Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

Shategabri
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la Shategabri » 17 feb 2022, 11:16

sljivo je napisao/la:
17 feb 2022, 11:09
Razlika je što smo provakseri i antizavjerasi težili ka kraju i rješenju pandemije dok su ovi drugi izmišljali zavjere i nisu htjeli da čuju za bilo kakvo vještačko rješenje. Sad kad je skoro gotovo ubjeđuju nas da su oni ti koji su to željeli. I jedina psihičko oboljela osoba je ona koja u svemu vidi zavjeru plan i da neko nešto hoće sa njim, takvi su stalno bombardovali sa vijestima oko korone, mjera, rješenja, svaki jbn izjavu bilo koga ili neki tehnoloski proizvod su vidjeli kao prijetnju, kao ugnjetavanje, zatvaranje.
Al ste brate i gušili, ko sekta napadali neistomišljenike i svi su vam bili antivakseri ako se ne slažu s vama.
Činjenica je da je proizvod, u ovom slučaju vakcina, nedovoljno ispitana. Nedovoljna za ono čemu služi.
Neprilagođena u međuvremenu obzirom da je virus mutirao.
Da li je spasila neke živote? Svakako.
Da li je nekom napravila haos u životu? Ima i takvih, no to se može desiti sa svakim lijekom, nus pojave.
Bombardovani smo vijestima o koroni i od medija.
Sjeti se samo, prvo je bio resident evil scenario, pa onda pritisci za vakcinaciju.
Danas više niko ne priča o koroni. Dobro, ne onako kako se pričalo.
Treba podvući crtu, vratiti društvo u normalu. Imaćemo većih problema od korone.
Koševo Zapad

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 17 feb 2022, 12:02

slika

O kakvom vi kraju pisete mozda da u normalni zemljama pa mi i dalje imamo smrtnost vecu nego sto je delta soj pravio u mnogim zemljama

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 17 feb 2022, 13:15

Mi smo i u prepandemijskim uslovima imali veću smrtnost nego normalne zemlje, samo niko nije obraćao pažnju na to.
Onaj ko zaglavi na liječenju, jao si ga njemu.
Koševo Zapad

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 17 feb 2022, 13:36

Meni samo nije jasno to lijecenje nas ovdje bar stotinjak koje ja poznajem smo bolovali coronu i svi smo je prebolovali samo sa paracitamolom a u BiH tako isto znam slucajeva koji nazovu doktora kazu da su pozitivni i odma im propise sumamed bez da ih pregleda ja mislim da to nema ni u jednoj drzavi

SMR187
Kontakt:

Post Postao/la SMR187 » 17 feb 2022, 18:53

Shategabri je napisao/la:
17 feb 2022, 11:16
sljivo je napisao/la:
17 feb 2022, 11:09
Razlika je što smo provakseri i antizavjerasi težili ka kraju i rješenju pandemije dok su ovi drugi izmišljali zavjere i nisu htjeli da čuju za bilo kakvo vještačko rješenje. Sad kad je skoro gotovo ubjeđuju nas da su oni ti koji su to željeli. I jedina psihičko oboljela osoba je ona koja u svemu vidi zavjeru plan i da neko nešto hoće sa njim, takvi su stalno bombardovali sa vijestima oko korone, mjera, rješenja, svaki jbn izjavu bilo koga ili neki tehnoloski proizvod su vidjeli kao prijetnju, kao ugnjetavanje, zatvaranje.
Al ste brate i gušili, ko sekta napadali neistomišljenike i svi su vam bili antivakseri ako se ne slažu s vama.
Činjenica je da je proizvod, u ovom slučaju vakcina, nedovoljno ispitana. Nedovoljna za ono čemu služi.
Neprilagođena u međuvremenu obzirom da je virus mutirao.
Da li je spasila neke živote? Svakako.
Da li je nekom napravila haos u životu? Ima i takvih, no to se može desiti sa svakim lijekom, nus pojave.
Bombardovani smo vijestima o koroni i od medija.
Sjeti se samo, prvo je bio resident evil scenario, pa onda pritisci za vakcinaciju.
Danas više niko ne priča o koroni. Dobro, ne onako kako se pričalo.
Treba podvući crtu, vratiti društvo u normalu. Imaćemo većih problema od korone.
Apsolutno se slazem. Nikada u zivotu mi nije palo na pamet da ikoga pokusam ubijedit da se ne vakcinise. Niti sam uopste pricao protiv vakcina, nego samo protiv nacina na koji se vakcinacija namece ljudima. Imao sam svoje stavove po tom pitanju i drzao sam se toga od pocetka, sve do danas. Hvala Bogu dobro je proslo, a moglo je poci i po zlu - al nije. Sreca ili nesto drugo, tesko je reci. Ali to je bio moj izbor, rizik koji sam preuzeo na sebe, a ni u kom slucaju nesto cime sam ugrozavao ljude oko sebe, kao sto su to neki htjeli predstaviti. Osobe iz mog okruzenja, bile vakcinisane ili ne, nikada nisu imale problem s tim, samo sam ovdje medju forumasima redovno ispadao antivakser i prijetnja po drustvo. A da ne spominjem ono sramotno brisanje postova itd
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 17 feb 2022, 21:51

tutankamon1905 je napisao/la:
16 feb 2022, 15:02
Znaci ko je izdrzo dosad da se ne vakcinise, nece ni morat. I zivit ce isto kao i oni koji su se vakcinisali i zbog kojih se sve mjere i ukidaju?

Ko je na kraju ispo budala?
Prvi sam ja ispao budala što sam se vakcinisao, iako sam to uradio zbog eventualnog napuštanja države, ali se situacija promjenila.

Mediji su najveće zlo. Na drugom mjestu su pojedini delegati sa foruma :mrgreen:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 feb 2022, 12:00

Koliko se kopalja slomilo na ovoj temi...a sve su prilike da ide na smetljište foruma.
Koševo Zapad

Apolon
Kontakt:

Post Postao/la Apolon » 23 feb 2022, 12:02

Svi koji su banovani na ovoj temi zasluzuju pomilovanje. Čitaj pod Husika :yawn:
Bio je i bog streličarstva, a njegove strijele nikad nisu promašile metu👈

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 23 feb 2022, 19:13

Kakvo je sad stanje sa prelaskom granice i šta treba da se bude par dana u Hrvatskoj?
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 23 feb 2022, 22:46

Ma EU zemlje ce opet od Septembra opet trazit certifikate itd. Nije Coroni jos kraj..
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 24 feb 2022, 11:02

Skidajte maske, ocito vise nece trebati.

Oblacite pancire, cini se a ce nam sad oni trebati :thumbdown:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 feb 2022, 13:36

Napokon da ukinu yebene maske ionako ih malo ko i nosi.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 26 feb 2022, 11:19

Najveći i najopsniji virus u historiji čovječanstva se zaboravi za dva dana... Vakcine su čudo.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 26 feb 2022, 18:38

Imam informaciju s Kliničkog da su potvrđena dva slučaja Corona virusa u Sarajevu. Klinički ne izlazi u javnost jer nema izolatorij, a koji se počeo praviti na Podhrastovima. Sugestija koju sam dobio je da se danas namirimo hranom i vodom za period od 10-15 dana u slučaju da se proglasi izvanredno stanje. Uz namirnice obavezno kupiti lijekove za jačanje imuniteta, maske za lice. Ovo su info koje sam dobio iz povjerljivih izvora uz sugestiju da proslijedim bliskim ljudima. Nema mjesta panici, ali ja ću poslušati.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 26 feb 2022, 20:47

Imam informaciju iz vrha države da smo u opasnosti. Političari ne izlaze u javnost da ne bi pravili paniku. Sugestija koju sam dobio je da se danas namirimo hranom i vodom za period od 10-15 dana u slučaju da se proglasi izvanredno stanje. Uz namirnice obavezno kupiti lijekove i ako ima gdje oružje, municiju i pancir. Ovo su info koje sam dobio iz povjerljivih izvora uz sugestiju da proslijedim bliskim ljudima. Nema mjesta panici, ali ja ću poslušati.

@bombay
Malo sam ti ovo prepravio...

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 01 mar 2022, 14:05

kraljttbvb je napisao/la:
26 feb 2022, 20:47
Imam informaciju iz vrha države da smo u opasnosti. Političari ne izlaze u javnost da ne bi pravili paniku. Sugestija koju sam dobio je da se danas namirimo hranom i vodom za period od 10-15 dana u slučaju da se proglasi izvanredno stanje. Uz namirnice obavezno kupiti lijekove i ako ima gdje oružje, municiju i pancir. Ovo su info koje sam dobio iz povjerljivih izvora uz sugestiju da proslijedim bliskim ljudima. Nema mjesta panici, ali ja ću poslušati.

@bombay
Malo sam ti ovo prepravio...
Dobro si vala :thumbup:

slika
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 mar 2022, 19:54

Priča o koroni nestala za dva dana. :rol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 05 mar 2022, 14:35

Kaze lik sinoc, treba dati Putinu Nobelovu nagradu za medicinu, rijesi lik koronu za dva dana :rol: :rol:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 mar 2022, 21:51

kraljttbvb je napisao/la:
05 mar 2022, 14:35
Kaze lik sinoc, treba dati Putinu Nobelovu nagradu za medicinu, rijesi lik koronu za dva dana :rol: :rol:
Otprilike :D
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 15 mar 2022, 14:24

Da na zaboravimo koronu i vakcine: :mrgreen:

slika

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.