FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

anelbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la anelbavarac » 31 jul 2013, 21:39

Jalovo bezidejno prvo pluvrijeme,ocekujem dosta bolji drugi dio

Pizarro OUT <-> Mandžukić IN

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 31 jul 2013, 21:41

111 je napisao/la:
SemaFCBM je napisao/la:Kako gadno igramo, meni je muka gledati utakmicu.

Martinez pod hitno treba u sredinu u tandemu sa Bastianom, ne snalazi se baš najbolje sa Danteom.
Lahm na beka, Rafinha je dobar ali nam se kapiten nije vidio čitavo poluvrijeme.
Pizarro van', većinu napada kvari, mora Mandžo ući.
Ostali su dobri, Kroos jedva, Schweinsteigeru fali Martinez, ne može on sam da igra defanzivnog.

Sve u svemu, igra veoma, veoma loša. Zadnjih 5 minuta smo malo zaprijetili ali to je ništa, mora se mijenjati.
aauuuu sinko kako ste se razmazili i nafurali :shock:

Igra se tekma iskljucivo na jednoj polovici (Sao Paola), Bayern ima posjed preko 70%, 5-6 extra šansi, samo lopta nece u gol....ovo sa Lahmom nije bezveze pametovanje Pepa....ali eto vama je sve to vrlo loše

Sao Paolo nije Santos,radi se o ekipi koja je na dnu Brazilske tabele ;)

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 31 jul 2013, 21:44

Sve sto je @Neutral napisao se slazem, samo Bastian po meni igra kvalitetno, jedini on salje pasove tacne na igraca.
Nalazi procijepe izmedju njihova dva defanzivna bloka i loptama pita onaj dvojac krila.

Ribery cesto dolazi na suprotnu stranu sto bi po meni bio trebao biti zadatak Kroosa.
Lahm ko da i ne igra a Rafinha ga je odlicno zamjenio na beku.

Vidi se da su uigravali ono utrcavanje sa strane pa kombinacija sa igracima koji su na 16 ali ne ide to.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Tweeds_10
Kontakt:

Post Postao/la Tweeds_10 » 31 jul 2013, 21:49

Jel ono Mandzo Pepu psuje 'mater u pi... ? :mrgreen: :o :o
pi.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 31 jul 2013, 21:49

Mandzooo napokon :D

Kome li su upucene one psovke :mrgreen:

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 31 jul 2013, 21:55

Lahm izgleda ne zna koja mu je uloga na terenu , a Kross najloši ....
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 31 jul 2013, 21:55

Mario a.k.a. Miske rafala po klupi.

Poslano sa moj Digitron FCB
Keep walking.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 31 jul 2013, 22:28

Dosta bolje drugo pouvrijeme. Kako je dobar taj Kosovar Shaqiri :twisted:

Mandžo je unio dosta agresivnosti koja je toliko bila potrebna nedostatkom te iste u veznom redu radi neigranjem igrača tipa Javi ili Luiz.

Kako glup penal Jerome-a :roll:

Vidi se da se i dalje sve i svašta eksperimentiše. City će biti pravi test, tako da očekujem napokon Lahma na prirodnoj poziciji, te dosta boljih prvih 11. Sve mi se čini da je Muller taj koji će platiti ceh dolaskom Pep-a, osim ako ga stavi u napad. Arjen dok je spreman 100% a hvala Bogu ima godinu dana kako jest je a must na desnom krilu.

Baš me zanima kako će to Pep složiti za 1 kolo Bundeslige. Nema tu 100 zamjena, nego samo 3 :)

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 31 jul 2013, 22:30

Slabo ovo za sad, ali dobro ima vremena.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 31 jul 2013, 22:38

Loše.
Pola igrača ne zna gdje igra, presing ništa, transformacija slabo.
Na stranu što je prijateljska tekma, kad će uvježbati neke stvari ako ne sad ?

Ali ne da mi se više pisati, vrijeme će pokazati kako će sve ovo izledati.

Moram samo dodati da je smor gledati ovaj Bayern zadnje 2 tekme, za razliku od onoga prošle sezone kad sam uživao u svakoj tekmi.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 31 jul 2013, 22:44

Jedna prosječna utakmica u kojoj smo stvorili nekoliko dobrih šansi ali sama igra i nije baš na nivou,nadam se da će protiv City to izgledati mnogo bolje.Opet previše petljanja pred golom i naravno odmah se osjeti na efikasnosti.Pizzaro neprimjetan, ulazak Mandže se odmah osjetio na terenu gol i sjajna akcija kod drugog gola kad je izbacio Shaqiria.

Lahm opet u vezi a Martinez na stoperu. :roll: Kroos takođe odigrao dosta loše dok su Ribery i Robben standardno dobri nadam se da će ovog drugog poslužiti zdravlje.

Može li se očekivati nastup Gotzea protiv Citya bar 5 min. ?
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 31 jul 2013, 22:54

Ne, čak ni 5 minuta u njemačkom kupu se ne može očekivati :)

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 31 jul 2013, 22:55

Saurman je napisao/la:
Može li se očekivati nastup Gotzea protiv Citya bar 5 min. ?
Gotze tek u petak odrađuje prvi trening s ekipom, tako da se na njega tek vjerovatno može računati na startu lige protiv Gladbacha.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 31 jul 2013, 23:05

Neutral je napisao/la:Dosta bolje drugo pouvrijeme.
Meni nije. Prije će biti da je Brazilce uhvatio umor (od silnog letenja kojeg su imali i imat će :mrgreen: ) tako da nisu žestoko atakovali (u odbrani svog gola naravno) i onda su naši nekako lakše dolazili do gol šansi.

Basti nije imao izgubljen duel u prvom poluvremenu i sasvim je bolje gledati Bayern kada on vuče glavne konce.
Ribery je dosta pokušavao, ali ruku na srce ponekad se spetlja na samoj završnici. Ili je realizacija loša ili traži pas/assis i kada ne treba.

Robben najbolji na terenu i vidi se da je jako raspoložen za igru. Puca od nekakve volje da pokaže što više, ni trenutka nije primjetna nervoza i on će biti i dalje jako oružje (pogotovo kada se protivnik otvori - što će, vjerujem, biti rijetka pojava).

Riki mi se ne sviđa na stoperu. Imam osjećaj da bi na toj poziciji svaku treću utakmicu 'pocrvenio'. :D

Sve u svemu, tekma je bila dosadna zbog nedoraslog protivnika. Pa jbte, u prvom dijelu skor u šutevima prema golu 18:1 (to je uspjelo samo Furthu :lol: ). Da je realizacija bila bolja, mnogi bi sad pričali o ubijanju protivnika i lakoći igranja. :mrgreen:

Sutra je pravi test. Nadam se.
Vom Jäger zum Gejagten

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 31 jul 2013, 23:09

Pravi izazov za Martineza na štoperu ce sutra biti Dzeko u formi.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 31 jul 2013, 23:10

geronimo je napisao/la:Da je realizacija bila bolja, mnogi bi sad pričali o ubijanju protivnika i lakoći igranja. :mrgreen:
Tesko, sve je ono izgledalo jedva.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 31 jul 2013, 23:12

Malo prestrogo i prekritički ocjenjujete utakmicu. Ipak je ovo pripremna, prijateljska utakmica, a još više me čudi da pripremna utakmica može neke toliko nervirat nakon onakve sezone. Nekako stvari za sad dosta opuštenije gledam.... :) Ima tu sad dobrih stvari, kad se sve sabere, a ima stvari koje će nam možda neko vrijeme vadit živac. Ne mogu sad detaljno pisat, dok malo još ne prođe, par utakmica. Po nešto sam prije već rekao.
Međutim, ako bi nekog stavio na klupu, onda mi je tu Kroos zaista najzreliji. Prošle sezone mi se opet počeo dizat u očima, a nekako sad je opet previše statičan.

A prema jednom insideru sa tm.de foruma, Gustavo izgleda jako blizu prelaska u Wolfsburg. Ta osoba bi prema onom što sam mogao vidjet, trebala biti pouzdana. Inače ja sam lično prilično siguran da Gustavo ide (jedno 99 %). A večeras ga nije bilo u kadru, pa je to dodatni znak. Jednostavno pretrpan je vezni red i sve ide ka tome da za njega nema mjesta.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 31 jul 2013, 23:19

effe_sa je napisao/la: A prema jednom insideru sa tm.de foruma, Gustavo izgleda jako blizu prelaska u Wolfsburg. Ta osoba bi prema onom što sam mogao vidjet, trebala biti pouzdana. Inače ja sam lično prilično siguran da Gustavo ide (jedno 99 %). A večeras ga nije bilo u kadru, pa je to dodatni znak. Jednostavno pretrpan je vezni red i sve ide ka tome da za njega nema mjesta.
Pomalo šteta što se odriču ovakvog igrača. Ali opet kad se pogleda sa kakvim stilom Bayern igra ovakvi tipovi igrača su manje potrebni. Jupp ga je također ubacivao protiv jačih protivnika (nezaboravna tekma protiv Reala na SB) gdje je njegova destruktivnost dolazila do potpunog izražaja.
Platit će ceh što mu kreativnost nije jača strana.

Kolika se cifra spominje? Može li se jamiti 15ak mil.?
Vom Jäger zum Gejagten

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 31 jul 2013, 23:19

Od svih igrača u kadru, jedino Martinez i Luiz Gustavo mogu igrati na zadnjem veznom u ulozi destruktivca.
Niko više.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

111
Kontakt:

Post Postao/la 111 » 31 jul 2013, 23:22

Pep Guardiola NIKAD nece igrati sa dva zadnja (defanzivna) veznjaka u postavi....niti je kad igrao, niti ce kad igrati.
U to sigurni budite i na to se odmah pocnite navikavati, umjesto da se ibretite i cudite kroz nizove postova.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []