niko se ne mijesa u posao. Da se to jednom pokusa, zna se sta slijedi. Nazalost, Jusuf je ovim izjavama pokazao koliko su ga novci ponijeli.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 17 dec 2014, 10:27

Igracu koji predstavlja neku drzavu,nebitno da li je to kosarka,nogomet,rukomet il sta vec treba biti ponosan sto ima tu cast da brani boje voljene drzave. Nasi savezi su u qrcu...krenuvsi od kosarke,rukometa,nedavno i nogometa (ni sad nije zlatno),ali igraci ne predstavljaju savez niti te jude,vec drzavu i tu trebja da je kraj bez obzira na sve. Njihovo je da dodju igrati,da dajeu sve od sebe...jer bez obzira na sve,kakav god da uspjeh naprave,niko nece rece "bravo savez ili slicno" vec ce biti "bravko kikane,mirza,jusufe i drugi"
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 17 dec 2014, 10:30

nerminh74 je napisao/la: ja koliko znam ovdije nema nikakve paralele sa fudbalerima, jer jusuf nije u svađi ni sa kim u timu, samo sa harunom i dinom
Slicno smo imali u fudbalskoj repki, samo sto se nije iznosilo u javnost na ovakav nacin, vec guralo pod tepih (Dzeko/Spahic - Pape), da bi na kraju totalno puklo i atmosfera je bila unistena.....
Iako mislim da se ovdje malo previse otkriva sta stoji ispod tepiha i da se moglo rijesiti na drugi nacin mozda, mozda ce na kraju sve biti cisto, jer svi ce iznijeti svoje to jest sto imaju i na kraju cemo znati na cemu stojimo.....
Ocigledno bez Nurkica ali isto tako je ocigledno da je to trenutno najbolje za ekipu, jer ne vrijedi moliti ga i unistiti atmosferu u reprezentaciji....

Ko zeli da igra taj pronadje nacin a ko ne zeli uvijek trazi razlog da ne igra....

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 dec 2014, 10:31

@nermin Itekako je on u svadji i sa reprezentativcima.Ne mozda verbalnoj,ali sam siguran da niko ne opravdava njegove postupke!Sta mislis kako je njima objasnjeno kad je otisao sa priprema?Sta im je receno?Vi ste tu 2mj,pripremate se,nasi doktori vas lijece,ali oni nisu dobri za Jusufa,koji je trebao do Zagreba,a usput se nece ni vratiti da vam pomogne za kvalifikacije.Mirza na svom tweeteru vise objavljuje sadrzaje sa Bogdanovicem(sasvim razumljivo,blizi mu je),ali da nijednom ne napise bravo Jusufe za neki njegov nastup i sl. nije bas najnormalnije,zar ne?

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 17 dec 2014, 10:39

NEZALAGANJE je napisao/la:@nermin Itekako je on u svadji i sa reprezentativcima.Ne mozda verbalnoj,ali sam siguran da niko ne opravdava njegove postupke!Sta mislis kako je njima objasnjeno kad je otisao sa priprema?Sta im je receno?Vi ste tu 2mj,pripremate se,nasi doktori vas lijece,ali oni nisu dobri za Jusufa,koji je trebao do Zagreba,a usput se nece ni vratiti da vam pomogne za kvalifikacije.Mirza na svom tweeteru vise objavljuje sadrzaje sa Bogdanovicem(sasvim razumljivo,blizi mu je),ali da nijednom ne napise bravo Jusufe za neki njegov nastup i sl. nije bas najnormalnije,zar ne?
Meni je ovo od pocetka bilo sumnjivo, no eto po Jukinoj prici oni se cuju skoro svakodnevno, neki dan momak izjavi da je tako. Volio bih nego ista da ga Mirza poklopi sa nekom izjavom "ne znam s kim se cuje, ali sa mnom vala ne", jer sam poprilicno siguran da je tako...

eol
Kontakt:

Post Postao/la eol » 17 dec 2014, 10:40

Prva i osnovna stvar. Facebook koristiti za promociju a ne za razračunavanje u ime jedne važne institucije kakva je KS BiH.

Komunikacija samo lično a ne preko posrednika (menadžera, oca, majke i sl.). Punoljetan igrač bi trebao biti samostalan dovoljno da obavi razgovor u četiri oka i objasni situaciju i da se izbjegnu nesporazumi.
Da bi bio vrhunski sportista čovjek često mora biti vrhunski egoista (MJ, Bryant) i ljudi u Savezu moraju biti svjesni činjenice da ipak moraju postupati prema igračima u svilenim rukavicama. Ovo više nije ExYu košarka i socijalistički sistem gdje su Savezi bili produžena ruka države i politike pa da moraju klepit ušima selektoru ili sekretaru. Igrači htjeli mi to ili ne sada imaju izbora a mnogi od njih su sujetni. Na svakog Nenada Markovića imaćemo 10 Harisa Mujezinovića.

Drugo prestati sazivati medije radi svake sitnice i još važnije prestati iznositi prljav veš pred javnost (imao je Harun i ranijih eskapada npr. sa slučajem Đedović i 10 000 eura). Rukovodilac si institucije i tvoje je da obezbjediš novac i normalno funkcionisanje Saveza. Ne treba da očekuješ nekakvu posebnu zahvalnost jer si uvjerio nekoga da igra za BiH ili što si obezbjetio sponzora. TO JE TVOJ POSAO.

Treće i najvažnije: koliko sam razumio Nurkić je sa Nuggetsima dogovorio neku vrstu kompromisa i potpisao da se obavezuje da sljedeću sezonu igra ljetnu ligu umjesto EP. Zato što je pristao da se odrekne EP dozvolili su mu da igra U 20 prvenstvo.
Mene zanima sljedeće: da li je taj ugovor 100% obavezujući ili je to više čvrsti dogovor koji se može izmjeniti? Mislim da niti Svez a ni juka nisu očekivali ovakav početak u NBA i da nisu očekivali da će Juka biti faktor na sljedećem EP. Ovako je ispalo da se svi jagme za njegove usluge.

Po meni Savez bi trebao nazvati ili direktno otići u Denver i ispitati prirodu ugovora za Summer league i vidjeti kako FIBA tretira sukob interesa i u tom smislu tražiti pravni lijek.
Ako je stvarno vezan onda su sve svađe Juka/Savez suvišne i nepotrebne.
U NBA znaju malo "saviti" istinu jer im to odgovara a na nama je da vidimo šta je moguće uraditi da zaigra.
Onda ako zaista nema pravnih prepreka da nastupi na EP onda je kriv igrač i niko drugi. Mislim da je igraču važnije igrati na visokom nivou nego ljetne egzibicije kada su svi ozbiljniji igrači na Havajima i sl.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 17 dec 2014, 10:43

divno pucali smo si u nogu u veoma važnom momentu

i slajm iz ks bih i jusuf

je.bi te se i jedni i drugi
:puke: :puke: :puke: :puke: :puke:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 17 dec 2014, 10:44

Ma ta ljetna liga je glupost, ako bude Juka upao u rotaciju, cisto sumnjam da ce od njega traziti da igra tu smijuriju. Pa to je poligon za isprobavanje novih igraca, sto bi on to morao igrati, nigdje veze s vezom. Kakav ugovor, kakvi bakraci, ako ugovor i postoji, sumnjam da bi ga Nuggetsi na tu glupost uopste tjerali. No nije ni bitno sada, nece momak da igra za privatnu prciju tako da je sva daljnja diskusija nepotrebna.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 17 dec 2014, 10:44

Da kazem i par rijeci za Haruna.....

Vjerujem da je mozda preostro reagirao i mozda se sve moglo bolje zavrsiti da je bio malo suzdrzaniji ali opet nisam siguran jer ne znam koje su namjere Nurikica i njegovog menadzera bile, mozda su samo trazili neki razlog, a sudeci prema desavanjima, cini mi se da je bas tako?

Ali hajmo reci da je Harun mozda kriv, ja mu halalim odma na licu mjesta, taman da ce ovaj biti najbolji igrac Evrope svih vremena, jer ne vidim razlog zasto on ne bi igrao za BIH, razlozi su zaista smijesni ili nepostojeci, a i problem je krenuo s njegove strane kada je napustio pripreme?

Zasto halalim Harunu, zato sto znam kako je nasa kosarka izgledala prije nego sto je on dosao....Omaldinske selekcije nisu postojale ili smo tumurali po B divizijama....
Organizirali smo par prvenstava u BIH.... Osvojili zlatne medalje, ubacili U16, U18 i U20 u A diviziju... Usli medju 8 najboljih u U16 u Evropi....

Da nije njega bilo i ljudi oko njega, danas bi Djedovica mladjeg, Gacica, Sikirasa, Musu, Antunovica, Lazica, Polutka, Gajicku i mnoge ostale gledali u drugim reprezentacijama....

Plasirali se 3 puta zaredom na Eurobasket, napravili odlicne rezultate i pobjedjivali repke koje su bolje od nas na papiru....

Doveli jednog od najboljih trenera u Evropi....

eh jbg, taman sve i da je kriv za Nurkica, Harune ja ti halalim i podrzavam te iako znam da ti je preko glave svega i da sigurno razmisljas da od svega dignes ruke pa da se opet vratimo u tamu i mrak.....

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 17 dec 2014, 10:46

Teško je biti pametan kod svega ovoga i razaznati tko je 'čišći' u svemu ovom i na kojoj strani je istina, kada se nema uvid u sve ovo osim izjava i oglašavanja po medijima.

Ne znam, možda Jusuf jeste nezreo momak, malo ufuran, ali nekako ne mislim da je nepošten i 'zao', barem mi ne djeluje kada vidim njegov baby-face lik.

Najbolje rješenje bi bilo da se Harun riješi ovog Dine, pošto od ove trojice on mi nekako najpoštenije djeluje u svemu ovome, pa da se proba iznova sa kontaktima, a Dino ako mu je ostalo išta ponosa i časti bi trebao sam otiči kako bi omogučio da ova zemlja izađe sa najjačim sastavom na EP:

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 17 dec 2014, 10:48

nerminh74 je napisao/la:divno pucali smo si u nogu u veoma važnom momentu

Nermine, ja tebe samo u jednoj stvari ne razumijem... Mislim da se mozemo sloziti da je Harun htio izgladiti stvar. Da li ti stvarno ne vjerujes kada neno kaze da se pokusalo s Jukom dogovoriti nesto, no da je on izbjegavao bilo kakvo dogovaranje sastanaka ili tako dalje. Savez jeste uprskao s onom izjavom, nema dvojbe, ali Juka Harunu nije dao ni priliku da se oko toga raspravi i pokusa ispraviti situacija.. Tek onda se krenulo sa ovim medijskim istupima. Ako posmatramo situaciju poslije te izjave saveza, za mene je nedvojbeno vise kriv Juka. Harun je mozda trebao sutiti svo ovo vrijeme, ali to bi znacilo da bi trebao presutiti i sve optuzbe onog krelca od menadzera... I pitanje da li bi se sta promijenilo, jer Juka ocigledno od prvog dana nakon sukoba ima stav "ili ja ili oni"..

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 17 dec 2014, 10:55

@eol Takav ugovor se ne moze potpisati.Vec nekoliko puta sam to pominjao.Postoji propis izmedju NBA-a i FIBA-e koji govori da se igracu ne moze braniti nastup za njegovu drzavu,ako on zeli i ako nije povrijedjen.Takvo nesto ne odgovara brojnim vlasnicima u NBA,jer oni placaju milione,a igraci se mogu povrijediti dok igraju van njihovih klubova i mnogi od njih to zele promjeniti.Medjutim,pravnog osnova za to,jos uvijek nemaju.Sve i da jeste Jusuf potpisao takvo nesto(sto opet govori da na i on sam petlja) ta ljetna liga se zavrsava do pocetka augusta,a znamo da se EP igra krajem ili sredinom septembra...

@dreamer Ma mislio na isto,nije tesko bilo primjetiti to. ;)

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 17 dec 2014, 11:02

_dreamer_ je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:divno pucali smo si u nogu u veoma važnom momentu

Nermine, ja tebe samo u jednoj stvari ne razumijem... Mislim da se mozemo sloziti da je Harun htio izgladiti stvar. Da li ti stvarno ne vjerujes kada neno kaze da se pokusalo s Jukom dogovoriti nesto, no da je on izbjegavao bilo kakvo dogovaranje sastanaka ili tako dalje. Savez jeste uprskao s onom izjavom, nema dvojbe, ali Juka Harunu nije dao ni priliku da se oko toga raspravi i pokusa ispraviti situacija.. Tek onda se krenulo sa ovim medijskim istupima. Ako posmatramo situaciju poslije te izjave saveza, za mene je nedvojbeno vise kriv Juka. Harun je mozda trebao sutiti svo ovo vrijeme, ali to bi znacilo da bi trebao presutiti i sve optuzbe onog krelca od menadzera... I pitanje da li bi se sta promijenilo, jer Juka ocigledno od prvog dana nakon sukoba ima stav "ili ja ili oni"..
žao mi je nisam tog mišljenja
i jedni i drugi su žestoko zasr.ali
ja za haruna znam prije saveza i veoma pozitivno me je iznenadio u savezu, ali izgleda da vuk dlaku mjenja, ali čud nikada
a neni več neko vrijeme ne vjerujem previše je duboko tu da bi ostao čist, a posao mu je da brani savez
save kako će harun izbaciti čovijeka koji je njega doveo u savez i rođenog kuma, a bogami i poslovnog partnera

crni89
Kontakt:

Post Postao/la crni89 » 17 dec 2014, 11:06

RAZLOG ZBOG KOJEG NURKIC NECE DA ZAIGRA JE LICNE PRIROODE IZMEĐU NJEGA I KONAKOVICA,NURKIC JE UVRIJEĐEN I NJEGOV MENADZER ISTO IZ RAZBOGA SAMO JEDNOG JEDINOG ZBOG TOGA STO NA POCEKTU KARIJE ,NURKIC SE NUDIO KK BOSNA,A KONAKOVIC GA ODBIO I REKAO DA JE NEPRSPEKTIVAN I DA ON IMA BOLJE IGRACE U KK BOSNA.PODRSKA HARUNU MAHMUTOVICU,JA MISLI MDA BI COVJEK OSTAVKU DAO KAD BI DOSLO DO TOGA DA NURKIC ZAIGRA.A NIJE LUD DA TO URADI.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.