Ovaj dio je bitan.gazijabih je napisao/la: Kada sam postavio pitanje vezano za rezultat i igru, je li time zadovoljan, dobio sam odgovor: Sama činjenica da Austrija nije mogla igrati igru koju je igrala zadnjih 10 utakmica, govori o skautingu protivnika i postavci igre kako je Meša zamislio.
Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- Principatus
- Kontakt:
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Gazija dobar post. Mi smo igrali decimirani za Salihovica, Seo i Lulica igraci nam nisu u formi, Hajrovic ne igra, mijenjali su se igraci, no ipak nismo izgubili protiv Austrije koja je na usponu. Gol jesmo primili dosta nepotrebno. Igra nam nije bila nesto posebno, ali se vidi dobar trend.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
-
- Kontakt:
Taman da obojici odgovorim.revan je napisao/la:Ja sam prezadovoljan u ove dvije utakmice. Posebno mi se sviđa što je Meša u utakmici sa Austrijom baš promiješao igrački kadar na terenu a rezultat nije trpio. Naprotiv, odigrali smo prilično dobro i osim te jedne greške kod primljenog gola učinili Austriju prilično bezopasnom. Sjetimo se prijašnjih utakmica, gdje bi nas jedna izmjena znala koštati pobjede. O nezalaganju na prijateljskim nema smisla trošiti riječi. Sa Austrijom se baš vidjela želja na terenu. Onaj pravi pristup utakmici.Consigliere je napisao/la:Joj preseravanja....Cinjenice:
- ova ekipa je ne tako davno ponizena u Izraelu sa 3:0, koji je slijedece dvije utakmice rutinski izgubio, bez datog gola na istom terenu
- selektoru tek druga tekma na klupi, prva ozbiljna
- u pocetnih 11 barem 4 igraca koji sigurno nece i dalje biti dio iste, kasnije 10ak izmjena, dakle ni u jednom trenutku nismo imali idealnu postavu na terenu, dok je Austrija pocela tekmu sa najjacom ekipom
- protivnik jedna od ekipa sa najboljom formom trenutno u Evropi, i jedna od svega 2-3 koja vec moze rezervisati hotel u Francuskoj
.... i sad neko nezadovoljan sto ono rutinski nismo uzeli?! Pa, bolan, ako cete vec prigovarati, nadjite barem nesto sto barem ima veze s vezom.
Također, šta Meša radi 'iza zavjese', skauting potencijalnih reprezentativaca, ozbiljne analize protivnika, savjeti igračima, kako na poluvremenu tako i tijekom utakmice, sve je to ostavilo odličan dojam na mene. Čovjek je došao u nezahvalnom momentu i treba da čisti tuđe s*anje. Uhvatio se u koštac sa svim specifičnostima našeg nogometa, društva, države, saveza i reprezentacije kada drugi nisu željeli da čuju za selektorsku poziciju. Vidi se želja i zalaganje kako bi se reprezentacija izvadila iz krize i to je ono najbitnije. Ništa preko noći ne može da se promijeni.
Slazem se sa vama 100 % da Meša radi svoj posao dobro,pedantno,zagrijano i da je dobio "vruć krompir" u ruke-u odnosu na Safeta Susica Meša je intelektualac,ulema,profesor ,doktor,sir Alex Ferguson

Sve to stoji ali brate ali ja sam konkretno nezadovoljan formom i ponašanjem pojedinih igrača.znači govorim o činjenicama.prvih 45 minuta protiv austrije nismo imali igru,nismo imali šuta ka golu,posjed lopte je bio 75:25 % za Austriju -sredina terena-Mrtvo more
Protiv Andore se nismo izkazali ni malo.Da majka ne rodi Dzeku i da on ne zavali 3 komada remizirali bi sa istim.ponovo na srediti terena mrtvilo Pjanić nevidljiv,Bešić svadljiv...
kaze consiglieri da je ova ekipa ponizena u novembru,ali ta ista ekipa je prije 9 mjeseci igrala Svjetsko prvenstvo u Brazili.nesto ne stima među samim igračima
Medunjanin nije zaslužio da se stavlja u isti koš sa Vrsajeviem i Hadzicem.Slažem se da nije bio sjajan protiv Austrije a protiv Andore nije imao ni vremena da nesto pokaže.Ako ćemo samo na osnovu utakmice sa Austrijom prekriživati igrace onda tu ima jos par imena.
#Miske institucijo!!!!!
Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.
od mora do Save
od Drine do Une.
medunjanin je meni super lik i simpa, ali da se ne lazemo al fakat lik ne da je prespor vec ko tenk bez manevra i u onoj gore prici razumljivo je da takvi igraci u modernom fudbalu nemaju mjesta i da se tesko na njih moze racunati a vec mu je i 30.haris92 je napisao/la:Medunjanin nije zaslužio da se stavlja u isti koš sa Vrsajeviem i Hadzicem.Slažem se da nije bio sjajan protiv Austrije a protiv Andore nije imao ni vremena da nesto pokaže.Ako ćemo samo na osnovu utakmice sa Austrijom prekriživati igrace onda tu ima jos par imena.
- Motokultivator
- Kontakt:
Bice bolje kad na spisku ne budu Avdija i Hadzic Anel
Donekle hajde Susic Tino Sven i ima materijala da uleti na siri spisak od 20 do 30 igraca

Donekle hajde Susic Tino Sven i ima materijala da uleti na siri spisak od 20 do 30 igraca

You can take forum away from Ahmo.
But you can never take Ahmo away from forum.
:kafa:
x
x
Nije njemu jedinom 30 godina, ima i starijih od njega u reprezentaciji.Stilic nije ništa pokretljiviji od njega a ni puno mladji pa ga se ovdje stavlja na spisak a u ovoj utakmici je pokazao isto kao i Haris.hz1987 je napisao/la:medunjanin je meni super lik i simpa, ali da se ne lazemo al fakat lik ne da je prespor vec ko tenk bez manevra i u onoj gore prici razumljivo je da takvi igraci u modernom fudbalu nemaju mjesta i da se tesko na njih moze racunati a vec mu je i 30.haris92 je napisao/la:Medunjanin nije zaslužio da se stavlja u isti koš sa Vrsajeviem i Hadzicem.Slažem se da nije bio sjajan protiv Austrije a protiv Andore nije imao ni vremena da nesto pokaže.Ako ćemo samo na osnovu utakmice sa Austrijom prekriživati igrace onda tu ima jos par imena.
#Miske institucijo!!!!!
od mora do Save
od Drine do Une.
od mora do Save
od Drine do Une.
-
- Kontakt:
i nije on je jos gori od njih dvojice-oni su igraci limitiranog kapaciteta-takvi su kakvi su izvukli su svoj maksimum.haris92 je napisao/la:Medunjanin nije zaslužio da se stavlja u isti koš sa Vrsajeviem i Hadzicem.Slažem se da nije bio sjajan protiv Austrije a protiv Andore nije imao ni vremena da nesto pokaže.Ako ćemo samo na osnovu utakmice sa Austrijom prekriživati igrace onda tu ima jos par imena.
Medunjaninu se je prognozirala karijera ko Xaviju-bio je član Holandske U21 koja je evropski prvak bila 2006-najplaćeniji igrač u Izraelskoj ligi - međutim on svaki put sve gori i gori.okretan ko trolebus sa zglobom,sjedi na klupi u svom klubu
- Motokultivator
- Kontakt:

You can take forum away from Ahmo.
x
x
Svi mi to znamo samo što isticemo pozitivne promjene jer smo došli do dna Izvršni Odbor nije smijenio Sušića na vrijeme izgubili smo mi već odavno igru i borbenost koja nas je krasila još od vremena Ćire ,sada vraćamo borbenost,a igru vidjet ćemo hoćemo li uspjet djelujemo neuštimano i to se vidi,sporo iznosimo loptu itd..adal je napisao/la:Bravo ne krivim ni ja Mesu znamo sta je uzo znamo kakva je situacija ali treba da smo objektivni i iskreni!!!rodjenisa je napisao/la:Ja sam nesto slicno napisao,raja mi se haman naljutila...adal je napisao/la:Ja neznam sta ste vi vidili dobro protiv austrije ma mi nismo napravili akcije kako treba 90 minuta.
Zuti kartoni svadje s protivnikom grubi startovi... formacija ... nidze veze s vezom.... jednu loptu dodali Dzeki Ibiscevic ni jedne lopte nije dobio....Znaci u cjeloj utakmici dvije akcije Besica individualne i to je sve!!!
Sa ovom igrom nema sanse u Francusku de probudite se!!!
Kazu --zar ne vidis kolko Mesa skace i galami oko klupe...
I opet cu ponoviti,uz borbenost i Mesinu energiju nista vise dobrog nisam vidio,i ako se nesto dramaticno ne promjeni slabe ce mo mi vidjeti Francuske.Naravno za to ne krivim novog selektora jer je preuzeo ekipu u raspadu a uz to nam je vecina igraca van forme i vrlo malo ih igra u svojim klubovima
- Consigliere
- Kontakt:
@gazija, ako bude tako, to ce biti ide-al-no!
@damir - ja sam vise govorio o psihickom stanju igraca nakon poraza od Izraela. U postu od gazije imas objasnjenje za neke eventualne nedostatke u obe utakmice, a to je da su obe utakmice ustvari bile audicije za igrace, u kojima je Mesa isprobavao neke stvari. I bezveze mi je stav da bi sa Andorom igralo 0:0 da nije bilo Dzeke. Pa bio bi umjesto Dzeke neko ko bi mozda dao dva gola, ali bi ih svakako uzeli 100%. Mi smo Andoru ogranicili na desetak prelaza preko centra, a ta ista Andora je zabila gol Izraelu, a Vels drzala u neizvjesnosti do 85 minute.

@damir - ja sam vise govorio o psihickom stanju igraca nakon poraza od Izraela. U postu od gazije imas objasnjenje za neke eventualne nedostatke u obe utakmice, a to je da su obe utakmice ustvari bile audicije za igrace, u kojima je Mesa isprobavao neke stvari. I bezveze mi je stav da bi sa Andorom igralo 0:0 da nije bilo Dzeke. Pa bio bi umjesto Dzeke neko ko bi mozda dao dva gola, ali bi ih svakako uzeli 100%. Mi smo Andoru ogranicili na desetak prelaza preko centra, a ta ista Andora je zabila gol Izraelu, a Vels drzala u neizvjesnosti do 85 minute.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
...a jbt ovi novinari jedva čekaju da dignu euforiju,a onda kad padnemo bićeGilli je analitičar, skaut i trener, te sa Baždarevićem, ali i drugim članovima stručnog štaba nerijetko radi do 3 ili 4 ujutro kako bi što bolje organizovali rad reprezentacije i pripremili treninge i utakmice naših Zmajeva

@gazijabih strašna analiza, čitala dva puta, malo mi jednom, a pretpostavljam o kojem gospodinu se radi.
Istina, žao mi je zbog Medunjanina, ali možda i on uspije malo podići formu.... Za Anela i Avdiju smo svakako očekivali da će im ovo bit zadnja šansa.
Odoh sad pročitati i treći put
Istina, žao mi je zbog Medunjanina, ali možda i on uspije malo podići formu.... Za Anela i Avdiju smo svakako očekivali da će im ovo bit zadnja šansa.
Odoh sad pročitati i treći put

#Salihović
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Tesko je da novi trener nametne svoj stil igre kroz par treninga i utakmica shvatite to.. pogledajte van gaala u unitedu, treba vremena igracima da se povezu u novoj igri.. a ova dva protivnika, ove dvije utakmice ustvari su bile veoma nezahvalne da bi se mogla neka dublja analiza nase taktike i igre uraditi, ali mislim da ima dosta toga pozitivnog i drugacijeg u odnosu na ono kako je bilo sa Safetom.. i ovo dosad sto je Mesa pokazao je odlicno, nivo profesionalizma, ocigledno dobra analiza protivnika, i isprobavanje raznih opcija je dovoljno da mu skinemo kapu jer je preuzeo sve ovo u najnezahvalnijem mogucem trenutku.. Mesa tebi svaka cast i da se ne plasiramo!
Zgembo o tom pisem ..dizemo se i onda ce Mesu ispljuvat ..mi nemamo prostora ni vremena da uradimo vise...... iako bi ja to volio ko i svi mizgembo89 je napisao/la:...a jbt ovi novinari jedva čekaju da dignu euforiju,a onda kad padnemo bićeGilli je analitičar, skaut i trener, te sa Baždarevićem, ali i drugim članovima stručnog štaba nerijetko radi do 3 ili 4 ujutro kako bi što bolje organizovali rad reprezentacije i pripremili treninge i utakmice naših Zmajeva
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!
- Consigliere
- Kontakt:
Safet papirom kren'o uslikat' novinareMotokultivator je napisao/la:
![]()

Fit Tony: I keep my friends close...
sve je to sjajno bajno ako se gleda iz ugla da je Meša testirao igrače ali ako on i protiv Izraela ozbiljno računa na igrače tipa A.Hadžić A.Vršajević H.MEdunjanin S.Štilić ili M.Mujdža u prvih 11 onda je jasno da nije testirao odmet igrača nego mijenjao formacije da vidi kako seb oje snalazimo 4-4-2 ili 4-3-2-1 što je najgore mi ni u jendom obliku nismo stvarali šanse i imali tečnu igru e to je problem o kojem se pisalo sa čime je zadovoljan MešaConsigliere je napisao/la:@gazija, ako bude tako, to ce biti ide-al-no!![]()
![]()
Sa papirom se i pravi slika, a sa kamerom fotografijaConsigliere je napisao/la:Safet papirom kren'o uslikat' novinareMotokultivator je napisao/la:
![]()

Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
posto se vec uveliko prica o marticu, kao novom reprezentativcu ev i neki video.cini mi se brzi od mujdze sa poprilicno dobrim centarsutem, a zna i potegnit sut, sto je jedna od mana nasih igraca.U ove 2 utakmice, bilo je vrlo malo suteva, osim Hajrovica i njegovih pokusaja
" onclick="window.open(this.href);return false; Ivan Martic
" onclick="window.open(this.href);return false; Ivan Martic
- ficobahtic
- Kontakt:
Posljedice nestrucnosti, bahatosti, bezbroj nelogicnih poteza, ignorantskog ponasanja bivseg selektora su izgleda ostavile traga na mnogim forumasima pa sad bi htjeli "pismenu potvrdu" sta li je to Mesa htio da vidi u poslednje dvije utakmice. Zaista nema potrebe za tim jer je danas sasvim jasno kako selektor nista ne prepusta slucaju i analizira protivnike do najsitnijih detalja.
Mnogi nisu bili zadovoljni nasom igrom protiv Andore jer kao toboze nismo imali sredinu terena i nismo imali tu nasu "prepoznatljivu igru" a neki cak spominju i da bi ova utakmica zavrsila remijem da Dzeko nije bio super raspolozen.
Susic je trpao u sredinu po 4 igraca istog ili slicnog profila i normalno je da smo imali loptu u posjedu jer kad na to dodas 2 napadaca i 2 lazna beka koja su po vokaciji ofanzivni fudbaleri onda dodjemo do zakljucka da smo tada pod Susicem imali cak 8 igraca napadacki orjentisanih. Bas iz tog razloga nam je pozadi puhalo ko na Bjelasnici pa su nasi stoperi (od kojih su neki vrhunski fudbaleri) izgledali k'o klasicni amateri u pojedinim momentima.
Sa Mesom protiv Andore nema sredine i "sitnog veza" jer je nije ni trebalo biti, protivnik koji se brani na 20m od svog gola se najlakse probija preko krila i ta utakmica je i zamisljena da se dobije na taj nacin a Visca i Lulic su majstorski odradili svoje zadatke. Vrhunski analizirana igra protivnika od strane strucnog staba i napomenut cu da su sva tri gola protiv Andore plod izradjenih akcija.
Druga utakmica protiv Austrije takodjer je pokazala da je Mesa "procitao" igru austrijanaca i nije im dozvolio da se razmasu na sredini i ako su u ovom trenutku mnogo kvalitetniji od nas (s'obzirom na sve probleme i losu formu kroz koju nas tim prolazi). Nismo napadali i drzali posjed lopte ali zar moramo napadati, bitno je zatvoriti protivnika i onemoguciti mu da igra svoju igru. Problem za Bazdarevica je bio sto je morao i zelio probati mnogo fudbalera a da pritom i rezultat bude povoljan za nas. Ovdje cu se opet osvrnuti na ono iznad boldirano a to je da vecina misli da Bazdarevic (kao i Susic) tek tako ubacuje igrace samo eto da se broji da su usli. Sigurno da je selektor svakom izmjenom htio da vidi nesto novo (formaciju i ucinak igraca). Nema potrebe za skepticizmom jer Mesa nije Pape i siguran sam da ne radi nista nikome u inat, vec mu je cilj da ove momke vrati u zivot i da iz njih izvuce maksimum a da li ce to biti dovoljno za plasman u Francusku to niko od nas ne zna!
Pustimo covjeka da radi svoj posao a priznat cete da nikad ni jednom selektoru nije bilo teze. Mesa ulaze svo svoje znanje i energiju da ispuni nas cilj ili bolje receno u ovoj situaciji nas san i sve sto mu treba od nas je prije svega apsolutna podrska a ne brojanje krvnih zrnaca pojedinim igracima, trazenje dlake u jajetu u svemu i poturanje nekih starih nerasciscenih racuna.
Mnogi nisu bili zadovoljni nasom igrom protiv Andore jer kao toboze nismo imali sredinu terena i nismo imali tu nasu "prepoznatljivu igru" a neki cak spominju i da bi ova utakmica zavrsila remijem da Dzeko nije bio super raspolozen.
Susic je trpao u sredinu po 4 igraca istog ili slicnog profila i normalno je da smo imali loptu u posjedu jer kad na to dodas 2 napadaca i 2 lazna beka koja su po vokaciji ofanzivni fudbaleri onda dodjemo do zakljucka da smo tada pod Susicem imali cak 8 igraca napadacki orjentisanih. Bas iz tog razloga nam je pozadi puhalo ko na Bjelasnici pa su nasi stoperi (od kojih su neki vrhunski fudbaleri) izgledali k'o klasicni amateri u pojedinim momentima.
Sa Mesom protiv Andore nema sredine i "sitnog veza" jer je nije ni trebalo biti, protivnik koji se brani na 20m od svog gola se najlakse probija preko krila i ta utakmica je i zamisljena da se dobije na taj nacin a Visca i Lulic su majstorski odradili svoje zadatke. Vrhunski analizirana igra protivnika od strane strucnog staba i napomenut cu da su sva tri gola protiv Andore plod izradjenih akcija.
Druga utakmica protiv Austrije takodjer je pokazala da je Mesa "procitao" igru austrijanaca i nije im dozvolio da se razmasu na sredini i ako su u ovom trenutku mnogo kvalitetniji od nas (s'obzirom na sve probleme i losu formu kroz koju nas tim prolazi). Nismo napadali i drzali posjed lopte ali zar moramo napadati, bitno je zatvoriti protivnika i onemoguciti mu da igra svoju igru. Problem za Bazdarevica je bio sto je morao i zelio probati mnogo fudbalera a da pritom i rezultat bude povoljan za nas. Ovdje cu se opet osvrnuti na ono iznad boldirano a to je da vecina misli da Bazdarevic (kao i Susic) tek tako ubacuje igrace samo eto da se broji da su usli. Sigurno da je selektor svakom izmjenom htio da vidi nesto novo (formaciju i ucinak igraca). Nema potrebe za skepticizmom jer Mesa nije Pape i siguran sam da ne radi nista nikome u inat, vec mu je cilj da ove momke vrati u zivot i da iz njih izvuce maksimum a da li ce to biti dovoljno za plasman u Francusku to niko od nas ne zna!
Pustimo covjeka da radi svoj posao a priznat cete da nikad ni jednom selektoru nije bilo teze. Mesa ulaze svo svoje znanje i energiju da ispuni nas cilj ili bolje receno u ovoj situaciji nas san i sve sto mu treba od nas je prije svega apsolutna podrska a ne brojanje krvnih zrnaca pojedinim igracima, trazenje dlake u jajetu u svemu i poturanje nekih starih nerasciscenih racuna.
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!
-
- Kontakt:
ima smisla ako se gleda sa ove strane,ali ako se gleda ljepota i kreativnost u igri onda smo stvarno u k...u.pogotovo prvo poluvrijeme protiv AustrijeConsigliere je napisao/la:@gazija, ako bude tako, to ce biti ide-al-no!![]()
![]()
opet ponavljam NIJE DO MEŠE samo zlobnik i totalna neznalica moze kritikovati Mešu sad u startu - mene brinu igrači njihova forma i ponašanje
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.