Safet Sušić - Pape

kimbo
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la kimbo » 08 jul 2014, 17:53

Ono sto ja iz intervjua izvlacim da je nestrucnjak i nekarakter Susic trazio povecu sumu prije Brazila a sada ne odustaje al smanjuje zahtjeve (barem citajuci izmedju redova kumi preko novina da bi volio da ostane). Jer naravno procitan kao tuta trener ni Brazil mu nije pomogao ...
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 08 jul 2014, 17:55

Sheyi je napisao/la:Ivica za Avaz
Nezgodno je pitanje, ali kako komentarišete to što mnogi sada u selektorskoj križaljci favorizuju Duška Bajevića?

- S Duškom sam dobar drug, dugo smo zajedno - i u Komitetu i sve ove godine. Radili smo vrlo korektno, surađivali. Međutim, ne bi sad bilo korektno da ja određujem šta će Duško. On najbolje treba znati šta želi i tako, mada s obzirom na njegovu karizmu, karakter, s punim pravom ljudi bi očekivali da dobiju nekoga ko je malo - neću sad da kažem bolji ili gori, već jednostavno odlučniji, ko zna - ono što kažu, udariti rukom od sto. Da se sto raspadne, a nikom ništa ne bude.
Pape OUT, Bajević IN

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 08 jul 2014, 17:57

Goalgetter je napisao/la:Safet Sušić za Klix.ba: Da sam želio otići, davno bih to učinio

Poruka Bešiću

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić, jedno od otkrovenja Mundijala, će danas potpisati trogodišnji ugovor sa Swanseajem. Sudeći po Papetovim komentarima, nije najzadovoljniji ovim odabirom mladog Zmaja.

"Nadam se da je donio dobru odluku. Smatrao sam da ne treba žuriti, da razmisli... Ne znam da li je Swansea ekipa koja nešto znači u evropskom nogometu. Trebao je otići u neku ekipu koja igra u evropskim takmičenjima. Nadam se da je donio dobru odluku, ali nisam siguran. Kad sam vidio da se Valencia interesuje, to je bilo nešto drugo. Ali, ukoliko je on zadovoljan, to je najvažnije. Važno je da igra i da može biti na raspolaganju selektoru. Rekao sam mu da ne pristaje igrati na drugom mjestu u ekipi osim kao defanzivni vezni igrač i da to stavi u ugovor sa klubom ako treba", kaže Sušić na kraju razgovora za portal Klix.ba.
Ovaj Swansea nije gledao ni na kaseti a bunca nesto. Idi bolan na njivu dje ti je i mjesto. Kada bi se sluzili tvojom logikom, ti ne bi smio biti trener ni u FK Varazdinu jer ti je CV pun nekih sporova, bem te glupa.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 08 jul 2014, 17:59, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 08 jul 2014, 17:59

Kladio bi se da ne zna nijednog igrača iz Swansea!!!

Sent from my Home using fingers

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 08 jul 2014, 18:00

Ne zna on ni u kojoj ligi igra Swansea.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 jul 2014, 18:05

Neka je i Osim konacno progovorio. Iako u svom stilu, dosta toga ''upakuje'', ali vec se zna sta misli.

PapeSusic
Kontakt:

Post Postao/la PapeSusic » 08 jul 2014, 18:09

Pored Hajduka i Anelovog Hadzica on izabra Swansea. Mogao je s Kopiletom Hadzicem igrati teske utakmice protiv raznih Breidbalika ali ****...

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 08 jul 2014, 18:13

Sheyi je napisao/la:Ivica za Avaz
Da li je bolje nastaviti put sa starim selektorom ili eventualno dovesti nekog novog?

- Pa dobro... Pravo da vam kažem, po meni je bilo logično da smo onog trenutka, kada smo se kvalifikovali na jedno veliko takmičenje s ovim selektorom, potražili rješenje da se odmah produži ugovor. Da to odmah bude neki pokazatelj šta mislimo za ubuduće. I Safet Sušić je malo kriv zato što malo zateže sa svojim ugovorom, sa svojim uslovima. Jednom to mora reći - otvoreno, da se zna.

Primijetili smo da su jedino vaše ocjene kod javnosti prihvaćene na pravi način. Vi niti imate ambicije da zamijenite Sušića, niti ste nekolegijalni. Naprotiv, uglavnom ste uz struku, ali i kažete jasno i glasno što mislite?

- Po meni, bilo je logično reagovati odmah - nakon minulih kvalifikacija, i reći mu, dobro, evo ti novi ugovor. Vjerovatno i on tako razmišlja, jer zna šta ga ponovo čeka. Svi misle da mi sada imamo dobru reprezentaciju, da će sada sve biti lakše. A može biti i daleko teže. Jer, sad si već obavezan nekome - treba se ponovo dokazivati, a to nije baš tako jednostavno

Bilo bi dobro da prilikom izbora novog ili starog selektora bude presudna Vaša riječ, vaše mišljenje, preporuka? Ili stav Komiteta za posredovanje.

- Ne znam. Mislim da o svemu treba razmisliti korektno. Jer, vjerovatno i svi ti kandidati razmišljaju na takav način. Da već sada, ako i gledaju sebe kao selektore, moraju unaprijed znati šta ih čeka. A to je, ako se ne kvalifikuješ na Evropsko prvenstvo 2016, Izvršni odbor te jednostavno može skloniti odmah. To će tražiti i javnost i mediji. Prema tome, treba se susresti s tim i biti spreman na to. Ne trebaju nam šokovi. Jer, šokovi nijedne vrste nisu dobri.

Nezgodno je pitanje, ali kako komentarišete to što mnogi sada u selektorskoj križaljci favorizuju Duška Bajevića?

- S Duškom sam dobar drug, dugo smo zajedno - i u Komitetu i sve ove godine. Radili smo vrlo korektno, surađivali. Međutim, ne bi sad bilo korektno da ja određujem šta će Duško. On najbolje treba znati šta želi i tako, mada s obzirom na njegovu karizmu, karakter, s punim pravom ljudi bi očekivali da dobiju nekoga ko je malo - neću sad da kažem bolji ili gori, već jednostavno odlučniji, ko zna - ono što kažu, udariti rukom od sto. Da se sto raspadne, a nikom ništa ne bude.

Da li su našem državnom timu u Brazilu trebali psiholog, kondicioni trener?

- Ovako kako se to odvijalo ili kako je išlo prvenstvo, svi su došli u situaciju kada ti je vjerovatno trebao neko da ne neki način smiri ekipu, da pokuša nešto napraviti, da sve malo umiri - smanji tenzije. Ne bi bilo loše to imati, ali to je post festum priča. Isto kao što bi bila priča da li bi nam trebao kuhar da se neko otrovao ili... Dobro, o takvim stvarima treba razmišljati za budućnost. Mislim da nama najprije treba jedan dobar kondicioni trener ili neko ko će se baviti tom fizičkom spremom, pogotovo dijelom odmora i relaksacije. I nama igrači dolaze umorni, isto kao i svima drugim. Dolaze iz prvenstava koja nisu nimalo lagana, s puno pritiska, tenzija i ne mogu da uhvate korak s takmičenjem jer se opet - na kraju krajeva, sve dešava po istom scenariju. Sve se traži, maksimum i trke i svega, a to igrači teško mogu podnijeti sami. Stalno je pritisak, stalno je druk, a to ljudi teško trpe. Zato možda prisustvo psihologa ne bi bilo loše - da na neki način igrače rastereti u glavama. Sve je u životu postalo važno, možda i prevažno, a u fudbalu pogotovo, konstatira Osim.
Konačno da Ivica hrabrije istupi u javnost. Njegova riječ u svakom trenutku nosi velike težinu i kao takva može pokrenuti javno mijenje, kao i situaciju u N/FSBiH. Ovo je čini mi se prvi put da nešto konkretnije iskritikuje Safetove krive poteze, iako je i dalje očito da želi ostati fer i korektan prema amidži.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 08 jul 2014, 18:23

Ovo se Sinan malo zayebaye :mrgreen:

Osimu ni Trobajevic nikad nece biti ispred Safeta, bar znaju oni koji su pratili malo duze dvojac Osim/Pape.
Safet samo ako sam odluci napustice reprezentaciju, nikako drugacije, a Osim mu sigurno nece praviti ni prepreke, ako zeli da ostane.
Osim je stavljao svoju selektorsku poziciju na kocku radi Safeta u bivsoj Jugoslaviji.

Uglavnom, rekao sam i prije, ako Safet ide, za Bajevica sam svakako i samo da ne dodje neka ubleha tipa Jagodic.
Ako ne Bajevic onda Amar Osim, ostala me buranija ne interesuje.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 jul 2014, 18:28

Je li sad i Ivica medju nenormalnim navijacima, ako je uputio indirektne kritike Safetu. :D

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 08 jul 2014, 18:31

kritikovao ga je i za zukanovica vrlo ostro.....samo dodje li bajevic pa pocne lupati sakom od sto, sto bi rekao ivica , nema vise guzovace ovo, guzovace ono clanovima izvrsnog odbora , sto im naravno ne odgovara .

nebitan je ovdje vise i susic kao ime , dodje li bajevic mijenja se sistem ...

a sto se tice susica cuo sam da je isao u specijalnu skolu :kafa:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 08 jul 2014, 18:33

Goalgetter je napisao/la:Je li sad i Ivica medju nenormalnim navijacima, ako je uputio indirektne kritike Safetu. :D
Izgleda da se i Osim stariji pridružio "pljuvačima". :mrgreen:
emir79 je napisao/la:Ako ne Bajevic onda Amar Osim, ostala me buranija ne interesuje.
:urnebes: :tokralju:

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 08 jul 2014, 18:39

DukeOfWellington je napisao/la:Ne zna on ni u kojoj ligi igra Swansea.

jest majke mi , takva mu je reakcija , misli da je drugoligas :facepalm: :facepalm:

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 08 jul 2014, 18:41

Amar Osim ne moze trenirat ni mladu reprezentaciju.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 08 jul 2014, 18:41

Počeli je napokon da grmi i sijeva. Hvala ti Bože! Samo da izdobri. :tokralju:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Caeruleus
Kontakt:

Post Postao/la Caeruleus » 08 jul 2014, 18:43

Iako su svi mislili da je nakon crnih godina bh nogometa došlo svjetlo izgleda da ipak još nije. Nakon odrađenog posla Komiteta za normalizaciju, nakon promjene statuta i pročišćavana NSBiH ipak izgleda da za navijače BiH slijedi nova borba.

Nepotizam, nesposobnost i pokvarenost Safeta Sušića kao i kriminalni milje NSBiH (http://www.klix.ba/vijesti/bih/podnesen ... /140708147" onclick="window.open(this.href);return false;) pokazuju da će se opet morati ići u BOJKOT. Safet Sušić ne smije ostati na mjestu izbornika BiH ako se reprezentaciji želi dobro, kao i atmosferi u istoj, a NSBiH treba novi pročešljavanje i nove otkaze.

Hoće li se opet aktivirati Ivica Osim i popularni Komitet za normalizaciju, ostaje da se vidi. Ali BH Fanaticosi se moraju službeno oglasiti i dati ultimatum Begiću i Sušiću da se povuku iz bh nogometa. Ako to ne učine, neka se ugase.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 08 jul 2014, 18:43

Goalgetter je napisao/la:Je li sad i Ivica medju nenormalnim navijacima, ako je uputio indirektne kritike Safetu. :D
Osim nije navijac , nego covjek pri savezu ;)

Mene ne brine uopste to, nego ovo

http://****.ba/vijest/76334" onclick="window.open(this.href);return false;

@Arius

NE DIPR!
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 08 jul 2014, 18:46

tyler durden je napisao/la:Amar Osim ne moze trenirat ni mladu reprezentaciju.
Šta, Jagodić je bolji?

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 08 jul 2014, 18:48

Štrumfovi objektivni kao i uvijek :clap:
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 08 jul 2014, 18:50

BadrHari je napisao/la:Štrumfovi objektivni kao i uvijek :clap:
Pa eto jel' bolji Jagodić? Što to ne izgovoriš da se malo smijemo.

Amar Osim za Jagodića i Sušića SAF lično.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.