Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 dec 2014, 21:06

lumani je napisao/la:Nema ni Boris pa igra kod Popovicha..Inace ga Mirza posteno izbusio zadnje 2 tekme.Imam osjecaj da ce ga Popovich dovesti u Spurse naredne sezone.
Nemoj biti neobjektivan.SA,a posebno ne Boris ne pridaju neku veliku paznju nekom role igracu u RS.Boris je za njega vanzemaljac kad je defanziva u pitanju.Covjek je znao i zna kvalitetno braniti i Griffina i Lovea,a bio je od koristi i protiv Aldridgea i Nowitzkog.Imas sve dokumentovano.Mirza te igrace ne moze ni slucajno odbraniti...SAS nece imati novca da daju Mirzi 7-8mil koliko ce vrijediti.Ako bude spreman za manje,mozda,ali samo mozda jer treba platiti Kawhia,vjerovatno i Greena ako se odluce na to,te vidjeti koliko dati Manuu i Timmyu,ako ostanu.Ako ne,onda sve ide na nekog velikog FA-a. ;)
[youtube][/youtube]

Samo jedan primjer,a postoji za svaki koji sam naveo.Mirza,uz duzno potovanje ne moze,a nesto i nece...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 dec 2014, 21:35

Sve je to do sistema i Popovica.Kod vas i Bonner ,Splitter,Duncan,Green,Kahwi svi izgledaju odlicno u odbrani. :) Mirza jeste lijen,ali zna odigrati odbranu kad zeli.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 22 dec 2014, 21:43

lumani je napisao/la:Nema ni Boris pa igra kod Popovicha..Inace ga Mirza posteno izbusio zadnje 2 tekme.Imam osjecaj da ce ga Popovich dovesti u Spurse naredne sezone.
To bi bilo stvarno super.
Al sljedece godine 90% popovich i duncan u penziju.
Nece vise biti to ti spursi

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 22 dec 2014, 21:47

NEZALAGANJE je napisao/la:
grgr je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:@grgr Mislim da bas i nema sve fizicke predispozicije da dobro brani post,druze. Da,snaga i sasvim pristojna "atletika" su tu,ali mu nedostaje malo visine i sto je jos bitnije,ako bas nemas dovoljnu visinu,je raspon ruku.Relativno kratke ruke Mirza ima i to ga,izmedju ostalog,sprijecava da bude i dobar odbrambeni igrac,ali i skakac.
Slazem se on je npr 206 dok je monroe 211 ali govorim ali nije ga monroe ni nadskocio ni zakucao na njega nego jednostanvi low post potezi kao okret ledjima kod kojeg mirza ostaje iza... Mislim da to uzasno nervira Hollinsa , cak ga je i izbacio odma nakon sto je jos jednom primio tako poene... Znam ja sve da nema ni ruek ni atletizam da igra odlicnu odbranu ali nikako da nadje konstantu u odbrani , jednu odigra odlicno svakog iznenadi drugu ga okrecu ko malo dijete... Doduse i holins je kriv sto ga gura na peticu nidje veze
Ima svega tu,naravno.Meni je najveci problem njegova konstantnost i zelja na tom dijelu parketa.Jednu noc je super nabrijan,baca se na svaku loptu,a drugu zabijaju protiv njega kako hoce plus skoro i da ne pokusava da skoci i bori se ze neki skok.Hollins voli fajtere,NBA je jedan velik fajt.Previse mi je Mirza ponekad dzentlmen za jednog role igraca. ;)
Zajebano je motivisati se skoro svako vece za utakmicu i ici do limita.
Mi svi pratimo mirzu, al kad pogledas i druge igrace, rijetki su konstantni. Cak i superzijezde. Samo stise to kod njih vidi na procentu suta. Naguraju oni 20 i kusur uvijek, al nekad im zat treba i 20 suteva iz igre

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 dec 2014, 23:21

Sapce je napisao/la:
To bi bilo stvarno super.
Al sljedece godine 90% popovich i duncan u penziju.
Nece vise biti to ti spursi

Pp ne ide nigdje,ma sta Duncan uradio! ;)

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 22 dec 2014, 23:41

Houston se meni cini kao najbolje rjesenje, pitanje je naravno da li ga oni zele. Za Litvanca je Mirza Duncan u primeu, a on ima vrlo dobru minutazu. Pored toga prsten nije nerealna opcija.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 22 dec 2014, 23:51

maloprije čitam da bi Dragić mogao u Rocketse

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 23 dec 2014, 00:28

Chinaglia je napisao/la:maloprije čitam da bi Dragić mogao u Rocketse
Spominje se to vec 3-4 dana
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 23 dec 2014, 01:00

I ja imam dobar osjecaj da bi mirza mogao u SA, a i najbolje mu lezi takav sistem kosarke. Sto se tice odbrane @NEZALAGANJE je to fino objasnio, samo se Popovicev sistem ne moze uporedjivati ni s jednim. Sve to jesu vanserijski odbrambeni igraci, ali timska odbrana je ono sto krasi taj sistem. Individualac iskoci ako cijeli tim dise kao jedno. Nekad Manu, nekad Dunca, nekad Kawhi, nekad neko deseti... Mirzi bi to dobro odgovaralo, niko ne carini loptu. Skoro niko. :mrgreen: :mrgreen:
Sport je lijek za tijelo i duh.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 23 dec 2014, 01:25

storm_raider je napisao/la:I ja imam dobar osjecaj da bi mirza mogao u SA, a i najbolje mu lezi takav sistem kosarke. Sto se tice odbrane @NEZALAGANJE je to fino objasnio, samo se Popovicev sistem ne moze uporedjivati ni s jednim. Sve to jesu vanserijski odbrambeni igraci, ali timska odbrana je ono sto krasi taj sistem. Individualac iskoci ako cijeli tim dise kao jedno. Nekad Manu, nekad Dunca, nekad Kawhi, nekad neko deseti... Mirzi bi to dobro odgovaralo, niko ne carini loptu. Skoro niko. :mrgreen: :mrgreen:
Ma Pop ga sigurno cijeni kao igraca,sistem mu odgovara,nasao bi se nacin da se on ucini i boljim defanzivcem kao sto ti rece,ali su prepreka i to velika,finansije...

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 dec 2014, 02:07

LloriS je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:maloprije čitam da bi Dragić mogao u Rocketse
Spominje se to vec 3-4 dana
reci to onima sa Kix-a :lol:

rudy91
Kontakt:

Post Postao/la rudy91 » 23 dec 2014, 08:19

Jel veceras utakmica ili sutra ? Pozz

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 23 dec 2014, 08:33

rudy91 je napisao/la:Jel veceras utakmica ili sutra ? Pozz
Veceras,pola 2.Ovo prije par godina ni sanjat nismo mogli.2 nasa igraca jedan protiv drugog u NBA.Samo nek dobiju solidnu minutazu,ucinak nije toliko bitan :D
Nad tobom sunce najljepše sja

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 23 dec 2014, 09:07

Meni je itekako bitan

When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 23 dec 2014, 13:28

nadam se da će noćas popričat' s Jukom, malo ga povuć' za uši i napravit' #selfie :opaopa:

_dreamer_ je napisao/la:Meni je itekako bitan
to je najbitnije :D

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 23 dec 2014, 15:14

Najzalosnije je to sto jos nismo sigurni da je to duel dva BH reprezentativca.

MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Janez
Kontakt:

Post Postao/la Janez » 23 dec 2014, 15:44

emil02in je napisao/la:Najzalosnije je to sto jos nismo sigurni da je to duel dva BH reprezentativca.

slika

slika

:tralala: :tralala:

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 23 dec 2014, 15:50

@Janeze, ova je bolja ;)

(Valjda ne moramo zaokružiti glave :mrgreen: )
slika
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 23 dec 2014, 15:51

BaDa12 je napisao/la:@Janeze, ova je bolja ;)

(Valjda ne moramo zaokružiti glave :mrgreen: )
slika
Koji li broj patika nose? :D
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 23 dec 2014, 16:32

Nadam se da ce kapiten pokusati razgovarati sa ovim frajercicem i objasniti mu par stvari.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, CAGarfia, JHam, lumani, TripleThreat i 25 gostiju.