Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
14%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
19
33%
4) St.Pauli
12
21%
5) Mainz
9
16%
6) Augsburg
8
14%
7) Union Berlin
2
3%

Ukupno glasova: 58

amerosm
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la amerosm » 30 apr 2010, 21:45

@ Gero

nadam se da sam pogresno protumacio tvoj post, ali tebi sada HSV ispade kriv sto Bundesliga nije osigurala cetvrto mjesto. A sto se mene tice uvijek cu navijati za ekipu iz Bundeslige, kada je u pitanju Evropa, ali vidjecemo sljedece godine hoce li neke ekipe moci igrati na dva fronta.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 apr 2010, 23:06

I Heiko Heirlich dobi otkaz u Bochumu a umesto njega na klupi ce biti Darius Vosz legenda toga kluba koji ce pokusati spasiti ispadanja u cvajtu Bochum.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 30 apr 2010, 23:12

amerosm je napisao/la:@ Gero

nadam se da sam pogresno protumacio tvoj post, ali tebi sada HSV ispade kriv sto Bundesliga nije osigurala cetvrto mjesto. A sto se mene tice uvijek cu navijati za ekipu iz Bundeslige, kada je u pitanju Evropa, ali vidjecemo sljedece godine hoce li neke ekipe moci igrati na dva fronta.
Ma nemas prijatelju sta pogresno protumaciti, toliko sam razocaran hamburgovim ispadanjem da ti moram priznati da su mi pokvarili Bayernov ulazak u finale LP.
Pitas me je li Hamburg kriv sto se Bundesliga nije osigurala prije vremena za to 4-to mjesto koje vodi u ligu prvaka. Naravno da jeste, uz jedan remi u najmanju ruku, mogli su vec zapecatiti sudbinu Talijana. Niti su imali protivnika aman-zaman, nit su smjeli propustiti ovu sansu.
Ovako opet ostaje da se citava Bundesliga nada Bayernovom uspjehu, a zna se koliko je ovaj klub omrazen u Njemackoj.

To na kraju sto si rekao, meni je potpuno jasno. To je najveci problem Bundesligasa. Iz godine u godinu ekipe koje bljesnu i ostvare ucesce u Europi, sljedece godine dozive fijasko. Trazi se taj kontinuitet, koji ce Bundesligu konacno dovesti u sam vrh. Izuzev Bayerna, Werdera, HSV, ja ne vidim ekipe koje doprinose ili ce doprinijeti tome.
Nadajmo se da ce S04, VfB, Bayer, BvB pripomoci tome da se BL prikljuci samom vrhu.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 maj 2010, 01:26

ovaj hsv je velika ekipa al je pravi baksuz u zavrsnici drugi put zaredom u evropi ispadne u polufinalu...polufinale je velika stvar al ovo je jako bolno za hsv jer ce ostat izgleda skroz bez evrope naredne sezone...a taj klub se po meni trebao borit za vrh bundeslige s bayernom...finale im je u EL bilo blizu trebali su to prelomit....a sto se 4. mjesta u ligi prvaka tice tu mora bayern kao obicno sve da vadi
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

semafresh
Kontakt:

Post Postao/la semafresh » 01 maj 2010, 08:25

Hsv kakvu armiju navijaca ima, jednostavno mi zao sto je ispao iz EL, bas mi je vokri i ne samo zbog navijaca nego i igraca, ima fine igrace, samo sta ja znam, mozda nevalja neka taktika il tako nesto. Eh da vam je Barba sad :D
Naš je Željo prvi ponovo... THE MANIACS 1987

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 01 maj 2010, 13:07

geronimo je napisao/la: Iz godine u godinu ekipe koje bljesnu i ostvare ucesce u Europi, sljedece godine dozive fijasko. Trazi se taj kontinuitet, koji ce Bundesligu konacno dovesti u sam vrh. Izuzev Bayerna, Werdera, HSV, ja ne vidim ekipe koje doprinose ili ce doprinijeti tome.
Nadajmo se da ce S04, VfB, Bayer, BvB pripomoci tome da se BL prikljuci samom vrhu.
Vec duzi niz godina je to veliki problem. Jedina ekipa koja na tom planu moze nesto da uradi je Werder, koji je koliko toliko igrao u kontinuitetu. Ove godine sam ocekivao da ce Wolfsburg sastaviti svije dobre sezone, nakon sto su osvojili Bundesligu i zadrzali igracki kadar. Medjutim, nisu zadrzali Maghata i ove godine ostaju bez Evrope. Oni su takodjer uz HSV propustili priliku da osiguraju to 4. mjesto, jer su isto tako ispali od Fulhama.
S04, VfB, Bayer, BvB su ekipe koje su znale predstaviti njemacki nogomet u Evropi i nadam se da ce barem jedna od njih zadrzati kontinuitet dobrih igara na dva, odnosno tri fronta.
#divovi

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 02 maj 2010, 20:04

Werder ce najvjerovanije preko kvalifikacija do Lige prvaka, moram priznati da mi je drago zbog toga. Mada se ne bih puno bunio i da je BvB ostvario taj plasman, ili B04, koji je odigrao maestralno prvi dio sezone. Sve su mi ekipe drage, ali za BL je bolje da ovako ispadne.
Houllier rekao NE Wolfsburgu, valjda iz porodicnih razloga. Kao novi kandidat se spominje Steve McLaren.
Izgleda da je to gotova stvar, Steve je nakon fijaska sa engleskom repkom uspjeo sa Twente-om osvojiti prvenstvo u Holandiji.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 maj 2010, 20:33

Bundesliga ce sljedece sezone nakon sest godina imati Gradski derbi izmedju HSV-a i St.Paulija. Nakon danasnje pobjede protiv Greuthera od 4-1 na strani oni su sigurni kao druga ekipa koja ce u Bundesligu. Tesko da Augsburg u zadnjem kolu moze nadoknaditi 16 golova i tri boda.
Sto se tice finala Bundeslige, ostalo je jos otvoreno ko ce u kvalifikacije za LP (Bremen ili Bayer), koja ce ekipa u EL (Stuttgart ili HSV) i koja ce ekipa u nizi rang, a koja ce igrati relegaciju, a koja ce se spasiti, s tim sto Nuernberg ima najvise sanse da se spasi jer Bochum i Hannover igraju direktni duel koji ce odluciti ko ce u nizi rang, a ko ce dobiti priliku za popravni.
Moja prognoza je sljedeca:

LP: Bremen
EL: Stuttgart
Opstanak: Hannover ispada direktno, Bochum ima priliku za popravni protiv Augsburga, a Nuernberg ce se spasiti i ako su jucer odigrali kriminalno.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 maj 2010, 20:37

Evo i moje verzije sto se tice Europe i ispadanje. :)

Prije posljednjeg kola poznat je prvak Bundeslige a takodjer se zna i jedan tim koji ispada u nizi rang. Bayern je dosao do 22 titule a glavni grad gubi svog predstavnika, Hertha napusta drustvo najboljih. Za opstanak se jos grcevito bori 3 tima medju kojima su: Hannover, Nurnberg i Bochum. Hannover sa 30 bodova je trenutno van opasne zone a Nurnberg i Bochum imaju po 28. Sto se tice borbe za vrh i odlazak na Europsku scenu, Schalke je tim koji je i matematicki osigurao ulazak u LP, dok ce se za istu jos boriti Werder, Leverkusen i Dortmund, iako za Dortmund ne preostaje mnogo nade.

Parovi posljednjeg kola:
Hertha - Bayern
Hoffenheim - Stuttgart
Werder - Hamburg
Freiburg - Dortmund
Mainz - Schalke
Borussia (M) - Bayer
Bochum - Hannover
Nürnberg - Köln
Wolfsburg - Eintracht
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 maj 2010, 23:14

sto se tice zavrsetka ove sezone bit ce zaista uzbudljivo u borbi za opstanak i za trece mjesto koje vodi u kvalifikacije za Lp...te takodjer pozicija 6. koja vodi evropsku ligu....zao mi je inace sto je hertha ispala, jer berlin ko berlin zaista volim, i steta sto taj grad nece imati svoj klub u narednoj sezoni.....nekako bi volio da se hsv nekim cudom dokopa evrope a zato mu je potrebna pobjeda protiv werdera i istovremeni poraz stuttgarta u hoffenheimu....sto se borbe za opstanak tice cudesno je vec da se freiburg spasio jer je to klub sa najmanjim budžetom al podrzavali su trenera do kraj i to im se isplatilo, kazu vec upravi freiburga da bi i dutta rado zadrzali 16 godina koliko je finke bio prije njega trener....od ostalih klubova sto se bore za opstanak volio bi nekako da se spasi hannover, simpatican klub svasta ih pogodilo ove sezone, a i zbog trenera slomke koji je onako pravo fin, zanimljiv covjek al mislim i dobar trener....sto se borbe za trece mjesto tice volio bi nekako i da leverkusen i werder u tome uspiju, tako da sam neodlucan, oba bi kluba dobro predstavljala bundesligu u ligi prvaka...a najzanimljivje ce biti vidjet sta ce schalke napravit u evropi...jedna je stvar zanimljiva magath stvara cuda s mnogim ekipama, osvajao je prvenstva, sad sa schalkeom drugi, stuttgarta dobro vidio, s bayernom u 2 sezone ispunio ocekivanja na domacoj sceni ali nekako mu malo jos fali iskorak u evropi....s bayernom npr jedna osminafinala, jedno cetvrtfinale u Lp, sa stuttgartom osmina finala u LP, mislim cak 2 puta, s wolfsburgom sesnaestinafinala u evropskoj ligi...jesu to solidni uspjesi, al s bayernom je mogao vise u evropi a mozda i s wolfsburgom prosle sezone....ipak je fantastican trener, s wolfsburgom je sviju iznenadio, osvojivsi titulu a i ovo je sa schalkeom sjajan uspjeh
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

semafresh
Kontakt:

Post Postao/la semafresh » 03 maj 2010, 12:38

St. PAULI se vraća u Bundesku!
Au brate kakvi ce to sad okrsaji biti protiv HSV-a ;)
slika
Naš je Željo prvi ponovo... THE MANIACS 1987

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 04 maj 2010, 00:39

vjerovatno manje zestoki nego protiv hanse rostock, ali neka je bundesliga opet dobila gradski derbi.
mada je za mene mec izmedju kelna i bayera nesto slicno tome. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 maj 2010, 15:22

Nijemci na SP-u bez prvog golmana Rene Adlera i njegovog klubskog kolege Simona Rolfesa. Ko ce na mjesto Adlera??? Neuer, Wiese ili mozda Butt.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 04 maj 2010, 16:21

omerbavarac je napisao/la:Nijemci na SP-u bez prvog golmana Rene Adlera i njegovog klubskog kolege Simona Rolfesa. Ko ce na mjesto Adlera??? Neuer, Wiese ili mozda Butt.
Butt?

ahmiiic
Kontakt:

Post Postao/la ahmiiic » 04 maj 2010, 16:28

logicno bi bilo da bude wiese, ali cisto sumnjam..

a butt je za mene prava zamjena za adlera, kako je ove sezone branio je za svaku pohvalu

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 maj 2010, 17:41

Biće prvi pramenovi svijeta na golu. Tim Wiese. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 maj 2010, 18:28

Zdena04 je napisao/la:
omerbavarac je napisao/la:Nijemci na SP-u bez prvog golmana Rene Adlera i njegovog klubskog kolege Simona Rolfesa. Ko ce na mjesto Adlera??? Neuer, Wiese ili mozda Butt.
Butt?
Zasto se cudis? Trenutno je najmanje golova primio u ligi sto je dovoljan pokazatelj da brani u dobroj formi. Ja sam naveo primjer 3 golmana, a koji ce stati medju stative je vec stvar trenera? Pored vec nabrojanih ne vidim ko bi mogao biti 4 opcija???

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 04 maj 2010, 19:25

omerbavarac je napisao/la:
Zdena04 je napisao/la:
Butt?
Zasto se cudis? Trenutno je najmanje golova primio u ligi sto je dovoljan pokazatelj da brani u dobroj formi. Ja sam naveo primjer 3 golmana, a koji ce stati medju stative je vec stvar trenera? Pored vec nabrojanih ne vidim ko bi mogao biti 4 opcija???
Lehman :mrgreen:

Njemački dnevnik Bild saznao je da, 37 dana uoči otvaranja turnira, 40-godišnji golman Stuttgarta Jens Lehmann figurira u planovima stručnog štaba pod vodstvom selektora Joachima Löwa kao moguće rješenje.

Uz Adlera, krug kandidata za nacionalnu jedinicu dosad su zatvarali Schalkeov Manuel Neuer i Werderov Tim Wiese. Iako obojica odlični vratari, Löw moguće strahuje zbog njihova neiskustva na najvećim takmičenjima.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 maj 2010, 20:31

Lehmann :lol: :lol: :lol:
Glup potez uprave povedu li ovog djeda na SP.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 maj 2010, 20:35

Posto je Joachim Loew u svojoj karijeri dosta puta pokazao da kod njega u tim ne ulaze igraci po zaslugama, vec po simpatijama ne bih me nista cudilo. Primjer je Torsten Frings, ali je covijek imao uspjeha pa tako da ce Nijemici biti na njegovoj strani ukoliko ponovi 2008.godinu i finale EP-a.
U slucaju Kuranyi je postupio pogresno, i podlegao je pritisku javnosti, sto neki bolji trener ne bih nikad uradio. Taj isti Kuranyi tu se nije osvetio Loewu vec je ostavio svoje saigrace iz reprezentacije na cjedilu, u neku ruku izdao je i Njemacku, i opet je ostavio mogucnost da ga vrati u repku. Ukoliko pokaze i trunku dostojanstva u JAR ce povesti Neuera, Wiese-a i Sippel-a. To sto je Butt primio najmanje golova ne treba znaciti da je najbolji golman, ako cemo gledati po procentu odbranjenih suteva prije su Rost ili Wiedenfeller zasluzili poziv od Butt-a.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.