FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Iznuda
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Iznuda » 03 jun 2025, 17:16

Skver je napisao/la:
03 jun 2025, 16:24
Iznuda je napisao/la:
03 jun 2025, 13:23
Sloboda
Gošk
Igman
Ćelik

Gotovo sigurno ove 4 ekipe će htjeti PL...

Olovo neće ući, ni sad, ni nikad...
Te ekipe nemaju sta traziti pored Celika koji se prije 15 dana borio za opstanak u federalnoj, ekipa sastavljena od mladjih rekreativaca....sve ekipe su u silaznoj putanji osim Celika koji je u uzlaznoj.....Celik dogurao do drugog mjesta u ligi gdje niko nece da bude drugi :rol: :rol:....ostali se borili za opstanak zadnjih sedam dana, za razliku od Celika koji se borio za opstanak prije 15 dana :urnebes: :urnebes:......Za mene je Celik prvi favorit, samo neznam za koju ligu....jedino da Fudo proda zeljezaru u staro gvozdje.....
Ćelik je Ćelik :D

iz Zence :urnebes:

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 05 jun 2025, 14:49

Skver je napisao/la:
01 jun 2025, 11:13
napapijri1987 je napisao/la:
01 jun 2025, 00:23
....

Sloboda je inace poznata po skautiranju 🤣🤣
Evo iz glave:
-Edo vehabovic- preko 200 utakmica za Velez,kapiten ekipe,nikad nije bio skautiran od strane Slobode a igrao je sigurno 5 utakmica u mladjim kategorijama protiv iste.
Besic- trenutno u Velezu,pocetak karijere takodje na TK, igrao za Azmirov mladji klub, vise utakmica protiv Slobode igrao u mladjim kategorijama.
-Tarik Banjic trenutno kapiten U 19 ekipe Partizana i reprezentativac BiH, igrao u mladjim kategorijama protiv Slobode,preko Sloge iz Doboja otisao za BG.
Serbedzic,Mulahusejnovic..
To su oni samo za koje ja znam da su igrali protiv Slobode a iste nikad niko nije ni pitao da li zele da se oprobaju u TZ.
Takve djece sa kantona imas tonu i nikad iste neces vidjet u dresu Slobode jer je bitno da igraju neki ciji roditelji imaju love,a talenat? On u TZ nije bitan,samo kes rodjo i kapitenska je zagarantovana.
100 % sve tacno, samo si zaboravio napisati da Sloboda nema svoj omladinski pogon, ima neki njihov carsijski pogon, cak su i druga firma, gdje treniraju njihovi. tatini i menadzerski omladinci. Oni su tu i biti ce tu, dok Sloboda ne oformi svoj omladinski pogon ako se to jednog dana i dogodi.... Znaci to je nezavisna firma koja radi strogo po dohodovnom principu, djeca cak placaju i takse za sudije....
Jao price, Besim Serbecic bio tu pod nosom i igrao za zvijezdu a Husref vodi nas prvi tim i eto mi imamo koji ce nam. Tada nije bilo ovih ni proslih u upravi. Nail Omerovic ne moze imati priliku u Slobodi al može u Osijeku. Različite uprave isto ponašanje. Al nema veze, ponasanje ko iz Nadrealista. Jeste vi novi. Gasi muziku. Na takve stvari treba obracat paznju a to ima moj frend menadzer 5 igraca odlični nas je i dovelo u propast. Otpisane kamate? Pa to su i oni radili. Gdje je crta podvučena, plan procjena, ma čekaj tek gotova sezona ima vremena. Tamo na kraju jula cemo vidjeti gdje smo i sta smo
& $ ?

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 05 jun 2025, 17:06

Gdje su i sta rade tuzlanski Caciji, Aco, njegov dousnik Simon i ostala ekipa.....jel im legla jos koja uplata....
🔴⚫️

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 05 jun 2025, 20:33

Otisli ljudi iz kluba prije 9 mjeseci, sad vodi skupstinu za koju i ne znamo ko je cini. :D
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 05 jun 2025, 21:11

A da znamo,bil nam to znacilo nesto ili ....

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 06 jun 2025, 11:32

Bajram Serif Mubarek Olsun svim koji imaju Slobodu u srcu

Iznuda
Kontakt:

Post Postao/la Iznuda » 06 jun 2025, 16:57

FKBilder je napisao/la:
06 jun 2025, 11:32
Bajram Serif Mubarek Olsun svim koji imaju Slobodu u srcu
Allah Razi Olsun brate, lijepo rečeno, kojima je Sloboda u srcu. :bih:

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 08 jun 2025, 14:05

PLAN ZA BUDUĆNOST
Ovaj biznismen ima recept za spas FK Sloboda!
Prije dan

Sportske....ba
Za jednim stolom u Etno selu Stanišić svjedočili smo večeri i druženju u pravom smislu milionera.
Kada bi “zbrojili” vrijednost atraktivnih nekretnina u vlasništvu Borisa Stanišića, onda bi to bio skup milijardera. U utorak i srijedu u Etno selu Stanišić, u sportskom raju igrao se veteranski “Wimbldon” Društvo šaroliko. Sve kapitalci. Biznismeni, ugostitelji, građevinci, sportisti… Uspješni i realizirani. Svako u svom poslu.

“Teški” stotine miliona eura. Jedno je lice dobro poznato na nogometnoj sceni u Bosni i Hercegovini.
“Neću odustati! Znam kako možemo spasiti Slobodu. Imam jasan plan. Za malo, relativno malo para, vratit ćemo Slobodu u Premijer ligu i napraviti stabilan klubŽ2, uvjeren je Azmir Husić, jedan od najboljih tenisera veterana.
Kako?
“Uz pomoć i podršku grada. Jaču i konkretniju. Puno jaču nego do sada”, predlaže Husić.
Hoće li grad Tuzla pomoći?
“Mora. Trebao bi. Sve politike moraju se objediniti oko Slobode. Evo, ako grad da milion, ja ću naći dva miliona. Ako daju 2.5 miliona ja ću osigurati pet miliona eura…”,
Da li je to moguće?
“Jeste! Što prije to bolje. Imam volje i želje kao nikada. Slobodu moramo vratiti u Premijer ligu”, optimistički poručuje Azmir Husić.
R.S.
🔴⚫️

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 jun 2025, 14:24

Milion cisto sumnjam da ce grad dati...

Pogotovo sto gradonacelnika a.k.a kruzni tok qita zaboli za sportom.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Iznuda
Kontakt:

Post Postao/la Iznuda » 08 jun 2025, 15:15

Opet ista kar.ina od priče.

Nema od ovoga ništa, kakav Grad, kakvi bakrači.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 08 jun 2025, 17:34

Opet "na vas milion ja cu dati dva" prica za koju u startu znas da nece proci. Da igras PL mozda, ali mozda, bi se nekako i moglo ih natjerati da izdvoje, ali ovako u Federalnoj gdje drugi put ispadas u zadnje 3 godine jednostavno nema sanse.
Kamo srece da grijesim, ali ovo ce opet biti alibi ako se ne uspije i opet ce grad biti gresan kao i prvi put sto nije imao sluha na vrijeme, ali to nista nece promijeniti da ih se je izglasa naredni put i da se napravi ozbiljan pritisak navijaca, publike, medija i drugih na gradsku upravu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 08 jun 2025, 17:57

Evo samo cu kopirati dio clanka o Slobodi novinara Mirze Kusturice:
Grad bi konačno trebao da se ozbiljno umiješa!
Izjava da grad ne treba da se mješa sa političke strane tek je potpuno pogrešna, jer grad upravo treba početi da se miješa sa svake moguće strane – baš iz razloga jer to proteklih 30 godina nije bio slučaj!
Gradski moćnici često su Slobodu shvatali kao teret i nikada se nisu aktivno uključili i analizirali stvarno stanje. Tranše su se povećavanle i smanjivale i skoro uvijek se tražio neko od tuzlanskih privrednika ili entuzijasta ko će na sebe preuzeti odgovornost rukovođenja klubom.
Osim isplate tranši iz gradskog budžeta i ponekim rebalansom kad je potrebno gasiti požar, Grad Tuzla nikada se nije bavio ozbiljno Slobodom. Nikada se nije analiziralo stvarno stanje, predložo savremen model upravljanja uz upravne odbore koji imaju jasan mandatni period, izvještaje, nadzorne odbore… U Slobodi nikada nije uspostavljen ni blizu takav način upravljanja!
Nažalost, tako jedan veliki klub poslovao je poput najobičnije seoske zadruge, klub u kojem je bilo moguće da se kompletan godišnji predviđen iznos od gradske tranše potroši za par mjeseci, bez bilo kakve kontrole. A na sve to u gradskoj upravi su jednostavno „zažmirili“ bojeći se da preuzmu odgovornost.
Koliko Grad ozbiljno brine o Slobodi, pokazatelj je i jedna nedavna inicijativa kada su gradski vijećnici čak odbili da se na sjednici gradskog vijeća uopće raspravljaju o Slobodi.
Pomoćnica gradonačelnika za Službu za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu, izjavit će za RTV Slon kako je Grad u ovoj godini za sport izdvojio čak 3,8 miliona KM. Ukoliko je tako, u narednim danima tražit ćemo odgovore pismenim putem, želimo kao i javnost znati kako će navedeni novac građana Tuzle biti raspoređen i koliko je planirano za FK Sloboda.
Tuzlanski velikan formalno nema svog stadiona, jer je isti u vlasništvu grada, nema poslovnih prostora od čijeg bi najma mogao ostvarivati prihode, nema podršku kantona, niti viših nivoa vlasti, nema niti posebno značajnu podršku privrede. Jedino što Sloboda ima je Grad Tuzla, a Tuzla Slobodu i stoga bi konačno trebalo otvoriti oči, zasukati rukave i krenuti u stvaranje modernog i stabilnog kluba prije svega.
Grad konačno treba preuzeti odgovornost i pomesti ispred svojih vrata….
M.K.

P. S. Grad mora konacno preuzeti dio brige o Slobodi ili zele dokusuriti sport u gradu i preci na sistem Aida Berbica "unisti i sjebi" sve sto je neko decenijama gradio.
🔴⚫️

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 08 jun 2025, 18:03

Ako dobije 500-600 000 za Slobodu od grada neka amina, ne propusta ni jednu dzumu i zahvaljuje bogu.
Dragi Azmire ko da gradis put pa haj sa narodom marku na marku .
Ako vec mozes "naci "2 milionceta ili 5....nadji napravi klub i sebi i nama i ne jedi ba ****.
Kada ganjas leptire, oni bjeze ali napravi prelijep vrt, cvjetnjak, dodju sami....to je tako.
Suti i radi.

Iznuda
Kontakt:

Post Postao/la Iznuda » 08 jun 2025, 18:10

FKBilder je napisao/la:
08 jun 2025, 18:03
Ako dobije 500-600 000 za Slobodu od grada neka amina, ne propusta ni jednu dzumu i zahvaljuje bogu.
Ako vec mozes "naci "2 milionceta ili 5....nadji napravi klub i sebi i nama i ne jedi ba ****.
Kada ganjas leptire, oni bjeze ali napravi prelijep vrt, cvjetnjak, dodju sami....to je tako.
Suti i radi.
Ofirna mu je priča, već sad možemo vidjeti da tu neće biti nekog boljitka u sl. godini.

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 08 jun 2025, 18:20

FKBilder je napisao/la:
08 jun 2025, 18:03
Suti i radi.
Tako je, al grad mora sistemski ucestvati, a ne ko na pijaci izmedju grada i Azmira.....ili nek Slobodi vrate stadion kpji sluzi da bi se par partijskih uhljeba izdrzavalo...
🔴⚫️

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 08 jun 2025, 18:55

Ako su davali prije Azmira, zašto ne bi onda i njemu?
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 08 jun 2025, 21:19

**** i premijer ligu daj da vec jednom stanemo na noge.
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 jun 2025, 22:01

Bas tako, sta fali provesti ovdje koju sezonu, ali da se rjesavaju dugovi. Yebo PL ako cemo nastupiti reda radi, kao ove sezone.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 12 jun 2025, 15:56

Sta je ovo, zatisje pred buru :mrgreen:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Iznuda
Kontakt:

Post Postao/la Iznuda » 12 jun 2025, 16:39

DamirT je napisao/la:
12 jun 2025, 15:56
Sta je ovo, zatisje pred buru :mrgreen:
Zatišje pred kuru.

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.