Reprezentacija Njemačke - Elf
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
Re: Reprezentacija Njemačke - Elf
Većina je konstatirala nešto što se i meni čini kao realni rezime: bez pravih bekova i pravog napadača i još sa par kardinalnih grešaka nije se moglo više. Löw je čekao Tomicu, i čekao, i čekao, i čekao ... ali Tomica nije došao. Dok je za napadača još shvatljivo jer nema baš neki izbor, za bekove je skroz neshvatljivo.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Schmelzer, Weiser, Dahoud, Herrmann, Geis/Meyer/Goretzka, Volland, Selke.
Volio bih da ostane Loew ali da se okoncaju eksperimenti.
Volio bih da ostane Loew ali da se okoncaju eksperimenti.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
-
Pale_Companion
- Kontakt:
Hahn je bio u vrhunskoj golgeterskoj formi na kraju sezone, mislim da bi kao takav itekako bio od pomoći Elfu na ovom prvenstvu, pogotovo jer je itekako bilo vidljivo da fali jedan robusan i okomit igrač prema naprijed...
Također je i Schmelzer trebao biti pozvan, kao i Brandt, a veću minutažu je zaslužio Sane obzirom da su i Muller i Gotze bili obični qurac na ovom prvenstvu. Dahoud bi bio idealna zamjena za povrijeđenog Gundogana jer smatram da još jedan kreativni veznjak pored Kroosa ne bi bio na odmet.
Također je i Schmelzer trebao biti pozvan, kao i Brandt, a veću minutažu je zaslužio Sane obzirom da su i Muller i Gotze bili obični qurac na ovom prvenstvu. Dahoud bi bio idealna zamjena za povrijeđenog Gundogana jer smatram da još jedan kreativni veznjak pored Kroosa ne bi bio na odmet.
Agieren statt reagieren
Švabe, ali i Löw, pripisuju grešku kod drugog gola Höwedesu.
Kažu da je on započeo taj lanac grešaka.
Šta reći?
Šta reći?
Valjda naredjenje iz Minhena...Zdena04 je napisao/la:Švabe, ali i Löw, pripisuju grešku kod drugog gola Höwedesu.![]()
Šta reći?
Sa onom prevarom su pokrenuli jednu ogromnu propagandu i to je sada potrebno opravdati.
Ne kazem da je on los igrac, vec da je precijenjen od strane Bayernove PR masinerije, kojoj je i Löw podgledao.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
- muhamedhulk
- Kontakt:
jesi dosadan vise sa Bayernom
komplekse nabili za sva vremena.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
- Stefan Effenberg
- Kontakt:
Apsolutno potpisujem.Pale_Companion je napisao/la:Hahn je bio u vrhunskoj golgeterskoj formi na kraju sezone, mislim da bi kao takav itekako bio od pomoći Elfu na ovom prvenstvu, pogotovo jer je itekako bilo vidljivo da fali jedan robusan i okomit igrač prema naprijed...
Kad Low izjavi poslije tekme protiv Italije da treba ponekad utakmicu dobiti inteligencijom ( i pritom se "ponosno" nasmije ), onda po meni kritike Scholla itekako imaju podlogu i nisu samo riječi u prazno.
Dakle, koji khurac se on ima prilagođavati Italiji kad ovi nemaju jednu istinsku klasu NAPRIJED? Frajer odigra 3-5-2 ili kako već umjesto da ih napadne i samelje jer ima dva puta kvalitetniju momčad?
Za jučer mu mogu prigovoriti isto kao i našem kvazitreneru Čačiću koji nikako nije htio priznati da je protiv Portugala pogriješio ne napravivši izmjene igrača kao i taktičke promjene ( Modriću dati više slobode prema naprijed itd.. ) tokom utakmice a bilo je drastično potrebno.
Dakle, zašto mu Muller igra svaku tekmu i doslovno je nezamjenjiv? Stavi Šurlea naprijed ili Podolskog ako si ga već vodio... ali kao što kažeš, nema Podolski više šta tražiti u reprezentaciji a da igrači koje si nabrojao ti i ostali forumaši ne dobe prliku zbog igrača koji radi dobru atmosferu u momčadi.. onda neka ga zaposle kao stručnog savjetnika i neka je sa njima u ekipi a ne da ovako uzima mjesto nekome...
Šta ima Gotze igrati standardno ili čak raditi u ekipi pored Belarabija, Sanea, Brandta, Šurlea, Herrmanna itd???????????? Aha, zahvala što je donio naslov svjetskih prvaka... da, pardon.
Hector, igrač koji je negdje u rangu Bernata. Šta koju pm ima taj Hector raditi u jednoj ovakvoj ekipi??????? Pa Šmelcer je za njega doktor nogometa!!!!!!!!!!!!!
Apsolutno su mi ta 3 igrača digla najviše živaca kroz ovo prvenstvo i smatram da nitko od njih nije zaslužio po trenutnoj formi da igra prije Šmelea, Šurlea/Draxlera/Belarabija/Sanea/Brandta/Didavija i Vollanda/Hahna/Stindla????
Ovdje se može navesti i Švajni koji nikako nije bio u formi i koji je odigrao solidno ali u drugom poluvremenu se vidjelo da nema snage. Dahoud je odigrao fenomenalnu sezonu i zašto ne dati priliku ovom momku?
Ok, njegova odluka ali i ponovno loše odluke u izboru igrača kao i taktikama kroz tekme. Svakako nisam tražio da se osvoji naslov ali Francuska je jučer opasno visjela a da su Njemci bili pravi uvjeren sam da bi i osvojili naslov.
Ipak, ovo je svakako bio minimalni cilj za ovu repku tako da se ne može reći da su podbacili ali kad vidim da su Francuzi jučer bili spremni za poraz onda mi je svakako žao što se nije otišlo korak dalje.
Po meni, ne mogu vjerovati da ću u ovakvom ansamblu igrača ovo napisati, ali Toni Kroos je bio najbolji igrač Njemačke cijelo prvenstvo. Momak je jednostavno u TOP formi i to je dokazao.
Žao mi je što su Howedesa mučile ozljede kroz karijeru jer bi u suprotnom momak postao vrhunski stoper i stao bi u istu rečenicu sa Hummelsom i Boatengom. Iako, nije još kasno da i dođe na taj nivo.
Ozil solidan cijelo prvenstvo a jučer fenomenalan, iako objetkivno on je najjači u ulozi asistenta a Njemačka je ovo prvenstvo igrala više u širinu tako da on nije toliko mogao doći do izražaja jer on nije igrač koji će nanizati trojicu i onda zabiti ili podvaliti. Iskreno žao mi Khedire koji je zaista odličan i zahvalan igrač i svakako je nedostajao u sredini terena jučer.
Općenito, cijelo sam prvenstvo imao dojam, pogotovo kad u momčadi nije bilo Gomeza, da Njemačka nema onaj Durschlagskraft kakav ekipe moraju imati koje pucaju na najvišu poziciju. Nedostaje mi tu minimalno jedan igrač koji će svojom individualnom kvalitetom napraviti prevagu. Zato od svih igrača koje smo nabrojali ovih zadnjih stranica neko mora napraviti iskorak.
Zašto sam naveo Belarabija toliko puta? Smatram da je to jedno sebično stvorenje koje ne bi dodalo ni bratu ali upravo takav igrač je nedostajao Njemačkoj. Igrač koji će jedan na jedan napraviti prevagu i dar mar kao što je to djelomično pokazao Draxler protiv Slovačke. Belarabi to može jer ima tu tehniku i brzinu za tako nešto.
Znam, mnogi se neće složiti sa mnom ali njega smatram samo kao jednu od opcija. Svakako da će ovdje Reus zauzeti to mjesto. No, ovoj ekipi treba još netko ko će biti prevaga.
U svakom slučaju dolazi novi val vrhunskih potencijala koje treba samo tjerati da rade i pružiti im prilike jer mnogi od njih imaju strašan potencijal tako da nema brige za budućnost ove reprezentacije.
I za kraj, da li je moguće da je Gomez u ovim godinama TOLIKO napredovao u tehničkom i taktičkom smislu da ga sada svi cijene i poštuju i mnogi žale što nije igrao jučer?
Zadnja izmjena: Stefan Effenberg, dana/u 08 jul 2016, 23:11, ukupno mijenjano 2 puta.
Nije stvar u Gomezu vec u igri zasnovanoj na klasicnom napadacu, bez obzira ko on bio. Danas, nakon sto je nadjen protiv lijek za tu filozofiju, igra bez devetke je fula, nula i nicemu ne vodi.
Njemačka da je imala klasnog napadača u vrhu a ne onu balerinu koji sam sebi zapinje glat bi pobjedili, ali nije mi ni Low jasan sa njegovim stavljanjem mulca u napad pa čovjek nije duela dobio čitavo prvenstvo odbio se od svakog stopera pa čak i od onih iz sjeverne irske. Lako je bit napadač u Bayernu gdje imaš 11 prvoklasnih igrača. Sad če se dokazat ta nemoć Milera u napadu al et.
joj hamo vidi mu glave
Što se Tomice tiče, tu je ključ....Jogi je računao na Gomeza kao napadača, opciju lažne devetke sa Goetzeom, a Muller je trebao biti napadač po potrebi. Muller može na krilo, može na polušpica (tu je i najbolji), a može odraditi i ulogu napadača. Međutim, Muller je na ovom EURO-u zakazao u svim segmentima, bio je skoro bezopasan po gol protivnika, nije bilo njegovih proigravanja, asistencija....ledar je napisao/la:Većina je konstatirala nešto što se i meni čini kao realni rezime: bez pravih bekova i pravog napadača i još sa par kardinalnih grešaka nije se moglo više. Löw je čekao Tomicu, i čekao, i čekao, i čekao ... ali Tomica nije došao. Dok je za napadača još shvatljivo jer nema baš neki izbor, za bekove je skroz neshvatljivo.
Mulleru ne treba zamjeriti, jer se borio, borio, trudio, trudio, ali nije išlo ovaj put. A Muller je meni jedan od najdražih igrača i vjerovatno jedan od najkorisnijih, kako njemački tako i opšte. On u normalnoj formi je sami vrh svjetskog fudbala i njegov doprinos kako Njemačkoj, tako Bayernu je nevjerovatan. On je taj Raumdeuter i ima to najbolje kretanje bez lopte i najnepredvidljiviji je fudbaler.
Ali trenutno je pao u jedan Loch. Moja nada je bila da će u ključnim utakmicama proraditi Muller i Goetze. Na kraju se to nije desilo.
Ipak treba shvatiti da je i Muller čovjek, da se sada i fizički i psihički potrošio. On je opet htio, ali ne ide.
Pred SP su npr i Muller i Schweini, a i Lahm i ostali sebi zadali cilj kako moraju osvojiti SP i na kraju su MORALI. To nekako tako dođe.
A postojala je i tada iscrpljenost igrača, Schweini isto se mučio s povredom. Slično je bilo ko sada, ali tada jednom sebe natjeraš na nešto, ali drugi put više ne možeš, jer sebi kažeš e eto trebao bi osvojiti EURO, ali nema tu više te snage i žara da to MORAŠ. Potroše se igrači i fizički i psihički. A eto ako samo govorimo o Schweiniju i Mulleru, onda se mora shvatiti da su oni uvezali dvije titule koje ni Ronaldo ni Messi nemaju a to su Liga prvaka i SP. I nekada ti više ni psiha, ni tijelo ne rade kao ranije.
A Schweinsteiger ono što je igrao, igrao je dobro. Zakazao je u dva bitna momenta: kod raspucavanja penala protiv Talijana i igranjem rukom protiv Francuza. Prvo nije bilo fatalno - Elf pobijedio, drugo jeste. U prvom poluvremenu protiv Francuza je odlično odigrao (to je ovdje neko već napisao, pa je neko drugi ismijao). U tom prvom poluvremenu je presijecao lopte, vraćajući se nazad skoro do stopera, dirigovao je tempo utakmice, a zamalo i pogodio onim šutem sa distance kada je Loris sjajno odbranio.
A što se tiče priče o bekovima, treba samo podsjetiti da na SP pravi bek je bio Lahm, a drugi bek je bio Howedes i to je bilo uspješno. Ali poenta je u tome što je taj jedan bek bio LAHM. A to nije lako nadomjestiti.
Hector je solidan bek, dobro on to odrađuje defanzivno, u ofanzivi bi morao biti još bolji. Mora popraviti posebno centaršut i biti odlučniji i brži. Imao je super asistenciju za gol protiv Italije, imao dosta dobrih momenata, ali imao je i lošijih momenata, vremenom može izrasti u beka s klasom. Za sada je to solidno, s dosta lufta prema gore. Howedes bekovske pozicije može odraditi, ono što mnogi zaboravljaju, on je i u klubu znao odigrati i na beku dosta dobro. Bekovi nisu toliki problem, koliko se o tome priča. Ne treba tu zaboraviti da je Kimmich ipak sve u svemu dosta dobro odradio posao i mogao bi i u budućnosti, pa čak i sa još više uspjeha to igrati.
Ali bi svakako bilo poželjno da se tu nešto desi i da postoji više alternativa.
Schmelzera i eventualno Korba, pa i ranije sam spominjao Castra, trebalo je povesti. Loew je majstor određenih eksperimenata, pa mu ne bi bio problem jednog Castra postaviti i ustaliti na beku, kada je čovjek to ranije jako dobro znao igrati. Castro je svakako zaslužio više poziva u repku, ali nije miljenik baš Loewa.
Većinu drugih stvari Loew je dobro odradio, kako taktički, a tako i kod samog sastavljanja kadra. Čak je i taktika protiv Francuza u prvom poluvremenu sjajno izgledala. Njemačka je izgubila samo zbog individualnih grešaka, a svakako i loše realizacije koja je pratila kroz cijeli turnir.
Glavni zaključak je: Glavni problem je bila loša realizacija te Muller koji nije egzistirao, a iznimno je bitan. Nakon povrede Gomeza, u napadu je nestalo možda i 50 % opasnosti i to su ključne stvari koje su presudile. Pored toga što nije bilo Mullerove opasnosti po protivnički gol i ostali igrači su fulali nevjerovatne prilike. Efikasnost je bila problem od početka, ali je presudila u polufinalu. Tada se i naletilo na domaćina i super jakog protivnika.
Međutim, nije tako lako pobijediti domaćina, a isto tako iz raznoraznih razloga nije lako uvezati svjetsku i evropsku titulu jednu iza druge, tako da ispadanje u polufinalu niti je nešto toliko čudno, niti neuspjeh. Ali je činjenica da je Njemačka i na ovom takmičenju bila najkvalitetnija ekipa, ali na kraju je nedostajalo par faktora da se poklopi.
Neki su ovdje često mijenjali mišljenje, pa im je Gomez bio kanta koja ne treba biti u repki, a onda im je bio kao dobar. Dobro to su standardni pojedinci. Kritikovale su se stvari i upoređivao Loew sa Pepom, gdje često nije ni bilo pravih logičkih povezanosti. To je isto kao da bi neko Del Bosque- u prigovorio da kopira Barcu i da je ranije kopirao. A naravno da su postojale određene sličnosti i poveznice u igri Barce i Španije ko što postoje između Bayerna i Elf-a. Ali ako bi tako gledali, onda bi mogli povezati i stilove Pepa i Van Gaala jedan s drugim (primjer: veliki posjed).
Loew je svakako pokazao taktičku varijabilnost.
Ali malo mi je više okomitosti prema naprijed nedostajalo i malo još više opasnosti u igri glavom, u poređenju sa Mundijalom. Možda je ipak Loew ovaj put igrao opreznije. Moguće, jer je i znao, da mu ovaj put ekipa nije skroz toliko svježa i spremna, pa da baš ide žestoko prema naprijed. Brojnim igračima su povrede i pad forme u ključnom periodu dokusurili.
Ne znam otkud ti to? Pratio sam intervju sa Loewom i ne sjećam se da je krivio Howedesa. Isto tako mediji su uglavnom dali jako, jako pozitivnu ocjenu Howedesu za ovo prvenstvo. I bio je i po mom mišljenju odličan, on je sjajan stoper, kojeg sam pogotovo ranije htio vidjeti u Bayernu.Zdena04 je napisao/la:Švabe, ali i Löw, pripisuju grešku kod drugog gola Höwedesu.![]()
Šta reći?
I kakvo je samo ono uklizavanje bilo kada je spriječio Girouda da realizuje onu veliku priliku. Gledajući Howedesa dobiješ pravi uzjebitis, tako je bio naložen, tako je želio pobjedu, tako se trudio da i gestikulacijama povuče ekipu za sobom. Pravi njemački fighterski stoper...SJAJAN...
I sreća da ovakav igrač već ima u džepu titulu svjetskog prvaka...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
To je rekao odmah nakon utakmice. U toku skoro svake analize drugog gola Höwedes je spomenut kao prvi krivac u tom nizu grešaka.
Što se mene tiče, nije on ni trebao igrati Euro jer nije bio 100% spreman.
[youtube][/youtube]Zdena04 je napisao/la:To je rekao odmah nakon utakmice. U toku skoro svake analize drugog gola Höwedes je spomenut kao prvi krivac u tom nizu grešaka.
Evo intervjua s Loewom neposredno nakon utakmice....I sad ti meni reci gdje on krivi Howedesa? Kako li u svemu vidite utvare i zavjere....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
-
schickeria
- Kontakt:
Slazem se ,cijeli ciklus je igrao sa polu stoperima na bocnoj poziciji ,ali je toj odluci jako prethodilo to sta ni ti igraci koji bi inace kandidirali za poziciju beka nisu se nametnuli kroz svoje kluboveKayserSose je napisao/la:Weiser je prošle sezone u BL odigrao 29/34 utakmice za Herthu, od toga 27 kao starter. Ovih 5 je propustio zbog ozljede (4) i kartona (1). U kupu je igrao u (kompletne) 4/5 utakmica (jednu propustio zbog ozljede) U te 33 utakmice 21 je odigrao na bekovskoj poziciji (1 gol, 6 asista), a 12 naprijed (1 gol, 2 asista). Evo i evidence - http://www.transfermarkt.de/mitchell-we ... aison=2015schickeria je napisao/la:Weiser trenutno nije prvi bek ni u herthi,na njegovom mjestu igra pekarik
Btw, moja poanta nije da je Weiser ili Durm ili netko treći trebao biti na toj poziciji, već u tome da su nakon Lahma na toj poziciji testirani Rudiger, Ginter, Can, pa čak i mrtvi Rudy, ali nijedan pravi RV. I onda dođe EP, a Loew izmišlja i na kraju izmisli Kimmicha koji onda u polufinalu pokloni gol Francuzima.
-
schickeria
- Kontakt:
Pa ako cemo u detalje nije bilo potrebe da howedes dodaje onu loptu kimmichu ,ne bi mu nitko zamjerio da je ispucao u napad.Iako da je bio iskusniji igrac na mjestu kimmicha ta greska se vjerovatno ne bi ni dogodila ali sto je tu je ,greske su sastavni dio sporta.
Ako neka reprezentacija ne treba brinuti za buducnost onda je to njemacka ,toliko mladih kvalitetnih igraca vjerovatno nema ni jedna nacija na svijetu
Sto se tice napadaca nekako mi najvise mirise davie selkie.To je igrac koji je vec u bremenu naznacio nekakav potencijal ,odlaskom u leipzig je ispao iz ociju javnosti ali je jos uvijek mlad i po meni ima potencijal da postane centralni napadac elfa
Iako i dalje smatram da bi u boljim klubovima i lasogga i wagner vise dosli do izrazaja.
Ne vjerujem da je werner taj tip je se radi o igracu koji se bazira na brzini i gri jedan na jedan,a njemackoj treba igrac koji ce pospremati ubacaje sa strane i hrvati se sa protivnickim branicima
Ako neka reprezentacija ne treba brinuti za buducnost onda je to njemacka ,toliko mladih kvalitetnih igraca vjerovatno nema ni jedna nacija na svijetu
Sto se tice napadaca nekako mi najvise mirise davie selkie.To je igrac koji je vec u bremenu naznacio nekakav potencijal ,odlaskom u leipzig je ispao iz ociju javnosti ali je jos uvijek mlad i po meni ima potencijal da postane centralni napadac elfa
Iako i dalje smatram da bi u boljim klubovima i lasogga i wagner vise dosli do izrazaja.
Ne vjerujem da je werner taj tip je se radi o igracu koji se bazira na brzini i gri jedan na jedan,a njemackoj treba igrac koji ce pospremati ubacaje sa strane i hrvati se sa protivnickim branicima
Ma da je Melunovic bitno je da je napadac, nije bitno kakav je. Njemackoj treba napadac a ne Ibrahimovic.
-
schickeria
- Kontakt:
Ima igraca definitivno ,bitno je samo da nađu klubove gdje ce standarno igrati i razvijat svoje karijeremuamerc je napisao/la:Ma da je Melunovic bitno je da je napadac, nije bitno kakav je. Njemackoj treba napadac a ne Ibrahimovic.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Evo sta rece selektor mlade repke
"In Deutschland und Spanien hat man in den letzten Jahren mehr auf die falsche Neun gesetzt. Andere Länder haben weniger auf den klassischen Mittelstürmer verzichtet", sagte der Trainer der deutschen U-21-Mannschaft.
"Am Ende des Tages brauchst du echte Neuner, vor allem in der Luft!" Es sei wichtig, einen "Zielspieler" zu haben, erklärte der ehemalige Angreifer des Hamburger SV.
"Wir haben diese Spieler", betonte Hrubesch allerdings. "Neben Gomez einen Sandro Wagner, dazu kommt ein Davie Selke, auch andere. Und wenn man in den Jugendbereich schaut, in die U16, U15, da gibt es welche." Aber: "Wir müssen sie auch ausbilden."
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
@effe
Nije taj intervju. Ne mogu sad da pronađem tačno ali evo jednog klipa gdje aludira na grešku Höwedesa a Kimmicha nikako ne spominje. Nije tu nikakva teorija zavjere u pitanju. Jednostavno lik nema muda da kaže ko je krivac.
Negdje 0d 2:56
Nije taj intervju. Ne mogu sad da pronađem tačno ali evo jednog klipa gdje aludira na grešku Höwedesa a Kimmicha nikako ne spominje. Nije tu nikakva teorija zavjere u pitanju. Jednostavno lik nema muda da kaže ko je krivac.
Negdje 0d 2:56
Euro 2016 rezime:
Italija skinula evropskog prvaka. Svjetski prvak skinuo Italiju. Francuska skinula svjetskog prvaka. Portugal pobjednik.
(prije je na guzove prošao tamo neke levate)
Italija skinula evropskog prvaka. Svjetski prvak skinuo Italiju. Francuska skinula svjetskog prvaka. Portugal pobjednik.
(prije je na guzove prošao tamo neke levate)
koliko znam titulu je 2014 uzeo real madrid a ne bajern... dakle nije uvezana. ostalo je sve tačno što si rekao.effe_sa je napisao/la: A eto ako samo govorimo o Schweiniju i Mulleru, onda se mora shvatiti da su oni uvezali dvije titule koje ni Ronaldo ni Messi nemaju a to su Liga prvaka i SP.
ali njemci su sami sebi krivi. kislinga ne vole, selke im je mlad, povedu gomeza koji je bio i ostao kanta, plus sad igra u lijevoj ligi, povedu još goreg podolskog i milera koji nije i ne može biti klasična 9. njemci su došli u situaciju kao španci prije par godina, imaju previše kvaliteta. nažalost nisu bili optimalni u korištenju istog, bar ne na ovom ep.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.