Kepa je vrhhunski talent bio u Bilbau,kada je bilo jasno da ce otici,bilo mi je mnogo žao,i danas je,jer smatram da je potpuni promasaj bio kad je otisao u Čelzi.Felixians4 je napisao/la: ↑18 dec 2023, 14:19Pa da, a Kepa, de Gea su bili smatrani da će predvoditi Furiju i biti top5-10 golmani svijeta, a kad ono, evo upravo u Chelseaju te Arsenalu novi španjolski vratari, novi Almunije i Palopi.Amirutah1988 je napisao/la: ↑18 dec 2023, 10:42Kako misliš "ispao bolji golman",nije ispao vec je najbolji.Felixians4 je napisao/la: ↑17 dec 2023, 17:08
Opekli se Bluesi s plaćanjem rekordne klauzule za Kepu. Unai Simon sad ispao bolji golman i 1 Espane! Brat mu je inače na drugoj strani mrvu i konkretniji ove sezone, istisnuli Muniaina koji će tamo provesti čitav profi vijek
Muniain po meni nije trebao nikad igrati za Bilbao i to im je jedan od rijetkih lapsusa.
I da Simon ce 99,9%ostati u Bilbau do zavrsetka karijere
Zašto to za Muniaina?
Ali Bilbao nije izgubio,tu je Simon,da je Kepa ostao sigurno bi Simon bio sjenka,ovako moji Baskijci imaju pa necu pretjerati kad kazem nàjboljeg golmana.
U najavi je novi Kepa/Simon u imenu i prezimenu Julen Agirrezabala

Sto se tice Muniana,to je naravno moje mišljenje,tj.subjektivni osjecaj.
Mislim da je nedorecen kao igrac,i da nikad nije pokazao ono najbolje što moze.
Bilbao godinama nema dobre igrace na njegovoj poziciji,odnosno sredini terena,moguce da nije imao ni adekvatnu podrsku saigraca.
Sad vec polako ulazi u ozbiljnije godine,nema vise onog njegovog beskonacnog trčkarenja po terenu,to je očito.
Fanovima je on zakletva kao i Raul Garcia,ali ja nisam sa njim nikad bio oduševljen,pravi razlog ne mogu reci.
Nadam se da ce uskoro naci novog Muniaina,tj.oteti od Osasune ili Sosjedada