Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

Ajax
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la Ajax » 20 dec 2014, 04:13

Mirza da igra u ovim Clipersima ili Denveru bio bi njihov glavni igrac. **** igra u klubu sa paklenom konkurencijom. Nije da nije igrao danas svoje minute. Samo nije dobio dovoljno upotrebljivih lopti. Jack je zakazao najvise.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Mirza Teletović

Post Postao/la JoseMourinho » 20 dec 2014, 06:07

Ajax je napisao/la:Mirza da igra u ovim Clipersima ili Denveru bio bi njihov glavni igrac. **** igra u klubu sa paklenom konkurencijom. Nije da nije igrao danas svoje minute. Samo nije dobio dovoljno upotrebljivih lopti. Jack je zakazao najvise.
Ma nema šanse, ne postoji igrač koji bi izbacio Blakea, dok ni ispred farida ne bi bio al bi im bio FINA opcija sa klupe ;)

Ma zavisj sta ce biti od trejdova igrača netsa i kakve ce on opcije imat da ode tj. Ko ce ga htjeti, da ima ekipa dosta gdje bi se bolje uklopio istina je al ponovo treba vidjet sta ce biti sa ovim trejdovima glavnih igrača ako ista i bude ;)

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 20 dec 2014, 12:53

Ako će napuštati Netse mislim da je za raju sa foruma jedina opcija Spursi kod gospodina Grega Popovicha :mrgreen: :opaopa:

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 20 dec 2014, 13:00

Ajax je napisao/la:Mirza da igra u ovim Clipersima ili Denveru bio bi njihov glavni igrac. **** igra u klubu sa paklenom konkurencijom. Nije da nije igrao danas svoje minute. Samo nije dobio dovoljno upotrebljivih lopti. Jack je zakazao najvise.
ako u netsima ima paklenu konkurenciju, kakvi su tek onda clippersi i denver? u obje ekipe je još veća konkurencija na četvorci, griffin i faried/hickson imaju zagarantovanu poziciju u startnih 5 i mirza u takvoj ekipi nema šta tražiti, pogotovo ne biti glavni igrač.

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 dec 2014, 13:15

u clipersima pored grifina i paula?

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 20 dec 2014, 13:29

Ma ne prati covjek, sam je napisao da nije pratio NBA 10 godina.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 dec 2014, 13:36

Mislio sam roster ekipa. Bilo je napisano vise puta da je ovaj bogati vlasnik Netsa kupio jako puno kvalitetnih igraca znaci povecao je konkurenciju maksimalno. Pa jedan Bogdanovic nije prakticki igrao juce. Koliko sam gledao juce Cliperse i Denver cini mi se da nemaju toliki broj kvalitetnih igraca u rotaciji kao Netsi sto ne znaci da nemaju jaku petorku i da bi Mirza bio automatski starter. Kvalitetnija mi je izgledala utakmica Netsa i Clevlenda. Sto se tice tih cetvorki. Ponekad cetvorka moze odigrati peticu, ili cak tricu. Ponekad trener moze krenuti sa dvije cetvorke. Razlika je ako neko ima podjednakih 12 igraca a neko drugi naprimjer 7,8 sto se tice rotacije. Ponavljam jos jednom tako mi je izgledalo na terenu. Ako si dobar igrac onda igras nema to veze pozicija. Toni Kukoc je bio naprimjer i cetvorka, pa poslje trojka da bi cak na kraju igrao i na vanjskim pozicijama u Bullsima.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 20 dec 2014, 13:49

Realno gledajuci Mirza nikakvu konkurenciju nema u Netsima, samo je bitno da on poveze par dobrih utakmica. KG sa svojim godinama nije neka konkurencija, ove ostale ne bih ni komentarisao. Koliko god ja volio Mirzu, ako nije u stanju da zakuca jednog panja kakav je Plumlee, onda ni ne zasluzuje da igra vise od 10 minuta. E sada, u stanju jeste, samo da ga krene. Obicno u Decembru/Januaru igra najbolje, nadam se da ce i sada to biti pravilo.

U Clippersima i Denveru bi bio zakucan za klupu. Posteno je reci da Nurkic ima tezu konkurenciju sada nego sto je Mirza ikada imao u ovom Bruklinu. Cast Ewansu, ali on je obican panj za Nurkicevu konkurenciju. Jedino sto je Humphries igrao prije tog vjencanja sa Kardasiankom dobru kosarku.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 dec 2014, 13:55

Ocigledno ovaj trener vidi nesto u KG od koga je ostalo vise manje jos samo ime. Jos mu skoro uvijek igra zadnju cetvrtinu bar ovo sto sam ja gledao zadnje utakmice. A ovaj Plumlee zar nije on cista petica. Pa covjek je igrao pored Mirze jedan dio utakmice. Meni je izgledao kao pravi centar a ne kao cetvorka. Bili je momenata kada si igrali i sa cetvoricom nizih igraca + Plumlee.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 20 dec 2014, 13:57

On je po svemu teski centar, koji je beskorisan 2 metra dalje od kosa, ali Hollins eksperimentise pa umjesto Mirze ubaci njega.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 dec 2014, 14:06

To je onda greska trenera jer ni po cemu nebi trebala njih dvojica biti konkurencija jedan drugome jer covjek je cisti centar. I imao je par finih poteza juce posebno jedno atraktivno zakucavanje i mlad je igrac ovo mu je tek druga sezona. Mogao bi postati dobar igrac po meni. Po meni jedino Lopez bi trebao da bude konkurencija Plumleeju. A nije ni Mirza toliko los kao sto si rekao treba mu samo da uveze par utakmica. Veci problem je bio onaj Jack koji nije igrao na njega.

games: 22
ppg: 10.1
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 20 dec 2014, 14:17, ukupno mijenjano 2 puta.

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 20 dec 2014, 14:11

storm_raider je napisao/la:Koliko god ja volio Mirzu, ako nije u stanju da zakuca jednog panja kakav je Plumlee
Koliko sam ja upratio Mirza je zamjena KG, a Plumlee Lopezu, samo što Hollins zavisno od razvoja meča i situacije kombinuje MT-Plumlee-KG-Brook i ulete Jordan-Jefferson sad i ovaj Davies pa više i ne znaš ko je kome zamjena i ko koga mijenja. :mrgreen:

Nego ovi što su bolje upućeni u rad Hollinsa ranije u Memphis-a samo da mi objasne za ove rotacije i izmjene je li ovo i kod njih radio? Jer evo gledam npr. Bojan mu je bio starter i momku je davao veliko povjerenje, pa ga je izbacio iz petorke i doveo na rookie status doslovice gdje je sinoć proveo 02.16 minuta na terenu.

PS.

DWill danas ide na magnetnu rezonancu prema CBS-u pa ćemo saznati težinu povrede. Pa ako ko sazna samo neka nam javi stanje i period odsustva, valjda nije nešto ozbiljno ko će Jacka trpiti. :thumbdown:

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 20 dec 2014, 14:16

Janez je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Koliko god ja volio Mirzu, ako nije u stanju da zakuca jednog panja kakav je Plumlee
Koliko sam ja upratio Mirza je zamjena KG, a Plumlee Lopezu, samo što Hollins zavisno od razvoja meča i situacije kombinuje MT-Plumlee-KG-Brook i ulete Jordan-Jefferson sad i ovaj Davies pa više i ne znaš ko je kome zamjena i ko koga mijenja. :mrgreen:

Nego ovi što su bolje upućeni u rad Hollinsa ranije u Memphis-a samo da mi objasne za ove rotacije i izmjene je li ovo i kod njih radio? Jer evo gledam npr. Bojan mu je bio starter i momku je davao veliko povjerenje, pa ga je izbacio iz petorke i doveo na rookie status doslovice gdje je sinoć proveo 02.16 minuta na terenu.

PS.

DWill danas ide na magnetnu rezonancu prema CBS-u pa ćemo saznati težinu povrede. Pa ako ko sazna samo neka nam javi stanje i period odsustva, valjda nije nešto ozbiljno ko će Jacka trpiti. :thumbdown:
A pazi, Hollins je odlican trener sta god neko ovdje mislio. On je sa Memphisom bio veoma dobar i glavni fokus mu je ta odbrana. U Memphisu je to radio, pogotovo na pocetku, a kasnije kada se iskristalizira ekipa sve zavisi od umora, b2b utakmica i naravno povreda, kao i trenutne forme. Hollins jos uvijek trazi ekipu, pa treba i razumjeti ove njegove "hokejaske izmjene".

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 20 dec 2014, 14:19

Hollins može tražit' šta hoće, od Netsa nikad neće bit' ekipa, to je jednostavno skupina igrača koji igraju svako za sebe :D svaka čast GM-u Netsa, kad je uspio okupit' ovakvu ekipu :bow:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 dec 2014, 14:19

Da je odlican i da ima damu ne bi mu 38 godisnji KG igrao uopste vise. I tu njegovu minutazu bi dao drugim igracima najvise Mirzi. Jer KG igra jos samo na ime nema tu vise nekog ekstra kvaliteta. A ovaj go forsira non stop u zadnjoj cetvrtini.

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 20 dec 2014, 14:29

@storm_raider

Da da znam da je njemu prioritet odbrana i da se traži, ali stvarno su mu izmjene smiješne na momente dobro si ti definisao prave hokejaške. :mrgreen: Ali je smiješno da igraču koji je igrao po 30 minuta daš 2 minute igre ili kao sa Mirzom u toku utakmice zabije 10 ili 14 poena za poluvrijeme i onda u nastavku presjedi pola tekme i to u trenutku kad se rezultat lomi. Tek je "početak" još sezone traži se najbolja petorka, ali ovo za sada mi se ne sviđa nikako ni Mirzina igra, ni minutaža, a o ekipi i duhu da ne pričam. ;)
Ajax je napisao/la:Jer KG igra jos samo na ime nema tu vise nekog ekstra kvaliteta. A ovaj go forsira non stop u zadnjoj cetvrtini.
Nemoj me pogrešno shvatiti, ali ja više volim pogledati KG nego Plaminja, ako ništa drugo sa 38. bolje čuva reket, skače i brani loptu poslije šuta nego Mason. :P Kad vidiš onaj njegov karakterističan šut i izbačaj lopte znaš da ulazi, a ne ko Davies sinoć ili Mason style "kamena s ramena. :urnebes:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 dec 2014, 14:31

Plumlee je kao sto storm_raider rece upotrebljiv samo 2m od kosa. Samo tu je ipak puno bolji od KG. Onakvo zakucavanje moze sadasnji KG samo da sanja. U svakom slucaju ono sto je nama najbitnije Plumlee nebi trebao da bude konkurencija Mirzi a KG to svakako jeste. Mirza bi trebao da postavi uslov ili on ili KG. Jer ocigledno KG trazi svoje mjesto u timu.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 20 dec 2014, 15:18

Ajax je napisao/la:Da je odlican i da ima damu ne bi mu 38 godisnji KG igrao uopste vise. I tu njegovu minutazu bi dao drugim igracima najvise Mirzi. Jer KG igra jos samo na ime nema tu vise nekog ekstra kvaliteta. A ovaj go forsira non stop u zadnjoj cetvrtini.
KG je buduci clan Hall of Fame-a i ono sto je on napravio u karijeri mnogi ne mogu ni na igrici. Istina je da se od proslih igara ne zivi, ali Hollinsu treba neko iskusan kao KG da zatvori reket kada se utakmica lomi i da napravi odlucujuce poteze u odbrani. Zato KG igra. A Ameri, kao Ameri zive od tog hype-a i Mirza, ako vec kosarku igra po njihovim pravilima mora sa tim da zivi. Sezona je duga, nista jos kriticno za Mirzu u ovoj ekipi nije, KG ce 100% imati par sitnih povreda, mozda i neku vecu (sto ne bih volio naravno) i to je to od njega. Posljednja sezona. Normalno da se nama to ne svidja. :mrgreen:
Generalno ovi Netsi tesko da mogu ista napraviti, jedino eto taj drugi krug PO da i bude plafon kao i prosle sezone. Nema tu kvaliteta, vodeci igraci su svoje "ispucali", Lopez je malo - malo povrijedjen i vlasniku Netsa vjerovatno ova ekipa sluzi kao veoma skupa igracka.

Na drugoj temi je neko poredio Mirzu sa Jukom. Dragi ljudi nemojte to raditi molim vas... poredite neuporedivo.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 20 dec 2014, 15:27

Ajax je napisao/la:Mislio sam roster ekipa. Bilo je napisano vise puta da je ovaj bogati vlasnik Netsa kupio jako puno kvalitetnih igraca znaci povecao je konkurenciju maksimalno. Pa jedan Bogdanovic nije prakticki igrao juce. Koliko sam gledao juce Cliperse i Denver cini mi se da nemaju toliki broj kvalitetnih igraca u rotaciji kao Netsi sto ne znaci da nemaju jaku petorku i da bi Mirza bio automatski starter. Kvalitetnija mi je izgledala utakmica Netsa i Clevlenda. Sto se tice tih cetvorki. Ponekad cetvorka moze odigrati peticu, ili cak tricu. Ponekad trener moze krenuti sa dvije cetvorke. Razlika je ako neko ima podjednakih 12 igraca a neko drugi naprimjer 7,8 sto se tice rotacije. Ponavljam jos jednom tako mi je izgledalo na terenu. Ako si dobar igrac onda igras nema to veze pozicija. Toni Kukoc je bio naprimjer i cetvorka, pa poslje trojka da bi cak na kraju igrao i na vanjskim pozicijama u Bullsima.
netsi uopšte nemaju toliko širok i kvalitetan roster kao što pričaš, ali sada mi se stvarno ne da pričati o tome. također, svi (valjda) razumijemo kako pozicije u košarci funkcionišu, ne trebaš to objašnjavati, druga stvar je što mirza nema dovoljno atletiticizma da pokrije poziciju trice u odbrani niti ima visinu i skakačke sposobnosti da igra peticu.. mirza igra stretch 4 i tu je najkorisniji, kao takav bi bio sjajan u ekipi poput houstona. u clippersima i denveru koje spominješ mirza jednostavno ne može biti starter jer griffin igra četvorku, jordan centra, a u nuggetsima faried i mozgov..

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 dec 2014, 15:29

storm_raider je napisao/la: Generalno ovi Netsi tesko da mogu ista napraviti, jedino eto taj drugi krug PO da i bude plafon kao i prosle sezone. Nema tu kvaliteta, vodeci igraci su svoje "ispucali", Lopez je malo - malo povrijedjen i vlasniku Netsa vjerovatno ova ekipa sluzi kao veoma skupa igracka.
Mogli bi napraviti da mu Mirza igra po 30 minuta i postize u prosjeku 20 koseva po utakmici a da drugi igraju vise odbranu. Ili cak da uradi nezamisljivo. Lopez ili Plumlee na petici, na cetvorci KG a Mirza malo trojka malo cetvorka. Ja mislim da bi mogli odigrati i Lopez/Plumlee KG i Mirza sva trojica zajedno ako bi Mirza igrao vise trojku. Ovim Netsima fali igrac koji bi postizao 20+ poena konstantno kao sto Clevland ima Lebrona a to bi mogao biti Mirza ili cak Bogdanovic. Samo to ovaj trener sa njegovom defanzivom i hokejaskim rotacijama nece skontati nikad. Kidd je vise forsirao sutere pa mislim da bi davao vece sanse i Mirzi i Bogdanovicu.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.