Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- AshburtonG
- Kontakt:
Re: Grand Slam
@Quarterback
Ma znam o cemu pricas, nadam se da ga nece ovo pojest psihicki, ali ovaj tupi pogled, nevjerica i suze u ocima odavno nisam vidio. Covjek izgleda totalno prazan i pogubljen, kao da je upravo svjedocio nekom masovnom masakru blizih clanova porodice.
Definitivno je kapacitet za najvece stvari, medjutim bez glave se ne uzima cak ni jedan GS. Wawrinka je zbog nedostatka iste u velikom dijelu svoje karijere ostao uskracen sigurno za jos par GSova, jer njegov najveci nivo tenisa je u istoj ravni sa velikom trojkom. Razlika je sto je on mozda 3-4 meca u zivotu odigrao konstantno na tom nivou protiv velikana, upravo zbog nedostatka psihe.
Ovo veceras je ozbiljan mentalni choke, prije svega jer je ovaj bio ili mrtav ili povrijedjen, ne vjerujem da je glumio.
Ma znam o cemu pricas, nadam se da ga nece ovo pojest psihicki, ali ovaj tupi pogled, nevjerica i suze u ocima odavno nisam vidio. Covjek izgleda totalno prazan i pogubljen, kao da je upravo svjedocio nekom masovnom masakru blizih clanova porodice.
Definitivno je kapacitet za najvece stvari, medjutim bez glave se ne uzima cak ni jedan GS. Wawrinka je zbog nedostatka iste u velikom dijelu svoje karijere ostao uskracen sigurno za jos par GSova, jer njegov najveci nivo tenisa je u istoj ravni sa velikom trojkom. Razlika je sto je on mozda 3-4 meca u zivotu odigrao konstantno na tom nivou protiv velikana, upravo zbog nedostatka psihe.
Ovo veceras je ozbiljan mentalni choke, prije svega jer je ovaj bio ili mrtav ili povrijedjen, ne vjerujem da je glumio.
Joj finala 
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Majke mi ovo nisu isti ljudi kad igraju clutch gemove i poene generalno. Ne može me niko ubjediti da jesu. Kvalitet tenisa uopšte nije bio loš, daleko od toga. Sve dok se igraju obični poeni, to je odlično. Čim dođu kritični trenuci, da Bog dragi sačuva. Drago mi je da vidim nekog novog i volio bih da ovo podigne obojicu, ali bojim se da od toga nema ništa dok se ovi ne oproste, sve trojica.
Generalno ideja da se tenis prestane igrati za titule kad sve trojica odu nego onako rekreativno i gledati ćemo vrhunski sport.
Generalno ideja da se tenis prestane igrati za titule kad sve trojica odu nego onako rekreativno i gledati ćemo vrhunski sport.
41.21.1.
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick
Ispred Zvereva je još 40tak GS učešća, nek se čeliči yebiga. Očigledno nema taj šampionski gen, ali sve se to može naučiti/nadomjestiti radom na sebi. Nek iz ovoga izvuče pouku, okruži se najboljim ljudima i može se nadati boljim vremenima.
"We need to suffer. And we need to fight."
AA23 je napisao/la: ↑14 sep 2020, 02:25Onu trojicu ako treba na invalidska kolica i bacaj na teren, ili Del Potra, Wawrinku, Murraya sa vještačkim kukovima, koga god - šta je ovo bilo yebote?
Je li realno da su se ono obojica usrali i u sebi molili samo da ovaj drugi pogriješi, 15 duplih grešaka Zvereva, break prednosti, katastrofa.
Thiem? Ni on sam ne zna kako je ovo dobio, ustvari zna Saša, najavio sam već u ranoj fazi meča, individualne oscilacije i to je to, nema se šta tu pričati.
Thiemu je 27, igra kao Saša koji ima 23, još je imao i više iskustva Thiem što se tiče finala, a ovaj bio duplo bliže pobjedi, nevjerovatno.
Nadam se da će Rafa pokazati dominaciju na šljaci, ova dvojica odoše na godišnji sad i to je to za ovu sezonu od njih![]()
vala morao se babuka pojaviti ovdje makar sa stalkom za infuziju
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
sto bi reko zverev 2 najbolja tenisera na svijetu u finalu.
a ja kad kazem da je slem precjenjen i da je samo br1 pravo mjerilo dominacije kao ne znam nista. svakojako likovi su se spletom nekih okolnosti dokopavali slemova ali rijetko kada ili nikada i br1. pogotove ne na neki duzi period. pa kad mi kazu da je recimo 1 slem > ye#1 (1 sampionske sezone) ili da 1 slem je vece postignuce od br1 ili da vrijedi vise 1 slem nego sve noletove sedmice na vrhu. ajd... cestitke timu i njegovom timu.
a ja kad kazem da je slem precjenjen i da je samo br1 pravo mjerilo dominacije kao ne znam nista. svakojako likovi su se spletom nekih okolnosti dokopavali slemova ali rijetko kada ili nikada i br1. pogotove ne na neki duzi period. pa kad mi kazu da je recimo 1 slem > ye#1 (1 sampionske sezone) ili da 1 slem je vece postignuce od br1 ili da vrijedi vise 1 slem nego sve noletove sedmice na vrhu. ajd... cestitke timu i njegovom timu.
Zadnja izmjena: lucky13, dana/u 14 sep 2020, 02:50, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja sam i dalje mišljenja da bi zdrav Thiem odveo Djokera ovdje u 5 setova. Rafa i Roger mogu žaliti što nisu makar pokušali ovdje, Nole također zbog ispadanja, ali opet Thiem bi ih napatio sve.
"We need to suffer. And we need to fight."
Slažem se, ali je bukvalno fakt da bi izgubio peti set zbog "mentalnih nedostataka". Nadam se da je Bodi u pravu kada kaže da bi ga ovo trebalo opustiti.
Ma ovo je i trebalo tenisu zbog RG,mora neko Rafala muciti a on i jest jedini lik koji ga moze dobiti,tako da odlicno..
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
- Nail for Real
- Kontakt:
KOME SMETA JAK DOMINIC THIEM
?!
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
ovo je na kraju bilo strašno ... grozomorno!
tek nakon ovoga finala je jasno kakve su im svima komplekse big3 nabili, da drhte na samu pomisao da bi mogli dobiti GS. nekako je to tužno bilo, ali neka, ako ništa barem je najbolji preostali igrač uzeo.
tek nakon ovoga finala je jasno kakve su im svima komplekse big3 nabili, da drhte na samu pomisao da bi mogli dobiti GS. nekako je to tužno bilo, ali neka, ako ništa barem je najbolji preostali igrač uzeo.
Ma pretjerujete svi. Obojica su se borili za svoj prvi slam. Thiemu je ovo bio prvi put da je favorit u finalu i da ima, mogu slobodno rec, realnu sansu da dobije isto sto nije bio slucaj sa prethodnim. Stoga je bio i znatno nervozniji nego u nekim ranijim rundama ili finalima. Zverev je Zverev. Okoristio se na pocetku tim sto je Thiem
bio stegnut zbog te uloge favorita, al cim je dosao u poziciju da to zavrsi pokazao je ko je i sta je, a i Thiem je pokazao ko je i sta je tim sto se vratio.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Najveća laž je da će se uspjeti pogledati nešto iza 12h u ležećem položaju. Uzeo laptop i stavio ispred sebe i lego da fino gledam finale ali nisam uspio ni 3-4 game-a (bio je 3. set) pogledati prenjelo me i probudim se ono kraj meča. 
Čestitke Thiemu, zaslužio je titulu. Ovo će mu mnogo značiti za nastavak karijere, neće ni velikoj trojci sad s njim biti lagano.
Čestitke Thiemu, zaslužio je titulu. Ovo će mu mnogo značiti za nastavak karijere, neće ni velikoj trojci sad s njim biti lagano.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Ista stvar, ne vjerujem sta sam propustioUnofficialpage je napisao/la: ↑14 sep 2020, 09:22Najveća laž je da će se uspjeti pogledati nešto iza 12h u ležećem položaju. Uzeo laptop i stavio ispred sebe i lego da fino gledam finale ali nisam uspio ni 3-4 game-a (bio je 3. set) pogledati prenjelo me i probudim se ono kraj meča.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
thiem je izgubio u 5 od jal bolesnog jal pijanog delpoa, noćas mu se to vratilo!
Uzeo bi ga Thiem bez problema da nije bio povrijedjen. Pa u zadnjem setu je samo slajs igrao, u Feliciano stilu, a ovaj glupan to nije znao iskoristiti.
Medo je kvalitetniji igrac od Zvereva, pa ga je uzeo u tri seta.
Medo je kvalitetniji igrac od Zvereva, pa ga je uzeo u tri seta.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Da su Nolo il Rafa okrenuli 0-2 u finalu slema 3 dana bi se pisali hvalospjevi, šampioni, bogovi... itd. A kad to uradi Thiem onda je loš meč, luzeri oba, čokeri i sl. Baš neprijatno za čitat. 64 slema prođoše od kada je zadnji puta neko stigao ovaj zaostatak, ispisaše likovi historiju. Meč ko meč, tipičan za dvojicu relativno neiskusnih tenisera koji ganjaju prvi slem uz filmsku neizvjesnost na kraju. Da je publika bila prisutna ugođaj bi bio još bolji.darker10 je napisao/la: ↑14 sep 2020, 08:52Ma pretjerujete svi. Obojica su se borili za svoj prvi slam. Thiemu je ovo bio prvi put da je favorit u finalu i da ima, mogu slobodno rec, realnu sansu da dobije isto sto nije bio slucaj sa prethodnim. Stoga je bio i znatno nervozniji nego u nekim ranijim rundama ili finalima. Zverev je Zverev. Okoristio se na pocetku tim sto je Thiembio stegnut zbog te uloge favorita, al cim je dosao u poziciju da to zavrsi pokazao je ko je i sta je, a i Thiem je pokazao ko je i sta je tim sto se vratio.
Nervoza je morala bit značajan faktor u ovakvom meču, s njom dolaze i oscilacije u igri, padovi i usponi. Intenzitet je bio većinu meča visok, rokali su se ko da nema sutra. Zverev me baš pozitivno iznenadio, dok je imao snage lupao je, konstantno napadao i nije dopuštao da ga Thiem uvuče u svoj ritam. Pored toga djelovao je kao igrač koji ima 10 slemova i još toliko finala. Cijelo vrijeme miran, bez ikakvih emocija, fokusiran maksimalno, i od starta odlučan s pravim pristupom. Ne treba zaboraviti ni šta je Thiem izvukao na 4-5 i 0-30 u petom setu, nekoliko fantastičnih forhend vinera. Saša jes mogao dobit meč i ima za čime žaliti, al već danas će mu biti jasno da je ovo sve početak i da pred sobom ima najmanje 10 godina vrhunskog tenisa, neće ostati bez titule.
Ovo."I mean, I'm 23 years old. I don't think it's my last chance. I do believe that I will be a Grand Slam champion at some point."
I za kraj,
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- BosniaBoston
- Kontakt:
Vakat je da naradiš ona 3 dana opklade sad kad možeš da skineš taj avatarbodi123 je napisao/la: ↑14 sep 2020, 10:50Da su Nolo il Rafa okrenuli 0-2 u finalu slema 3 dana bi se pisali hvalospjevi, šampioni, bogovi... itd. A kad to uradi Thiem onda je loš meč, luzeri oba, čokeri i sl. Baš neprijatno za čitat. 64 slema prođoše od kada je zadnji puta neko stigao ovaj zaostatak, ispisaše likovi historiju. Meč ko meč, tipičan za dvojicu relativno neiskusnih tenisera koji ganjaju prvi slem uz filmsku neizvjesnost na kraju. Da je publika bila prisutna ugođaj bi bio još bolji.darker10 je napisao/la: ↑14 sep 2020, 08:52Ma pretjerujete svi. Obojica su se borili za svoj prvi slam. Thiemu je ovo bio prvi put da je favorit u finalu i da ima, mogu slobodno rec, realnu sansu da dobije isto sto nije bio slucaj sa prethodnim. Stoga je bio i znatno nervozniji nego u nekim ranijim rundama ili finalima. Zverev je Zverev. Okoristio se na pocetku tim sto je Thiembio stegnut zbog te uloge favorita, al cim je dosao u poziciju da to zavrsi pokazao je ko je i sta je, a i Thiem je pokazao ko je i sta je tim sto se vratio.
Nervoza je morala bit značajan faktor u ovakvom meču, s njom dolaze i oscilacije u igri, padovi i usponi. Intenzitet je bio većinu meča visok, rokali su se ko da nema sutra. Zverev me baš pozitivno iznenadio, dok je imao snage lupao je, konstantno napadao i nije dopuštao da ga Thiem uvuče u svoj ritam. Pored toga djelovao je kao igrač koji ima 10 slemova i još toliko finala. Cijelo vrijeme miran, bez ikakvih emocija, fokusiran maksimalno, i od starta odlučan s pravim pristupom. Ne treba zaboraviti ni šta je Thiem izvukao na 4-5 i 0-30 u petom setu, nekoliko fantastičnih forhend vinera. Saša jes mogao dobit meč i ima za čime žaliti, al već danas će mu biti jasno da je ovo sve početak i da pred sobom ima najmanje 10 godina vrhunskog tenisa, neće ostati bez titule.
Ovo."I mean, I'm 23 years old. I don't think it's my last chance. I do believe that I will be a Grand Slam champion at some point."
I za kraj,
![]()
![]()
![]()
#Punoljetstvo
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim
pa igrali su i conga i nole za prvi slem, mladji od ovih sada pa je bio visokokvalitetan mec.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.