veteran71 je napisao/la:Mostarac Velezovac...
Moj sin ima 14 godina i trenira u Velezu vec 6 godina. Nemoj mi ti molim te pricati gdje se moje dijete skida i gdje trenira.....
Ljetos na poligonu **** bio ispod daske pola metra od njega....
Nas roditelje samo vuku za rukav da platimo clanarinu, opremu i brinemo se za prevoz i zdravlje djece. Treneri nam uzimaju 5 maraka po djetetu (kao fol naknada Zrinjskom) svake nedelje kad igramo Eronet ligu pod Bijelim brijegom iako znamo da je Eronet sponzor i pokriva sve troskove a raspitali smo se i ni jedna druga ekipa to ne placa. Omladinsku skolu vode KLOSARI a Uprava im to omogucava i to je jedina istina.
Bezveze si se svezao SDP-a, Dzubura. Ako vec hoces da znas, u upravi kluba su Niksic, Cevra, Djuliman, Vuk i Steta iz SDP-a, Tana, Kada, Juso Husic, Elko Maric, mali Salcin i Meaz Begovic iz SDA i nabijem im ja na neku stvar to sto su oni ljevicari ili desnicari. Mene ne nteresuje kojom ga rukom "mlate" samo necu da sp.....maju po Velezu.
A sta je privatiziranje Kluba: recimo kad Hara Niksic, u maniru Pike, ulazi u svlacionicu, udara nogama u vrata i psuje igrace.....Eto to ti je jedan primjer privatizacije svetinje. Najgore moguce, bahate, seljacke i primitivne, pa ma koliko ljevicyrska ili desnicarska bila, seljacka je....
Prvo, hvala ti na pristojnom odgovoru, i drago mi je da se s nekim moze i normalno pricati ovde.
Zao mi je za tvoje dijete jer vjerujem da Velezova djeca zasluzuju vise, i kao roditelju znam kako bi meni bilo da se to meni desi. Po meni, najveca bolna tacka kluba trenutno je upravo omladinska skola. Ali tema na koju sam ja odgovorio iznad nije bila da li je skola OK (jer nije ok) nego sam govorio da li je ona razlog "zasto ljudi ne dolaze na tekme." I ne mislim da jeste, jer kad je posjeta bila jaca prije 3-4 godine, situacija u skoli je bila ista, ako ne i gora. Sto ne opravdava te problem koje ti iznosis (da me ne svatis pogresno) ali to nije ono o cemu sam ja pisao iznad. To su dvije razlicite teme. S ovom se s tobom slazem skroz.
Sto se tice UOa kluba - izostavio si Pajica iz uprave, ja mislim, ali nebitno, uglavnom je to tu negdje.
To za Haru Niksica nisam vidio. Ali ako je to tako bilo, onda je to upravo ono ponasanje o kojem ja pricam. Samo sto ti pricas o konkretnom primjeru u klubu a ja pricam o mnogim primjerima i u klubu i oko kluba. Nemoze se kaubojsko ponasanje zaustavit u klubu ako isto vlada i oko njega i na tribinama i u svemu oko kluba. Nije ovo vise problem jednog pojedinca nego gomile ljudi. I nece iskorijeniti dok mi svi zajedno ne pocnemo klub cijenit vise i hrakati manje i time ne napravimo situaciju da samo najbolji ljudi zele doci da rade u Velezu. Jer kako dovesti najboljeg direktora ako niko nije voljan da vodi klub gdje ti svak krese staru samo zato sto tu radis? I meni i tebi u stvari smeta ista stvar - samo ja to vidim i u ponasanju mnogih nas van kluba, ne samo u klubu, a ti navodis samo jedan primjer u klubu. Ali mislim da ces se slozit samnom da je to problem mnogo siri nego samo taj incident - kod nas se tako ponasa prema klubu i tinejdzer i navijac i svak. I onda se pitamo gdje su ljudi na tribinama? Gledaju Real, eto gdje su.
Zivio. Odo.