BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
4
50%
2) Dobar je za ovaj klub
4
50%

Ukupno glasova: 8

adnan24
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la adnan24 » 02 nov 2011, 13:51

Opasno smarate sa tim transferima i slicno(bez uvrede ;) ).

Gotze je jedan od najvecih talenata Evrope zadnjih godina i sasvim je logicno da ce ovi najbogatiji klubovi biti zainteresovani za njega.Malo je klubova danas koji mogu odbiti ponude npr. City-ja...mozda 5-6 klubova maksimalno...

Ne bih se slozio s @Valenciom da je to politika prodaj klasu-kupi talent jer za tih nekih 30-40 miliona moze se kupiti itekako kvalitetno...npr. Reus i jos jedan dobar napadac za ostatak :D

Ne treba svaki transfer uzimati kao neku tragediju ako se uzmu odgovarajuci novci...sa pametnim ulaganjem sve se to da kompenzirati.Ne treba dozvoliti da najbolji igraci idu za manje od 20 miliona a onda za 10-15 milona se mogu kupiti itekako provjerena imena kojima ce Dortmund biti stepenica vise u karijeri i nece odmah sanjati 15 miliona godisnje.

Cilj kluba je redovno ucesce u ligi prvaka a samim tim imat cemo i veliki broj kvalitetnih igraca koji ce jedva docekati da zaigraju za BvB...za svakog ko zeli ici treba uzeti fine novce i problem rjesen...uvijek se moze naci adekvatna zamjena.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 02 nov 2011, 14:37

Eto vam 4 godine sunce mu ognjeno. Bundesligasi kada cete naucit vise. Sto prije produzavajte leitnera gundu I kagawu inace cete doci u situaciju da vam igrac diktira kad ce te ga I gdje prodat. Za goetzea mozeto uzeti 30tak I to pod uslovom da se pokaze na euru.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 02 nov 2011, 14:48

Njihova jedina sansa je da Gece iskljucivo zeli u Bajern (ili da ga ne zeli nijedan nabrojani gigant), kao sto je bio slucaj sa Nojerom. Ako finansijski detalji budu u prvom planu, onda Bajern nema velike sanse.
Kao prvo,koliko se ja sjecam za tog istog Neuera je bio zagrijan i ManU. Njemackih reprezentativaca u inostranstvu mozes na prste jedne ruke nabrojati,tako da ukoliko dodje do obostranog interesovanja,90% mali Mario ce uskoro nositi dres Bayerna...
Stern des Südens

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 02 nov 2011, 15:59

proFCB je napisao/la:
Njihova jedina sansa je da Gece iskljucivo zeli u Bajern (ili da ga ne zeli nijedan nabrojani gigant), kao sto je bio slucaj sa Nojerom. Ako finansijski detalji budu u prvom planu, onda Bajern nema velike sanse.
Kao prvo,koliko se ja sjecam za tog istog Neuera je bio zagrijan i ManU. Njemackih reprezentativaca u inostranstvu mozes na prste jedne ruke nabrojati,tako da ukoliko dodje do obostranog interesovanja,90% mali Mario ce uskoro nositi dres Bayerna...
Da, ali Neuer nije bio zagrejan za Manchester. Hteo je u Bayern, tako da si omasio poentu.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 02 nov 2011, 16:22

geronimo je napisao/la:
Valencia je napisao/la: Moze li Bajern ponuditi vecu platu od nabrojanih klubova!??
Jesi li upoznat sa platama u Bayernu? Vjerujem da nisi.
Valencia je napisao/la: Uzeli bi oni drage volje Kediru i posebno Ozila. Zasto ih ne bi uzeli za sitnis!?? Jednostavno, shvatili su da je Madrid zagrizao i onda nije bilo potrebe da se brukaju,.. Ne moze se niko takmiciti sa Madridom, posebno ne Bajern.
Opet griješiš. :mrgreen: Sa Khedirom je sve bilo interno dogovoreno (sam igrač to izjavio) ali svojevremeno ga LvG nije htio.
Bayern se itekako može takmičiti sa Realom, barem što se tiče "domaćih igrača".

Gotze jeste bolji igrač od Reusa, ali ja mislim da je Bayernu potrebniji ovaj drugi. Čuj nešto, zašto ne bi obojica došli, pogotovo ako naume Robbena prodati. :D
Nisam upoznat sa platama nijednog kluba. Al' i u tom neznanju smijem staviti glavu na panj pri tvrdnji da Barsa, Real, Junajted, Siti i Celsi izdvajaju vise za plate igraca nego Bajern. Siti moze bez problema placati Gecea 200 000 funti sedmicno,.. Da li bi Bajern bio spreman :mrgreen: !?

Bajern se moze takmiciti ako igrac ne zeli napustiti Njemacku. Ako je pitanje ko vise ponudi (klubu i igracu), onda Bajern nema prevelike sanse sa nabrojanim klubovima. Sjeti se Balaka!? Kakvu je tu Bajern im'o sansu!?? Nikakvu. Vjerujem da mu je Celsi ponudio dosta vise nego je nudio Bajern.

Adnan

To je odlicna strategija ako ces prodavati klasu i dovoditi talente koji ce momentalno postati klase. Sa takvom strategijom mozes profitirati 1-2 puta, al' ces se treci put sebati, jer se ne izrodi svaki talenat u klasu. Imas primjer Arsenala. Prodaju Kola, dovedu Klisija. Odlicno, dobar igrac, jos i profitirali. Onda prodaju Klisia i priliku ukazu Gibsu. E tu je vec zajeb. Slicno se moze reci za Vieru, Anrija, Turea i Adebajora. I sta je epilog takve klupske politike!? 6-7 godina frustracije :mrgreen: .

Ako prodajes najbolje igrace jasno je da ne mozes ostvarivati vrhunske rezultate u kontinuitetu. Mozes se nadati povremenim bljeskovima, dizanjima i padovima. Nesto kao Neverkuzen :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 02 nov 2011, 16:51

Nežikim ova vaša laprdanja nikako. jedni govore kako bayern nije najbogatiji klub na svijetu, što je činjenica, drugi govore kako bayern može kupiti Njemca što je činjenica, jedni govore da Bayern može kupiti igrača ako striktno oće kod njih što je činjenica koja vrijedi za svaki drugi klub, drugi govore da se Bayern nemože nadmetati sa klubom u koji određeni igrač oće, kao što to vrijedi i za svaki drugi klub. zajebite primjere koji samo drže vodu u svim explicitnim slučajevima, jer recimo jedan PSG nemre kupiti Hazarda dok Inter može, a PSG ima mogučnosti da u svemu ponudi duplo više novaca ali recimo PSG si more priuštiti jednog Pastoera ali Inter ne može i tako u nedogled. Jedina stvar o kojoj bi se ovdje eventualno moglo raspravljati je ta da li bi Bayern imao potrebne noFce kada bi se odlučivalo o prodaji Gotzea je da bi- 30-40 milja ako bi bilo potrebno da ga se plati mi bi našli kao što bi mu priuštili plaču od 3-4 milje godišnje. Sve ostalo je tak i onak manje bitno kada će se Gotze prodavati jer garancija nema niti za Bayern niti City...

E sad kaj bi ja na BvB-om mjestu napravio. Poanta je da bi provjerio dal se reusa za 18 miljona eura na kraju sezone more dovesti i ako je odgovor da - idemo ovak.

U 5 mjesecu bvB bi trebao ponuditi ugovor Gotezu do 2017 sa nikakvim klauzulama ili nekom od 50 miljona eura. Ako Gotze kaže da će produžiti onda su bez brige do 2016...E ako on kaže ne prvu stvar koju bi ja napravio je ta da bi pitao Bayerna koliko bi nam para dali za gotzea- Ako je odgovor 30-40 fino im ga uvaljat i to strogo SAMO BAYERNU I NIKOM DRUGOM! E sad zašto? E pa zato jer ako BvB da Gotzea Bayernu pustit će Reusa na miru, a BvB bi na taj način dobio potrebne pare za Reusa i u tom slučaju Reus se kupuje i BvB je napravio izvrstan posao!

E sad kaj se događa ako gotze ide izvan BUNDESLIGE. BvB će si teško naći ZAMJENU KOJA JE DOSTOJNA GOTZEA jer teško da negdje postoji igrač kao Reus a da bi HTIO DOĆI u BVB. I ako Gotze ne ode u Bayern otići će Reus.

Žikite?

A kaj je najbolje za BvB Bayern će htjeti najverojatnije kupiti reusa od njih dvije godine kasnije. Čist račun duga ljubav! :D
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 02 nov 2011, 17:07

Valencia je napisao/la:
Adnan

To je odlicna strategija ako ces prodavati klasu i dovoditi talente koji ce momentalno postati klase. Sa takvom strategijom mozes profitirati 1-2 puta, al' ces se treci put sebati, jer se ne izrodi svaki talenat u klasu. Imas primjer Arsenala. Prodaju Kola, dovedu Klisija. Odlicno, dobar igrac, jos i profitirali. Onda prodaju Klisia i priliku ukazu Gibsu. E tu je vec zajeb. Slicno se moze reci za Vieru, Anrija, Turea i Adebajora. I sta je epilog takve klupske politike!? 6-7 godina frustracije :mrgreen: .

Ako prodajes najbolje igrace jasno je da ne mozes ostvarivati vrhunske rezultate u kontinuitetu. Mozes se nadati povremenim bljeskovima, dizanjima i padovima. Nesto kao Neverkuzen :mrgreen: .

Arsenal ima mnogo vece ciljeve i zato imaju 6-7 godina frustracije a u sustini oni su igrali polufinala(pa cak i finale) lige prvaka,stalno su u vrhu u najjacoj ligi svijeta i slicno.BvB s druge strane u sljedecih 5 godina tek treba da postane stalna prijetnja za vrh u Bundesligi a npr. prolaz u cetvrtfinale lige prvaka u u tom periodu bi bio OGROMAN uspjeh.
Ja vjerujem da za tako nesto ova politika kluba je sasvim ok...ne moze se preko noci postati velicina koja ce jednog Gotzea ,koji ce za 5 godina vjerovatno biti top class,zadrzati kod sebe.Sasvim je logicno da jedan takav igrac igra u klubu koji ce se boriti za europski vrh...BvB to sigurno nece moci u sljedecih 5 godina.

S druge strane jedna stvar kad BvB kupi Kagawu za 350 000...za to se moze reci da je rizik,nekad ce upaliti a nekad nece...ali npr. ako prodas Gotzea za 30 a kupis Reusa za 20 miliona onda to nije nikakav rizik jer je i to dokazan igrac.
Ako prodamo Subotica za 20 a dovedemo nekog provjerenog igraca za 10-15 miliona onda je to sasvim ok za nase trenutne ciljeve.

Znaci trenutno nije cilj osvojiti ligu prvaka i treba i voditi politiku u skladu s tim...logicno je da ako Hummels i Gotze prerastu BvB i dodju u rang Reala ili Manchestera da ce otici...sve sto uprava treba da uradi je da ne ponavlja greske tipa "Sahin" i da svaki odlazak debelo naplate i onda dobro iskoriste.

@Anton

Fino si ti to iskombinovao...tako sam i ja nesto razmisljao :D

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 02 nov 2011, 17:43

Samim ponovnim plasmanom u Ligu Prvaka sami ćemo sebi opet moći krojit sudbinu. Da li nekog prodati ili ne zavisit će samo od naše dobre volje tj. ogromnih ponuda za Gotzea & Co.

Što se tiče veličine ugovora i mogućnosti njihovog finansiranja, ne računajući klubove koje drže arapi, možemo se nosit sa gotovo pa svim klubovima. Recimo Kringe i Zidan imaju po 3 mil eura po sezoni. Njima na kraju sezone ističe ugovor, tako da automatski imamo dodatnih 6 mil za Gotzea i Hummya.

Gotze je još mlad za neki veći ugovor, tako da će tek na kraju ove ili sljedeće sezone dobit 4-5 mil po sezoni, što će se moći bez problema finansirati ako se ponovo plasiramo u LP.

Slažem se s Adnanom da i kad bi došlo do nekog transfera, da to treba masno naplatit i ponovo uložit u ekipu sa neka 2-3 mlada i već provjerena igrača (Wollscheid,Reus,Rudy,Firminho,Kuzmanović). Toliko je dobrih a jeftinih igrača u bundesligi da se sa 35-40 mil, može kupiti pa skoro 3 od 5 gore navedenih igrača.

Kao što rekoh sve imamo u svojim rukama, tako da svakako vjerujem da možemo iz godine biti samo jači i konkurentniji bez obzira ko ode, jer pare od transfera neće tek tako isparit... ;).

Najvažnije je da se opet plasiramo u LP i dovedemo 1-2 kvalitetna pojačanja uz postojeći kadar i bit ćemo bogovi. :D
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 02 nov 2011, 17:59

Ante ja se neslazem da mu trebaju nudit ugovor u maju vec odmah sada .do maja nece moci odoljeti velikim klubovima. Npr kad bi ga barca htjela pa da da pare plus recimo affelay to bi nesh bilo.ili da kupi bojana(6 mil) nazad pa ga da dormundu prvo na posudbu pa onda na duzi ugovor

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 02 nov 2011, 23:19

Nakon nekih nejasnoća oko Gotzeovog inetrvjua, gdje je rekao da se dogovorio sa svojim mendžerom da treba da stalno igra u LP i da ništa ne isključuje (misli valjda na mogući transfer).... Bild je još malo to istražio i evo Gotzeove izjave:

BILD.de hakte nach: Spielen Sie nächste Saison für die Bayern, Herr Götze?
Der Shootingstar: „Das Thema nervt langsam gewaltig.Wie oft sollen mein Berater und ich noch betonen, dass wir uns zur Zeit keinen besseren Klub als den BVB vorstellen können? Wie oft soll ich klarstellen, dass ich in Dortmund noch einen Vertrag bis 2014 habe.“
Götze einmal in Fahrt: „Wir haben mit dem BVB ehrgeizige Ziele und große Aufgaben. Dafür will ich meine Energie gebrauchen – aber nicht dafür, um wilde Spekulationen zu kommentieren. Deshalb ist es auch das letzte Mal, dass ich dazu noch etwas sage.“

Na pitanje da li će Gotze igrati sljedeće godine za Bayern, Super Mario je rekao :Ta tema me opasno počinje nervirat. Koliko puta moramo moj menadžer i ja naglasiti da trenutno nema boljeg kluba od BvB za mene? Koliko puta trebam objašnjavati da imam ugovor do 2014?
Nastavlja dalje: Sa BvB-om imam velike ciljeve i zadatke. Za to će mi trebat dosta energije - a ne da je trošim na glupe špekulacije. Tako da je ovo i posljednji put da nešto govorim o tome.

Eh kome sad nije jasno nek potraži stručnu pomoć ;)

NUR DER BVB :D
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 nov 2011, 23:30

Kljucna rijec trenutno.
Do sutra on moze promijeniti misljenje, ali do tad ko ziv ko mrtav.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 03 nov 2011, 10:14

BVB-Stürmer Robert Lewandowski ist auf der Insel heiß begehrt. Zu Beginn der Woche hieß es, dass der FC Liverpool Interesse am Polen zeigt, nun hat Lewandowskis Berater Cezary Kucharski bekannt gegeben, dass auch der FC Chelsea an ihm dran ist. "Alle großen Klubs beobachten Robert und zeigen Interesse an seinem Vertrag. Ich kann bestätigen, dass mein englischer Partner Gespräche mit den Chelsea-Verantwortlichen geführt hat", sagte Kucharski im polnischen Internetportal "sport.pl".

E pa ak je Chelsea u igri onda se nadam da se bar priča o 15 miljona eura! Njegov menađer je izjavio da je vodio razgovore sa chelsijem. ne znam baš da on smije takve laži iznositi, ali brijem da on to ipak radi, jer koji će **** chelsiju napadač? Pogotovo ovakav?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 04 nov 2011, 13:00

Odlaskom Roberta citava bi Bundesliga uznapredovala,jer bi ostetili neku drugu ligu
:D
Stern des Südens

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 04 nov 2011, 19:02

slika

EDIT: Grosskreutz ili Perišić / Bender nije 100 % spreman. Ako ne bude igrao on onda će ili Leitner ili Gundogan. ;)

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 05 nov 2011, 01:28

Jesmo'l hapili tog Smidonju vise???? :D

Kako mali igra. :o Najbitniji kotacic u Slomkecovoj masineriji. Red bi bio da se to sto pre svrsi.

Imal ista od onog Brazilca iz Gremia???

Vidi ribara iz Engleske sto zabacuju crva na poljsku sominu. :lol: :lol:

Sutra protiv Maginih trupa. Leitnera na 6-icu, Gundu na 10-ku, Grossonju zmaja bilo gdje. :lol: Perisa i Sinji na klupu, losi su mi u zadnjih nekoliko meceva. Lucasu dati vecu minutazu.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 05 nov 2011, 08:08

Hare_BvB je napisao/la:Jesmo'l hapili tog Smidonju vise???? :D

Kako mali igra. :o Najbitniji kotacic u Slomkecovoj masineriji. Red bi bio da se to sto pre svrsi.

Imal ista od onog Brazilca iz Gremia???

Vidi ribara iz Engleske sto zabacuju crva na poljsku sominu. :lol: :lol:

Sutra protiv Maginih trupa. Leitnera na 6-icu, Gundu na 10-ku, Grossonju zmaja bilo gdje. :lol: Perisa i Sinji na klupu, losi su mi u zadnjih nekoliko meceva. Lucasu dati vecu minutazu.

Eeej Hare i ti podlegao pritisku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (istjerujes Kagawu iz 11 )...
Zipa sad ovo : Ja iskreno mislim da je Gross zasluzio sutra mjestu u prvih 11 :cry: :cry: :cry: nisam vjerovao da cu ovo morat napisat... :oops: :oops:

PS : Ovi bi danas mogli "dzenazu dozivit" ako budu igrali bez glave kao sto igraju vecinu utakmica ove godine.Iskreno ne lice mi ekipu koja moze disciplinovano odigrati 90 min na 0 : 0

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 05 nov 2011, 13:04

Ne bih se iznenadio da kiksamo danas. Klopp protiv Magatha 1 pobjeda, 2 remija i 7 poraza. Jbg volio bih da pogrijesim, ali imam taj neki predosjecaj.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 05 nov 2011, 13:22

Klopp je napisao/la:Ne bih se iznenadio da kiksamo danas. Klopp protiv Magatha 1 pobjeda, 2 remija i 7 poraza. Jbg volio bih da pogrijesim, ali imam taj neki predosjecaj.
Druze mi tek od prosle godine igramo fudbal....ja mislim jedna pobjeda za nas !

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 05 nov 2011, 15:02

Kako Daily Mail prenosi Arsenal će već u januaru krenuti u novi pokušaj da dovede Gotzea. Njegovi najboji skauti bili su protiv Olympiakosa na tribinama Signal Idune Parka. Arsene Wenger je rekao čelnicima kluba da je Gotze najveći prioritet. Na raspolaganju će imati oko 60 mil eura, od kojih bi velika većina tj. 40 + bila ponuđena za Gotzea.
Kako sam Watzke kaže, BvB nema "schmerzgrenze", dakle koliko god da se ponudi neće biti problem tu ponudu odbit ;) . Sam trener Klopp je 100 % siguran da Gotze uopšte ne razmišlja o odlasku iz BvB-a, što mu je Mario i potvrdio.

Bild prenosi da je BvB blizu dovođenja mladog, možda i najvećeg njemačkog talenta brazilskog porijekla Leonardo Bittencourta iz Cottbusa. Kako dalje stoji i sam Bittencourt bi najradije izabrao BvB ispred FC Bayerna, Schalkea 04 i Bayer Leverkusena. Watzke mu sprema 5-godišnji ugovor, a transfer 17-godišnjaka bi mogao biti vrijedan oko 3,5 mil eura.

NUR DER BVB

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 05 nov 2011, 15:09

S tim malim iz Cottbusa je izgleda sve zavrseno. :D

Sastav protiv vukova: Weide-Piscek, Neven, Mats, Marcel-Leitner, Bender-Mario, KAgawa, Kevin-Lewandowski. Bender se vraca,Kehl ostao na klupi sto je i bilo za ocekivati. Treba mu pauza, a mali Leitner ponovo od prve. Gundogan ni na klupi. Kod vukova Braco od prve minute. Priredice mu "pravi" docek :D
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []