Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
dzenan01
-
Kontakt:
Inkognito je napisao/la:Koliko znam igrači mlađi od 18 godina mogu da potpišu samo amaterske ugovore koji se vrlo lako raskidaju ako igrač hoće da ide iz kluba.
Igrači stariji od 16 godina mogu potpisati profesionalni ugovor na max. 3 godine.
Ovo ostalo mi je bilo mrsko čitati kad sam vidio da se spominje Redžepagić. Davno prežvakana tema.
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
-
Inkognito
-
Kontakt:
Izvinjavam se, mlađi od 16 ne mogu, do mene je ali znam da ima nešto, ostalo mi je negdje u glavi pa sam malo pronjuškao, nije mi bilo mrsko.
Član 92
Igrač sa profesionalnim ugovorom, koji je mlađi od 18 godina, može
otkazati ugovor prije isteka roka ako se registruje za inostrani klub, a mijenja
mjesto boravka zbog preseljenja porodice.
http://www.nfsbih.net/pdf/RST.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
-
nick
-
Kontakt:
Inkognito je napisao/la:Koliko znam igrači mlađi od 18 godina mogu da potpišu samo amaterske ugovore koji se vrlo lako raskidaju ako igrač hoće da ide iz kluba.
Što se tiče Irfana Redžepagića i njegove ljubavi prema klubu, nisam baš siguran u to al ako vama valja meni valja još više

Hvalite upravu a dešava vam se situacija da Kojašević ode faktički džaba a spominjale su se nekakve cifre od 100.000-200.000 eura. Sad odjednom nula bodova, ni igrača ni para. Mi smo bili u dubiozi žestokoj ali smo bili toga itekako svjesni a vi niste, tako se barem čini.
Nijedna uprava ne valja ako nema para, bez para nema stabilnosti, a više je nego evidentno da para trenutno nema.
Gdje nestade onaj što je objašnjavao kako će se od prodaje Kojaševića dovesti više "kvalitetnih igrača" ? Nigdje nijednog, ovaj dečko potpisao amaterski ugovor koji haman ne važi (znam jer je ista situacija bila u Želji sa Hodžićem, isto vanserijskim talentom) i nekakav anonimus napadač iz Orašja, odakle li je već lik. Nijedne prodaje, igrači hladno raskidaju ugovore, idu na probe u ko zna koje zemlje na neodređeno vrijeme, bivši igrači i zakletve tipa Škore bježe u treću austrijsku ligu umjesto u matični klub što je sramota pa onda još daju svakakve izjave za portale, Hadžića kojem su pisane parole da je "on Sarajevo" zavlačite, nogirate i još ga pljujete na kraju jer je dao svoje viđenje situacije, Torlaka, najboljeg igrača, htjeli da pošalju na probu u Azerbejdžan i na kraju svega vama je ova uprava dobra. Bože me sačuvaj. Realno.
Što se mene tiče neka ovi ostanu više decenija u klubu, zaista ih podržavam

to je to
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
-
Rodjeni_BRato
-
Kontakt:
Postao/la Rodjeni_BRato » 30 jan 2012, 04:25
jao sarajlija jesu se nalozili. ja vidim jedno djete u kojeg se jos ni kosti nisu razvile kako treba. samo da jednom bilo koji krkan iz PL pokupi gotov je. Posto mali ima shlifa, jedini mu je spas van BIH bodeli se zadrzo jos 2-3 godine nece nista bit od njega.
-
bordobijeli
-
Kontakt:
Postao/la bordobijeli » 30 jan 2012, 11:39
ne treba od malog pravit zvijezdu,kad realno tek za 2-3 godine ce poceti igrati za prvu ekipu,pohvalno je za upravu ovo sto potpisuje ugovore sa mladim igracima. mislim da FK SARAJEVO se krece u pozitivnom smjeru jos kad bi uspjeli dovesti dva bocna igraca bilo bi ekstra
-
Inkognito
-
Kontakt:
Gdje nestade ovaj heroj-optimista baš me zanima,
Dirk je napisao/la:Pljujete po upravi i najavljujete nekakav raspad , a niko ne gleda da svi ovi igraci imaju ugovor i da ce FKS zaraditi, za razliku od prethodnih uprave gdje su nam igraci isli dzabe jer nisu imali ugovor sada je drugacija situacija.
Evo Kojasevic je blizu odlaska, a na njemu cemo zaraditi velike pare jer ima ugovor i pitanje je sata kada cete ga vidjeti u dresu drugog kluba. A novac koji cemo dobiti je veliki i dovest ce se poslije 20 januara 5 do 8 kvalitetnih igraca zato se ceka da se vidi ko ide a ko ostaje.
I sam trener Jovic je rekao da ce poslije 20-tog tek krenuti po pojacanja pa zasto ga ne ispostujete vec samo kudite.
Post je antologijski, za udžbenika

-
Batistuta
-
Kontakt:
Hvala tebi što brineš, ali nemoj biti siguran da rezultati ne prikrivaju finansijske probleme i u drugim klubovima pa tako i u tvom. Ja imam podatke da po pitanju poreza Sarajevo i Željo duguju podjednak iznos i da se otplaćuje polahko (oba kluba), a da su Čeliki Sloboda u velikoj dubiozi što se toga tiče. Sada je bila situacija sa Savićem u Želji gdje kaže da mu se doprinosi ne uplaćuju 20 mjeseci, pa da je Zeba bio zapušten na pauzi pa svi zbog mira u kući šute. Vidjet ćemo sa prvom turbulencijom kako će se reagovati, svi mi dpbro znamo "naša posla" kada su pare u pitanju.
Ja znam da su i Sarajevo i Željo poslije najvećih poslijeratnih uspjeha u Evropi gdje su se zaradile velike pare za naše uslove upadali u najveće krize.
-
Hoomer
Batistuta je napisao/la:Hvala tebi što brineš, ali nemoj biti siguran da rezultati ne prikrivaju finansijske probleme i u drugim klubovima pa tako i u tvom. Ja imam podatke da po pitanju poreza Sarajevo i Željo duguju podjednak iznos i da se otplaćuje polahko (oba kluba), a da su Čeliki Sloboda u velikoj dubiozi što se toga tiče. Sada je bila situacija sa Savićem u Želji gdje kaže da mu se doprinosi ne uplaćuju 20 mjeseci, pa da je Zeba bio zapušten na pauzi pa svi zbog mira u kući šute. Vidjet ćemo sa prvom turbulencijom kako će se reagovati, svi mi dpbro znamo "naša posla" kada su pare u pitanju.
Ja znam da su i Sarajevo i Željo poslije najvećih poslijeratnih uspjeha u Evropi gdje su se zaradile velike pare za naše uslove upadali u najveće krize.
Nije istina da Sarajevo bilo sta otplacuje, Sarajevo konstantno upada u finansijsku dubiozu svaka uprava koja je bila u Sarajevu ostavila je ceh, Zijad Blekić dok je bio na čelu klub mu je placao racune u restoranu Duunde u iznosu od 600.-800 maraka za navodne sastanke itd. a eto ti porezne vec na prvoj domaćoj utakmici da plijeni novac od karata, Savić je druga priča od 26.igraca navodno jedino njemu nista nisu uplacivali

njemu i Vladaviću je isti menadžer, Vladavić napravio frku u Olimpicu i ostisao u Karvinu a sada pokusava i ovaj sto mu nece poci za rukom, kriza i vise od krize jeste u Sarajevu ali da bi tebi bilo dobro koliko toliko širis pricu kako su svi u nekom belaju

Prijateljski savjet za sve klubove PL. BIH a pogotovo za komšinice u raspadu !!! obavezno kupite VAZELIN !! 1921'
-
ramiral
-
Kontakt:
Gdje će u Dundee -ju praviti tolike račune nije ih valjda stotinu išlo tamo jesti... ccccc, a nisu ni mogli svi stati

29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
-
arbitraža
-
Kontakt:
Inkognito je napisao/la:Loše ti informacije. Sarajevu je račun blokiran a Želji deblokiran ima godina dana. Ne treba više pričati, pametnom dosta. Što se tiče Zebe

opet loše informacije, Zeba je jedan od rijetkih BiH fudbalera koji većinom pije sokiće, ne pije i igra fudbal skoro svaki dan za razliku od Svrake i Jamaka koji puše, loču al i oni haman svaki dan igraju termine(mislim na pauzu). Transfer Zebe je propao jer su ovi iz Ciriha htjeli da Zeba dođe na probu što je glat odbijeno. Mi nismo neozbiljan klub. Platiš pa se klatiš, nema proba. Topić se naljutio jer mu je propao dobar posao pa malo lajao po medijima. Savić je na ledu kod Amara od Zrinjskog ( 4 kolo ) jer se kofrčio pa je malo dobio po ušima. Vidjećemo šta će biti s njim. Dosta je igrača otišlo iz Želje u zadnjih par godina, niko nijedne ružne riječi nije rekao, nije to bezveze

Amar je gigant
Žalim, primjeri su ti loši. Željo ti ne bi trebao biti utjeha

Žao mi je što ti ovo moram reći, ali Željin račun nije čist. Ne zato što ja to želim, niti zato što Željo ne valja. Jednostavno je tako. Nemoj da te nose navijačke strasti. Samo provjeri zašto Željo posluje preko Amarovog računa. Sve najbolje.
-
arbitraža
-
Kontakt:
@Aldinn1 Vidi, prvo se tebi nisam obratio, jer već neko vrijeme kontam da nisi za bilo kakav ozbiljan razgovor. Obratio sam se ovom momku s kim se može kvalitetno polemisati bez svađe. Zaista mi ne pada na pamet da se spuštam na tvoj intelektualni nivo, pa ti neću objašnjavati dalje ovo oko računa. Ionako je to za tebe viša matematika.
-
arbitraža
-
Kontakt:
E ljudi moji svašta. Račun Želji funkcionira, ali ne onaj koji je blokiran. Pokušaj shvatiti kako stvari funkcioniraju. Blokiran račun, otvori se novi, ali ne na klub, nego npr. na ŠKolu fudbala ili Sportsko društvo. E taj račun radi, kao i svim klubovima. Pa vidiš Slobodu. Zvanično objavljeno kako će im zbog blokade računa Fudbalskog kluba, opština pare uplatiti na Sportsko društvo. Imam i jedno pitanje, kada sve tako dobro znaš, ali molim te da se ne vrijeđamo. ZAŠTO SU IGRAČI ŽELJE OSTALI TRENIRATI DUGO NAKON ZAVRŠETKA POLUSEZONE? Samo mi reci da je iz sportskih razloga i sve će mi biti jasno.
-
Hoomer
arbitraža je napisao/la:E ljudi moji svašta. Račun Želji funkcionira, ali ne onaj koji je blokiran. Pokušaj shvatiti kako stvari funkcioniraju. Blokiran račun, otvori se novi, ali ne na klub, nego npr. na ŠKolu fudbala ili Sportsko društvo. E taj račun radi, kao i svim klubovima. Pa vidiš Slobodu. Zvanično objavljeno kako će im zbog blokade računa Fudbalskog kluba, opština pare uplatiti na Sportsko društvo. Imam i jedno pitanje, kada sve tako dobro znaš, ali molim te da se ne vrijeđamo. ZAŠTO SU IGRAČI ŽELJE OSTALI TRENIRATI DUGO NAKON ZAVRŠETKA POLUSEZONE? Samo mi reci da je iz sportskih razloga i sve će mi biti jasno.
Moram ti reci ovo al si fakat glup i to samo tako bez uvrede

, racun je kluba je deblokiran znaci deblokiran !! o cemu ti pricas molim te ?? škola fudbala i sd. imaju svoje racune jos od pamtivjeka i nemoze se otvarati racun na racun postoji zakon i pravila u banci, a sa ovim zadnjim si bas smijesan

Prijateljski savjet za sve klubove PL. BIH a pogotovo za komšinice u raspadu !!! obavezno kupite VAZELIN !! 1921'
-
Batistuta
-
Kontakt:
arbitraža je napisao/la:E ljudi moji svašta. Račun Želji funkcionira, ali ne onaj koji je blokiran. Pokušaj shvatiti kako stvari funkcioniraju. Blokiran račun, otvori se novi, ali ne na klub, nego npr. na ŠKolu fudbala ili Sportsko društvo. E taj račun radi, kao i svim klubovima. Pa vidiš Slobodu. Zvanično objavljeno kako će im zbog blokade računa Fudbalskog kluba, opština pare uplatiti na Sportsko društvo. Imam i jedno pitanje, kada sve tako dobro znaš, ali molim te da se ne vrijeđamo. ZAŠTO SU IGRAČI ŽELJE OSTALI TRENIRATI DUGO NAKON ZAVRŠETKA POLUSEZONE? Samo mi reci da je iz sportskih razloga i sve će mi biti jasno.
Ma naravno to je to otvori se drugi račun preko kojeg se posluje. Što se tiče poreza. i doprinosa situacija je kao što sam rekao, Željo ima slovom i brojem manji dug za oko 90 000 KM. Dug se reprogramira već neko vrijeme i plaćaju se rate tako da je sve ostalo dezinformacija i navijačka retorika. U Sarajevu su neki ljudi koji u ovom finansijski teškom vremenu imaju viziju i način kako zaraditi novac, ali ćemo vidjeti kakvi će efekti biti jer je potrebna i pomoć države.
-
arbitraža
-
Kontakt:
Batistuta je napisao/la:arbitraža je napisao/la:E ljudi moji svašta. Račun Želji funkcionira, ali ne onaj koji je blokiran. Pokušaj shvatiti kako stvari funkcioniraju. Blokiran račun, otvori se novi, ali ne na klub, nego npr. na ŠKolu fudbala ili Sportsko društvo. E taj račun radi, kao i svim klubovima. Pa vidiš Slobodu. Zvanično objavljeno kako će im zbog blokade računa Fudbalskog kluba, opština pare uplatiti na Sportsko društvo. Imam i jedno pitanje, kada sve tako dobro znaš, ali molim te da se ne vrijeđamo. ZAŠTO SU IGRAČI ŽELJE OSTALI TRENIRATI DUGO NAKON ZAVRŠETKA POLUSEZONE? Samo mi reci da je iz sportskih razloga i sve će mi biti jasno.
Ma naravno to je to otvori se drugi račun preko kojeg se posluje. Što se tiče poreza. i doprinosa situacija je kao što sam rekao, Željo ima slovom i brojem manji dug za oko 90 000 KM. Dug se reprogramira već neko vrijeme i plaćaju se rate tako da je sve ostalo dezinformacija i navijačka retorika. U Sarajevu su neki ljudi koji u ovom finansijski teškom vremenu imaju viziju i način kako zaraditi novac, ali ćemo vidjeti kakvi će efekti biti jer je potrebna i pomoć države.
Svaka čast majstore. Sve potpisujem.
-
arbitraža
-
Kontakt:
Hoomer je napisao/la:arbitraža je napisao/la:E ljudi moji svašta. Račun Želji funkcionira, ali ne onaj koji je blokiran. Pokušaj shvatiti kako stvari funkcioniraju. Blokiran račun, otvori se novi, ali ne na klub, nego npr. na ŠKolu fudbala ili Sportsko društvo. E taj račun radi, kao i svim klubovima. Pa vidiš Slobodu. Zvanično objavljeno kako će im zbog blokade računa Fudbalskog kluba, opština pare uplatiti na Sportsko društvo. Imam i jedno pitanje, kada sve tako dobro znaš, ali molim te da se ne vrijeđamo. ZAŠTO SU IGRAČI ŽELJE OSTALI TRENIRATI DUGO NAKON ZAVRŠETKA POLUSEZONE? Samo mi reci da je iz sportskih razloga i sve će mi biti jasno.

, racun je kluba je deblokiran znaci deblokiran !! o cemu ti pricas molim te ?? škola fudbala i sd. imaju svoje racune jos od pamtivjeka i nemoze se otvarati racun na racun postoji zakon i pravila u banci, a sa ovim zadnjim si bas smijesan

Pametnjakoviću, žao mi te je. Provjeri u banci mogu li dva različita pravna subjekta imati dva računa. A dva uzruženja su različiti subjekti. Valjda ovo možeš razumjeti. Ja te neću vrijeđati, ali stvarno sam razočaran tolikim neznanjem. A ovo zadnje baš nije smiješno, tužno je da neko kaže, "sada trenirajte pa neka vam Žujo da platu, s mog računa nema ni marke". Pogodi čije su to riječi.
-
arbitraža
-
Kontakt:
Evo sada se izvinjavam jer sam nakratko uzurpirao temu. Tu ću stati. Pozz
-
Batistuta
-
Kontakt:
Ljudi se kod nas zamajavaju pričama o nekom velikom poslovanju klubova i nekim novcem, a samo oni koji na terenu rade tu vrstu posla znaju kako je teško naći sponzore posebno za naš sport koji je totalno neprofitabilan. Želju je jako digla finansijska injekcija koju su dobili od Džekinog tranfer, te par ovih prodaja igrača, ali sa druge strane bilo je dubioze prijašnjih uprava koja 6 nije ništa zaradila, tako da bez kontinuirane prodaje igrača nema prosperiteta u budućnosti. Pa ljudi milion u fudbalu je novac koji ti može pokriti trećinu sezone pa i ovoj našoj ligi i to je to. Sarajevo je u međuvremenu zaradilo novac od evropskih nastupa 3 pretkolo LP i 4 pretkolo EL, tako da je to sve tu negdje opet.
-
Hoomer
arbitraža je napisao/la:Hoomer je napisao/la:arbitraža je napisao/la:E ljudi moji svašta. Račun Želji funkcionira, ali ne onaj koji je blokiran. Pokušaj shvatiti kako stvari funkcioniraju. Blokiran račun, otvori se novi, ali ne na klub, nego npr. na ŠKolu fudbala ili Sportsko društvo. E taj račun radi, kao i svim klubovima. Pa vidiš Slobodu. Zvanično objavljeno kako će im zbog blokade računa Fudbalskog kluba, opština pare uplatiti na Sportsko društvo. Imam i jedno pitanje, kada sve tako dobro znaš, ali molim te da se ne vrijeđamo. ZAŠTO SU IGRAČI ŽELJE OSTALI TRENIRATI DUGO NAKON ZAVRŠETKA POLUSEZONE? Samo mi reci da je iz sportskih razloga i sve će mi biti jasno.

Pametnjakoviću, žao mi te je. Provjeri u banci mogu li dva različita pravna subjekta imati dva računa. A dva uzruženja su različiti subjekti. Valjda ovo možeš razumjeti. Ja te neću vrijeđati, ali stvarno sam razočaran tolikim neznanjem. A ovo zadnje baš nije smiješno, tužno je da neko kaže, "sada trenirajte pa neka vam Žujo da platu, s mog računa nema ni marke". Pogodi čije su to riječi.
nemam se sta vise raspravljati iz prostog razloga sto se koristis lažima u nedostatku argumenata, pogledaj sta si pisao a sta sad pises

sportsko drustvo i omladinska skola a sad udruzenje !?

ako hoces da kazes da su sd. i omladinska skola udruzenja onda daj da se jos jednom nasmijem, a petljat i i ono bas za raju znas pred kraj svaka cast

pozz s nadom da ce biti bolje i da ce i vas jednog dana sunce ogrijati

-
Sarajlijc@
-
Kontakt:
Postao/la Sarajlijc@ » 30 jan 2012, 14:19
Nasi stigli maloprije u Citluk

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Trenutno korisnika/ca: alacious, AvantiBL, bhfanatic14, bordobijeli, Dave, EastMadness, juka55, laki23, mma_hz, mosarajvosa83, riki46, Seipronto, skoJaa, Varijantas8 i 108 gostiju.