Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

dubrovnik
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la dubrovnik » 01 apr 2015, 14:22

Mesa bi trebao pokusati srediti jos 4-5 igraca sto znaci da bi u naredno vrijeme sa sirim rosterom neki igraci mogli ponekad i biti zaobidjeni. Kada se roster prosiri dovoljno onda neka poziva najbolje i kraj. Cini mi se da se to trenutno i radi. U pitanju je nekoliko igraca o kojima se stalno govori. Zamjena za Mujdzu, Besica, Arslanagic i Tankovic kao potencijali i Vrancic. To su oni koji bi bili vazni. Mali Hadzic i Zec ako se ko povrijedi i to je to. Nema tu bas nekih milion igraca.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 01 apr 2015, 14:22

Sabinho je napisao/la: Losa forma jbg. Medunjanin ne igra nikako, Prcic ima 124 minute u zadnjih deset utakmica, na 7 od tih 10 meceva nikako nije nastupio. Dakle, po nekoj formi itd. ostaju Stilic i Susic. Vidjecemo kako ce se razvijati situacije.
Ma, yebiga...Bice valjda bolje do juna. Stilic ce sigurno igrati, vidjet cemo kako. On je tip igraca koji nam treba kad budemo igrali protiv ekipa kao sto je Izrael, koje ce se sigurno braniti. Susic je drugi tu, slazem se, a mozda i Vrancic.... Kako god, ima jos 2 mjeseca, vidjecemo.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 01 apr 2015, 14:31

Consigliere je napisao/la:.................Begovic...................
Martic... Sunjic....Spahic....Zukanovic
............Besic.......Pjanic.............
.Hajrovic...........X..............Lulic...
...................Dzeko...................

Naravno, da Martic dobije zeleno svjetlo, rekao je da se vec dogovorio sa selektorom....
Naravno, u obzir uzeti i Kolasinca, ali pitanje je koliko ce se on naigrati za Schalke do kraja sezone, svakako je Zukanovic beton.
Ovaj X sam ostavio jer ce tu igrac koji bude u najboljoj formi od slijedecih: Medunjanin, Stilic, Susic, Prcic.... :hmmmmm:
To je to otprilike,ako Kolasinac bude u formi mozemo pokusat i sa Zukanovicem na stoperu,a Kolasinca lijevo,tad bi imali bas prejaku odbranu,naravno ako se Zuka snadje uz Spahica.
Taj X mislim da nisu u stanju popunit Prcic ili Medunjanin,tu bi rjesenje trebali traziti u trojcu Susic,Stilic,Vrancic.
Ako sredina proradi imali bi izuzetno prodorna i opasna krila,odlicnu sredinu,prejaku odbranu i golmana i napadaca svjetske klase.Dovoljno za plasman na EP.
Nad tobom sunce najljepše sja

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 01 apr 2015, 14:31

Treba Mesu otjerati, vec 2. utakmica bez poraza i amidzinog malog od prve. Bruka i sramota, gdje to ima da amatere dobije samo sa 3:0 dok neki Englezi i Velsani jedva 2:0 ili 2:1 ??

Dzeko se povrijedi nemas napadaca.
Raja hoce napadacki da igramo, a nemamo igraca koji moze napad pokrenuti. Ne postoji takav igrac sa BH pasosom. Nemamo ni jednog veznog igraca koji moze Misimovica zamjeniti iako imamo cetvoricu u ligu 5.
Imamo 3 krila i od ta 3 krila samo je Visca standardan. Ko ce igrati drugo krilo ? Imamo li mi takvog igraca da je u formi? Nema.

Jedina je odbrana na koju se mozemo uzdati.

Moze se pozvati neko iz pl, ali tesko da ce moci pomoci. Prije ce ga pritisak pojesti, pogotovo sada kad ti iz svake utakmice treba pobjeda .

Da je Susic ostao odbrana bi mu bila Vrsajevic, Bickakcic, Sunjic, (roviti) Lulic
veza Besic- Susic - Pjanic - Medunjani, krilo: Hajrovic i Lulic , napad Dzeko.

Lulic bi mu drzao citavu lijevu stranu
Zadnja izmjena: lazar, dana/u 01 apr 2015, 14:37, ukupno mijenjano 2 puta.

Pegi10
Kontakt:

Post Postao/la Pegi10 » 01 apr 2015, 14:34

[youtube][/youtube]
Hahahaha kakav ludjak :tokralju: :tokralju: :tokralju: :lol: :lol: :lol:
Na temi Film i Kinematografija postoje samo Nerminovic i neznalice :kafa:
Dantes, Bog za kompjutere :kafa:
Quarterbeg, kloc za muziku :kafa:
Katastrofa šta se sve snima, previše se ljudima pustilo.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 01 apr 2015, 14:39

Vrancic bi do Izraela trebao dobiti dozvolu od FIFA, vec dugo ceka na to.

Ne znam za Martica ima li on nase dokumente, Mahmutovic jedino da pojaca napad (sa klupe) sa Djuricem jer je Vedo skroz zakazo. Sto se tice Arslanagica, Tankovica, Scuka, Salatica i ostalih ... Bog zna sta ce od toga biti.

Mada je opet tesko pred tako vaznu utakmicu protiv Izraela dovesti 3-4 nova igraca i nesto eksperimentisati, vjerovatno ce tim za Izrael ciniti ovi sto su sad tu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 01 apr 2015, 15:20

Elegant je napisao/la:Vrancic bi do Izraela trebao dobiti dozvolu od FIFA, vec dugo ceka na to.

Ne znam za Martica ima li on nase dokumente, Mahmutovic jedino da pojaca napad (sa klupe) sa Djuricem jer je Vedo skroz zakazo. Sto se tice Arslanagica, Tankovica, Scuka, Salatica i ostalih ... Bog zna sta ce od toga biti.

Mada je opet tesko pred tako vaznu utakmicu protiv Izraela dovesti 3-4 nova igraca i nesto eksperimentisati, vjerovatno ce tim za Izrael ciniti ovi sto su sad tu.
Tu se slazem stobom,tesko je za ocekivat da ubaci Vrancica i Martica tamam da je prvi Maskerano,a drugi Dani Alves, mada bi ja licno obojicu gurnuo u vatru,prije svega Martica

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 01 apr 2015, 16:01

Sveukupno mozemo biti veoma zadovoljni sa Mesinim radom. Vidi se da uzima svoj posao ozbiljno i samo tako ce ga igraci i cijeniti kao ozbiljnog selektora, a ne kao klauna kao proslog selektora kojem su se svi smijali zbog kasnjena, nerada, ociglednog laganja, prepucavanja preko novina sa igracima i tako dalje. Mesa ne prepusta nista slucaju, pripreme su za njega pocele cim je dobio mandat, a ne kratko pred utakmice. Upoznao je mnogo ranije igrace, ima jak kontakt sa svima, preko telefona ili licnim razgovorima umjesto Avaza i Oslobodjenja, planirao je mnogo unaprijed, a ne da ga nesto "iznenadi".

Dakle pokazuje osobine jednog umno zdravog i normalnog selektora, najzad.

Kao sto je rekao poslije utakmice: Nasi igraci su u teskoj psiholoskoj fazi, upali su u neku rupu i valja ih tu izvuci.
Koliko Mesa pazi na detalje i kako pokusava da izvuce maksimum iz igrackog kadra kojim raspolazemo. Svaka cast. Hajrovic iako nije u formi je grizao, borio se, dao gol. Reprezentacija i igraci jos nisu dosli pri sebi, ali se vidi da su jednom dobrom putu. Susic nam je u svakom mogucem aspektu stvorio izuzetno tesku situaciju, a Mesa to dosta brzo opravlja. Samo nek nastavi. :salut:

Jedina kritika, koja mu je vec cesce upucena: Vrsajevic nema sta da trazi u reprezentaciji, a sigurno ne u prvoj postavi, isto vazi za Hadzica, Susica sto se mene tice nek zove da bude na tribini ili klupi, ali i tu ne vidim neki razlog. Nije vise 19 ili 21, igra nista posebno u jednoj slaboj ligi.

Zec, Hadzic iz Spanije, Vrancic, Martic, Tankovic...
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 01 apr 2015, 16:06

esprit24 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Vrancic bi do Izraela trebao dobiti dozvolu od FIFA, vec dugo ceka na to.

Tu se slazem stobom,tesko je za ocekivat da ubaci Vrancica i Martica tamam da je prvi Maskerano,a drugi Dani Alves, mada bi ja licno obojicu gurnuo u vatru,prije svega Martica

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ne vjerujem da ce ih tek tako ubaciti protiv Izraela sve i da dobiju poziv, mozda kao izmjene a sve zavisi od forme.
Uzmi to da prvi put igraju dolaze u tim, a do Izraela ce biti 4-5 treninga sa istim, pa mozda da se malo uhodaju.

Uglavnom za Izrael i Belgiju nam trebaju najspremnijih 11., 120% spremni !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 01 apr 2015, 16:47

Cesto se spominje Vranjcic i njegov pasos ...Gledo sam nekoliko njegovi nastupa u Bundes Ligi i licno moje misljenje nije neki igrac koji bi mogo u ovom trenutku nesto vise da znaci repki.
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 01 apr 2015, 16:49

adal je napisao/la:Cesto se spominje Vranjcic i njegov pasos ...Gledo sam nekoliko njegovi nastupa u Bundes Ligi i licno moje misljenje nije neki igrac koji bi mogo u ovom trenutku nesto vise da znaci repki.
Definitivno nije vrhunski igrac, ali je mnogo bolji nego recimo Anel Hadzic i nista toliko losiji nego Medunjanin. Igrac koji ce nam itekako dobro doci. ;)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Pasha_car_aga
Kontakt:

Post Postao/la Pasha_car_aga » 01 apr 2015, 16:56

Mozda ce neki reci ovako ili onako, ali ja bih za prvo naredno okupljanje repke pozvao Memiju ili Memica tako nekako se zove iz mlade reprezentacije, mali me odusevio na desnom beku mladih protiv Amerike u Tuzli. Svaka mu cast, ubjedljivo nas najbolji igrac na toj utakmici, vjerujem da je mlad i bas iz tog razloga mu dati priliku ako ne da igra bar da bude dio tima i da se pravi igrac od njega za budućnost! Da nam se ne desava Mesanovic koji je ostao na nivou mlade reprezentacije jer mu se nije davala nikakva sansa za daljnji napredak, a itekako je imao potencijala!

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 01 apr 2015, 16:58

Kerim Memija

Treba savez organizovati jednu prijateljsku samo za igrace iz Pl i za ove sto nikako nisu priliku dobili(Mahmutovic, Buric, Kerla, Zolotic, Grahovac, Hajradinovic...) Kao protiv Poljska prije 2-3 godine

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 01 apr 2015, 17:04

lazar je napisao/la:Kerim Memija

Treba savez organizovati jednu prijateljsku samo za igrace iz Pl i za ove sto nikako nisu priliku dobili(Mahmutovic, Buric, Kerla, Zolotic, Grahovac, Hajradinovic...) Kao protiv Poljska prije 2-3 godine
Sta ce Mahmutovic tu jbt? On ako se nije dokazao onda kljucaj repku. ;)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Gojkara
Kontakt:

Post Postao/la Gojkara » 01 apr 2015, 17:57

Meša mi djeluje da zna šta radi, za razliku od papketa..za nadati se da je uvidio neke stvari, da neki igrači jednostavno nisu za repke..ublehaši tipa; vršajević i hadžić. tu bih još dodao u zvijezde kovanog Štilića koji nije tako lopte.
Zadnja izmjena: Gojkara, dana/u 01 apr 2015, 18:09, ukupno mijenjano 1 put.

adal
Kontakt:

Post Postao/la adal » 01 apr 2015, 18:06

Adi_Zepce je napisao/la:
adal je napisao/la:Cesto se spominje Vranjcic i njegov pasos ...Gledo sam nekoliko njegovi nastupa u Bundes Ligi i licno moje misljenje nije neki igrac koji bi mogo u ovom trenutku nesto vise da znaci repki.
Definitivno nije vrhunski igrac, ali je mnogo bolji nego recimo Anel Hadzic i nista toliko losiji nego Medunjanin. Igrac koji ce nam itekako dobro doci. ;)
Slazem se Adi ali ovdje na forumu ga vide kao nekog Ronalda ili Mesija
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 01 apr 2015, 18:08

adal je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:
Slazem se Adi ali ovdje na forumu ga vide kao nekog Ronalda ili Mesija
Isto sto se svojevrsni vidio Prcic koji je trebao da zamjeni debelog Misimović kojem je bilo mrsko potrčati :facepalm:
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 01 apr 2015, 18:13

Nisam puno pisao, više mi na vrh neke stvari rasprave Željo-Sarajevo i teme o Safetu...

Što se tiče Mešinog rada za sad: VEOMA SAM ZADOVOLJAN!

Evo par stvari koje sam primjetio:
-iako nam igrači evidentno nisu u formi, nekako nema smušenosti u igri
-svako igra svoju poziciju odgovorno
-odbrana je po meni veoma dobra, austrijanci nam ne bi do sutra dali gol da nije bilo Medunjaninove tromosti
-važna činjenica za ovu repku je da je Edin preuzeo ulogu vođe i ponaša se dosta odgovornije i ima više želje
-testiralo se i rotiralo, ali na pravi način
-nadam se da je primjetio da Hadžić i pogotovo Avdija nisu za reprezentacije, Tino može biti na spisku!
-puno entuzijazma i motivacije vidim kod Meše, čovjek očito živi san što se tiče karijere!
-sviđa mi se to što je 90 minuta uključen u utakmicu, nema minute da nije nekome savjet podijelio...

Usput, baš mi bilo srce veliko kad je vrištao sinoć na onog četvrtog, vidi se da je čovjeku stalo, malo da uđu u formu i ja vam kažem da se vraćamo na stare staze... Imam osjećaj da Mehmed zna šta radi i da već ima viziju kako i šta, pa taman to bilo i pogrešno, ali zna kako će! :bih: :bih:

Gojkara
Kontakt:

Post Postao/la Gojkara » 01 apr 2015, 18:17

plavipatriota je napisao/la:Nisam puno pisao, više mi na vrh neke stvari rasprave Željo-Sarajevo i teme o Safetu...

Što se tiče Mešinog rada za sad: VEOMA SAM ZADOVOLJAN!

Evo par stvari koje sam primjetio:
-iako nam igrači evidentno nisu u formi, nekako nema smušenosti u igri
-svako igra svoju poziciju odgovorno
-odbrana je po meni veoma dobra, austrijanci nam ne bi do sutra dali gol da nije bilo Medunjaninove tromosti
-važna činjenica za ovu repku je da je Edin preuzeo ulogu vođe i ponaša se dosta odgovornije i ima više želje
-testiralo se i rotiralo, ali na pravi način
-nadam se da je primjetio da Hadžić i pogotovo Avdija nisu za reprezentacije, Tino može biti na spisku!
-puno entuzijazma i motivacije vidim kod Meše, čovjek očito živi san što se tiče karijere!
-sviđa mi se to što je 90 minuta uključen u utakmicu, nema minute da nije nekome savjet podijelio...

Usput, baš mi bilo srce veliko kad je vrištao sinoć na onog četvrtog, vidi se da je čovjeku stalo, malo da uđu u formu i ja vam kažem da se vraćamo na stare staze... Imam osjećaj da Mehmed zna šta radi i da već ima viziju kako i šta, pa taman to bilo i pogrešno, ali zna kako će! :bih: :bih:
Evidentna je razlika između njega i papketa. Samo neka ovako nastavi, očigledno je da se čovjek trudi. Samo još pojedini igrači da podignu formu i vrate samopouzdanje i za nadati se da makar baraž osiguramo :thumbup:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 01 apr 2015, 18:26

akisarajevo92 je napisao/la:
Saurman je napisao/la:U ove dvije utakmice nisam vidio neki značajan napredak u igri, sinoć nas je Austrija sabila u 16 kao da igramo protiv Njemačke.Ekipa na terenu izgleda dezorijentisano i bez ideje, sinoć mu Hajrović izvodi slobodnjak pored živog Pjanića. :?

Isčupali smo bod na jednu frljoku i to je sve, ako je Meša zadovoljan sa ovom igrom onda ćemo teško na evropsko.
Da, okrivi Mešu koji je tu vec 2 mjeseca. Polako u pm. I da se ne plasiramo, ko uopste ima mozga za to kriviti njega?
Pa koga ću okriviti.? Došao je da uradi neke promjene i pokuša nas odvesti na evropsko a ovo što sam vidio je loše igra bez glave i repa.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.