Rekonstrukcija stadiona u BiH

Buu
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Buu » 22 jan 2013, 14:00

sajo10 je napisao/la:
Buu je napisao/la:
AgresivnoDjubre je napisao/la:Sta je Sarajlije muka vam hahaha Sto vas nigdje ne spominju hahaha neka neka :mrgreen:

„Već imamo urađene projekte za dodatnu gradnju stadiona 'Bilino polje'. Spremni smo učiniti sve što od nas budu zahtijevali iz N/FS BiH, odnosno UEFA kako bismo ispunili uvjete u kandidaturi i konačnom dobivanju domaćinstva utakmice Super Cupa 2016. godine“.

Od ovog vjerovatno nece biti nista,al neka fino se nadati. ;) ;)
Pa moraju negdje sletiti, Sarajlije im to zabranu i sve ode u pm :mrgreen: :mrgreen:

Kako god u Zenici barem nesto pokusavaju sto se tice sporta, kad bi barem ostali nacelnici imali imalo sluha za sport bila bi i ova liga drugacija. Samo naprijed
Cemu mrznja Zenica - Sarajevo? I onda govore pa Banja Luka, Mostar, Ljubuski ovo ono.. Ncnc
Zato sto nam se moze
NO PYRO NO PARTY

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 22 jan 2013, 14:02

Ako se BiH plasira to ne znaci da ce ovi ulozit u stadion. Evo vam primjer Hrvatske koja rijetko propusta natjecanje, a ne moze kamp izgradit, sto puta kamen temeljac se postavlja. U Savezu se jednostavno previse opuste, prosire troskove na gluposti, trose novac na nebitno. Ne sumnjam da ce i u BiH bit tako, iako bi volio da ne bude. U Hrvatskoj su cak i zenskoj reprezentaciji ukinuli dnevnice od 50kn koje su imale za reprezentativno okupljanje. Futsal reprezentativci dobili po pisljivih 500€ za 4. mjesto na europskom prvenstvu, pa onda skontaj jel njima stalo da ulazu u nesto korisno. Stadioni sirom Balkana se raspadaju, a nacionalni Savezi tesko ce ulozit ikada i centa. U Srbiji drzava daje neke pare, al ni od tih para ni jedan normalan stadion napravili nisu, sve divlja gradnja. Jedino normalno reprezentativno zdanje imamo u Makedoniji. U Hrvatskoj imaju 2 novija stadiona, ali mala za reprezentaciju.

Jedino sto BP moze spasiti je sam Grad Zenica. U Zenici se jako puno gradi i za ocekivati je da jednom i stadion dodje na red. Uostalom, ne vidim ni logiku da Savez iskesira milijune za 2-3 utakmice godisnje koje nisu ni sigurne da ce se tu igrat. Da se mene pita, sredio bi Kosevo da se gore moze igrat, neki minimalni zahtjevi. Nakon toga bi na BP srusio jug, sjever i istok i sagradio istok po nekom novom prijektu. Kad bude para rusit i zapad i gradit novi, a onda na kraju i tribine iza golova. Ne mora to sve bit odjednom. Polako, doci ce na svoje, bitno je pocne. BP ima tri vrste tribina, iste su samo one iza golova, ne vidim logiku nadogradnje il neceg slicnog. U najmanju ruku nesto treba srusit i ponovno gradit, krpanja je previse, tome se jednom treba stati na kraj, izmoc i pokazat ostalim kako se to radi. Kad netko postavi visok standard ostali ce teziti ka visem. Mene bi bilo stid da vodim klub koji igra na livadi i da mi u goste dolazi klub koji ima ekstra arenu. Potrudio bi se od te livade napravit nesto sto je u okvirima mogucnosti kluba, grada...
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 22 jan 2013, 14:24

Edol je napisao/la:Za one koji ispadnu u grupnoj fazi na SP je 2010. bilo oko današnjih 6,5 mil. €, s tim da se taj novac svaki put povećava... Mogao bi savez dobiti oko 15 mil. KM ako bismo se plasirali. A još se bolje plaća učešće na Euru, da smo nekako prošli imali bismo minimalno 8 mil. € na računu.
Za zadnje SP u JAR se dobijalo 8 miliona $ (uplata poslije SP-a) + 1 milion $ za pripreme i sl. stvari koje se uplacivalo prije SP-a.

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 22 jan 2013, 23:24

Nema ba mrznje izmedju Zenice i Sarajeva,samo je mrznja izmedju Zenice i Želje :D :lol: Kakva mrznja ba,samo podbadanje do besvijesti u normalnim granicama ;) Ovi slucajno da kazu u UEFI Huso moze,vjerujte da bi ovaj sve napravio i da bude u Zenici...Arenu je napravio,atletski stadion na Kamberovicu,trening centar za repku je i njegova zasluga što je u Zenici,šoping centar,hotel Zenica,muzej grada(novi),ulice i sad još glavna gradska magistrala GGM...I što zapocne i završi Huso,u rokovima vecinom...Šta li i kako li ne znam,al kad moze on tako zašto i drugi nacelnici ne mogu ili nece...to mi nikad nece biti jasno...A Huso je vec pobjedio i za 2016god...100%...
::::SAMO ČELIK::::

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 23 jan 2013, 02:05

Dodjoh da procitam nesto novo u vezi izgradnje , dogradnje stadiona. Bilo kakva pozitivna vijest, bilo kakav pomak. Kada ono par stranica fantaziranja :roll: :roll: . Napisah jednom ovakav slican komentar na Zeljinoj temi kada je bila prica o svemirskom brodu pa me ismijase kao kakvu budalu. Moguce je da se ponovi isti scenarij.

Mislim halo, drzava propada a oni bi da prave velelepne stadion. Ko vam ubacuje takve bube u glavu.

Nekada sam pisao protiv one tribinice u Vrapcicima al sam promijenio misljenje. Nije fancy, nije simetricna, ne uklapa se sa ostatkom al samo tamo sprovesti vodu i kakav mali WC za gostujuece navijace i sasvim funkcionalno. Kad je pogledam podsjeti me u kako siromasnoj zemlji zivimo i odma me sputsi na zemlju. Bude mi nekako fino :D

Svidja mi se kako nasa uprava radi, mislim na smjernice. Nismo vise moderni , retro smo postali, nema PR i to nego pomalo neka se kopka neka se doradjuje. Bas kao kada Bosnjo pravi svoju kucu u postratnom periodu.

Uzgred bih upitao ako neko zna desavala si sta u Gorazdu vizavi rada na stadionu. Fin sportski gradic , zasluzuje solidan stadion a koliko znam ima potencijala.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

zuka_TM
Kontakt:

Post Postao/la zuka_TM » 24 jan 2013, 19:35

Poceli radovi na zapadnoj tribini u Srebreniku.
slika

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 27 jan 2013, 23:13

http://tuzlainfo.ba/novosti/5851-koliko ... anji-iznos" onclick="window.open(this.href);return false;

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 28 jan 2013, 01:36

Ma ovo ce biti ala Grbavica, neka se zavrsi ovo do kraja sto se pocelo bice mila majka, pa mozda neke buduce generacije zavrse sto su njihovi ocevi poceli....

To je realnost nase zemlje, uzmi, klepaj, deri a nista ne daji... ;)

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 29 jan 2013, 12:05

Unutrasnji radovi ispod nove tribine u Gradaccu.Radovi u teretani u zavrsnoj fazi, dok su se pocele uredjivati prostorije za kafic i kladionicu koji ce biti smjesteni pored teretane.Ove prostorije trebale bi biti u funkciji do pocetka proljetnog dijela prvenstva.Oprema za teretanu je nabavljena, samo se ceka da se zavrse radovi i uskoro bi se trebala montirati.
http://www.nkzvijezda.ba/index.php/aktu ... a-stadionu" onclick="window.open(this.href);return false;

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 30 jan 2013, 10:49

Bravo za Gradačac
''Neka me mrze samo da me se boje''

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 30 jan 2013, 10:53

Neki dan pročitah u jednim novinama da se na Maksimiru sprema novi semafor bolji od onog na San Siru.
Koliko može koštati kvalitetan semafor.Primjera radi Koševu je zaista potreban,između ostalog.
''Neka me mrze samo da me se boje''

BegBasagic

Post Postao/la BegBasagic » 30 jan 2013, 13:08

cipiripi je napisao/la:Neki dan pročitah u jednim novinama da se na Maksimiru sprema novi semafor bolji od onog na San Siru.
Koliko može koštati kvalitetan semafor.Primjera radi Koševu je zaista potreban,između ostalog.
LED ekran/semafor kakav je i Partizan kupio prosle godine u februaru stoji nekih 200.000 eura sa montažom

slika
slika
"Ma kako dobro čovjek govorio, kada previše govori, uvijek na kraju kaže neku glupost."
Alexandre Dumas

"Navijamo za Slobodu, a cekamo Želju i Velež" - Fukare

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 30 jan 2013, 13:09

cipiripi je napisao/la:Neki dan pročitah u jednim novinama da se na Maksimiru sprema novi semafor bolji od onog na San Siru.
Mora da si citao novine od predproslog ljeta kad se renovirao stadion i pricalo o promjeni semafora :P

slika

To je novi semafor na JNA, kostao 135 000€. Povrsina mu je 66m2.

EDIT: Pretece me, izvinjavam se na postu viska
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 30 jan 2013, 13:11

Ovo nije neka cijena mislio sam da to kosta puno vise,treba ovakav jedan u Zenici.

BegBasagic

Post Postao/la BegBasagic » 30 jan 2013, 13:20

Za nase klubove je to jedno cijelo pogatstvo, pogotovo onim klubovima koje svoje igrace daju za po 50.000 eura :? da bi se kupio ovakav jedan semafor potrebno je prvo imati stadion kako treba, jer djaba katastrofa stadion sa ovakvim jednim semaforom, jedina dva stadiona gdje bi se uklopio ovakav semafor jesu Koševo i Bilino Polje, u poređenju Partizan je u sezoni 2011.-2012. samo od ucesca u Ligi Prvaka i sponzorstvima za LP. dobio 11.miliona eura, tako da im 200.000 eura za jedan ovakav semafor nije nista ....
"Ma kako dobro čovjek govorio, kada previše govori, uvijek na kraju kaže neku glupost."
Alexandre Dumas

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 30 jan 2013, 13:28

Bosanski zmaj je napisao/la:Unutrasnji radovi ispod nove tribine u Gradaccu.Radovi u teretani u zavrsnoj fazi, dok su se pocele uredjivati prostorije za kafic i kladionicu koji ce biti smjesteni pored teretane.Ove prostorije trebale bi biti u funkciji do pocetka proljetnog dijela prvenstva.Oprema za teretanu je nabavljena, samo se ceka da se zavrse radovi i uskoro bi se trebala montirati.
http://www.nkzvijezda.ba/index.php/aktu ... a-stadionu" onclick="window.open(this.href);return false;
imam samo rec da bi se mnogi, na papiru puno veci, bh klubovi mogli dobro ugledat na zvijezdu i sta ljudi u gradaccu rade za svoj klub! svaka im cast, uskoro ce imat najmocniju infrastrukturu u BiH! dok bi ljudi koji rade u zelji, velezu, sarajevu itd itd dobro trebali pogledat jedan drugog u oci i razmislit dali rade dovoljno dobar posao za svoje klubove i gradove! kad u gradaccu kao malom gradicu ima para za nesto ovako trebali bi se dobro upitat kako nema u mostaru, sarajevu, tuzli itd itd!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 30 jan 2013, 13:35

terabajt je napisao/la:Ovo nije neka cijena mislio sam da to kosta puno vise,treba ovakav jedan u Zenici.
Bilo bi dobro kad bi se to uradilo, ali vjerovatno ce sacekati jer ako misle "dizati" sjever i jug treba i semafor micati.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 30 jan 2013, 15:19

mikki21 je napisao/la:
Bosanski zmaj je napisao/la:Unutrasnji radovi ispod nove tribine u Gradaccu.Radovi u teretani u zavrsnoj fazi, dok su se pocele uredjivati prostorije za kafic i kladionicu koji ce biti smjesteni pored teretane.Ove prostorije trebale bi biti u funkciji do pocetka proljetnog dijela prvenstva.Oprema za teretanu je nabavljena, samo se ceka da se zavrse radovi i uskoro bi se trebala montirati.
imam samo rec da bi se mnogi, na papiru puno veci, bh klubovi mogli dobro ugledat na zvijezdu i sta ljudi u gradaccu rade za svoj klub! svaka im cast, uskoro ce imat najmocniju infrastrukturu u BiH! dok bi ljudi koji rade u zelji, velezu, sarajevu itd itd dobro trebali pogledat jedan drugog u oci i razmislit dali rade dovoljno dobar posao za svoje klubove i gradove! kad u gradaccu kao malom gradicu ima para za nesto ovako trebali bi se dobro upitat kako nema u mostaru, sarajevu, tuzli itd itd!
Za sezonu ili dvije Zvijezda ce biti medju 2-3 ekipe u BiH.Cilj uprave je da se izgradi infrastruktura a onda i da se igraju i evropske utakmice na Banja Ilidzi.Kada se izgradi stadion, to nije sve, jer Uprava kluba zeli graditi fudbalsku akademiju u neposrednoj blizini stadiona, po uzoru na klubove sa zapada u koju bi se dovodila talentovana djeca iz citave BiH.Mislim da bi vec ove godine mlada reprezentacija mogla zaigrati u Gradaccu,konacno pred punim stadionom,jer smo vidjeli ovaj ciklus da je mlada reprezentacija igrala pred praznim Kosevom a pruzali su odlicne partije.

BegBasagic

Post Postao/la BegBasagic » 30 jan 2013, 16:04

Bosanski zmaj je napisao/la:
mikki21 je napisao/la:
Za sezonu ili dvije Zvijezda ce biti medju 2-3 ekipe u BiH.Cilj uprave je da se izgradi infrastruktura a onda i da se igraju i evropske utakmice na Banja Ilidzi.Kada se izgradi stadion, to nije sve, jer Uprava kluba zeli graditi fudbalsku akademiju u neposrednoj blizini stadiona, po uzoru na klubove sa zapada u koju bi se dovodila talentovana djeca iz citave BiH.Mislim da bi vec ove godine mlada reprezentacija mogla zaigrati u Gradaccu,konacno pred punim stadionom,jer smo vidjeli ovaj ciklus da je mlada reprezentacija igrala pred praznim Kosevom a pruzali su odlicne partije.
Nije dovoljno imati infrastrukturu i biti medju 2.-3. top ekipe u BIH, lijepo je imati sve to kao sto i prilici svakom normalnom klubu, od sezone 2015.-2016. po UEFI svaki klub ce morati imati svoj trening kamp, isto ce se kvalifikovati u uvjetima kao sto su cisti finansijski papiri i sl., mislim da pored Želje i sarajeva tesko da ce te dovoditi djecu iz cijele BIH jer jednostavno NK zvijezda nije magnet, niti toliko popularan klub kao ova dva, medjutim sto se tice gradnje infrasttrukture i ulaganja u istu Zvijezda je definitvno No.1 po tome u državi, i samo naprijed !!!
Alexandre Dumas

Bosanski zmaj
Kontakt:

Post Postao/la Bosanski zmaj » 30 jan 2013, 16:30

Kada se zavrsi ulaganje u infrastrukturu, Zvijezda ce taj novac uloziti u igracki kadar i na taj nacin biti medju 2-3 kluba u BiH.Vec sada Zvijezda je mogla dovesti 3-4 vrhunska igraca iz nase PL, ali je odluka Kluba da se investira u infrastrukturu, sto je potez koji mi navijaci pozdravljamo.Klub vec sada radi na dovodjenju mladih igraca jer vec od polusezone doslo 4-5 mladih igraca u juniorsku i kadetsku ekipu sa strane.Prije par mjeseci potpisan je ugovor o poslovnoj saradnji sa NK Stolac, kao jedan vid Zvijezdine filijale u koji bi dolazali mlada talentovana djeca iz Hercegovine a Zvijezda bi finansirala njihov trenazni proces i td.Trazi se klub u Krajini i srednjoj Bosni.Takodjer Zvijezda je isti ugovor potpisala sa jednom skolom fudbala iz Tuzle.Na taj nacin bi se napravila jedna mreza po citavoj Bosni gdje bi Zvijezda skautirala igrace po cijeloj BiH.
Prosjek godina prvog tima je 23.Zvijezda je primjer da nije sve crno u BiH fudbalu.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.