Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
14%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
19
33%
4) St.Pauli
12
21%
5) Mainz
9
16%
6) Augsburg
8
14%
7) Union Berlin
2
3%

Ukupno glasova: 58

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Monolog » 25 apr 2010, 22:06

Sad će opet Kaiser odraditi kao one sezone sa Marschalom, Sforzom te pod komandnom palicom Rehagela. Dakle, sljedeće sezone osvajaju. Samo ne znam da li imaju "brku" u ekipi. :mrgreen:

Šalu na stranu, drago mi je zbog njih, St Pauli je trebao i prije vratiti prvoligaški status, no dobro je i ove godine. Što se tiče onog duela za opstanak/ulazak, rekao bih da je Augsburg u svakom slučaju sa maximalno 20% šansi da igra bundesligu sljedeće sezone.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 25 apr 2010, 22:09

hajde neka su i švabe dobile jedan gradski derbi, čini mi se da je s. pauli iz hamburga. mada kada bi se gledao kvalitet toga obračuna jedva da bi se približio okršaju jednoga evertona protiv fulama

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 25 apr 2010, 22:45

bh hrvat je napisao/la:hajde neka su i švabe dobile jedan gradski derbi, čini mi se da je s. pauli iz hamburga. mada kada bi se gledao kvalitet toga obračuna jedva da bi se približio okršaju jednoga evertona protiv fulama
Hajde sad ne lupaj. ;)

St Pauli, strasne navijace imaju. Dugo ih nije bilo medju elitom, ali eto vracaju se tamo. Cestitke njima, naravno kao i Kaiserslauternu koji je apsolutno zasluzio status prvoligasa.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 26 apr 2010, 12:58

Evo malo zajebancija Olivera Pochera.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 26 apr 2010, 15:24

Tim kola po magazinu 'Kicker':
http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... eltag.html

Inače, igrač kola je Lucas Barrios :D :D :D
Der Mann für die entscheidenden Tore.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 27 apr 2010, 14:04

29-godišnji Christoph Metzelder odlučio je okončati svoju epizodu u Madridu i vratiti se u domovinu. Iako se činilo da je na pola puta prema Wolfsburgu, njemački je stoper potpisao ugovor s prvoligašem iz Gelsenkirchena.

Schalke se još uvijek bori s Bayernom za titulu, a iduće će godine igrati Ligu prvaka i Metzelder će predstavljati veliko pojačanje za ekipu Felixa Magatha.

Metzelder je vjernost Schalkeu obećao do 30. juna 2013. godine, a iz Real Madrida stiže kao slobodan igrač. Kako se u Španjolskoj nije naigrao - što zbog ozljeda, što zbog oštre konkurencije - Nijemac vjeruje da će u Schalkeovom dresu izboriti i povratak u izabranu vrstu svoje zemlje.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 27 apr 2010, 23:49

Večerašnja noć ostaće upamćena jer je Bundesliga napokon Seriju A poslala u povjest.Arrivederci Italia!

3.Bundesliga 64.207
4.Seria A 63.910
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 apr 2010, 00:36

FRANK RIBERY je napisao/la:Večerašnja noć ostaće upamćena jer je Bundesliga napokon Seriju A poslala u povjest.Arrivederci Italia!

3.Bundesliga 64.207
4.Seria A 63.910
A sad adio, a sad adio.......
Napokon. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 28 apr 2010, 11:08

Sada kad je Bayern u finalu red je da i HSV prođe u finale,pa neka se ponovi 1997 kada su njemci uzeli LP i kup UEFA (Dortmund i Schalke),gledam sinoc izjave igraca HSV-a nakon prvog treninga sa Munizom i Cardosom (majstor nad majstorima,samo sto su ga povrede zaustavljale),sve su izjave tipa "lakse se dise",izgleda je Bruno (pravo ime za medvjeda bavarskog :mrgreen: ) bio nepodnosljiv u odnosu sa igracima i jedva cekam kraj sezone kada ce pasti maske i kada ce igraci progovoriti o njemu,kao sto je bilo lani u Bayeru,elem nadam se pobjedi ili povoljnom remiju HSV-a i osiguravaju treceg mjesta na petogodisnjoj UEFA-inoj listi 8-)
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 28 apr 2010, 19:31

bistrikboy je napisao/la:Sada kad je Bayern u finalu red je da i HSV prođe u finale,pa neka se ponovi 1997 kada su njemci uzeli LP i kup UEFA (Dortmund i Schalke),gledam sinoc izjave igraca HSV-a nakon prvog treninga sa Munizom i Cardosom (majstor nad majstorima,samo sto su ga povrede zaustavljale),sve su izjave tipa "lakse se dise",izgleda je Bruno (pravo ime za medvjeda bavarskog :mrgreen: ) bio nepodnosljiv u odnosu sa igracima i jedva cekam kraj sezone kada ce pasti maske i kada ce igraci progovoriti o njemu,kao sto je bilo lani u Bayeru,elem nadam se pobjedi ili povoljnom remiju HSV-a i osiguravaju treceg mjesta na petogodisnjoj UEFA-inoj listi 8-)
I ja se nadam da ce nekako uspjeti doci do tog toliko zeljenog finala, i da ce Njemacka imati pobjednike dva najvece Evropska takmicenja. naravno da se lakse dise, i mislim da je Labbadia nakon ovoga zavrsio s svojom trenerskom karijerom, i vidi se po izjava igraca da su nekako drugaciji, djeluju raspolozeno, zrace optimizmom, vjeruju u svoje mogucnosti itd itd. Hoffmann je njima oduzeo taj posljednji alibi zvani kloc Labbadia, i sada ce se vidjeti karakter ekipe. Kao sto rece Kaiser, da su samo stavili banderu s natpisom Uebergangstrainer (v.d. trener) igraci bi bili totalno drugaciji.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 apr 2010, 19:36

Bit ce interesantno vidjeti reakciju ekipe na vise nego vrucem gostovanju u Londonu. Ja im drzim fige i vjerujem da mogu napraviti taj korak ka finalu, gdje bi bili favoriti bez obzira protiv koga igrali.
Vom Jäger zum Gejagten

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 apr 2010, 21:33

Moze li mi neko od ozbiljnih poznavalaca Bundeske npr.@ameroesm ili@Gero pojasniti koliko ih sada ide u evropu u sledecoj sezoni.Davno su ovde bile spekulacije o tome pa sada da vidim odprilike konacan raspored.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

ahmiiic
Kontakt:

Post Postao/la ahmiiic » 28 apr 2010, 21:38

Devil je napisao/la:Moze li mi neko od ozbiljnih poznavalaca Bundeske npr.@ameroesm ili@Gero pojasniti koliko ih sada ide u evropu u sledecoj sezoni.Davno su ovde bile spekulacije o tome pa sada da vidim odprilike konacan raspored.
mozda ti moga i ja rec..

1. i 2. idu direktno u cl
3. ide u Playoff cl
4. i 5. idu u EL
Pobjendik odnosno finalista kupa ide u EL

posto su finalisti bremen i bayern i preko lige izborili euro-takmicenja, i 6 mjesto vodi u EL

znaci u najboljem slucaju 3 u CL i 3 u EL, mozda cak i 4 u EL ako bude srece pa bude neka ekipa iz bundesliga izabrana u Fair Play-Rankingu..

ja mislim da se ovi bodovi tek slijedece sezone broje, tj 2011/12

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 28 apr 2010, 21:52

Dobro si napisao ahmic, samo se jos moze dodati i Hamburg, naravno ako osvoji takmicenje u EL-i. Posto u Bundesligi ne moze doci do 6-og mjesta.
Vom Jäger zum Gejagten

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 28 apr 2010, 21:54

To znaci da Bundeska moze imati i cak 7 predstavnika u Evropi sledece sezone.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 29 apr 2010, 10:13

Da Bundesliga moze imati sedam predstavnika naredne sezone. Jedino osmi predstavnik moze biti kroz Fair-play. Veceras prolazom HSV-a u finale bit ce zacementirano to trece mjesto bez obzira na ishod finala LP. Pa eto neki klubovi imaju sljedece godine priliku opet da se brukaju, mada je to tesko jer svi klubovi imaju kvalitet, ali treba vidjeti kako ce igrati na dva fronta. Jedino po meni to mogu Schalke, Bayern i Werder, ovo ostalo nesta nisam bas optimistican, ali niko sretniji od mene ako pogrijesim. Koliko Nijemci drze od svojih klubova i tu se treba na njih ugledat, da novine u Bremenu ili novine u Hamburgu koje su privezane St.Pauliju pisu dosta o vecerasnjoj utakmici. Rivalstvo je u Bundesligi, a veceras se igra za jednu naciju i prezentovanje tog fudbala, a isti je slucaj bio i u Utorak, i mi Bosanci trebamo slijediti taj primjer.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 30 apr 2010, 12:32

evo koliko sam pročitao bundesliga neće imati 2011 4 kluba u lp,pošto je hsv ispao sinoć..

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 30 apr 2010, 12:56

Dabar je napisao/la:evo koliko sam pročitao bundesliga neće imati 2011 4 kluba u lp,pošto je hsv ispao sinoć..

Nista jos nije gotovo...Bayern ako pobjedi ili cak izbori izvodjenje penala protiv Intera onda ce Njemacka imati 4 predstavnika

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 30 apr 2010, 14:36

adnan24 je napisao/la:
Dabar je napisao/la:evo koliko sam pročitao bundesliga neće imati 2011 4 kluba u lp,pošto je hsv ispao sinoć..

Nista jos nije gotovo...Bayern ako pobjedi ili cak izbori izvodjenje penala protiv Intera onda ce Njemacka imati 4 predstavnika
Sta bi Bundesliga bez Bayerna? :D Umjesto da Hamburg odradi posao i stvar bude rijesena, sada svi koji vole i prate BL moraju i trebaju navijati za Bayern. 8-)
@Zdena - i ti, i ti. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 30 apr 2010, 14:38

geronimo je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:

Sta bi Bundesliga bez Bayerna? :D Umjesto da Hamburg odradi posao i stvar bude rijesena, sada svi koji vole i prate BL moraju i trebaju navijati za Bayern. 8-)
@Zdena - i ti, i ti. :mrgreen:
Hoću. Bez obzira na sve, navijam za Bayen.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.