Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

AllGunsBlazing
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la AllGunsBlazing » 22 jan 2013, 23:37

Ja bih jednom volio vidjeti ovu formaciju:

-----Wojo-----
Jenki-Per-Tv-Gibbs
----Coq-Diaby------
Jack-----------Podolski
---Walcott-Giroud----

P.s. Jovetic moze igrati sve pozicije u napadu, i veznom redu(tj. ofanzivni dio, krila, ofanzivni vezni).
Celik!3,2,2.

CLASSisPERMANENT
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la CLASSisPERMANENT » 22 jan 2013, 23:38

@AGB Što i kako Jack na krilo :? Il ja nisam dobro skontao ovo sto si postavio :P Ovo ostalo mi se djasvi pravo slika
Na ledene bedeme rijetki uspiju, šta ti je lave ba đeš' na Rusiju ?

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 22 jan 2013, 23:41

Pa to bi on pocinjao sa krila, ali bi isao mnogo i u sredinu. A moze on i krilo igrati, poprilicno je brz a i ima fin dribling, nesto kao SIlva u Cityu prosle godine sto je igrao. Uostalom ni Pires nije bio bas najbrzi igrac, a opet dobro krilo.
Celik!3,2,2.

Harun93
Kontakt:

Post Postao/la Harun93 » 22 jan 2013, 23:42

Da sam ja Wenger ja bi Atleticu poslao i Chamaka i Parka i Bentnera i Wallcota i Girouda i Sqilacija i Denilsona i Arshavina (Arsenal bi im plate davao godinu dana) i jedno 30 miliona funti za Falkaa tako bi se rijesili vecine nepotrebnih igraca, a i dobili bi ga za male pare
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 22 jan 2013, 23:45

I meni se kenja od vasih izjava gdje samo radi predrasude na jednoj utakmici pljujete po igracu! Sta treba Wenger da uradi? Da plati klinca 40 miliona da bi dobio certifikat da ima talenta??? Sada vam je najveci gunner trenutno u timu, Jenkinson antitalenat! Ma da! Momak je dosao iz trecoligasa gdje je imao samo 7 utakmica. Dosao u Arsenal i na prvoj utakmici postigao onaj fantastican pogodak, doduse jest u svoju mrezu ali to ga je obiljezilo da svi seru po njemu. Dali je iko primjetio da je za 50% napredovao u odnosu na proslu sezonu... a i on je tek 93 godiste. Sjecam se i debija Gibbsa. Tada 17ogodisnjak je dobio sansu da cuva C. Ronalda u polufinalu LS. I naravno, nedostatak iskustva i doza straha i Kiron se oklizava u sesnestercu, to Ronaldo koristi i daje gol. I naravno, odmah je nastala savla uvreda, nije to klasa za Arsenal, bla,bla,bla... A danas svi mesturbiraju na njega i dali bi da vas obescasti! Isti ce slucaj biti i sa Carlom. Volim i ja Sagnu narocito zbog Lidvine ali momak je ove godine cisti amater po pitanju defanzivnih zadataka. Moze pricati ko sta hoce ali dok je Carl igrao na pocetku sezone postojala je neka sigurnost vise u odbrani.

Dok je mladih igraca tim ne moze propasti! Moze imati kirizu jednu sezonu ali da propadne nikako. Ja bi se vise zabrinuo da imamo tim staraca kao Milan a da smo u krizi... Ovako ovo je perspektivan klub i ocekujem za sezonu dve da nastavimo gdje smo stali.

Ono sto mene brine znali ko sta Wenger planira sa Eisfildom? Dobijao je neke minimalne sanse koje je redovno koristio. U liga kupu protiv Readinga je bio jedan od glavnih incijatora preokreta, u rezervama je redovno igrac utakmice ali nigdje ga nema u prvom timu jos!!!
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

CLASSisPERMANENT
Kontakt:

Post Postao/la CLASSisPERMANENT » 22 jan 2013, 23:48

Harun93 je napisao/la:Da sam ja Wenger ja bi Atleticu poslao i Chamaka i Parka i Bentnera i Wallcota i Girouda i Sqilacija i Denilsona i Arshavina (Arsenal bi im plate davao godinu dana) i jedno 30 miliona funti za Falkaa tako bi se rijesili vecine nepotrebnih igraca, a i dobili bi ga za male pare
Da ti nisi promasio pdf. ? :roll:
AllGunsBlazing je napisao/la:Pa to bi on pocinjao sa krila, ali bi isao mnogo i u sredinu. A moze on i krilo igrati, poprilicno je brz a i ima fin dribling, nesto kao SIlva u Cityu prosle godine sto je igrao. Uostalom ni Pires nije bio bas najbrzi igrac, a opet dobro krilo.
Hmm. Nije loša zamisao uopšte, svidja mi se slika
Al' Wenger je to, ni mišljenje rođene matere mu ne pije vode, a kamoli naše :P

@gunner4 Relax bro, samo lagano, pa sta se nerviras, ovo je samo forum, joj :)
Ono sto mene brine znali ko sta Wenger planira sa Eisfildom?
Pisah ja da ga nije bezveze doveo Arsene tu, sigurno je da računa na njega, vjerovatno ce mu dati šansu u prvom timu od naredne sezone, to barem ja pretpostavljam ;)

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 22 jan 2013, 23:52

Ma ima more taktickih opcija koje ja znam, a mogu misliti tek profesionalni trener, samo eto ovaj nas tvrdoglav pa nece. A sigurno bi da bi se nasla neka i za nase igrace. I jos samo dobra motivacija, i to je to.

Jos je bila sva ta prica za Gibbsa iako je on citavu karijeru bio vezni a tu utakmicu bio bek. I onaj glupi gol koji je primio jos gluplji Almunija. Mada ja bih jos uvijek gurnuo GIbbsa ispred, a nazad nabaviti nekog beka tipa Carl(jak u odbrani, sa dobrim centarsutom) i to je to. I nesto sam primjetio, sad da vidim koliko se slazete. Gibbs ima slabo citanje igre(Defanzivno) odnosno lose se postavlja kad igraci idu na njeg, ali to sve nadoknadi malo je reci odlicnim klizecim.

A Eisfield je doveden ono tipa Njemac 19 godina iz Borussije i svi Gotze kad ono :D
Celik!3,2,2.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 22 jan 2013, 23:52

Sagna nije pao u formi. Sagnino vrijeme je prošlo. Kako dodje, tako i ode. Sagna je bio najbolji desni bek lige, al' sad nije i idemo naprijed. Na slavi se ne mere počivat.

Jenkinson će da bude WC igrač. Sada nije, al' uprkos svemu Sagna pravi kardinalne greške. I dok Jenkija možemo kriviti za jedan gol, Sagnu možemo za dobra tri. A to što pričam o Frimpongu veze nema sa srcom. Pričam realno, a realno je to da je Frimpong bolji igrač od Coquelina. Manu je dobio davno priliku i to prije od Francisa. Ovaj se za pravu priliku još nije izborio.

Davno sam gled'o jedan interviju sa Dixonom. Kaže čovjek otprilike ovako: Wenger je uvijek bio pošten do igrača. Govorio im je: "Budite najbolji na treningu i igraćete". I rekao je kako se toga uvijek držao. Sad... ne vjerujem da mrzi Coquelina.

Pongu treba samo malo forme i samo malo kondicije. Ako povrati fizičku spremu od prije kakvu sezonu, eto njega natrag. ;)

PS. Nadam se da se sjećate početka prošle sezone. Ni u jednoj utakmici se nije desilo da je Manu ulazio namjesto Francisa. Manu je ili započinjao utakmice ili bio na klupi (i ulazio sa nje). Francis je znao biti/obično bio van "konkurencije za susret", k'o što bi naši komentatori rekli. Da nije bilo povrede vidjeli bi mi ko je starter. Doduše Coq to uopće i nije.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 22 jan 2013, 23:58

realnost je drugačija
Vođa zna.

CLASSisPERMANENT
Kontakt:

Post Postao/la CLASSisPERMANENT » 23 jan 2013, 00:00

I nesto sam primjetio, sad da vidim koliko se slazete. Gibbs ima slabo citanje igre(Defanzivno) odnosno lose se postavlja kad igraci idu na njeg, ali to sve nadoknadi malo je reci odlicnim klizecim.
Slazem se, jos samo da poradi na citanju igranje, pa gdje ce mu kraj biti 8-)
Manu je dobio davno priliku i to prije od Francisa. Ovaj se za pravu priliku još nije izborio
Upravo, postojao je Francis Coquelin u Arsenalu i u sezoni 11/12 ;)
No, ipak TRENUTNO je Coquelin bolji od Frimponga.
Da nije bilo povrede vidjeli bi mi ko je starter. Doduše Coq to uopće i nije.
Šteta za Emanuela prvo, a onda sad i za Coquelina. Pošto je prvi ni u kakvoj formi, i pošto je SAD Wenger više vjerovao Coxu, jos veci blow nam je povreda i izostanak sa sutrašnjeg meča Francisa.

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 23 jan 2013, 00:06

"Jenkinson će da bude WC igrač"

Hoce,hoce budite sigurni u te predikcije - baš kao i onaj Mijači....bilo bi sramota da to ne postane :lol: :lol:

što je najluđe, lik je fakat ozbiljan :o :shock: :lol: :mrgreen:

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 23 jan 2013, 00:09

ripper je napisao/la:"Jenkinson će da bude WC igrač"

Hoce,hoce budite sigurni u te predikcije - baš kao i onaj Mijači....bilo bi sramota da to ne postane :lol: :lol:

postaće wc igrač kad guardiola bude imo na izvoz igrača poput wilshere-a, i kad barsa bude osvajala igrače sa svojim igračima a ipak je potrošila u zadnjih nekoliko godina više od 300 miliona na pojačanja. :lol:

edit: da ne bude preseravanja oko tog Guardiola i to što je on u bayernu, znaš šta sam mislio
Zadnja izmjena: nedim1993, dana/u 23 jan 2013, 00:12, ukupno mijenjano 1 put.
Vođa zna.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 23 jan 2013, 00:10

Marsale sta mislis vrijedi li ona tvoja ''gloop'' i za Rippera? Ja mislim da da.
Celik!3,2,2.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 23 jan 2013, 00:11

Ne mogu da se smirim kada je u pitanju Arsenal ili bilo sta do cega mi je stalo. Kada vidim one provokatore ovde na nasoj temi grizem prvo sto mi padne pod ruku... Jbga takav temperamenat!

A sada citam vase postove od ranije veceras i ne mogu da vjerujem rodjenim ocima!
Prvo volim i ja Bundesligu, Dortmund je sigurno u top 5 klubova koje onako gotivim i drago mi je sto su oni pokazali da ova Arsenalova filozofija moze da uspije i te kako uz malo srece koju mi nikako nemamo.

Da se ne lazemo, igraju oni odlicno ali svrstavati ih u top3 je neozbiljno cak ni u top10. Pitate za motiv zbog kojeg bi oni presli u Arsenal? Ljudi moji Arsenal i ako nema veliki broj inostrani trofeja je drugi najveci fudbalski brend sa ostrva! Motiv bi bio bilo kome da dodje tu. Lijepa su oni ekipa ali Gece i Humels su 50% te ekipe. I sada zamislite da njima pridodate Wilsherea,Gibbsa,OXa i malo iskusnije Vermalaena i Cazorlu pa drobili bi sve pred sobom.
Ali ono zbog cega nece doci do toga transfera jeste upravo sam Arsenal koji nece nikada dati tolike pare za njih!
Drugo, Diame bi takodje bio odlicno pojacanje za 3.5 miliona savrsen igrac! Nebi on niti bio prva opcija u Arsenalu tako da i ne mislim da ce ga cuka roknuti bas sada... Pa ebemu mater ako za 29 godina nije rikno nebi valjda ni sada!?!?!

Evo citam da se sada i Jovetic spominje!! Ehhh moja potajna zelja!!! :)
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 23 jan 2013, 00:13

nedim1993 je napisao/la:
ripper je napisao/la:"Jenkinson će da bude WC igrač"

postaće wc igrač kad guardiola bude imo na izvoz igrača poput wilshere-a, i kad barsa bude osvajala igrače sa svojim igračima a ipak je potrošila u zadnjih nekoliko godina više od 300 miliona na pojačanja. :lol:
Osvajala igrače sa svojim igračima :o wtf :?: :?

Ovo za Pepa, Barcu, 300 miliona :shock: no comment

CLASSisPERMANENT
Kontakt:

Post Postao/la CLASSisPERMANENT » 23 jan 2013, 00:17

za rippera brata
Pep spent €366,5M while at Barca? I thought he had an academy full of players on Jack Wilshere's level?

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 23 jan 2013, 00:42

Za Dortmund bi vrlo moguce moglo biti istina da su trenutno top3 u LP (i samim tim u Evropi).
Real su izdomonirali i zasluzeno zavrsili kao prvi u grupi. Ko jos ostaje? Bayern i Barcelona. Ne znam ko to jos moze nadigrati ovaj Dortmund. Mozda Juve i mozda United kad im se sve poklopi, ali MOZDA.

To sto Arsenal ne moze uspjeti kao Dortmund ima veze sa mnogo jacom ligom i konkurentima kojih je vise u EPL nego u BL. Arsenal mora kupovati gotove igrace jer to rade i konkurenti. Vidite sta se desava sa igracima koji sazrijevaju u Arsenalu? Odlaze, naravno da odlaze. Samo budala moze odbiti najveceg favorita za osvajanje titule i uz to jos 12 miliona godisnju platu!

Wengerova filozofija je prestala da radi onog dana kad je Abramovich donio pare u Chelsea a dozivjela je definitivni krah kad su dosli i Arapi. Nekoliko godina je Arsenal uspjevao zivjeti od stare slave i igraca koji se nisu bili prodali. Sada nema vise ni toga, ni slave ni igraca. Nekad su mladi igraci imali najvecu zelju obuci dres Arsenala, sada vise ne. Sada ce mozda i za manje para igrati negdje drugo.
Ferguson je vrlo brzo shvatio sta mu je raditi, Wenger nije.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 23 jan 2013, 01:05

Od stare slave se ne živi. Dobro moj stari meni reče, ovo nije ni A od Arsenala koji je igrao prije 10-tak godina, nažalost...Istina je to velika.
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

CLASSisPERMANENT
Kontakt:

Post Postao/la CLASSisPERMANENT » 23 jan 2013, 01:09

Nekad su mladi igraci imali najvecu zelju obuci dres Arsenala, sada vise ne. Sada ce mozda i za manje para igrati negdje drugo.
Ja mislim da su sada u svemu presudne pare :?
Iako vjerujem da postoji nekolicina igrača koji bi prije izabrali klub sa renomeom kakav Arseanal jos uvijek IMA, nego nekog s parama, al opet ne znam, ne mogu biti pametan nikako :roll:
GunnerS je napisao/la:Od stare slave se ne živi. Dobro moj stari meni reče, ovo nije ni A od Arsenala koji je igrao prije 10-tak godina, nažalost...Istina je to velika.
Jeste to sve, al moramo vjerovati da ovaj tim ima sanse da izraste u jak kolektiv, moramo jednostavno, ako ne vjerujemo mi, ko ce ?

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 23 jan 2013, 01:11

ne kažem da ne moramo al dugo to vjerovanje ide, evo več nekih 8-9 godina...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.