Igokea

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

Malena
Kontakt:

Re: Igokea

Post Postao/la Malena » 02 maj 2009, 23:36

Zasluzena pobjeda slabasne Dite nad uzasnom Igokeom. Onaj klovn Taylor je promasio barem petnaest suteva, uglavnom trojki, i to vecinu kad nikog oko njega nije bilo ni na 3 metra. To samo u NBA prolazi nekaznjeno, a kod Ruse je dobio i pravo da poslije takve katastrofe ide na zadnje suteve.
Isto tako, super Mis je bio "najzasluzniji" za povratak Dite u zivot i tonu ofanzivnih skokova Tuzalaka u 3/4, i sto je najsmjesnije, od nepokretnog Lerica i neuhranjenog Albijanica.
Zlatko Jovanovic izrasta u velikog igraca, tako da ce CZ dobiti odlicnog back-up pleja SLEDECE SEZONE. :lol:

Igokea je stvarno losa, iz kola u kolo sve losija, i ne zasluzuju ni da pomisle na NLB kako sada stvari stoje. Ruso nije napravio neke vece promjene, sve se svodi na bjesomucno zabijanje u zonu koju je Dita pametno igrala veci dio utakmice, a odbrana je katastrofalna, odnosno nikakav koncept ni ne postoji.
Mogu se zaliti do sutra na pomalo cudne odluke Harisa Bijedica i nedosudjene faule Persicu i Hrncicu, odnosno dosudjene korake McCaskillu pred kraj, ali sami su sebe pobijedili.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 maj 2009, 23:52

[Mirkovic-cuj iskusan igrac po prvi put cujem to,pa covjek je samo one jedne mediteranske igre odigrao i nista vise(povrede ga unistile),matic isto prosjecan igrac,malo losiji od bavcica,kakav djerasimovic i micic da su bili poletni ne bi dovde dosli,kada u fmp nije od njih nista bilo mozes misliti kako su onda losi kovacevic nije bezvoljan bio je krampa dok je i bio u bosni za njega je toma doktor(majko moja kad se sjetim ko je sve prosao kroz bosnu),Bocka je jedino tu malo bolji, a Vuksanovic im je trenutno najbolji,kad mccaskill ne moze da raznese culara i sarenca ne treba dalje pricati,a tejlor kad krene onda ide,a kad stane slobodno klupa,trebalo je biti jasno kad mu je mladi klinac zabio 17 u lukavici,i to vecinom ledjima,mada mi je on sam rekao da je zvijer,ali covjek valjda vise ne zeli da igra,zeli na havaje,lagana kosuljica i spavanac :D :D[/quote]

ono sto sam napisao prije neki dan se obistinilo,jednostavno to je taj igokein nekvalitet i zlajin kvalitet...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Tong_Po
Kontakt:

Post Postao/la Tong_Po » 03 maj 2009, 11:39

Bio sam na tekmi naravno, Igokea veoma losa pogotovo drugo poluvreme. Zlaja odlican u drugom delu, u prvom su ga dobro cuvali. Dita igrala zonu, ne toliko dobro al je to sinoc bio pun pogodak, jer da je Taylor samo jos 2 trojke ubacio to bi bila tesna pobeda domacih. Sta reci za tog istog Taylora, sinoc za tricu sutirao fantasticnih 1 od 13,,,, zato kazem da je dao jos 2 a zamislimo da je pogodio pola suteva to bi bila potpuno druga prica. Ne krivim ja puno Taylora vec Rusu, Djerasimovic celu tekmu ne sme da suta za 3 iako je dosta puta imao otvoren sut, Micica drzi na klupi veci dio drugog dela a on je srcan igrac, ima i prodor i sasvim dobar sut za 3, on bi sigurno unio pometnju u Slobodinoj zoni. Bocku drzi celu zadnju cetvrtinu u igri a Castle na klupi iako i Sasa Matic vidi da je Castle bolji suter od Bocke, a protiv zone je bilo dosta prostora za sut izvana. Kovacevic povredjen, a Djurica igrao nesto sasvim malo. Centri su toboze i bili solidni, naravno mislim na Vuksu i Amala, jer Misan je kao sto i sam Ruso kaze jedan samo podgrijan les, nista drugo. Sa druge strane Sloboda srcana kao i uvek za svaku pohvalu. Hrncic je 5 trojki fulao al ubode najvazniju u zadnjoj minuti,Leric solidan, pomogao dosta iskustvom, po meni je Velimirovic zakazao. Tekma je bila odlicna za gledati, ma extra. Slobodi sve cestitke na pobedi, moze se reci da su je svojim zalaganjem puno vise zasluzili nego domaci. Na kraju Ruso i Dodik nek se zamisle, jer je Bajic imao puno bolje rezultate, a jeftiniji je 7-8 puta od Srbijanca.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 03 maj 2009, 11:40

Malena je napisao/la:Zasluzena pobjeda slabasne Dite nad uzasnom Igokeom. Onaj klovn Taylor je promasio barem petnaest suteva, uglavnom trojki, i to vecinu kad nikog oko njega nije bilo ni na 3 metra. To samo u NBA prolazi nekaznjeno, a kod Ruse je dobio i pravo da poslije takve katastrofe ide na zadnje suteve.
Isto tako, super Mis je bio "najzasluzniji" za povratak Dite u zivot i tonu ofanzivnih skokova Tuzalaka u 3/4, i sto je najsmjesnije, od nepokretnog Lerica i neuhranjenog Albijanica.
Zlatko Jovanovic izrasta u velikog igraca, tako da ce CZ dobiti odlicnog back-up pleja SLEDECE SEZONE. :lol:

Igokea je stvarno losa, iz kola u kolo sve losija, i ne zasluzuju ni da pomisle na NLB kako sada stvari stoje. Ruso nije napravio neke vece promjene, sve se svodi na bjesomucno zabijanje u zonu koju je Dita pametno igrala veci dio utakmice, a odbrana je katastrofalna, odnosno nikakav koncept ni ne postoji.
Mogu se zaliti do sutra na pomalo cudne odluke Harisa Bijedica i nedosudjene faule Persicu i Hrncicu, odnosno dosudjene korake McCaskillu pred kraj, ali sami su sebe pobijedili.

Prvo da smo slabasni ko sto ti kazes ne bih vas 2 puta dobili hajde pozdrav:)) mislim za ligu 8 :))) a taj nepokretni leric ko sto ti kazes 17 poena daoo :))) veliki pozdrav
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 03 maj 2009, 12:08

Tong_Po je napisao/la:Bio sam na tekmi naravno, Igokea veoma losa pogotovo drugo poluvreme. Zlaja odlican u drugom delu, u prvom su ga dobro cuvali. Dita igrala zonu, ne toliko dobro al je to sinoc bio pun pogodak, jer da je Taylor samo jos 2 trojke ubacio to bi bila tesna pobeda domacih. Sta reci za tog istog Taylora, sinoc za tricu sutirao fantasticnih 1 od 13,,,, zato kazem da je dao jos 2 a zamislimo da je pogodio pola suteva to bi bila potpuno druga prica. Ne krivim ja puno Taylora vec Rusu, Djerasimovic celu tekmu ne sme da suta za 3 iako je dosta puta imao otvoren sut, Micica drzi na klupi veci dio drugog dela a on je srcan igrac, ima i prodor i sasvim dobar sut za 3, on bi sigurno unio pometnju u Slobodinoj zoni. Bocku drzi celu zadnju cetvrtinu u igri a Castle na klupi iako i Sasa Matic vidi da je Castle bolji suter od Bocke, a protiv zone je bilo dosta prostora za sut izvana. Kovacevic povredjen, a Djurica igrao nesto sasvim malo. Centri su toboze i bili solidni, naravno mislim na Vuksu i Amala, jer Misan je kao sto i sam Ruso kaze jedan samo podgrijan les, nista drugo. Sa druge strane Sloboda srcana kao i uvek za svaku pohvalu. Hrncic je 5 trojki fulao al ubode najvazniju u zadnjoj minuti,Leric solidan, pomogao dosta iskustvom, po meni je Velimirovic zakazao. Tekma je bila odlicna za gledati, ma extra. Slobodi sve cestitke na pobedi, moze se reci da su je svojim zalaganjem puno vise zasluzili nego domaci. Na kraju Ruso i Dodik nek se zamisle, jer je Bajic imao puno bolje rezultate, a jeftiniji je 7-8 puta od Srbijanca.
izvini kako to da pises ekavski?? :D
I feel devotion!!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 03 maj 2009, 12:32

ipsa je napisao/la:
Tong_Po je napisao/la:Bio sam na tekmi naravno, Igokea veoma losa pogotovo drugo poluvreme. Zlaja odlican u drugom delu, u prvom su ga dobro cuvali. Dita igrala zonu, ne toliko dobro al je to sinoc bio pun pogodak, jer da je Taylor samo jos 2 trojke ubacio to bi bila tesna pobeda domacih. Sta reci za tog istog Taylora, sinoc za tricu sutirao fantasticnih 1 od 13,,,, zato kazem da je dao jos 2 a zamislimo da je pogodio pola suteva to bi bila potpuno druga prica. Ne krivim ja puno Taylora vec Rusu, Djerasimovic celu tekmu ne sme da suta za 3 iako je dosta puta imao otvoren sut, Micica drzi na klupi veci dio drugog dela a on je srcan igrac, ima i prodor i sasvim dobar sut za 3, on bi sigurno unio pometnju u Slobodinoj zoni. Bocku drzi celu zadnju cetvrtinu u igri a Castle na klupi iako i Sasa Matic vidi da je Castle bolji suter od Bocke, a protiv zone je bilo dosta prostora za sut izvana. Kovacevic povredjen, a Djurica igrao nesto sasvim malo. Centri su toboze i bili solidni, naravno mislim na Vuksu i Amala, jer Misan je kao sto i sam Ruso kaze jedan samo podgrijan les, nista drugo. Sa druge strane Sloboda srcana kao i uvek za svaku pohvalu. Hrncic je 5 trojki fulao al ubode najvazniju u zadnjoj minuti,Leric solidan, pomogao dosta iskustvom, po meni je Velimirovic zakazao. Tekma je bila odlicna za gledati, ma extra. Slobodi sve cestitke na pobedi, moze se reci da su je svojim zalaganjem puno vise zasluzili nego domaci. Na kraju Ruso i Dodik nek se zamisle, jer je Bajic imao puno bolje rezultate, a jeftiniji je 7-8 puta od Srbijanca.
ma mjesano nesto ima i ekavskog i ijekavskog
You are someone else I am still right here

Institut
Kontakt:

Post Postao/la Institut » 03 maj 2009, 12:55

fera je napisao/la:
ipsa je napisao/la:
ma mjesano nesto ima i ekavskog i ijekavskog

mislis mešano ???? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 03 maj 2009, 17:50

Ko bre? Dabre :D
You are someone else I am still right here

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 maj 2009, 17:57

Mora da je nas kinez@Tang Po dobio ,,recnik,, iz serbije kad je ucio slavenski :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

enco81
Kontakt:

Post Postao/la enco81 » 04 maj 2009, 16:01

Ovim porazom se moze pozdravit ne samo od prvog mjesta nego i od NLB-lige. Vise srece slijedece godine.

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 04 maj 2009, 18:40

enco81 je napisao/la:Ovim porazom se moze pozdravit ne samo od prvog mjesta nego i od NLB-lige. Vise srece slijedece godine.
it's not over untill it's over......svasta se jos moze desit...ko moze garantovat pobjedu bosne protiv igosa u zadnjem kolu...da ne spominjem gostovanje bosne zrinjskom i dolazak uvijek neugodne ekipe borca...
I feel devotion!!

enco81
Kontakt:

Post Postao/la enco81 » 04 maj 2009, 19:31

Bosna ce oderat borca 20 razlike, a ovakva igokea nemoze iznenadit u sarajevu. Tako da bosna zadrzava prvo mjesto i u slucaju poraza u mostaru. igokea moze biti druga jedino ako dobije siroki sa vise od 14 razlike

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 04 maj 2009, 19:33

enco81 je napisao/la:Bosna ce oderat borca 20 razlike, a ovakva igokea nemoze iznenadit u sarajevu. Tako da bosna zadrzava prvo mjesto i u slucaju poraza u mostaru. igokea moze biti druga jedino ako dobije siroki sa vise od 14 razlike
nemoze ni tada...jer onda ce imati vise poraza..jedino ako Široki kiksa protiv Leotara ili Zrinjskog..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 04 maj 2009, 19:49

Poslije ovog poraza Igokea ima male šanse da bude prva, pa čak i da igra NLB ligu.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 04 maj 2009, 21:17

Kevin je napisao/la:
enco81 je napisao/la:Bosna ce oderat borca 20 razlike, a ovakva igokea nemoze iznenadit u sarajevu. Tako da bosna zadrzava prvo mjesto i u slucaju poraza u mostaru. igokea moze biti druga jedino ako dobije siroki sa vise od 14 razlike
nemoze ni tada...jer onda ce imati vise poraza..jedino ako Široki kiksa protiv Leotara ili Zrinjskog..
Bosna ako izgubi u Mostaru a Široki dobije u Aleksandrovcu broj jedan je Široki.Stoga Bosna MORA dobiti sve do kraja da ne ovisi o drugim rezultatima.

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 04 maj 2009, 22:59

ukoliko sve tri ekipe (mislim na bosnu, igokeu, siroki) budu na kraju imale po 3 poraza (sto bi znacilo pobjedu igookee protiv sirokog i eventualni kiks bosne)....onda se koliko znam stvara krug i gleda medjusobna ukupna kos razlika...bosna ima trenutno +3(10+9-16), siroki -5(-10-9+14), a igokea +2(16-14)....onda bi sve zavisilo koliko ce igokea dobiti sirokog odnosno mi igokeu...znaci ni tad bosna nije sigurno prva....molim nek me neko ispravi ako sam pogrijesio..ne baratam bas statistickim podacima...ovo sam onako na brzaka iz glave...
I feel devotion!!

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 04 maj 2009, 23:21

vezano za ovu kombinatoriku oko rezultata, stvar je jednostavna.
Široki još može izgubiti i u to sam siguran protiv Igokee.dakle 3 poraza.
Igokea gubi protiv Bosne i ima 4 poraza i 3 mjesto.
Bosna igra protiv Zrinjskog i Igokee i očekujem obje pobjede, premda će u Mostaru biti teže zbog slabosti pod košem koji se posebno reflektuju u gostima. dakle KK Bosna dva odnosno max tri poraza.
Sloboda pobjedom protiv Hercegovca obezbeđuje 4. mjesto i duel sa Bosnom u polufinalu.

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 04 maj 2009, 23:41

A sad malo o Igokei, ekipi koja zajedno sa Bosnom je najkvalitetnija ekipa u BiH.
Igrači kao što su Taylor, Castle, pa i Bocka na bekovima, ili Vuksanović , Amal i Mišanović na KC ili C, su sigurno bolji od Širokog, ali očigledno je da se radi o igračima koji se apsolutno ne trude dovoljno i ne igraju , što se posebno odnosi na Amere kolektivnu košarku, već igraju samo za sebe i svoju statistiku(Castle i Taylor) ili su prilično indiferentni i nezainteresirani za rezultat (Amal).
Samo ovim ŠB predlažem da se malo manje raduju , jer po meni šanse u polufinalu između Širokog i Igokee su barem 50/50, s tim ako Igosi budu igrali kolektivnu košarku onda su i pored prednosti domaćeg terena Širokog u prednosti.
Pored prvaka lige 8 i finalista ide u NLB, tako da se previše ne radujete :lol: :lol: :lol: .
Meni je apsolutno svejedno ko će igrati pored Kk Bosne u NLB , kad veće ne može Sloboda, a i jedni i drugi imaju max 2 igrača sa BiH koš pasošom, Široki samo jednog, pa me čude ove izjave ljubavi prema Širokom navijača-forumaša KK Bosne, osobito kad se ima u vidu ponašanje igrača i uprave Širokog tokom svake finalne serije.
Finalna serija protiv Igokee prošle godine je bila puno više sporski regularnija i sa PUNO BOLJIM ODNOSOM I SUDIJA i igrača Igokee i Bosne, kao i rukovodstava dva kluba uključujući i Mileta , tako da ovim fanovima Kk Bosne treba malo pameti doći iz stražnjice u glavu i da shvate da sa Širokim ćemo i ove sezone ako se plasiraju u finale imati isti CIRKUS KAO I PRIJE 3, 3, 4 I SVIH ONIH GODINA KAD SMO SE BORILI ZA PRVAKA BiH SA ŠKRIPARIMA(ŠKRIPA znači na bosanskom pećina, pa sami napravite IZVEDENICU OD ŠKRIPAR). :roll: :lol: ;)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 05 maj 2009, 00:01

Koji si ti pacenik. Al zadojeni onaj, ostarjeli, zavidni, iskompleksirani, *insert further remarks here*.
Kakva Bosna, tebi su puna usta samo Igokea-e. ;)
...Život za Široki...

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 05 maj 2009, 00:22

Slažem se da je Igoke-a igrački daleko jača nego što to rezultati pokazuju.Ne vjerujem da je "šefu" drago gledati kako gubi od Slobode kući tako da treba očekivati napaljenije amere do kraja lige inače će vjerovatno prije dobiti po ušima nego $ 8-)
Kako stvari stoje Bosna će ovjeriti NLB sa prvim mjestom u ligi 8 gdje joj je i mjesto.U plej off-u je sve otvoreno i rano je bilo šta prognozirati bez obzira ko ima prednost domaćeg terena jer tu jedna utakmica mjenja sve.

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.