Safet Sušić - Pape

Rule_hz
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Rule_hz » 08 jul 2014, 14:44

voltron30 je napisao/la:
Rule_hz je napisao/la:kad poderemo belgiju svi ce se povuc u misije rupe ;) da smo dosli do polufinala bosnjo bi reko **** ovo sto nismo u finale otisli :D
Ja ti ga od srca želim na mjestu šefa struke FK Sarajevo. :bih: Da ne kažeš da smo zavidni. :D

neka hvala imamo mi dzenu :cool:
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 08 jul 2014, 14:49

Rule_hz je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:
Rule_hz je napisao/la:kad poderemo belgiju svi ce se povuc u misije rupe ;) da smo dosli do polufinala bosnjo bi reko **** ovo sto nismo u finale otisli :D
Ja ti ga od srca želim na mjestu šefa struke FK Sarajevo. :bih: Da ne kažeš da smo zavidni. :D

neka hvala imamo mi dzenu :cool:
Tako sam i mislio. ;)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 08 jul 2014, 14:49

bhsport je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:
Edit: ocigledno je da Pape misli da Besic ne bi grijao klupu, tj. ima bolje misljenje o Besicu nego sto ti imas.
Ne bi se bas reklo, davao je prednost ne tako davno Zahirovicu u odnosu na Besica.
A opet Mume zna najbolje, odbabrao je Ferenc mjesto klupe u Hamburgu iako su ga mnogi pljuvali ovdje u vidu gulas lige i slicno pokazalo se da nije pogrijesio, tako i sa Swansijem, ne vjerujem da ce napraviti pogresku.
Solidan klub jaka liga, jaki treninzi, jake tekme, vjerovatno i pristojna minutaza sto je najvaznije za mladog igraca.

Mislio je Pape da moze i Stevo u Sevilji i njemu je bio selektor pa znamo kako je zavrsio, a isti taj selektor je igracima savjetovao Tursku ligu odakle Hajrovic bjezi i sakom i kapom, sasvim dovoljno razloga da ga ljudi ovdje sprdaju i ismijavaju.

Sve u svemu, drago mi je sto je potvrdio da je Mume defanzivni vezni, iako je ne tako davno tvrdio to isto za Tinu Susica...
Davao je prednost Zahirovicu kada je ovaj igrao predobro. Mislim da niko ne moze pronaci niti jednu tekmu koju je Zahirovic igrao lose. Besic se zakrmio sa Vladom, ostajao bez poziva, Pape rekao da ce igrati kada izgladi sve i tako se na kraju i desilo. Pape je pred Svjetsko spominjao Besica kao jednog od kljucnih igraca. Pape ga je ucinio najmladjim reprezentativcem u historiji nase repke i to govori dovoljno o tome koliko ga Pape cijeni.

Sto se tice Stevanovica, niko nije mislio da ce uci u prvu postavu, jer svi smo znali da je tu Jesus Navas, koji je bio ponajbolji igrac Spanske lige mimo Reala i Barcelone.

Sto se tice Tina Susica, koju god poziciju on igrao, imao je bolje prvenstvo i od Spahica i od Dzeke i od Misketa i od Lulica i od Hajrovica i mnogih drugih i cini mi se da nije tolika kljusina koliko se ovdje pokusavalo prikazati.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 08 jul 2014, 14:49

*p!p!t@* je napisao/la:
kokakolas je napisao/la:Ovaj svakim danom ispada veća budaletina. Prestani više davati izjave za medije, života ti.
:nene:

To se nama čini, pitaj @Virtula ili @calcio-a. :urnebes:

Radi se o neshvaćenom fudbalskom stručnjaku. :oops:
On je, naime, neshvaćeni genije :D
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 08 jul 2014, 14:50

bhsport je napisao/la:
Edit: ocigledno je da Pape misli da Besic ne bi grijao klupu, tj. ima bolje misljenje o Besicu nego sto ti imas.
Ja samo kazem da u ovom trenutku Besica bi vise upropastilo da ode u veliki klub ovako mlad,isto to mislim i za Kolašinca i njegovom eventualnom prelasku u Man Utd ! Koliko god mi zeljeli da oni igraju u velikim klubovima standardno,isto tako niko ne moze osporiti to da ce prije dobiti sansu i da ce ga trener forsirat neki Englez,Španac ili Švabo ispred Bošnje,iako mozda i nisu kvalitetniji u tom trenutku od Besica... Ja samo ne zelim da nam se ponavlja Hajrović i da nam upropaste igrače... Mladi su i Kolašinac i Bešić,njima i za 3 godine da pređu u neki jači klub nije kasno,a do tad moraju igrati...
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 08 jul 2014, 15:17

Kakvi argumenti! :tokralju: I jos grb FKS na avataru... tvoji stavovi su veliko iznenadjenje! :shock: :clap:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 08 jul 2014, 15:37

1988risha je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Jbt zivot koliko ljudi ne vole Papeta, pa stalno moraju kontrirati. On da kaze forumasi su pametni, oni bi rekli da nisu pametni nego da su budale i da nije tako kako Pape kaze. Sta je covjek pogrijesio sto je rekao da misli da Besic moze igrati u boljem klubu? Svaki normalan insan mu ne bi to uzeo za zlo, jer se vidi da ima visoko misljenje o svom igracu i svaka mu cast na tome. Ima mnogo boljih timova sirom Evrope u koje je Besic mogao otici i mozda je i morao sacekati malo da vidi kakve sve ponude ima, ali i Swansea je solidan tim, ali ne moze niko osporiti da ima boljih timova. Ne tako davno, Besic je i postao najmladji igrac nase repke, upravo zahvaljujuci Papetu. Problem je sto je rekao da bi Besic trebao igrati zadnjeg veznog? Pa kakve veze ima sto mu je to rekao? Covjek je bio Besicev selektor i vidi ga kao klasnog defanzivnog veznog i da bi za njegov razvoj bilo najbolje da ga se ne seli na druge pozicije. Nista to nije lose, samo par savjeta od nekog koga ocigledno Besic cijeni, za razliku od pojedinih forumasa koji su ga poceli i sanjati u posljednje vrijeme.

Ne morate skakati na svaku njegovu izjavu kao da je genocid pocinio. Ima gluposti koje valja, ali ima i normalnih izjava, upravo poput ove, gdje se osvrnuo na Besica i njegovu buducnost. Ohanite malo ljudi dragi.

Jest eto,treb'o je otići u Tottenham ili Valenciju i Boga molit da odigra 10 minuta,ko Hajrović u Galati... Bešiću je samo bitno da igra,i da ode iz Mađarske... Za njega ima vremena... A kvalitet je svakako neupitan,a ako se pokaze u ekipi kao sto je Swansea,selit ce on u januaru odmah u bolji klub... Pare kad su u pitanju,sve je moguce... A većina naših igrača bi dala sve da ode u Englesku u bilo koji klub...
Zamisli sta bi tek vaktile rekao Begovicu sto je iz Portsmoutha otisao u Ipswich. Vidimo gdje je sada Portsmouth, a gdje Begovic. Citao sam danas intervju sa Nemanjom Gordicem gdje kaze da je nekada bolje vratiti se jedan korak nazad da bi otisao 2-3 koraka naprijed, sto se desilo u njegovom slucaju..
Volim te Bosno!!!

1988risha
Kontakt:

Post Postao/la 1988risha » 08 jul 2014, 15:39

Džaba ti sve,opet Papeta zaobiđe Galata,u širokom luku... Šteta za reprezentaciju BIH...
slika[/url]
Ti nisi više san.
Ti si suza iz sna Bossanium moja Bossnium moja.
Bolna mi ne bila.
Ti privjesak ničiji nisi.Ni čest. Ni prćija.
Bosna si bila.Bosna ćeš biti.Bosna bosanska sva.
Osvajača tvojih silnih tko više i imena zna?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 jul 2014, 16:32

Safet odlučuje da li ostaje ili ide :facepalm:

Gdje logika prestaje, Bosna nastaje.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 08 jul 2014, 17:08

Ivica za Avaz
Da li je bolje nastaviti put sa starim selektorom ili eventualno dovesti nekog novog?

- Pa dobro... Pravo da vam kažem, po meni je bilo logično da smo onog trenutka, kada smo se kvalifikovali na jedno veliko takmičenje s ovim selektorom, potražili rješenje da se odmah produži ugovor. Da to odmah bude neki pokazatelj šta mislimo za ubuduće. I Safet Sušić je malo kriv zato što malo zateže sa svojim ugovorom, sa svojim uslovima. Jednom to mora reći - otvoreno, da se zna.

Primijetili smo da su jedino vaše ocjene kod javnosti prihvaćene na pravi način. Vi niti imate ambicije da zamijenite Sušića, niti ste nekolegijalni. Naprotiv, uglavnom ste uz struku, ali i kažete jasno i glasno što mislite?

- Po meni, bilo je logično reagovati odmah - nakon minulih kvalifikacija, i reći mu, dobro, evo ti novi ugovor. Vjerovatno i on tako razmišlja, jer zna šta ga ponovo čeka. Svi misle da mi sada imamo dobru reprezentaciju, da će sada sve biti lakše. A može biti i daleko teže. Jer, sad si već obavezan nekome - treba se ponovo dokazivati, a to nije baš tako jednostavno

Bilo bi dobro da prilikom izbora novog ili starog selektora bude presudna Vaša riječ, vaše mišljenje, preporuka? Ili stav Komiteta za posredovanje.

- Ne znam. Mislim da o svemu treba razmisliti korektno. Jer, vjerovatno i svi ti kandidati razmišljaju na takav način. Da već sada, ako i gledaju sebe kao selektore, moraju unaprijed znati šta ih čeka. A to je, ako se ne kvalifikuješ na Evropsko prvenstvo 2016, Izvršni odbor te jednostavno može skloniti odmah. To će tražiti i javnost i mediji. Prema tome, treba se susresti s tim i biti spreman na to. Ne trebaju nam šokovi. Jer, šokovi nijedne vrste nisu dobri.

Nezgodno je pitanje, ali kako komentarišete to što mnogi sada u selektorskoj križaljci favorizuju Duška Bajevića?

- S Duškom sam dobar drug, dugo smo zajedno - i u Komitetu i sve ove godine. Radili smo vrlo korektno, surađivali. Međutim, ne bi sad bilo korektno da ja određujem šta će Duško. On najbolje treba znati šta želi i tako, mada s obzirom na njegovu karizmu, karakter, s punim pravom ljudi bi očekivali da dobiju nekoga ko je malo - neću sad da kažem bolji ili gori, već jednostavno odlučniji, ko zna - ono što kažu, udariti rukom od sto. Da se sto raspadne, a nikom ništa ne bude.

Da li su našem državnom timu u Brazilu trebali psiholog, kondicioni trener?

- Ovako kako se to odvijalo ili kako je išlo prvenstvo, svi su došli u situaciju kada ti je vjerovatno trebao neko da ne neki način smiri ekipu, da pokuša nešto napraviti, da sve malo umiri - smanji tenzije. Ne bi bilo loše to imati, ali to je post festum priča. Isto kao što bi bila priča da li bi nam trebao kuhar da se neko otrovao ili... Dobro, o takvim stvarima treba razmišljati za budućnost. Mislim da nama najprije treba jedan dobar kondicioni trener ili neko ko će se baviti tom fizičkom spremom, pogotovo dijelom odmora i relaksacije. I nama igrači dolaze umorni, isto kao i svima drugim. Dolaze iz prvenstava koja nisu nimalo lagana, s puno pritiska, tenzija i ne mogu da uhvate korak s takmičenjem jer se opet - na kraju krajeva, sve dešava po istom scenariju. Sve se traži, maksimum i trke i svega, a to igrači teško mogu podnijeti sami. Stalno je pritisak, stalno je druk, a to ljudi teško trpe. Zato možda prisustvo psihologa ne bi bilo loše - da na neki način igrače rastereti u glavama. Sve je u životu postalo važno, možda i prevažno, a u fudbalu pogotovo, konstatira Osim.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 08 jul 2014, 17:18

Između redova, Ivica po prvi put kritikuje Papeta a koliko se meni čini ne bi imao ništa protiv da Bajevic bude selektor

Sent from my Home using fingers

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 08 jul 2014, 17:19

Auuuu, dobro ga je oprao Švabo

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 08 jul 2014, 17:20

Batko je napisao/la:Između redova, Ivica po prvi put kritikuje Papeta a koliko se meni čini ne bi imao ništa protiv da Bajevic bude selektor

Isto tako mi se cini da i nije bas siguran da ce Dusko biti selektor. Kada bi bilo izmedju Papeta i Duska, ja bih bez razmisljanja dao ugovor od 4 godine Bajevicu.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 08 jul 2014, 17:24

Batko je napisao/la:Između redova, Ivica po prvi put kritikuje Papeta a koliko se meni čini ne bi imao ništa protiv da Bajevic bude selektor

Isto tako mi se cini da i nije bas siguran da ce Dusko biti selektor. Kada bi bilo izmedju Papeta i Duska, ja bih bez razmisljanja dao ugovor od 4 godine Bajevicu.
On obično stvari dobro upakuje... Da je za Papeta on bi otvoreno rekao, treba produžiti snjim ugovor, naprotiv dosta ga je kritikovao!!!

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 08 jul 2014, 17:33

Ma kljucnu recenicu je rekao, ono sto mi skoro svi znamo a to je treba neko ko zna lupiti sakom od sto i tacka. Autoritet je tito u ovim
situacijama. I naravno za kondicionog trenera je takoder opste poznata stvar. Opcenito sportski kolektivi u nasoj drzavi ne uzimaju za ozbiljno kondicione trenere i to je velika steta.

Sent from my iPhone using Tapatalk
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 08 jul 2014, 17:34

lucif3R666 je napisao/la:Međutim, kako i sam kaže, Papetu je pobjeda nad Iranom promijenila mišljenje. Po njegovom mišljenju, ukupan dojam koji je reprezentacija BiH ostavila na Mundijalu je pozitivan.

- Nisam bio toliko razočaran da bih digao ruke od svega. Da je bilo drugačije i da smo sve tri utakmice odigrali katastrofalno i izgubili, vjerovatno bih odlučio da napustim sve. Međutim, mislim da sve u svemu nismo loše igrali, izuzimajući susret s Nigerijom. A nakon pobjede nad Iranom, smatram da smo ostavili dobar utisak, naročito kod naših navijača u inostranstvu i normalnih ljudi u BiH. Ta posljednja utakmica pokazala je da imamo dosta mladih igrača s kojima bi bilo lijepo u budućnosti raditi – rekao je Sušić.
Jeste pozitivan utisak ko HIV lijepo pozitivan.

A jeste pokazala je zadnja utakmica mozemo gurati jos vise propaliteta iz Germanije Sportagenture, pa cak i na SP. Safete ti si bruka za covjeciju rasu. Covjek bez znanja, inteligencije i casti. Svaka cast. :thumbup:
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 08 jul 2014, 17:34, ukupno mijenjano 1 put.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 08 jul 2014, 17:34

Papetova svaka izjava je za samara.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 08 jul 2014, 17:38

Ovo je velika stvar da je Osim kritikovao Papeta, možda bi to moglo presuditi... Sada i Pijuni iz IO imaju uvid u njegovo mišljenje a to mnogo znaci!!!

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 08 jul 2014, 17:40

"Ne znam da li je Swansea ekipa koja nešto znači u evropskom nogometu. Trebao je otići u neku ekipu koja igra u evropskim takmičenjima. Nadam se da je donio dobru odluku, ali nisam siguran."

Mozda je trebao u Hajduk ili Rapid? Ili mu ne valja agencija?

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 jul 2014, 17:47

Bravo za Osima. :clap:

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.