Serie A - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
Re: Serie A
ja bih tu dodao kao bitan faktor i kolonijalnu privrzenost/proslost kako god
Indija, Indonezija, Singapur, Hong Kong, u jednu ruku i Kina, pa i Pakistan - sve ogromna trzista i mahom rastuce ekonomije, a sve bivse engleske kolonije i zemlje naslonjene na britansku kulturu pa tako i fudbal
taj kolonijalizam im i dan danas donosi zaradu...nema sanse da se ti mozes takmiciti sa Malezijom, Indijom i Indonezijom (ostale da ne spominjemo)- a oni znaju samo za engleski fudbal i el clasico...medjutim sve je to posljedica rada, kad su englezi shvatili vaznost ovih trzista i poceli ici na turneje tamo, kao i spanci...dok su svi radili na promocijama i razvoju lige, talijani kao talijani su sami sebe unistili na vrhuncu moci
Kalcopoli, kao kalcopoli i da se desio se morao zataskati radi veceg dobra i veceg interesa lige..i sad bi bili puno jaci i konkurentniji...ovako kratkorocno su neki profitirali, ali dugorocno su presli u drugi razred
Indija, Indonezija, Singapur, Hong Kong, u jednu ruku i Kina, pa i Pakistan - sve ogromna trzista i mahom rastuce ekonomije, a sve bivse engleske kolonije i zemlje naslonjene na britansku kulturu pa tako i fudbal
taj kolonijalizam im i dan danas donosi zaradu...nema sanse da se ti mozes takmiciti sa Malezijom, Indijom i Indonezijom (ostale da ne spominjemo)- a oni znaju samo za engleski fudbal i el clasico...medjutim sve je to posljedica rada, kad su englezi shvatili vaznost ovih trzista i poceli ici na turneje tamo, kao i spanci...dok su svi radili na promocijama i razvoju lige, talijani kao talijani su sami sebe unistili na vrhuncu moci
Kalcopoli, kao kalcopoli i da se desio se morao zataskati radi veceg dobra i veceg interesa lige..i sad bi bili puno jaci i konkurentniji...ovako kratkorocno su neki profitirali, ali dugorocno su presli u drugi razred
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Tacno, pogledaj Australiju, ono sto navija za ita klubove su uglavnom porijeklom Tale a ostalo je sve u skladu sa "kraljicinim porijeklom" i prati se "matica".
Spanska liga dobro kotira kod svojih "robova" u Juznoj Americi.
Spanska liga dobro kotira kod svojih "robova" u Juznoj Americi.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter
"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"
LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017
104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter
"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"
LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017
- IlPrincipino
- Kontakt:
Ma nije to tako. Oni samo imaju predobar proizvod koji jako uspjesno prodaju
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
Nije Calciopoli pokopao Talijane nego to što nisu znali prodati svoj proizvod ranijih godina kada je Serie A bila najjaca liga svijeta.Sam pao,sam se ubio.Mogu sad plakat i pljuvat po ostalim ligama koliko hoće,ali džabe.
EDIT:Ok,vidim da si napisao da nije samo do Calciopolija.
Izbori
EDIT:Ok,vidim da si napisao da nije samo do Calciopolija.
Izbori
- Romagnoli13
- Kontakt:
Od sljedeće sezone će posljednjoplasirani tim u PL-i dobit blizu 100M funti,a dosad je toliko prvak zaradjivao.Pa onda se tu nema nista vise dodati.Recimo,Chelsea ce naredne sezone samo od tv-prava dobiti preko 150M funti sto je jednako godisnjem budzetu jednog Intera.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Velika britanija je 3x jaca od italije ekonomski i tu imaju razlozi velikih zarada u premijer ligi.
3 puta? Britanija ima nešto jaču ekonomiju od Italije, ali kad bi samu Englesku poredio sa Italijom, iznenadio bi se. Glavni razlozi finansijske nadmoći su: činjenica da je ukidanjem tržišnih barijera stranim ulagačima engleski fudbal postao legalna praonica novca stranih tajkuna još od dolaska Abramovica, te veliki propagandni napori u zemljama u kojima VB ima kolonijalnu prošlost (a i sadašnjost).club21 je napisao/la:Velika britanija je 3x jaca od italije ekonomski i tu imaju razlozi velikih zarada u premijer ligi.
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: RE: Re: Serie A
Da ovo je zadnja godina starog TV ugovora, novi pptpisani je 70% skuplji pa tako od iduće sezone skače zarada za 70% i te cifre koje si naveo su u pitanju, dok Italiji je ovo prva godina trogodišnjeg novog ugovora o TV pravima oko 900M€ čini mi se godišnje da je vrijedanRomagnoli13 je napisao/la:Od sljedeće sezone će posljednjoplasirani tim u PL-i dobit blizu 100M funti,a dosad je toliko prvak zaradjivao.Pa onda se tu nema nista vise dodati.Recimo,Chelsea ce naredne sezone samo od tv-prava dobiti preko 150M funti sto je jednako godisnjem budzetu jednog Intera.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Zaustavi nekog lika na ulici i pitaj ga da ti nabroji pet igrača Watforda,i on će to uraditi bez problema,pa i prvih 11 će ti nabrojati ako treba. A pitaj ga onda da ti nabroji pet igrača Chieva,i velike su šanse da neće znati ni iz koje lige je taj klub. To je jednostavno realnost. Ja pratim Serie A tolike godine,kao i mnogi ovdje,i pratimo je i dan-danas,ali ima i nas ovdje koji ne znamo više od tri igrača iz ovih manjih ekipa.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Talijane prve nije briga za te manje klubove.Tu se sve vrti oko maksimalno šest klubova (iako niti toliko) dok Englezi imaju to sve odlicno popraceno.Analizira se hrpa utakmica,prije sezone se napise tone tekstova gdje se do u detalje predstavljaju ekipe tipa taj Watford pa onda kroz sezonu hrpa tekstova o stanju u tim ekipama i sl. što je sve jako zanimljivo za pratiti dok je Talijanima,kao što je netko nedavno napisao,vrh kad u studio dovedu par kvazi transfer strucnjaka i onda raspravljaju tko će gdje iz Juventusa,Milana,Intera i za koliko.
Izbori
Izbori
I dzabe im taj novi ugovor kad ce ih Juventus (pogotovo on), a i dr ital ekipe koje igraju Europu vazda mnoziti sa nulom u direktnim duelima...
Jer dzaba ti pare ako ih ne znas investirati... a Englezi ne znaju... pogotovo Man Utd, i na koncu ljudi koji su definicija neuspjesnosti kupovine Liverpool... dok sa dr strane Italijani su maheri u tome... mada normalno i ja bi volio da italijanski timovi imaju vise para na raspolaganju, jer s obzirom na pregovaracke sposobnosti i umijece skoro svih sportskih direktora ital timova mnogo vise kvalitetnih igraca bi bilo dovedeno...
Jer dzaba ti pare ako ih ne znas investirati... a Englezi ne znaju... pogotovo Man Utd, i na koncu ljudi koji su definicija neuspjesnosti kupovine Liverpool... dok sa dr strane Italijani su maheri u tome... mada normalno i ja bi volio da italijanski timovi imaju vise para na raspolaganju, jer s obzirom na pregovaracke sposobnosti i umijece skoro svih sportskih direktora ital timova mnogo vise kvalitetnih igraca bi bilo dovedeno...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...
Pregovaračke sposobnosti Italijana su postale jako precijenjene. To što su, primjera radi, Englezi loši u tome i razbacuju se s parama (može im se), ne mora značiti da je u Italiji situacija mnogo bolja kada je u pitanju poslovanje i dovođenje igrača. Mogu prihvatiti da se tamošnji "pregovarači" bolje snalaze kada su satjerani u ćošak i ne raspolažu ogromnim novčanim sredstvima, jer su se vremenom navikli na takvu situaciju, no činjenica je da nisu primjetno bolji od ostalih kada imaju milione. Galliani je najbolji primjer, a svakako da nije jedini u svemu tome.
Sa tim da je velika razlika kada City/United/Chelsea dadne bogatstvo nekom igraču a pored toga ima milion načina da ga privuče sebi a potpuno drugačije je kada Milan dovodi igrača a osim novaca za ponuditi mu ima jedino staru slavu.
Jednostavno Milan više ne možeš računati u neke privlačnje destinacije za igrače. Uzmi primjer Juventusa pa uporedi njihovu transfer politiku sa politikom najjačih Engleskih klubova.
Jednostavno Milan više ne možeš računati u neke privlačnje destinacije za igrače. Uzmi primjer Juventusa pa uporedi njihovu transfer politiku sa politikom najjačih Engleskih klubova.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Govorim o tome da vodeći Serie A klubovi, čak i kada imaju novca, gledaju kako da potroše (čitaj bace) isti na igrače tipa Soriano.
-
JuventinoVero
- Kontakt:
Zato engleski klubovi pametno kupuju, sve same klase od kerola, bonya, sterlinga..da ne nabrajam dalje..
#ALLEGRIOUT
Pa rečeno je već da Englezi loše koriste stečeni novac, tako da ti komentar nema smisla. Oni ovdje u krajnjoj liniji nisu ni bitni, radi se o italijanskim klubovima, koji zarađuju mnogo manje od klubova iz EPL-a, zato svoj novac moraju mnogo pametnije trošiti, odnosno ulagati ga u budućnost, jer se od stare slave ne živi.JuventinoVero je napisao/la:Zato engleski klubovi pametno kupuju, sve same klase od kerola, bonya, sterlinga..da ne nabrajam dalje..
Pa znam ali Juventus kao jedini konstantan klub u vrhu i Ligi Prvaka zadnjih par sezona ima solidnu transfer politiku sa finansijske strane. Doveli su sjajne igrače za vrlo male pare, što Englezi (govorimo o TOP klubovima naravno) neće uraditi nikada. Što se tiče Milana, Milan ne vodi glavnu riječ u Seriji A već par godina tako da uzimanje za primjer Galliani u svrhu poređenja sa Englezima nije baš relevantno, o tome sam ti ja pričao i rekao da bi prikladnije bilo da si naveo primjer Juventusa.Claus je napisao/la:Govorim o tome da vodeći Serie A klubovi, čak i kada imaju novca, gledaju kako da potroše (čitaj bace) isti na igrače tipa Soriano.
Milan bi trenutačno možda mogao porediti sa Evertonom po pružanju mogućnosti igračima, mada kad bolje razmislim ni to mi nije relevantno. Imam osjećaj da bi određeni igrač prije prešao u Watford nego u Milan, jedino što mu u Milanu osim love mogu ponuditi (a to može svaki klub iz Engleske) je ta stara slava od koje se ne živi.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
-
JuventinoVero
- Kontakt:
Ovo je bila opaska na to da englezi posto imaju para iskesiraju ih na klase..ne vidim nesto da su otamendi, mangala i ostali klase..Claus je napisao/la:Pa rečeno je već da Englezi loše koriste stečeni novac, tako da ti komentar nema smisla. Oni ovdje u krajnjoj liniji nisu ni bitni, radi se o italijanskim klubovima, koji zarađuju mnogo manje od klubova iz EPL-a, zato svoj novac moraju mnogo pametnije trošiti, odnosno ulagati ga u budućnost, jer se od stare slave ne živi.JuventinoVero je napisao/la:Zato engleski klubovi pametno kupuju, sve same klase od kerola, bonya, sterlinga..da ne nabrajam dalje..
Po mom misljenju bayern je jedan od pravih primjera kako se trose pare kada ih imas..barselona takodje, iskesirali su pare na neymara i suareza i stvoriki ubitacan trio..
Totenhem u engleskoj jedino radi pravi posao, kupuje jeftino i prodaje skupo..naravno imali su pronasaja kao i svaki drugi klub..
Psg radi dobar posao, nr baca po 70-80mill na neprovjerene igrace nego na dokazane klase..moura i marqionos su izuzetci ali ni sa njima nisu pogrijesili.
#ALLEGRIOUT
Slažem se da imaju solidnu transfer politiku, ali "Juventus" nije jednako "Serie A". Valjda postoje Inter, Milan i ostali klubovi, bez kojih definitivno nema snažne lige. To što Juventus nije puno griješio na tržištu i doveo obećavajuće igrače (ali i izgubio prve violine timaFaraonTM je napisao/la:Pa znam ali Juventus kao jedini konstantan klub u vrhu i Ligi Prvaka zadnjih par sezona ima solidnu transfer politiku sa finansijske strane. Doveli su sjajne igrače za vrlo male pare, što Englezi (govorimo o TOP klubovima naravno) neće uraditi nikada. Što se tiče Milana, Milan ne vodi glavnu riječ u Seriji A već par godina tako da uzimanje za primjer Galliani u svrhu poređenja sa Englezima nije baš relevantno, o tome sam ti ja pričao i rekao da bi prikladnije bilo da si naveo primjer Juventusa.Claus je napisao/la:Govorim o tome da vodeći Serie A klubovi, čak i kada imaju novca, gledaju kako da potroše (čitaj bace) isti na igrače tipa Soriano.
Milan bi trenutačno možda mogao porediti sa Evertonom po pružanju mogućnosti igračima, mada kad bolje razmislim ni to mi nije relevantno. Imam osjećaj da bi određeni igrač prije prešao u Watford nego u Milan, jedino što mu u Milanu osim love mogu ponuditi (a to može svaki klub iz Engleske) je ta stara slava od koje se ne živi.
Što se tiče Milana, Berlusconi je konačno dao finu svotu za transfere, ali Galliani nije riješio ključno pitanje - vezni red. I tako godinama. Doveo je odličnog Baccu, potencijalno dobrog Romagnolija, ali je ostatak novca potrošio na gluposti. O tome je riječ. Inter je bio nešto bolji i odradio jako dobar mercato, iako bi bilo dobro da su našli zamjenu za Kovačića, no za sada imaju rezultat, što je najbitnije za njih. Tako treba nastaviti, jer jedna lasta ne čini proljeće. Roma, kao jedan od glavnih favorita za Scudetto, ostavila je propuh u odbrani. Lazio neću ni da komentarišem.
Razumijem da postoje određeni problemi, problemi koje si mahom naveo, ali s tim se može i mora (iz)boriti.
Poenta je da što bolje klubovi budu trošili novac i planski dovodili pojačanja, calcio će biti sve jači i jači. Ljudi koji se pitaju za sve u klubovima moraju ići u korak s vremenom i prestati živjeti u prošlim vremenima, jahati na slavi devedesetih, jer je taj period iza nas i više se nikada kao takav neće vratiti.
@Juventino
Eh, to je već približno ono o čemu pišem cijelo vrijeme. Ima primjera koji su na mjestu, npr. Bayern, klub od kojeg apsolutno svi italijanski klubovi mogu usvojiti dosta toga.
Eh, to je već približno ono o čemu pišem cijelo vrijeme. Ima primjera koji su na mjestu, npr. Bayern, klub od kojeg apsolutno svi italijanski klubovi mogu usvojiti dosta toga.
Zadnja izmjena: Claus, dana/u 04 jan 2016, 17:43, ukupno mijenjano 1 put.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.