FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Neutral
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Neutral » 01 avg 2013, 22:56

Ribery i Robben se nisu vraćali skoro nikako. Dovoljno rečeno koliko je shvaćena ozbiljno ova utakmica 8-)

Sjetimo se Bayerna prošle sezone, krila su pomagala stalno bekovima, no dobro, ponavljamo uvijek isto PRIPREME su tako da je skoro sve svejedno.

Gotze se za 5 dana ako Bog da vraća punom treningu 8-)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 01 avg 2013, 23:03

Ovaj sastav je sasvim ok večeras. S tim da u napadu bi trebao igrat Mandžo, onda treba naći opet mjesto za Mullera (koji je nevjerovatno bitan za ekipu).Kroos mi je nekako na vagi, bar po mojim razmišljanjima, kod Pepa ćemo vidjet, možda ga on bude dalje i forsirao. Iako Kroosovi šutevi sa distance mi se sviđaju i večeras je on imao ok nastup. Ali nekako ovi prethodni su mu bili traljavi.

I malo prerano sudite o Martinezu na stoperu. I ja bi prije njega volio gledat u vezi, na šestici sa Schweinijem, ali ni ova ideja na stoperu nije toliko loša. Problem je samo u tome što Javi na toj poziciji sad nije uigran. A u Bilbaou je i stopersku poziciju znao sjajno odradit, zar onda baš mislite da ne može u Bayernu? Grešaka je imao i večeras i sinoć, ali ja sam ubjeđen da i to on nakon par utakmica može odraditi na visokom nivou.
Večeras je bilo sve ok posloženo, Schweini u ekipi, Lahm na beku, a Javija ako hoće na stoperu da gura, neka proba. S tom idejom se mogu pomiriti, jer čak možda vremenom ispadne sjajna. Naime Javi bi se tad povremeno uključivao na šesticu. E sad naravno da to može otići naopako, ali zato je dovoljno stopera da se sve vrati na staro.
Kad odbrana opet dobije na stabilnosti i uštima se sve, ovo će biti jako dobro. Ofanziva je ok, samo malo manje peljanja lopte treba....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 01 avg 2013, 23:05

Schweinsteiger je veceras koristen kako treba i odma smo bolje izgledali.

S obzirom da je City 90 % utakmice bunker drzao na 16, a imali su raspolozenog golmana ne cudi sto smo jedva zabijali. Ipak su jedna od najboljih ekipa na svijetu i ne mozete se ljutiti sto su u jednom dijelu utakmice stvarali sanse.

Krajem Augusta opet Englezima pokazati kako se igra fudbal ;) .
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 avg 2013, 23:12

Ne sudimo prerano, da im 35 godina shvatio bi da je spor, a ovako ga ne smije niko pretrčati. Dante je onaj sporti, Boateng onaj brzi. Javi mora igrati na zadnjem veznom gdje je briljirao prošle sezone.

Hvala upravi Bayerna što su od Allianz arene načinili pozorišnu atmosferu.

RIP SCHICKERIA.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 01 avg 2013, 23:28

Neutral je napisao/la:Ribery i Robben se nisu vraćali skoro nikako. Dovoljno rečeno koliko je shvaćena ozbiljno ova utakmica 8-)
Pa šta će se vraćati koji vrag kada su ovi sa 8 igrača bili pred svojim golom (p. poluvreme). Da možda ganjaju Jovetu i Negreda. :mrgreen:
Sparno vrijeme, iz utakmice u utakmicu i tu je malo i umor odradio svoje. Ne treba spominjati koliko se više igrači umore koji stalno napadaju za razliku od onih koji prave bedem pred svojim golom ki da igraju handball.

Stalne i dodatne rotacije ( u toku same igre) također dodatno iscrpljuje igrače i Bayern se zaista troši i previše. Ekipa će biti top fizički spremna, jer u sezoni od 50-60 utakmica i 4 fronta svi će dobivati svoju šansu.
Vidjeli smo na početku utakmice kako je Muller išao na krilo, Robben na lijevu stranu a Ribery kružio po sredini. Isto tako kada se Basti ubaci više prema naprijed, Kroos ili Alcantara se vraćaju nazad.
Pep je dosljedan i želi vidjeti svakog igrača na (gotovo) svakoj poziciji. Igrači uče u hodu i trebat će vremena da se sve to posloži.
Kao što sinoć spomenu Braco na RTL-u, u prošloj sezoni su pojedini igrači imali sreću u (nečijoj) nesreći i tako postali jedni od ključnih igrača za velike trijumfe. Dante za Badstubera i Robben za Kroosa. Sada su svi fit (osim Holge) plus pojačani na 2-3 pozicije i bit će veselo održati sve te igrače u 'gute laune'. :mrgreen:

Ne brini, vrlo brzo će Robbery pomagati u odbrani, jer sa ovako visoko postavljenom odbranom nekako nam gol često visi u zraku (napominjem da sam gledao samo zadnje 3 pripremne utakmice).
Podhitno Martineza vratiti gdje je najubojitiji (pogotovo ako Gusta ode) i forsirati lanjske centralne bekove. Samo kod ozlijeda/kartona ili protiv slabijih protivnika pokušati sa vBujtom ili Kršnim.

Nema tih nekih finih lopti u dubinu, okomitih pasova iza leđa protivnika, gdje bi ovolika dominacije u posjedu dobila na težini i samim tim bi bili nepredvidljiviji. Nekad bih poželio da i protivniku daju malo više loptu, da se više povuku, ne bi li igra bila brža i usmjerenija ka samoj realizaciji (koja se isto mora popraviti).
Pomalo ovo umara, ovi bunkeri i Bayernova beskonačna kruženja. Pa kada se jedan City ovako zatvorio, šta tek očekivati od sitne buranije.
Možda za prioritet staviti da se uraganski krene s ciljem postizanja ranih golova (u prvih pola sata) gdje bi se protivnik morao ili trebao otvoriti.
Tako je lani sa Jupom uglavnom uspjevalo...
Vom Jäger zum Gejagten

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 01 avg 2013, 23:38

geronimo je napisao/la:Kao što sinoć spomenu Braco na RTL-u, u prošloj sezoni su pojedini igrači imali sreću u (nečijoj) nesreći i tako postali jedni od ključnih igrača za velike trijumfe. Dante za Badstubera i Robben za Kroosa
senjor heronimo un momento estoj hablano espanol,que diablos. :D

Sve fino receno ,osim ovoga kaj ga senjor haso rece ,roben je i prije krosa bio jedan od najvazniji igrac bayerna,bayern kada je igrao prosle sezone bilo sa tonijem i robenom bio je jedanko uspjesansamo sto je s robenom to bilo mnogo efikasnije,i za nijansu kvalitetnije kaj se tice tekmi ,ali eto sennjor yup dava prednost mileru koji ruku na srce je morao igrati . prednost ,bayern je bez robena 20 % slabiji ,miler nije los na krilu ali ni priblizno ko roben ,miler je dobar za tzv.maraton tekme.
Zadnja izmjena: PEP, dana/u 01 avg 2013, 23:43, ukupno mijenjano 2 puta.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 01 avg 2013, 23:39

Par puta su nam izbacili odbranu sa dubinskim pasovima, no to se ne bi desilo da se pazilo maksimalno na sve. Ne sjećam se kada je Bayern tako lahko ispadao, možda Valeron i Makaay :mrgreen:

Kako god, protiv Bayerna će skoro svako igrati na kontre kao što se igra protiv Barcelone. Na to se odmah trebamo naviknuti. Prošle sezone je to iskorstio Bayer sa dva :lol: gola.

Jak Bayern, zaista jak, a još tu nema Gotze-a 8-)

realan_coek
Kontakt:

Post Postao/la realan_coek » 01 avg 2013, 23:41

Neznam šta se ložite ni Barca sa Pepom nikad nije imala bog zna kakvu predsezonu. I sam pep je izjavio da zeli da isproba sve igrace na svim pozicijama koje bi mogli igrati tako da nema sikiranja znat ce on sta treba. Javi ce igrat isto sto i buskets u barci znaci defanzivni vezni po potrebi se vracat i na stopera po potrebi ici i naprijed.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 02 avg 2013, 00:02

I dalje eksperimentisanje i ova pobjeda nikako nije ohrabrujuca. Istina je da smo bili nadmocni u posjedu lopte i u samoj igri, ali vise ideje u napadu mora biti. Bezbroj puta nam se desavalo da dodjemo do 16 i onda lopta samo kruzi dok je ne izgubimo. Istina i da je City igrao klasicni bunker (pogotovo u prvom poluvremenu), ali morali smo dati bar jos 2 gola na ovaj posjed lopte.

Ono sto sam htio dalje pisati vec ste napisali na prethodnim stranicama. Mandzukic jednostavno mora igrati od pocetka, a to je i dokazao ovim pogotcima nakon sto udje sa klupe. Martinez se mora vratiti u sredinu, ne zato sto je prespor da igra stopera, vec zato sto je previse dobar na sredini i sto nam kao takav treba tu. Ostalo je sve manje-vise dobro i sada je samo pitanje ko ce na klupu, jer sumnjam da ce potpuno spreman Gotze biti zamjena.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 avg 2013, 00:03

Neutral je napisao/la:Par puta su nam izbacili odbranu sa dubinskim pasovima, no to se ne bi desilo da se pazilo maksimalno na sve. Ne sjećam se kada je Bayern tako lahko ispadao, možda Valeron i Makaay :mrgreen:
Pa sad dal se u pripremnoj utakmici stvarno može paziti sve i da li može tolika koncentracija biti, to je veliko pitanje.
Neumoran si s praćenjem tih detaljčića u pripremnom periodu, odakle ti snaga za to? :)
Sve je ovo ok i ne treba se sad nešto puno opterečavat.... ;)

A dobro je gore rekao Gero, kad ovako stisnemo City, šta će tek biti s drugima?
Presing i pritisak je bio sjajan u prvom poluvremenu, u pola sata nisu do daha dolazili Cityjevi igrači. E sad efikasnost, malo više konkretnosti, direktnosti, efikasnosti i to će biti super. A te finese će se sredit za par ozbiljnih utakmica....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 02 avg 2013, 00:14

Ja sam leg'o da spavam, ali sam morao da ustanem i da napisem nesto. :D
I taman sam skupio hrabrosti, ali moracu malo da izmenim prvobitni koncept.

Recimo da sam ispratio 85% utakmice. U prvom poluvremenu, koliko god lazni klub bio nemocan, bez kontakta sa loptom, sanse, mi smo nekako izgledali kao Barselona koja se muci, koja nema ideju.

Presing je bio dobar, napadi su fino tekli do poslednjeg kvotera a onda krece ono sto me iz utakmice u utakmicu sve vise nervira. Sve vise se forisira ono kruzenje, a sve manje igra po krilima. Mislim, ide lopta dosta na krila, ali nema ubacivanja sa strane toliko kao nekad. Ipak je to do skoro bila jedna od glavnih karakteristika nase igre.
Mnogo puta vidim, prvenstveno Riberi, probije po krilu i samo da ima neko na petercu da usmeri loptu u gol, on se okrene i opet Jovo nanovo. Opet ono u krug.
Moram da priznam da mi se cak i prispavalo u nekim trenucima, sto mi se nije desilo ne pamtim, kad igra Bajern.

A u drugom, pogotovo nakon ulaska Sacirija i Mandzukica, poceli smo da licimo na onaj Bajern od prosle sezone. Mnogo brza igra, konkretniji napadi, igraci su se lepo rotirali na terenu, to najvise vazi za emigranta iz Gnjilana.

U ovom trenutku bih njemu dao prednost u odnosu na Krosa. Nekako ovaj jos vise uspori igru. Jedino zbog cega bih drzao Krosa je to sto on voli da sutira. Pa, ako ne ide, nek raspali po lopti bar. Mada i Djerdan zna da raspali zestoko.
Ne znam kako ce ovaj stil igre da funkcionise kad se vrati Gece, ko ce na klupu, mozda Gece unese jos vise kreativnosti pa ovakva igra pocne da funkcionise. Videcemo.

A stekao sam i utisak, bez obzira sto jos Pep jos uvek proba igrace na raznim pozicijama, da se ide na neko "zrtvovanje" igraca zarad poboljsanja protoka lopte, ako znate na sta mislim, malo sam lose formulisao ovo.
Hocu da kazem, da se recimo Martinez stavlja na stopera, da bi se u sredini napravilo mesta za vise brzih, pokretljivijih, malo ofanzivnije orijentisanih igraca. I, sumnjam da ce Pep ako bude igrao sa Martinezom kao jedinim zadnjm veznim da stavi recimo Svajnstajgera napred sa jos nekim. Kao da on trazi nekog kreativnijeg napred, ne kazem da ovaj to nije. Mada bih ja licno najvise voleo da njih dvojica igraju jedan do drugog kao prosle sezone.

To je moje vidjenje utakmice u najkracim crtama. A, sto se tice partija pojedinih igraca, najvise bih paznje posvetio Martinezu. Moguce, kao sto kaze Effe, da on nije uigran na stoperu, posto je od kako je dostao maltene svaku igrao na zadnjem veznom, i da bi vremenom postao dobar i tu, ali, meni se on licno nikad nije svidjao na toj poziciji. Secam se kad ga je Jup prvi put tu probao.
Znamo da su njegovi najveci kvaliteti neverovatno dobro i inteligentno postavljanje, kao i citanje igre, kojim nadoknadjuje taj mali nedostatak brzine. U stvari, nije on ni toliko spor, nego je malo sporiji na startu. E, sad, moguce da bi njega Pep forsirao na stoperu, zbog tog otvaranje igre, posto ovaj ima dobar pregled, daje dobre lopte, bilo krace, bilo duze.
Samim tim njegovim prebacivanjem na stopera, malo smo i izgubili u skok igri. Taj igrac je meni neverovatno drag i mnogo ga cenim, bas mnogo, ali na stoperu kad igra, nekako vise gubi te vazdusne duele, nekako mi se ucini da neke lopte koje bi trebalo da skine lagano, da ga prelete, i da se pravi propust. Kao da lose proceni let lopte.

A sto rece Geronimo juce, mislim i da bi na stoperu cesce dobijao kartone nego inace. Znaci, Havija na poziciju gde je bez presedana, i nema zime.

A Mandzukic :) osim sto je pokazao da mnogo znaci ekipi, pokazao je i vanserijski talenat za strane jezike. Nisam znao da i on barata kineskim. :mrgreen: (nemam obicaj da stavljam ove smajlije)
Malo sam se nasalio, ne zamerite.
Eto, toliko od mene.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 02 avg 2013, 00:23

Javi mora u sredinu, Mandžo u napad, Lahm na beka a ostalo kako Pep postavi sve će funkcionisati

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 02 avg 2013, 00:25

Neutral je napisao/la:Ne sudimo prerano, da im 35 godina shvatio bi da je spor, a ovako ga ne smije niko pretrčati. Dante je onaj sporti, Boateng onaj brzi. Javi mora igrati na zadnjem veznom gdje je briljirao prošle sezone.

Hvala upravi Bayerna što su od Allianz arene načinili pozorišnu atmosferu.

RIP SCHICKERIA.
Jos ne mogu vjerovati da se desilo to sto se desilo :(

Na zadnjoj tekmi u derbiju s Nurnbergom(naravno amateri su u pitanju)
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 9135_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; 8-)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 avg 2013, 00:32

@effe_sa

Tačnije 31 minut i City prelazi zvanično polu. Snage se ima hvala Bogu, no aBd za par dana se ona usmjerava prema drugim važnijim stvarima :)

@Farinelli

Mora da ti je bilo vruće, pa si ustao i napisao post :)

A što si uvijek tako stidljiv u pisanju nekog posta ? Neće ti niko ništa, don't worry, samo uživaj.

- Da, izgledali smo kao Barcelona a i kao Arsenal svojevremeno sa tim mučenjem u završnici. No City ima jako kvalitetne igrače, tako da se ljudi znaju braniti kako treba.
- Presing je bio odličan u prvom dijelu prvog poluvremena, kasnije se odustalo od te taktike.
- Slažem se u potpunosti to za krila i ne zaboravimo ulaze Lahma i Alabe koji toliko nedostaju.
- Kosovar Shaqiri se trudi u svakoj pripremnoj utakmici. Za razliku od Tonija on ima taj prvi brzi korak što ga odmah čini, barem za mene poželjnim igračem kao odličnu zamjenu ili čak jednog od glavnim konkurenata za prvi tim.
- Mandžo je a must u prvih 11.
- Opet odlično druže Farinelli, Shaqiri je bolja verzija Kroosa, vrijeme će to aBd i pokazati. Kosovar ima bombu u nozi, pregled, brz prvi korak, još samo da se malo više uključi u defanzivno tj. tranziciju odbrana i napad i eto WC player-a.
- Da, veoma moguće za Martineza, no bez njega na zadnjem veznom u jakim utakmica popiti ćemo petardu.
- Meni je lično ličio Javi na stoperu kao Luiz Gustavo, znači rupa.

Nastavi pisati aktivno, odlično pišeš. Imamo dosta slična razmišljanja.

@Gerd

Ultrasi plaćaju svugdje po Njemačkoj ceh. Moramo se naviknuti na pozorišnu atmosferu jer ultrasi ne kupuju kobasice (Bratwurst, kad smo već kod nje, i ja bi jednu mogao sa senfom, naravno Rinderfleisch) i pive (Alkohol ne konzumiram).

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 avg 2013, 00:39

Shaq je definitivno najvise donio na ovim pripremama ili najvise pokazao, kako god zelite. Svaku sansu je dobro koristio i ne bi me cudilo da u slucaju igranja sa laznom devetkom bas on bude taj izabranik.
No, vidjeli smo da s takvim pristupom Bayern izgleda prosjecno, jer se takva igra u Minhenu nikad nije uprilicila i ovo je novo kako za igrace tako i za navijace, ali ne sumnjma uopste u Pepa i vjerujem da ce to on ubrzo sve ukomponovati i dovesti do savrsentva.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 02 avg 2013, 00:43

Vidjeh ovo na BAYERN FAN CLUB BALKAN

-Ljudi u Njemackoj: Bayern je dobio fantasticnog trenera, ako ne i trenutno najboljeg na svijetu! Treba se samo malo strpiti...
-Ljudi na Balkanu: Pep ce sje*ati Bayern. Pep nije nikakav trener, samo preuzima gotove ekipe. Nema od Bayerna nista vise, njihovo je proslo...

-Navijaci u Njemackoj: Stigao nam je novi general. U Guardiolu vjerujemo, u Guardiolu se pouzdamo!
-Navijaci na Balkanu: Ovaj Pep samo sere. Sje*at ce nas, a bili smo tako mocni. Zasto ovaj igra na ovoj poziciji? A zasto onaj na onoj? A zasto ovaj ne igra nikako? Zasto ova formacija? Zasto ovaj igrac?

The little difference...

FU*K THE SYSTEM!! PRAVI BAVARAC VJERUJE U GUARDIOLU!!
Umjesto da budemo sretni sto smo dobili takvog trenera, neki od vas ga ne podrzavaju ni 1%, ali hvala Bogu pa to ne utice na njegov posao. Vrijeme ce svoje pokazati, pa ce ovi "hejteri" onda opet biti najveci Pep-Huligani isto kao i za Juppa. Kad nas prvu sezonu ono bas nikako nije islo, kad smo padali na tabeli, pojedini "navijaci" su pljuvali po Juppu i govorili da ga se treba sto prije rijesiti itd. 15 mjeseci kasnije, Jupp ispisao historiju, osvojio tripletu i bas oni koji su pljuvali po njemu... oni su ga prvi dizali u nebesa.

Objasnjeno od A do Š ;)

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 02 avg 2013, 00:48

@neutral,a sta se desilo izmedju onog utajivaca poreza i Schikerie?
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 02 avg 2013, 00:49

Omerbavarac je napisao/la:Shaq je definitivno najvise donio na ovim pripremama ili najvise pokazao, kako god zelite.
On je i u proslim letnjim pripremama bio ponajbolji, pa opet kad su krenule takmicarske utakmice nije dobijao neku minutazu

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 avg 2013, 00:51

farinelli123 je napisao/la: On je i u proslim pripremama bio ponajbolji, pa opet kad su krenule takmicarske utakmice nije dobijao neku minutazu
Ali danas je on godinu dana stariji, iskusniji i potpuno se prilagodio na novu sredinu i novi tim, za razliku od prosle sezone. U prilog mu ide i cinjenica sto Pep ima damu i voli puno reskirati za razliku od Jupa koji je teski ziheras :mrgreen: .
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 avg 2013, 01:01

samo_lijevo je napisao/la:@neutral,a sta se desilo izmedju onog utajivaca poreza i Schikerie?
Nisu se mogli dogovoriti oko broja karata za domaće utakmice u ligi prvaka. Također su Uli and co podigli radikalnije mjere na gostovanjima gdje neće moći ti isti dobijati isti broj karata kao prije. Sve radi paljenja baklji jer to kvari ugledu Bayerna.

Inače su se baklje palile i prije 5-6 godina od Milana do Lyon-a, ali eto sada nekome smetaju.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.