Benjamin Tatar
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- invincible1921
- Kontakt:
Re: Benjamin Tatar
Protiv poziva koji je dobio nemam apsolutno nista..zasluio je da odigra koju utakmicu makar prijateljsku jer je kidao u ligi. Medjutim u buducnosti ipak nema sta trazit u rep
=\_1921_/=
Da, u budućnosti ćemo u reprezentaciju gurat nekog novog amatera, dok se ne proda. 

- invincible1921
- Kontakt:
Navedi mi te igracine koje su ostale bez poziva na ustrub Tatara, Rahmanovica i ostalih?
=\_1921_/=
Demirović, Vrančić, Stevanović, M. Sušić, Đurić...i svi su igračine u poređenju s pomenutim poluamaterima.
- invincible1921
- Kontakt:
Vrancic? Imo je priliku pokazo je nista, blize zalasku karijere nego nekom napretku...
Djuric? Koji ce nam qrac? Treba pozvat znaci 15 napadaca?
Stevanovic i Demirovic su ostali bez poziva radi Tatara ? daj ba
Kod nas su vazda najbolji oni sto ne igraju
=\_1921_/=
Tatar je zaslužio poziv u reprezentaciju, jer je bio najbolji igrač lidera u našoj ligi i to je to. Naravno da nije ni blizu prvih jedanaest, ali zbog truda na terenu je zaslužio to što je igrao. Odlaskom u Saudijsku Arabiju zatvorio je sebi vrata u reprezentaciju.
Za razliku od Rahmanovića, Tatar je zaista i zaslužio poziv.
- invincible1921
- Kontakt:
Neutral je napisao/la: ↑08 feb 2021, 14:16Tatar je zaslužio poziv u reprezentaciju, jer je bio najbolji igrač lidera u našoj ligi i to je to. Naravno da nije ni blizu prvih jedanaest, ali zbog truda na terenu je zaslužio to što je igrao. Odlaskom u Saudijsku Arabiju zatvorio je sebi vrata u reprezentaciju.

=\_1921_/=
Od tih navedenih jedino je Rahmanovic mogao uzeti mjesto Vrancicu, a Tatar Stevanovicu koji je koliko se sjecam bio pozvan ali povreda/korona?
Hadzic ispred Demirovica nam je svima smijesno bilo, a i Susic je u tom momentu bio bolja opcija od svih nasih desnih bekova. Đurić i nije za spiska pored Demirovica, Dzeka, Prevljaka pa i Koljica kad se abd oporavi.
Jes eto treba zvat Tatara, Cipetića, Rahmanovića, Ziljkića, spoj mladosti i iskustva.invincible1921 je napisao/la: ↑08 feb 2021, 14:13Vrancic? Imo je priliku pokazo je nista, blize zalasku karijere nego nekom napretku...
Kod nas su vazda najbolji oni sto ne igraju

I sad ih više ne treba zvat, nego nove amatere sa 25 godina. Čekamo Cmiljanića.
- invincible1921
- Kontakt:
Ako cu birat izmedju vrancica,prcica,hajrovica,djurica, mislosevica i slicih sa jedne ili neke mladje igrace iz nase lige ...izabrati cu ovo drugo.DrFilgud je napisao/la: ↑08 feb 2021, 14:28Jes eto treba zvat Tatara, Cipetića, Rahmanovića, Ziljkića, spoj mladosti i iskustva.invincible1921 je napisao/la: ↑08 feb 2021, 14:13Vrancic? Imo je priliku pokazo je nista, blize zalasku karijere nego nekom napretku...
Kod nas su vazda najbolji oni sto ne igraju![]()
Benefit od prvo navedenih je zna se odma nikakav jer u najboljem slucaju odigrati ce neku alibi utakmicu i tjt...ako nista od ovih mozda bude nesto a i realno benefit za samu igru je tu negdje..nista gori nece bit od ovih sto sam ti naveo..
..al jok samo je bitno gledat sta pise pored imena. Jajalo igro u sarajevu sprdali ga i onda preso u italiju prica se o njemu ko o spasiocu..
Od todorovica novog mujdzu pravili, covjek otiso iz salzburga kae ta ce on levat igro u slobodi
=\_1921_/=
Zbog ovakvog moralno korumpiranog razmisljanja i jesmo gdje jesmo. Nismo ni zasluzili vise nego ovu kataklizmu. Uredne drzave zovu igrace po prinicipu kako sam ja naveo. Nije to nesto sto sam ja sad izmislio ili neko drugi, vec uredne drzave tako postupaju, ali eto Bosanci znaju najbolje. Te igrace koji ti spominjes nikad, nikad nece igrati na nivou na kojem Vrancic igri, i ne zbog toga sto Vrancic ima neke veze ili slicno, a drugi nemaju, vec zato sto je njegov kvalitet to presudio.Neutral je napisao/la: ↑08 feb 2021, 14:16Tatar je zaslužio poziv u reprezentaciju, jer je bio najbolji igrač lidera u našoj ligi i to je to. Naravno da nije ni blizu prvih jedanaest, ali zbog truda na terenu je zaslužio to što je igrao. Odlaskom u Saudijsku Arabiju zatvorio je sebi vrata u reprezentaciju.
- invincible1921
- Kontakt:
Ma to ti je sve baždareno na sitni interes, da se narugaju komšiji, da uzmu titulu u najgoroj europskoj ligi, a napravili smo 0,5 ozbiljnog igrača za 20 godina. Sad slijedi brukanje u zadnjem rangu europskih takmičenja, konferencijskoj ligi.Tristan10 je napisao/la: ↑08 feb 2021, 14:37Zbog ovakvog moralno korumpiranog razmisljanja i jesmo gdje jesmo. Nismo ni zasluzili vise nego ovu kataklizmu. Uredne drzave zovu igrace po prinicipu kako sam ja naveo. Nije to nesto sto sam ja sad izmislio ili neko drugi, vec uredne drzave tako postupaju, ali eto Bosanci znaju najbolje. Te igrace koji ti spominjes nikad, nikad nece igrati na nivou na kojem Vrancic igri, i ne zbog toga sto Vrancic ima neke veze ili slicno, a drugi nemaju, vec zato sto je njegov kvalitet to presudio.Neutral je napisao/la: ↑08 feb 2021, 14:16Tatar je zaslužio poziv u reprezentaciju, jer je bio najbolji igrač lidera u našoj ligi i to je to. Naravno da nije ni blizu prvih jedanaest, ali zbog truda na terenu je zaslužio to što je igrao. Odlaskom u Saudijsku Arabiju zatvorio je sebi vrata u reprezentaciju.
Ali sve to nema veze, oni će upropastit i reprezentaciju i spustit je na nivo bhpl. To je cilj bolesnog i propalog društva.
Te kreature su x puta pokazale da su sretni kad reprezentacija gubi, da napakoste dijaspori koja ih hrani

Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 08 feb 2021, 14:48, ukupno mijenjano 1 put.
Igrac koji igra u BiHPL i taj isti igrac kad predje u bolji klub i igra u boljoj ligi vise uopste nije isti igrac. Jer da bi on igrao na vecem nivou mora se poboljsati, takticki, fizicki u svakom pogledu. Jer kad bi imao isti nivo kao sto pruza u BiHPL odma bi ga sutnuli nazad kao sto se i desava u 95% slucajeva sa nasim igracima iz BiHPL.invincible1921 je napisao/la: ↑08 feb 2021, 14:33Ako cu birat izmedju vrancica,prcica,hajrovica,djurica, mislosevica i slicih sa jedne ili neke mladje igrace iz nase lige ...izabrati cu ovo drugo.DrFilgud je napisao/la: ↑08 feb 2021, 14:28Jes eto treba zvat Tatara, Cipetića, Rahmanovića, Ziljkića, spoj mladosti i iskustva.invincible1921 je napisao/la: ↑08 feb 2021, 14:13
Vrancic? Imo je priliku pokazo je nista, blize zalasku karijere nego nekom napretku...
Kod nas su vazda najbolji oni sto ne igraju![]()
Benefit od prvo navedenih je zna se odma nikakav jer u najboljem slucaju odigrati ce neku alibi utakmicu i tjt...ako nista od ovih mozda bude nesto a i realno benefit za samu igru je tu negdje..nista gori nece bit od ovih sto sam ti naveo..
..al jok samo je bitno gledat sta pise pored imena. Jajalo igro u sarajevu sprdali ga i onda preso u italiju prica se o njemu ko o spasiocu..
Od todorovica novog mujdzu pravili, covjek otiso iz salzburga kae ta ce on levat igro u slobodi
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 08 feb 2021, 14:54, ukupno mijenjano 1 put.
- invincible1921
- Kontakt:
Naravno da ce napredovati kad ode, al procijom igraca kroz reprezntaciju dajes mogucnost vece sanse da ode plus samim tim jacas i ligu ..
Da pojednostavim...ako cu birat izmedju rahmanovica koji je poprilicno mlad i koji moze napredovati plus donijeti van terenske benefite BH fudbalu i Vrancica koji je pri kraju karijere i koji je malo sta pokazao i nazaduje ili stagnira ...uvijek cu izabrati rahmanovica.
Da se mi ne lazemo benefit na terenu i od jedno i od drugog njje neki al vi pricate o nakim menadzerskim pozivima a hocete da vrancic igra samo radi imena kluba za koji nastupa...
Uostalom reko sam sto puta...da ti je liga na dnu a repka u vrhu eee to nece da moze..jednom si prodo damu pod bubrege vise neces
Da pojednostavim...ako cu birat izmedju rahmanovica koji je poprilicno mlad i koji moze napredovati plus donijeti van terenske benefite BH fudbalu i Vrancica koji je pri kraju karijere i koji je malo sta pokazao i nazaduje ili stagnira ...uvijek cu izabrati rahmanovica.
Da se mi ne lazemo benefit na terenu i od jedno i od drugog njje neki al vi pricate o nakim menadzerskim pozivima a hocete da vrancic igra samo radi imena kluba za koji nastupa...
Uostalom reko sam sto puta...da ti je liga na dnu a repka u vrhu eee to nece da moze..jednom si prodo damu pod bubrege vise neces
=\_1921_/=
Tako je, to i jeste cilj. otud kampanja protiv dijaspore, velike strategije oslanjanja na domaću "ligu". Lažne tvrdnje da dijaspora presušuje, a trenutno imamo barem tri mlada igrača koji čekaju da ih se zove i za dvije klase su bolji od domaćih amatetra.invincible1921 je napisao/la: ↑08 feb 2021, 14:53Uostalom reko sam sto puta...da ti je liga na dnu a repka u vrhu eee to nece da moze..jednom si prodo damu pod bubrege vise neces
Ne date vi da budemo bolji od konferencijske lige.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 08 feb 2021, 15:01, ukupno mijenjano 1 put.
Igras bitne utakmice protiv Italije, Finske, Grcke i nema ti mjesta za kvalitetnog igraca Norwicha, a ima ti mjesta za Sarica, koji je btw istih godina, a tad igrao u BiHPL. Sad ti vidi razliku u kvalitetu BiHPL i Championship. Danska reprezentacija ima mjesta za igrace iz Championship a mi nemamo. A mi pricamo o reprezentaciji koja je kvalitetnija od nase u svakog smislu sto na kraju i njihovi rezultati pokazuju. Vec sam naveo za Rahmanovica, Hajradinovic vec 2 pune godine igra standardno nivo fudbala gdje se Rahmanovic tek treba da pokaze, a isto godiste. I sa takvim Hajradinovicem i Hodzicem mi nikad losiji. I opet neko prica o nazor forsiranju igraca iz BiHPL, kao isti je to nivo, nece se primjetiti na terenu kad igraju uz Pjanica. Ali jeste isti nivo, malo morgen.invincible1921 je napisao/la: ↑08 feb 2021, 14:53Naravno da ce napredovati kad ode, al procijom igraca kroz reprezntaciju dajes mogucnost vece sanse da ode plus samim tim jacas i ligu ..
Na spisku reprezentacije moraju biti i 2-3 igrača iz našeg lige, čisto radi razvijanja jedne od najslabijih liga u Evropi. I to nije samo u BiH, nego u svim reprezentacijama svijeta.Tristan10 je napisao/la: ↑08 feb 2021, 14:37Zbog ovakvog moralno korumpiranog razmisljanja i jesmo gdje jesmo. Nismo ni zasluzili vise nego ovu kataklizmu. Uredne drzave zovu igrace po prinicipu kako sam ja naveo. Nije to nesto sto sam ja sad izmislio ili neko drugi, vec uredne drzave tako postupaju, ali eto Bosanci znaju najbolje. Te igrace koji ti spominjes nikad, nikad nece igrati na nivou na kojem Vrancic igri, i ne zbog toga sto Vrancic ima neke veze ili slicno, a drugi nemaju, vec zato sto je njegov kvalitet to presudio.Neutral je napisao/la: ↑08 feb 2021, 14:16Tatar je zaslužio poziv u reprezentaciju, jer je bio najbolji igrač lidera u našoj ligi i to je to. Naravno da nije ni blizu prvih jedanaest, ali zbog truda na terenu je zaslužio to što je igrao. Odlaskom u Saudijsku Arabiju zatvorio je sebi vrata u reprezentaciju.
Pa jedan Brazil nema potrebu da pozove nekoga iz svoje lige pored svih strašnih igrača koje igraju u najjačim evropskim klubovima, ali oni opet pozovu par iz svoje lige. Isto Argentina.
Niko ne spori kvalitet Vranćića i da je izmislio fudbal za Rahmanovića. Isto kao što sam ulazio u debatu sa ljudima koji kažu da je Šehić bolji od Begovića, što graniči sa ludošću.
I apsolutno sam protiv toga da repka bude odskočna daska nekih igrača preko menadžerskih agencija, ali takva nam je država.
Kako su neki likovi iritantni svojim lazima i preuvelicavanjem da je to nevjerovatno.
Nit bi Vrančić unaprijedio igre reprezentacije nit su je premijerligasi unazadili...nit su isti nesto forsirani izuzev protiv Irana a ta utakmica je i sluzila za to.
Mnogi NAMJERNO zanemaruju izvanrednu situaciju koja je vladala u septembru - novembru, problemi s povredama, covid19 pozitivnim igracima, klupskim zabranama za pojedine igrace itd.
U normalnim okolnostima niti jedan spisak ne bi bio kao oni za vrijeme Lige nacija sto su bili.
Da, bilo je fule, to je istina i to smo se svi slozili (I.Hadzic, Demirovic i sl., greske u postavkama, kašnjenje s izmjenama itd). Ali nemojte pobogu dramatizovati kao kakve babetine a bez da uzmete sve okolnosti u obzir.
...
I da, najveca laz je forsiranje price da je PLBiH kriva za srozavanje reprezentacije a reprezentacija propada vec 6,7 godina..tada premijerligasi ni na mapi nisu bili.
Pad je uslijedio zbog (ovdje necu spominjati savez) loseg vodjenja od strane selektora a i manjeg bazena kvalitetnih igraca iz dijaspore. Najmanji problem je PLBiH...i to govorim kao neko ko uopce ne forsira pricu o Premijer ligi, vec sam stava da i dalje na spisku od 23 igraca treba da se nadje tek jedno premijerligaško ime i to zbog nekih drugih razloga, izmedju ostalog i tih sto su neki gore iznad spomenuli.
Nit bi Vrančić unaprijedio igre reprezentacije nit su je premijerligasi unazadili...nit su isti nesto forsirani izuzev protiv Irana a ta utakmica je i sluzila za to.
Mnogi NAMJERNO zanemaruju izvanrednu situaciju koja je vladala u septembru - novembru, problemi s povredama, covid19 pozitivnim igracima, klupskim zabranama za pojedine igrace itd.
U normalnim okolnostima niti jedan spisak ne bi bio kao oni za vrijeme Lige nacija sto su bili.
Da, bilo je fule, to je istina i to smo se svi slozili (I.Hadzic, Demirovic i sl., greske u postavkama, kašnjenje s izmjenama itd). Ali nemojte pobogu dramatizovati kao kakve babetine a bez da uzmete sve okolnosti u obzir.
...
I da, najveca laz je forsiranje price da je PLBiH kriva za srozavanje reprezentacije a reprezentacija propada vec 6,7 godina..tada premijerligasi ni na mapi nisu bili.
Pad je uslijedio zbog (ovdje necu spominjati savez) loseg vodjenja od strane selektora a i manjeg bazena kvalitetnih igraca iz dijaspore. Najmanji problem je PLBiH...i to govorim kao neko ko uopce ne forsira pricu o Premijer ligi, vec sam stava da i dalje na spisku od 23 igraca treba da se nadje tek jedno premijerligaško ime i to zbog nekih drugih razloga, izmedju ostalog i tih sto su neki gore iznad spomenuli.
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 08 feb 2021, 16:07, ukupno mijenjano 1 put.
Vrancic je definitivno zasluzio poziv onda kad je Saric igrao. Losa se poruka salje trenutnim i buducim igracima sa ovakvim postpucima. Jednostavno nije pravedno, neovisno o tome da li bi mi otisli na prvenstvo ili ne. Princip je po mom bitan, da se ne cijeni igrac koji igra na vecem nivou od igraca koji su pozvani. Slican nacin kao sto se npr Civic htjeo da prezentira kao da je tu negdje se Kolasincem.hurem je napisao/la: ↑08 feb 2021, 15:49Kako su neki likovi iritantni svojim lazima i preuvelicavanjem da je to nevjerovatno.
...
Pad je uslijedio zbog loseg vodjenja od strane selektora a i manjeg bazena kvalitetnih igraca iz dijaspore. Najmanji problem je PLBiH.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot] i 17 gostiju.