Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
- el-fighter
- Kontakt:
Re: Mirza Teletović
Da mislio sam na Evansa, ali ocito da me niste najbolje shvatili. Covjek igra iskljucivo odbranu, gdje je sjajan i to kada sam napisao da je jedan od najboljih igraca na toj poziciiji u NBA mislio sam na trenutnu situaciju, gledajuci unazad 10-ak utakmica. Njegov osnovni cilj je sakupiti sto vise skokova i u napadu i u odbrani i morate priznati da Evans to radi i vise nego dobro. Samo iz tog razloga sam napisao da je TRENUTNO (zasto zaboravih tu ebenu rijec) jedan od najboljih igraca na toj poziciji, kao sto je Lopez (unazad 10 utakmica) jedan od najkorisnijih centara lige.
U postu prije sam htio reci da je Evans nezamjenjiv na toj poziciji i da ce ga biti skoro nemoguce izbaciti iz prve postave, kako Mirzi tako i Humphriesu, pogotovo sto Reggie igra u odlicnoj formi. U prilog tome ide i onih njegovih 20+ skokova od prije par veceri.
U postu prije sam htio reci da je Evans nezamjenjiv na toj poziciji i da ce ga biti skoro nemoguce izbaciti iz prve postave, kako Mirzi tako i Humphriesu, pogotovo sto Reggie igra u odlicnoj formi. U prilog tome ide i onih njegovih 20+ skokova od prije par veceri.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
pretjerujes druze. Kao prvo, gledajuci zadnjih 10 tekmi Evans sigurno nije medju najboljim na svojoj poziciji gledajuci kompletan ucinak, jer je lik kanta u napadu, potpuno je neupotrebljiv izuzev ofanzivnog skoka. Jedino sto mozes konstatovati je da je medju boljim defanzivnim cetvorkama, a ukupno kao igrac nikad. A i ta konstatacija za defanzivu je klimava, West ga je sinoc ubio u pojam, vecina poena je isla preko Evans-a. Evans je limitiran igrac i kao takav nema sanse da ima zacementirano mjesto u startnoj petorci.
U Netsima su sveukupno gledajuci sigurni starteri samo DWill. Lopez i Johnson.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
I Gerald Wallace. 
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Evans je prosjecan igrac. Njegova realna minutaza je max 20 minuta po tekmi. Cak bi se i usudio napisati da je prosjecan defanzivac.
- el-fighter
- Kontakt:
Slazem se da je u napadu Evans neupotrebljiv, jer je prakticno operisan od napada. To mu i jeste velika mana, ali sve dok on bude igrao bolju odbranu od Mirze i Humpa tesko ce izgubiti mjesto u pocetnoj petorci. Mozda ja nisam strucnjak da ocijenim njegovu igru, ali gledajuci statistiku BKN nema boljeg defanzivca i skakaca trenutno. Takodjer treba malo pogledati kako igra na parketu, sa koliko zara i snage. Daje sve od sebe i raduje se kao dijete na svaki kos ekipe. Sinoc jeste odigrao slabo protiv Westa, ali svakome se desavaju oscilacije. I meni Evans nije nesto previse drag igrac, ali je na terenu zvijer i to se cijeni. Ne znam da li ce Carlesimo probati sa nekim eksperimentima tak osto ce ga ostavljati na klupi, a da Hump igra od pocetka. Tada bi vjerovatno primali vise koseva, ali bi vise i davali. Dakle, za sada Carlesimo koristi defanzivnu varijantu sa Evansom koji na jednom dijelu parketa igra odlicno, a na drugom je dosta slabiji i od Mirze i od Humphriesa. I Mirza je prije neku noc imao 5 skokova u fazi napada, a igrao je mnogo manje od Evansa. Hump je sinoc pokazao da takodjer moze napraviti prevagu sto se tice skoka u napadu, ali je Evans u odbrani mnogo bolji. Po mom misljenju, Carlesimo ce nastaviti sa Evansom na toj poziciji, jer igra bolju odbranu, a u napadu ce njegove suteve preuzimati Bogans (u odsustvu Wallacea). Ono sto je jos cudnije je to i da Wallace postize veoma malo poena i uzima uopste veoma malo suteva, dok ne igra ni neku sjajnu odbrani, tako da mi je za sada taj igrac najveca misterija._dreamer_ je napisao/la:pretjerujes druze. Kao prvo, gledajuci zadnjih 10 tekmi Evans sigurno nije medju najboljim na svojoj poziciji gledajuci kompletan ucinak, jer je lik kanta u napadu, potpuno je neupotrebljiv izuzev ofanzivnog skoka. Jedino sto mozes konstatovati je da je medju boljim defanzivnim cetvorkama, a ukupno kao igrac nikad. A i ta konstatacija za defanzivu je klimava, West ga je sinoc ubio u pojam, vecina poena je isla preko Evans-a. Evans je limitiran igrac i kao takav nema sanse da ima zacementirano mjesto u startnoj petorci.
Takodjer sam zapazio kod BKN-a da vecina napada zavrsava onog trenutka kada Johnson uzme loptu. Istina da on igra dobro i postize dosta poena, ali dosta solira i fali mu malo timske igre.
Velež do groba života mi moga
- legenda reala
- Kontakt:
Ja ne znam o čemu ti pričaš, frajer iz utakmice u utakmicu maši nemoguće, a i dalje ima veliku minutažu._dreamer_ je napisao/la:Lik je backup, ne znam o cemu pricas? Igrao je ovu vise zato sto nije bilo Wallace-a. Uostalom, Bogans nema nikakve veze s neigranjem Teletovica.legenda reala je napisao/la:Haj majke vam recite koje su zasluge ovog igrača sa brojem 10 tj, Bogansa![]()
pa frajer ovoliko igra
Nisam ni reko da ima
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Ne znam zasto toliko napadate Evansa, pa kako ne shvatate da u ligi prepunoj nafuranih sebičnih zvijezda koje se svako veče ispucavaju,igrač koji ne troši lopte u napadu a igra dobru odbranu je suho zlato.
Evans ne moze biti top 10 trenutno kad bi pola PF-ova u NBA bilo ozljedjeno i sakato!!!
Pitam se jel doticni prati nastupe ostalih PF-ova u lig ili samo gleda utakmice smijesnog Brooklyna?
Pitam se jel doticni prati nastupe ostalih PF-ova u lig ili samo gleda utakmice smijesnog Brooklyna?
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
Nisu ga ni Popovich nit Thibodo dovodili jer je suter..Ja ne znam o čemu ti pričaš, frajer iz utakmice u utakmicu maši nemoguće, a i dalje ima veliku minutažu.
defanzivac na boku , koji dobro brani perimetar a ponekad ce pogodoti trojku iz ugla.
igrac zadatka kakvih ima dosta
a kao takav , 20 minuta je sasvim oK
posebno jer gadja 40% iz igre i sasvim solidnih 35% za tri(sto mu je prosjek kroz citavu karijeru).
al dobro , leđenda pogledala jednu utakmicu i vec rangira igrace
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
- legenda reala
- Kontakt:
Frajer je kloc pa vala gledo jednu ili stotinu utakmica, kad vidim njega onda mi nije ni čudo što Đedović ide po kampovima i nada se ugovoru u NBA 
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Klocevi su onda Pop i Thibodo takodje..
a Djedovic prvo treba postat konstantan u euroligi pa cemo onda pricat o necemu vise...
a Djedovic prvo treba postat konstantan u euroligi pa cemo onda pricat o necemu vise...
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
gledam ovu temu, komentare strucnjaka koji basketa u zivotu nisu vidili kako treba a ne prave kosarke i nadam se da nece poceti posjecivati dio foruma vezan za nba, zlocin bi svojim neznanjem pravili 
Closed mouths don't get fed on this boulevard.
Svasta ce se ovdje procitat, na kraju ce ispat smjesnija tema nego ona Dzekina. Evans ne da nije top cetvorka, covjek uopste nije dobar defanzivni igrac, pa sinoc je cak i Hump bolje cuvao Westa. Zna se koja je njegova uloga u svim dosadasnjim timovima bila, a i sada je u Netsima. Evans je masina za skokove i "hustle guy", covjek koji unosi energiju na teren i vuce tim naprijed, zahvalan igrac koji zna svoju rolu. On dobiva velike minute s prvom petorkom jer pokriva Lopezove nedostatke u skok igri, a u napadu ne morate imat svih 5 strijelaca na terenu, narocito kad su pored vas Deron, JJ i Lopez.
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija
Sta vam sada Evans smeta
Evans je sasvim korektan igrac koji obavlja svoj zadatak..Mirza je sigurno bolji igrac od Evansa i Humpa ,ali je Avery dosta toga pogresno radio
Ovaj novi trener je sve promjenio,Evans prva petorka,Hump rezerva,pobjeduju sto je najbitnije.
- storm_raider
- Kontakt:
Svega procitati ovdje...Igraca tipa Evans uvijek treba imati u ekipi, cisto zbog te energije koju ima i pozrtvovanosti, ali nesto vise od njega ocekivati je premija. Ima ko ce u Netsima zabijati poene, njima treba neko ko ce se "pobiti" za njih, a upravo je to Reggie. Njega i Mirzu ne mozemo porediti ni po cemu. Kao sto neko rece valjda se nece podforum "NBA" zatrovati sad. 
Sport je lijek za tijelo i duh.
neki dan nahvališe pojedinci carlesima,sad im opet nevalja
-
svejedno77
- Kontakt:
procitao sam na vise izvora da nije bio potpuno spreman tako da mi nije jasno zasto ljudi ovako pisu o covjeku koji mu je obecao prliku i dao. Avery kad je Humpfries ili neki drugi krilni bio povrijeden, forsirao je Wallace na 4 da ne b morao koristit Mirzu - Carlesimo ima sigurno pozitivnije misljenje dok je Avery bo digao ruke od njega . .
Citajte malo medije. U New Yorku opasna gripa hara, ogroman broj zarazenih ... Zasto rizikovati zbog par minuta igre? Ima vremena ...
nedo Bog da Mirza ima svinjsku gripu..mojne me prepadatisamson je napisao/la:Citajte malo medije. U New Yorku opasna gripa hara, ogroman broj zarazenih ... Zasto rizikovati zbog par minuta igre? Ima vremena ...
a cuo sam da ih je oko 30k a mozda i vise zarazeno...
On bi potencionalno mogao da bude i bolji igrac od Mirze.Raul_64 je napisao/la:Klocevi su onda Pop i Thibodo takodje..
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.