FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
I trebamo biti realni i maknuti pricu MI SMO ZELJO, KO JE ON DA NAS UCJENJUJE. Doslo je vrijeme modernog fudbala i menadzera, pumpat ce se cifre vazda a mi moramo najbolje ponuditi igracima na kojima mozemo profitirati ali isto tako da ti isti igraci u buducnosti naprave nesto od svojih karijera pa da se bar na taj nacin cuje za Zeljeznicar i u svijetu. Proslost je ovo sto se desilo sa Bekricem, da ti igrac godinama igra u klubu i place na kraju, tako da se moramo osvjestiti i poceti igrati pametno u skladu sa nasim mogucnostima.
Kao sto gore neko napisa, sad imamo opcije i da napravimo projekat od nekih igraca, sto da ne. Mozda je doslo vrijeme da se i iz nase lige pocnu malo skuplje prodavati igraci, da ne bude jedini prihod od europe. Mislim kad bi se lokalna zajednica bolje ophodila prema klubovima, uz nase clanske, godisnje i slicno da bi klub jako dobro mogao funkcionisati.
Da godisnje iz budzeta (ulaganje u sport) imas bar milion KM, na karte, godisnje i clanarinu uzmes jos 500k i to je sasvim dovoljno da se godina pregura sto se tice tekucih obaveza. Konkurentan si za europu gdje je kapital, mozes ponuditi bolje uslove igracima, mozes praviti projekte od igraca i zaraditi na transferu. I jos da nam se uprava probudi pa nadje nekog normalnog sponzora a ne fejk kripto...
Posto je kasno, nastavit cu sanjati o svemu tome, mozda se nekad probudim i san postane java
Kao sto gore neko napisa, sad imamo opcije i da napravimo projekat od nekih igraca, sto da ne. Mozda je doslo vrijeme da se i iz nase lige pocnu malo skuplje prodavati igraci, da ne bude jedini prihod od europe. Mislim kad bi se lokalna zajednica bolje ophodila prema klubovima, uz nase clanske, godisnje i slicno da bi klub jako dobro mogao funkcionisati.
Da godisnje iz budzeta (ulaganje u sport) imas bar milion KM, na karte, godisnje i clanarinu uzmes jos 500k i to je sasvim dovoljno da se godina pregura sto se tice tekucih obaveza. Konkurentan si za europu gdje je kapital, mozes ponuditi bolje uslove igracima, mozes praviti projekte od igraca i zaraditi na transferu. I jos da nam se uprava probudi pa nadje nekog normalnog sponzora a ne fejk kripto...
Posto je kasno, nastavit cu sanjati o svemu tome, mozda se nekad probudim i san postane java
- Meraak1921
- Kontakt:
Ne vjerujem kakve sve gluposti mozes procitati ovde. Haracic je dobar al dobar ko momak, ko igrac nema sta da trazi u Želji i tu je kraj price, bekovi su ti itekako potrebniji u ekipi, sa stoperima mozes nesto izmajmunisat, neko u formu udje, neko totalno van nje, rotiras .. bekovi su kriminalni, kao i golmani
- MocMahale444
Meraak1921 je napisao/la: ↑23 maj 2023, 02:33Ne vjerujem kakve sve gluposti mozes procitati ovde. Haracic je dobar al dobar ko momak, ko igrac nema sta da trazi u Želji i tu je kraj price, bekovi su ti itekako potrebniji u ekipi, sa stoperima mozes nesto izmajmunisat, neko u formu udje, neko totalno van nje, rotiras .. bekovi su kriminalni, kao i golmani
Direktno s svojim zgoditcima donio je bodove.
Zapostavljen ali dobar igrac, nije dobio dovoljno prilika.
Neke smo trpili a neke nakon par utakmica smo zakucali kao ekser za klupu.
Ako cemo realno imas 2 igraca za Zelje.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Haracic da nije fulao u prvoj polusezoni mrtve sanse sad bi bili drugi i ne bi se dovodili Krpic i Ara i tu se prica zavrsavaMeraak1921 je napisao/la: ↑23 maj 2023, 02:33Ne vjerujem kakve sve gluposti mozes procitati ovde. Haracic je dobar al dobar ko momak, ko igrac nema sta da trazi u Želji i tu je kraj price, bekovi su ti itekako potrebniji u ekipi, sa stoperima mozes nesto izmajmunisat, neko u formu udje, neko totalno van nje, rotiras .. bekovi su kriminalni, kao i golmani
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Možemo mi pričati šta hoćemo da nam bude "lakše"..
Ali istina je da je Santos igrač kojeg nijedna odbrana u ligi ne može zaustaviti. Igrač koji je pretrpio rekordan broj faulova, iznudio desetine kartona, par penala..
Da ima završnicu ne bi nikad ni zaigrao u Rudaru..već u Flamengu.
Ako je problem naknada, šta kad istekne ugovor Amoahu, hoće li i za njega biti problem naknada? Ne razumijem se u to..
Ali istina je da je Santos igrač kojeg nijedna odbrana u ligi ne može zaustaviti. Igrač koji je pretrpio rekordan broj faulova, iznudio desetine kartona, par penala..
Ako je problem naknada, šta kad istekne ugovor Amoahu, hoće li i za njega biti problem naknada? Ne razumijem se u to..
- svrakino1921
- Kontakt:
Produžićemo ugovore s igračima koji su nam bitni. Svakoga zanimaju Santos, Hodžić… Specifična je situacija jer mi nismo u prilici da plaćamo velike naknade. Imamo želju da potpišemo sa Santosom, ali neće biti lako jer moramo izdvojiti veliku cifru. Tražimo neka druga rješenja gdje će svi biti zadovoljni. Santos je dobar igrač i dobar momak. Sjajno se uklopio…”, rekao je Bekrić.
Santos ima 21 godinu, u Želju je stigao iz Rudara prošlog ljeta, a na 34 utakmice za Želju je ove sezone postigao šest golova i upisao pet asistencija.
Santos ima 21 godinu, u Želju je stigao iz Rudara prošlog ljeta, a na 34 utakmice za Želju je ove sezone postigao šest golova i upisao pet asistencija.
Amoah za razliku od Santosa i Hodžića ima profesionalni ugovor tako da za njega u slučaju produženja neće biti sličnih problema.avalPacidoroP je napisao/la: ↑23 maj 2023, 07:24Možemo mi pričati šta hoćemo da nam bude "lakše"..
Haračić je dosta napredovao za razliku od prve polusezone gdje se naravno moraš prilagoditi, nije isto igrati protiv Gradine i Borca… A i u prvoj polusezoni ima tri gola, za vikend mu čist pogodak poništen, imao bi 5 onda.Meraak1921 je napisao/la: ↑23 maj 2023, 02:33Ne vjerujem kakve sve gluposti mozes procitati ovde. Haracic je dobar al dobar ko momak, ko igrac nema sta da trazi u Želji i tu je kraj price, bekovi su ti itekako potrebniji u ekipi, sa stoperima mozes nesto izmajmunisat, neko u formu udje, neko totalno van nje, rotiras .. bekovi su kriminalni, kao i golmani
Po meni igrač koji uz Krpića treba ostati u špicu.
Amoahu već sad produžiti ugovor na 2-3 godine, da se ne desi sljedeće godine isti scenario ko sa Santosom
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
Vezano za temu santosa, amoaha i hodžića jr. jesu trenutno najbolja kombinacija mladosti i kvalitete, uz drinu možda i potencijalni igrači koje bi Željo mogao prodati. Nažalost možda čak i jedini, ali po meni ne može to biti projekat. Ako produženje ugovora za ove igrače smatramo projektom onda ok.
Ono što mene boli jeste što ove godine nijedan junior ili kadet nije promovisan u prvi tim i to slabo ko spominje, ali razumjet ću što s obzirom na to da se ganja europa, ali bih volio da Ćurić da svoje mišljenje na to i planove.
Ako smo već zglajzali sa juniorima koji su se rasuli upravo zato što im nije pružena prilika, ne bi bilo dobro da pogriješimo i sa kadetima, jer očigledno tamo ima talenta s obzirom da smo u u17 konkurenciji prvi. E to bi bio projekat po meni, da bar dvojicu ili trojicu iz te generacije naredne godine promovišemo i guramo, pa pomalo al konstantno. Pa godinu poslije još više i onda za dvije godine imate igrača od 19-20 godina koji je spreman, ako se kvalitetno radi s njim, a moje mišljenje je da bi Bašić to znao raditi.
To nam treba biti fokus po meni i sa investitorom i bez njega, jer bez tih mladih igrača iz naše škole se teško može zaraditi, a da ne govorim da je to jedna od glavnih stvari za ovaj grad, da se djeca motivišu pa da igranje za Želju na grbavici opet bude san svakog tog omladinca. FOKUS NA KADETIMA BAŠIĆU!
Ono što mene boli jeste što ove godine nijedan junior ili kadet nije promovisan u prvi tim i to slabo ko spominje, ali razumjet ću što s obzirom na to da se ganja europa, ali bih volio da Ćurić da svoje mišljenje na to i planove.
Ako smo već zglajzali sa juniorima koji su se rasuli upravo zato što im nije pružena prilika, ne bi bilo dobro da pogriješimo i sa kadetima, jer očigledno tamo ima talenta s obzirom da smo u u17 konkurenciji prvi. E to bi bio projekat po meni, da bar dvojicu ili trojicu iz te generacije naredne godine promovišemo i guramo, pa pomalo al konstantno. Pa godinu poslije još više i onda za dvije godine imate igrača od 19-20 godina koji je spreman, ako se kvalitetno radi s njim, a moje mišljenje je da bi Bašić to znao raditi.
To nam treba biti fokus po meni i sa investitorom i bez njega, jer bez tih mladih igrača iz naše škole se teško može zaraditi, a da ne govorim da je to jedna od glavnih stvari za ovaj grad, da se djeca motivišu pa da igranje za Želju na grbavici opet bude san svakog tog omladinca. FOKUS NA KADETIMA BAŠIĆU!
- MocMahale444

Imas par igraca gdje mozes uzeti solidnu cifru od transfera.
“Produzi ugovor da te prodamo” nema opravdanja da nam takve sanse propadaju. To su “garantovane” pare u blizoj buducnosti ako se produzi s Santosom i Hodzicem (sredina).
Prva opcija Santos, eto ti ispit da vidimo hocel biti polozen.
Hodzic (sredina) isto tako vrlo vazan igrac.
Amoah na barem 2+1 produziti odma, istog casa pajdek.
Drina a sta reci ono nije se najeo dovoljno pure, izgledao je dobro ali zadnje tekme koje je igrao vecinom za protivnicke golove je bio on kriv ali mlad je jbga valjda se popravi.
Aco i Coca
Krpic je prvi napadac no šit ali stvarno Haracic nije los, pa Edis je zelio da Haracic dodje u Želju.
Sa klupe u drugom barem za Slobodanku.
Haračić Dženan - FW utakmice 22 - asist 2 gol 4
Krpić Sulejman - FW utakmice 14 - asist 1 gol 2
Hodžić Armin Ara - FW utakmice 12 - asist 0 gol 0
Beganović Dženis - FW utakmice 29 - asist 2 gol 0
Protiv Slobodanke nas dragi treneru nemoj puno filozofirati nego izvedi 11 najboljih i ošini po prašini.
Podrska Basicu naravno samo nemoj eksperimentisati bez napadaca ziv bio.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
Hodžiću je naredna sezona ključna, napuniće 24 godine i to su već godine kad nisi mlad i talenat, tada već trebaš biti ozbiljan igrač kojeg možemo gurnuti negdje u Tursku za 400-500 hiljada eura.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Haracic igra bolje jer nije pod pritiskom. Udje odigra 15-20 min puno bolje nego da je prva opcija..kad je bio prva opcija nije znao gdje trči. Iako sam na završio taj transfer da dodje kod nas,ipak njegov maksimum je klupa i 15,20min.
- drzgemboadislic
- Kontakt:
Ti jedini transfer koji si mogo završit je izlazni transfer onom malom iz nazovi akademije što je slavio gol u 96+ tako što si mu psovao sve sa svojim pajdašima.
-
- Kontakt:
Haj sto ces Kovacevicu preuzeti posao, jer naravno, znas ko je kome ostao pare duzan, ko je investitora otjerao, sav prljav ves u klubu znas, nego i Bekricu hoces posao da ukrades, pa na svoju ruku dovodis igrace u klub. Haj i Santosu produzi ugovor, vjerujem da si u stanju to uraditi
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- avalPacidoroP
- Kontakt:
HUlahopka
HUsara
HUsara
Toliko je los troll da nije ni trunku smijesno, cuj on zavrsio nesto
Jadnik ne moze dan u skoli zavrsiti kako treba, a kamoli sta vise
Nego, hoces li bogarati Husrefu kad (i ako, naravno) vas dobije u nedjelju? Ipak vam je on legenda a trece mjesto nije mala stvar
Jadnik ne moze dan u skoli zavrsiti kako treba, a kamoli sta vise
Nego, hoces li bogarati Husrefu kad (i ako, naravno) vas dobije u nedjelju? Ipak vam je on legenda a trece mjesto nije mala stvar
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Ne razumijem budaletine koje govore Santos muha bez glave,ne moze zabit,frajer ubija.Ne da nismo ovakvog imali poslije rata,nego nismo imali od 1921. ni slicnog.Mozemo i ovako postaviti stvari,da nisi imao Santosa ove sezone bili bi sedmi,da nisi imao Santosa i Amoaha bili bi deveti,da nisi imao Santosa,Amoaha i Stilu doktora ispali bi!100%!Vrijedi 2 miliona,a ne 200k!
-
- Kontakt:
Upravo to. Koliko je samo zutih kartona iznudio, 2 crvena cini mi se, slobodnih udaraca sa lijeve strane, skoro sve penale je on izborio. Da smo imali kvalitetnijeg napadaca u prvom dijelu sezone, imao bi sigurno jos 2-3 asistencije vise. Santos je unikat u ovoj ligi, i smijesno je kad vidim da pojedini porede Veselinovića sa njim...Grbavac je napisao/la: ↑23 maj 2023, 11:52Ne razumijem budaletine koje govore Santos muha bez glave,ne moze zabit,frajer ubija.Ne da nismo ovakvog imali poslije rata,nego nismo imali od 1921. ni slicnog.Mozemo i ovako postaviti stvari,da nisi imao Santosa ove sezone bili bi sedmi,da nisi imao Santosa i Amoaha bili bi deveti,da nisi imao Santosa,Amoaha i Stilu doktora ispali bi!100%!Vrijedi 2 miliona,a ne 200k!
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Sulodo je raspravljati o tome, jedino što bi nama Santos značio i on je pokazatelj da amateri vode klub. Oni nemaju nikakav plan,niti znaju. Bilo koji segment kluba je nama uništen i 0. Teren uništili, tribine ne održavaju, rampe na ulazu ne rade, tribina kao krmetnjak od utakmice do utakmice. Pola ekipe nema ugovore. Uopće se ne zna sta ce, koga će, gdje će.
Nas klub je što se tiče organizacije ispod Stupcanice. Ali to ljudi ne znaju.. ljudi ne postuju pokojnog Ivicu koji čitav svijet poštuje. Bruka I sramota. A vi ovdje raspravljate valja li Santos ili ne.
Nas klub je što se tiče organizacije ispod Stupcanice. Ali to ljudi ne znaju.. ljudi ne postuju pokojnog Ivicu koji čitav svijet poštuje. Bruka I sramota. A vi ovdje raspravljate valja li Santos ili ne.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amidzaa, Lecler, Orvel, Paromlinac, sebalos, WeekendOffender i 65 gostiju.