Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

anton 1983
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la anton 1983 » 11 dec 2010, 15:25

Ljudi u velikoj ste zabludi. Eto ja kao pobornik BUDNESLIGE, meni najbolje i one "za koju živim" tvrdim da je još uvijek SERIA A jača! No bit je u tome da sada nema tako veliku prednost i da ju BUNDESLIGA polagano dostiže, a sad da će ju prestići to će biti jako teško ali ne i nemoguće, kako ju je prestigla i po koeficijentu.

Eto vam jedan članak kojeg sam ja osobno napisao:

Bundesliga prestiže Seriu A! Napredak mora imati neki postepeni razvoj. Naravno sve ovisi o tome sa kakvim kapitalom raspolažeš.

BUNDESLIGA s obzirom na svoje konkurente, SERIU A, PRIMERU, PREMIER LIGU baš i nema prevelike šanse, ako se uspoređuje sa kapitalom i po tom pitanju dosta su slabiji. Tako je to bilo unazad par godina, ali isto tako situacija se i po tom pitanju počela mijenjati.

Ako ti se ne dogodi ono što se dogodilo u Engleskoj, ne možeš preskočiti tri stepenice u tri sezone, nego za to treba vremena.

Prije pet do šest godina, BUNDESLIGA je bila u situaciji da su se morali plašiti gubitka jednog mjesta u Ligi Prvaka i to je bilo jedno od najlošijih razdoblja BUNDESLIGE u posljednjih petnaestak godina. Tada su se u BUNDESLIGI klubovi opametili i liga kao takva počela se razvijati.

Pošto njemački klubovi nisu imali dovoljno novčanih sredstava da bi se nosili sa svojom konkurencijom i da bi mogli dovoditi velike zvijezde u klubove, oni su se okrenuli razvitku mladih igrača iz svojih pogona, te su počeli dovoditi mlade talente iz drugih liga.

Takva razvojna politika zahtijeva dosta vremena i strpljenja prije nego počne davati rezultate.

Rezultate te politike mogli smo vidjeti na prošlom svjetskom prvenstvu kada je njemačka nogometna reprezentacija, bila jedna od najmlađih reprezentacija na prvenstvu, te najmlađa reprezentacija Njemačke koja je ikad nastupila na svjetskom prvenstvu.

BUNDESLIGA korača velikim koracima prema naprijed. Sada je BUNDESLIGA u takvoj situaciji da će najvjerojatnije preoteti to jedno mjesto SERIJI A u Ligi Prvaka i na taj način postati treća liga u Europi.

To je nešto u čemu je BUNDESLIGA uspjela i po čemu se definitivno vidi napredak i smanjenje zaostatka za svojim konkurentima.

Trenutačno stanje je ovakvo:

3. Njemačka 9.500 13.500 12.687 18.083 8.833 62.603

4. Italija 11.928 10.250 11.375 15.428 6.571 55.552

E sada kada/ako BUNDESLIGA bude treća liga u Europi treba vidjeti kako će to Nijemci iskoristiti.

Prije pet godina niko nije vjerovao da će BUNDESLIGA ovako dobro kotirati, a sada niko ne vjeruje da BUNDESLIGA može to mjesto bar na neko duže vrijeme zadržati.

Isto tako dosta ljudi misli da „nema smisla“ u ligi prvaka gledati četiri njemačka kluba, kada će najvjerojatnije samo jedan od njih proći skupinu i pritom se misli na Bayern.

Kada se pogleda zadnjih par sezona nema razloga da se tim skepticima ne bi vjerovalo.

No, isto tako ako je BUNDESLIGA već uspjela napraviti pothvat u kojeg niko nije vjerovao, a to je prestizanje SERIE A, zašto se onda i ta stvar ne bi promijenila?

Jedan klub više u ligi prvaka za sobom povlači više sponzora, više novaca od TV prava, više nagrada od UEFE, a to sve skupa znači više kapitala za njemačke klubove i isto tako manje kapitala za njenu najveću konkurenciju, SERIU A.

Još ću uz to dodati:

Sve ove sezone u Europi SERIA A je imala prednost nad BUNDESLIGOM i već 3 sezone BUNDESLIGA ih je uspjela ostaviti iza sebe, sad dal će se to dogoditi i ove sezone to ćemo vidjeti. Naravno da sam koeficijent i nije odraz kolko je jedna liga jaka ili kolko je bolja od druge, ali neke pokazatelje po tom pitanju ipak daje...

Da slučajno postavim pitanje dal je jači Wolfsburg ili Napoli kaj misliš kakve bi odgovore dobiti? I oni bi još bili u maniri, da kak tak neš neko more pomisliti...

Pa kad mene neko pita, a da nije konj ili "seljak" ja ga niti nepokušavam uvjeriti da je BUNDESLIGA jača ili bolja od SERIEA po tom pitanju. Jedina prednost BUNDESLIGE je taj koeficijent i sama SEXUALNOST lige. Ono kaj ja tvrdim ima drugačiju vrijednost. Problem sa kojim se SERIA susreće je vama neprihvatljiv i neželite si to dat dokazat.

Ovu se recimo neki primjeri:

prije 5 godina, Milan, Inter i juve su mogli samo poželjeti bilo kojeg igrača Wolfsburga i on bi dolepršo u te klubove. Danas njihovu najveću zvijezdu ti talijanski giganti moraju čekati extra 3 godine i upitno je dal će na kraju kod njih završiti. Isto tako taj Wolfsburg brsti SERIU A, dok je prije 5 godine bio predmet sprdnje jednog Eintrachta Hannovera i njima sličnim klubovima... To znači Pad Serie A i dizanje BUNDESLIGE, znači smanjenje razmaka u kvaliteti . I sad da ponovim da to smanjenje ne znači prestizanje, a smanjenje je sve kaj ja i tražim jer je BUNDESLIGA po zakonima prirode i nogometa po tom pitanju došla preblizu SERIJI A. SERIA A se NEMOGUĆE srozala i to je nešto kaj ja vidim, a vi ne, tj. neželite si to priznati.

2 slučajna trofeja je sve kaj SERIA A ima kaj ih drži na životu i to je to, ali ti trofeji ne govore ništa o kvaliteti sam lige. Ajde Interu se taj transfer prošle godine prizna, no ako taj klub sada u slijedećih 5 godina neće vidjeti polufinala nabijem ga nakurac. U tom slučaju tek će se potvrditi argument slučajnosti.

SERIA A ima to sveto trojstvo koje će vjećito SERIU A držati na jednom određenom nivo i teško da će BUNDESLIGA uspjeti prestići po kvaliteti tu ligu baš zbog ta tri kluba jer oni joj i daju tu reputaciju, kupovnu moć i privlačnost stranim igračima. Ako to Talijani uspiju prokockati skidam im kapu!

Sad određeni BUNDESLIGAŠKI klubovi nemaju para za ogromne transfere, ali imaju para za zadržati svoje ŠPEK igrače na duže vrijeme i onda ga prodati za dosta para s tim da PK klubova ima tog brutalnog ŠPEK igrača za kojeg se mogu dobiti masTne pare. Problem je samo u percepciji što je BUNDESLIGA svoje igrače stvorila a nije ih kupila kao skupe ili gotove igrače. Recimo od vas su svi uvjereni da je Diego ŠPEK, kakav tak i smatrate njega većim i boljim pa i skupljim igračem od jednog Sahina i to samo zato kaj je Diego PLAĆEN a Sahin još uvijek nije. A po vrijednosti su isti, po kvaliteti također, ali dok neko neda 20 milja za Sahina vama to neće biti jasTno...onda svi vi ste uvjereni da je pato takav ŠPEK koji vrijedi 30, 40, 50, dok jedan Muller to ne može biti toliko vrijedan...E kad shvatite da nije tako i da Muller vrijedi kao i Pato, Sahin kao i Diego, onda ćete skužiti o ćem ja pričam..

DANKE!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 dec 2010, 17:30

anton 1983 je napisao/la: Sve ove sezone u Europi SERIA A je imala prednost nad BUNDESLIGOM i već 3 sezone BUNDESLIGA ih je uspjela ostaviti iza sebe, sad dal će se to dogoditi i ove sezone to ćemo vidjeti. Naravno da sam koeficijent i nije odraz kolko je jedna liga jaka ili kolko je bolja od druge, ali neke pokazatelje po tom pitanju ipak daje...

Da slučajno postavim pitanje dal je jači Wolfsburg ili Napoli kaj misliš kakve bi odgovore dobiti? I oni bi još bili u maniri, da kak tak neš neko more pomisliti...

Pa kad mene neko pita, a da nije konj ili "seljak" ja ga niti nepokušavam uvjeriti da je BUNDESLIGA jača ili bolja od SERIEA po tom pitanju. Jedina prednost BUNDESLIGE je taj koeficijent i sama SEXUALNOST lige. Ono kaj ja tvrdim ima drugačiju vrijednost. Problem sa kojim se SERIA susreće je vama neprihvatljiv i neželite si to dat dokazat.

Ovu se recimo neki primjeri:

prije 5 godina, Milan, Inter i juve su mogli samo poželjeti bilo kojeg igrača Wolfsburga i on bi dolepršo u te klubove. Danas njihovu najveću zvijezdu ti talijanski giganti moraju čekati extra 3 godine i upitno je dal će na kraju kod njih završiti. Isto tako taj Wolfsburg brsti SERIU A, dok je prije 5 godine bio predmet sprdnje jednog Eintrachta Hannovera i njima sličnim klubovima... To znači Pad Serie A i dizanje BUNDESLIGE, znači smanjenje razmaka u kvaliteti . I sad da ponovim da to smanjenje ne znači prestizanje, a smanjenje je sve kaj ja i tražim jer je BUNDESLIGA po zakonima prirode i nogometa po tom pitanju došla preblizu SERIJI A. SERIA A se NEMOGUĆE srozala i to je nešto kaj ja vidim, a vi ne, tj. neželite si to priznati.

2 slučajna trofeja je sve kaj SERIA A ima kaj ih drži na životu i to je to, ali ti trofeji ne govore ništa o kvaliteti sam lige. Ajde Interu se taj transfer prošle godine prizna, no ako taj klub sada u slijedećih 5 godina neće vidjeti polufinala nabijem ga nakurac. U tom slučaju tek će se potvrditi argument slučajnosti.

SERIA A ima to sveto trojstvo koje će vjećito SERIU A držati na jednom određenom nivo i teško da će BUNDESLIGA uspjeti prestići po kvaliteti tu ligu baš zbog ta tri kluba jer oni joj i daju tu reputaciju, kupovnu moć i privlačnost stranim igračima. Ako to Talijani uspiju prokockati skidam im kapu!

Sad određeni BUNDESLIGAŠKI klubovi nemaju para za ogromne transfere, ali imaju para za zadržati svoje ŠPEK igrače na duže vrijeme i onda ga prodati za dosta para s tim da PK klubova ima tog brutalnog ŠPEK igrača za kojeg se mogu dobiti masTne pare. Problem je samo u percepciji što je BUNDESLIGA svoje igrače stvorila a nije ih kupila kao skupe ili gotove igrače. Recimo od vas su svi uvjereni da je Diego ŠPEK, kakav tak i smatrate njega većim i boljim pa i skupljim igračem od jednog Sahina i to samo zato kaj je Diego PLAĆEN a Sahin još uvijek nije. A po vrijednosti su isti, po kvaliteti također, ali dok neko neda 20 milja za Sahina vama to neće biti jasTno...onda svi vi ste uvjereni da je pato takav ŠPEK koji vrijedi 30, 40, 50, dok jedan Muller to ne može biti toliko vrijedan...E kad shvatite da nije tako i da Muller vrijedi kao i Pato, Sahin kao i Diego, onda ćete skužiti o ćem ja pričam..

DANKE!
Ovo je 1 od najozbiljnijih postova ovde. Ne treba da cudi jer sam textopisca prepoznao po rukopisaniju, a i po imenu i potpisu - to je cuveni Shawn Michaels sa foruma Nogometnog magazina. Respect.
Medjutim, opet ima tu nekih stvari koje se dadu dovesti u sukob sa realnoscu. Idemo redom:

bold1. Sta je to sexualnost lige?

bold2. Dzeko je precenjen na trzistu. Nema pojma da vredi 40mE, a Italijani nisu ludi poput sheika pa da nasedaju na takve fore. Era Cragnottija u Laziu je davno zavrsena, Tanzi je u zatvoru, a Moratti se upristojio.

bold3. Serie A se srozala, ali samo u usporedbi sa 90im godinama, ne i sa BL. BL je jedino bila jaca od Serie A u 70im godinama, kada je u Italiji bila na snazi zabrana dovodjenja stranaca. U BL je tada dosao npr. 1 Kevin Keegan, a nemacki klubovi su bili strah i trepet u Evropi.

bold4. Slucajnoscu se dade opisati i FC Hollywood u finalu LS. Slucajnoscu se ne moze opisati i redovno samaranje tog istog FCHa od strane Italijana. 4 pobede (jedna gegen raspalog Juvea i jos jedna kad je Juve bio pod Capellom, jedna gegen Viole uz Ovrebe-ov magicni momenat i jedna protiv Intera u postcalciopoli sezoni) ne mogu da speru sva ona ponizavanja od strane Milana, Juvea, te poraze protiv Intera i Firenze. Sa Romom se podelilo bratski tako da oba kluba idu dalje - to je evidentno.

bold5. To "sveto trojstvo" je upravo razlog zasto je italijanska liga istorijski najuspesnija liga Evrope.

bold6. Za stvaranje igraca kapa dole, ali imena u svetu fudbala se sticu i na drugim mestima: Kaka, Chiellini, Bonucci, Ranocchia, Balotelli, De Rossi, Aquilani, Vucinic, Menez, Hernanes, Pastore i mnogi drugi su bili nepoznati javnosti do ulaska u Serie A.

bold7. Slazem se za precenjenost pojedinih igraca, kao i za inflaciju trzista i marketinski efekat koji imaju neki igraci, ali reci da je Muller iste vrednosti kao i Pato? To moze da prodje samo na fantasy footballu i to eventualno.

BITTE SCHOEN!
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 11 dec 2010, 17:57, ukupno mijenjano 2 puta.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 11 dec 2010, 17:45

WTF?!?!?! :shock:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 dec 2010, 18:28

anton 1983 je napisao/la:WTF?!?!?! :shock:
Ako ti nije jasno, evo malo i starih snimaka:

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Ali to su bila bolna vremena za ljubitelje BLskih timova . Put njihovih ljubimaca se zavrsavao u momentu kad ugledaju bandieru italianu pored imena protivnika.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 11 dec 2010, 18:38

vidi vidi "malog zelenog", bas je extra kad skontas da je takav igrac igrao u italijanskoj ligi ,on i Zico i to u Napoliu i Udineseu, nisu u velikoj trojci, zato takvi timovi imaju dushu, i ne smije ih se zvati "malim" ;)
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 11 dec 2010, 18:45

MaGiCa je napisao/la:
Ovo je 1 od najozbiljnijih postova ovde. Ne treba da cudi jer sam textopisca prepoznao po rukopisaniju, a i po imenu i potpisu - to je cuveni Shawn Michaels sa foruma Nogometnog magazina. Respect.
Medjutim, opet ima tu nekih stvari koje se dadu dovesti u sukob sa realnoscu. Idemo redom:
Inače nije Shawn michaels nego je BRET THE HITMAN HART! 8-)
bold1. Sta je to sexualnost lige?
Oni koji prate BUNDESLIGU znaju kaj je to ;) ta liga to ima a niko drugi ju nema. Znači u Bundesligi osvaja kako vi kažete BAYERN ili NEKO drugi i zbog tog "NEKO" liga je SEXUALNA, atraktivna, zanimljiva, to nema niti jedna druga liga. U drugim ligama točno se zna ko ju osvaja...U BUNDESLIGI još uvijek Bayern nije preuzeo svu Dominantnost kako su u ostalim ligama svi klubovi sa najviše para. Kratko rečeno u BUNDESLIGI se ne zna ko pije ko plača = SEXUALNOST! 8-)
bold2. Dzeko je precenjen na trzistu. Nema pojma da vredi 40mE, a Italijani nisu ludi poput sheika pa da nasedaju na takve fore. Era Cragnottija u Laziu je davno zavrsena, Tanzi je u zatvoru, a Moratti se upristojio.
Ne da nisu ludi nego nemaju više te pare da to plate ;) A neko će već 40 platiti i nemoj se iznenaditi ako to na kraju baš bude Bayern...
bold3. Serie A se srozala, ali samo u usporedbi sa 90im godinama, ne i sa BL. BL je jedino bila jaca od Serie A u 70im godinama, kada je u Italiji bila na snazi zabrana dovodjenja stranaca. U BL je tada dosao npr. 1 Kevin Keegan, a nemacki klubovi su bili strah i trepet u Evropi.
Je u odnosu na BUNDESLIGU, ali ju BUNDESLIGA nije prestigla, to moraš shvatiti
bold4. Slucajnoscu se dade opisati i FC Hollywood u finalu LS. Slucajnoscu se ne moze opisati i redovno samaranje tog istog FCHa od strane Italijana. 4 pobede (jedna gegen raspalog Juvea i jos jedna kad je Juve bio pod Capellom, jedna gegen Viole uz Ovrebe-ov magicni momenat i jedna protiv Intera u postcalciopoli sezoni) ne mogu da speru sva ona ponizavanja od strane Milana, Juvea, te poraze protiv Intera i Firenze. Sa Romom se podelilo bratski tako da oba kluba idu dalje - to je evidentno.
Pa gle Bayern je prošle sezone stvorio svoj uspjeh na Talijanima i na talijanima je popljugo. A da nam inače protiv talijana ne ide to je istina. ;)
bold5. To "sveto trojstvo" je upravo razlog zasto je italijanska liga istorijski najuspesnija liga Evrope.
Al to je nebitno jer se o tome neraspravlja ovdje...
bold6. Za stvaranje igraca kapa dole, ali imena u svetu fudbala se sticu i na drugim mestima: Kaka, Chiellini, Bonucci, Ranocchia, Balotelli, De Rossi, Aquilani, Vucinic, Menez, Hernanes, Pastore i mnogi drugi su bili nepoznati javnosti do ulaska u Serie A.
Opet fulo si bit, jer Kaka je SADA nebitan jer mi govorimo o ovom jedinstvenom trenutku...
bold7. Slazem se za precenjenost pojedinih igraca, kao i za inflaciju trzista i marketinski efekat koji imaju neki igraci, ali reci da je Muller iste vrednosti kao i Pato? To moze da prodje samo na fantasy footballu i to eventualno.
O tome ti ja i pričam. Muller nevrijedi ni pišljivog zrna jel tak? :roll:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 dec 2010, 19:21

anton 1983 je napisao/la: Inače nije Shawn michaels nego je BRET THE HITMAN HART! 8-)
OK. Scusi, nisam igrao Wrestle Maniu jos od 1996e. :D

Oni koji prate BUNDESLIGU znaju kaj je to ;) ta liga to ima a niko drugi ju nema. Znači u Bundesligi osvaja kako vi kažete BAYERN ili NEKO drugi i zbog tog "NEKO" liga je SEXUALNA, atraktivna, zanimljiva, to nema niti jedna druga liga. U drugim ligama točno se zna ko ju osvaja...U BUNDESLIGI još uvijek Bayern nije preuzeo svu Dominantnost kako su u ostalim ligama svi klubovi sa najviše para. Kratko rečeno u BUNDESLIGI se ne zna ko pije ko plača = SEXUALNOST! 8-)
SEXUALNOST za nekoga, ANARHIJA za drugoga. Liga bez odbrana, liga u kojoj se bofl igraci snalaze ko kamile u pustinji, liga koja nije iznedrila 1 vrhunskog stopera (sem Lucia koji ode u Italiju :D ) pun qrac godina, liga u kojoj nema ni taktike ni tehnike, pa 1 Ribery (obican silovatelj lopte) izgleda poput Cruyffa iz najboljih dana, Da, da, da... Nur Ein Wort - Die Sexualitaet.
Ne da nisu ludi nego nemaju više te pare da to plate ;) A neko će već 40 platiti i nemoj se iznenaditi ako to na kraju baš bude Bayern...
Tacno je da se nema tih para, sem ako nisi lud ili sheik kojim slucajem. A 40mE vrede samo nekolicina igraca, ne i Dzeko. I bolje bi bilo za njega licno da ide u BM, jer je pitanje da li ce se snaci u Calciu.
Je u odnosu na BUNDESLIGU, ali ju BUNDESLIGA nije prestigla, to moraš shvatiti
Ne moram ja nista da shvatim, onoga momenta kad me neko uveri u nesto, to nesto cu slobodnom voljom prihvatiti kao takvo. Serie A moze da se poredi samo sama sa sobom. I da oslabila je u odnosu na neke prethodne godine, ali se dize od 2007e na ovamo.
Pa gle Bayern je prošle sezone stvorio svoj uspjeh na Talijanima i na talijanima je popljugo. A da nam inače protiv talijana ne ide to je istina. ;)
Mene bi bilo sramota da proslogodisnji rezultat u prvom mecu sa Fiorentinom nazivam "uspehom", da kojim slucajem navijam za BM. A slucajnost kojom se meri uspeh BMa dovoljno govori da je to jedino polufinale LS od strane Nemackih klubova od 2002. do danas. Italijani su ih imali 7 puta u istom tom periodu. Po jedno polufinale su imali i Portugalci i Holandezi, a dva Francuzi.
Al to je nebitno jer se o tome neraspravlja ovdje...
Bitno je sine, bitno je. To je differentia specifica Italije i Nemacke. I sam si to rekao.
Opet fulo si bit, jer Kaka je SADA nebitan jer mi govorimo o ovom jedinstvenom trenutku...
Nisam ja nista fulio, neki se ponose razvojnom ligom, a neki samo navode i tu dimenziju omiljene im lige.
O tome ti ja i pričam. Muller nevrijedi ni pišljivog zrna jel tak? :roll:
Mueller vredi dosta, ali ne moze ga se metnut` u istu recenicu kao i Pata. Ko razume - shvatice.

PS. Pozdrav tebi, nisam znao da si i ovde aktivan. Cenim tvoje postove na Bundesligi, ali se oko "jabuka-pomorandza" debati dade videti odbojnost tj. animozitet mnogih ljudi prema Calciu. Ne bih rekao da si ti jedan od njih, a to su uglavnom ljubitelji EPL i BL.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 11 dec 2010, 19:34

JuveSissoko je napisao/la:vidi vidi "malog zelenog", bas je extra kad skontas da je takav igrac igrao u italijanskoj ligi ,on i Zico i to u Napoliu i Udineseu, nisu u velikoj trojci, zato takvi timovi imaju dushu, i ne smije ih se zvati "malim" ;)

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Zico je trebalo da dodje u Romu, ali su se pregovori zakomplikovali, pa je Dino Viola (predsednik Rome odustao od njega i kupio Falcao-a. Kako je Falcao igrao za Vucicu, dovoljno govori nadimak koji su mu dali navijaci - ottavi re di Roma (osmi rimski kralj).

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 11 dec 2010, 21:25

prelijepo je gledat ove klipove, zato mi je calcio drag , jednostavno moras volit tu ligu jer njen duh se stvara godinama i ovakve legende su je obiljezile ,ljepota ;)

p.s. aa Falcaa sam totalno zaboravio, heh tek vidis kakav je to "sex" na terenu bio, ljepota cista
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 12 dec 2010, 14:39

MaGiCa je napisao/la: SEXUALNOST za nekoga, ANARHIJA za drugoga. Liga bez odbrana, liga u kojoj se bofl igraci snalaze ko kamile u pustinji, liga koja nije iznedrila 1 vrhunskog stopera (sem Lucia koji ode u Italiju :D ) pun qrac godina, liga u kojoj nema ni taktike ni tehnike, pa 1 Ribery (obican silovatelj lopte) izgleda poput Cruyffa iz najboljih dana, Da, da, da... Nur Ein Wort - Die Sexualitaet.
Hmm, gledaš li ti utakmice BUNDESLIGE ili slušaš ovakve ko ti koji samo znaju laprdati? Ko ti je reko da u BUNDESLIGI nema obrane i taktike? :lol: Ako 11 igrača stoji u šesnaestercu, nije dokaz da se igra obrana, to je samo dokaz da se neigra Nogomet.

A gle kaj da ja tebi kažem o Seriji A nego slijedeće:

Bit nogometa je da se daju golovi. a u Italiji je bit u tome da ga neprimiš i da ga nedaš...Znači to je liga koja se protivi samim temeljima nogometne igre i u tome bi se trebalo uživati? Samo ti daj ;)
Tacno je da se nema tih para, sem ako nisi lud ili sheik kojim slucajem. A 40mE vrede samo nekolicina igraca, ne i Dzeko. I bolje bi bilo za njega licno da ide u BM, jer je pitanje da li ce se snaci u Calciu.
Da imaju itekako bi oni dali 40 milja, ali nemaj. Pa neka daju bar 30-35, ali nemaju niti to :lol:

Ne moram ja nista da shvatim, onoga momenta kad me neko uveri u nesto, to nesto cu slobodnom voljom prihvatiti kao takvo. Serie A moze da se poredi samo sama sa sobom. I da oslabila je u odnosu na neke prethodne godine, ali se dize od 2007e na ovamo.

Ha dobro, onda gledaj na to ovak. SERIA A ima prednost imala prednost nad BUNDESLIGOM 2007 200 meteara. U tom trenutku SERIA A se vozila 10 na sat, dok se BUNDESLIGA vozila 7 na sat, znači trend je bio takav da će prednost SERIA rast. No dogodio se obrt, SERIA A se poćela voziti 12 na sat (uf ti napretka), dok je BUNDELSIGA stisnula pedalu i vozi se 20 na sat. E sad je prednost SERIE A manja, a pitanje je koliko će se još smanjiti ;)
Mene bi bilo sramota da proslogodisnji rezultat u prvom mecu sa Fiorentinom nazivam "uspehom", da kojim slucajem navijam za BM. A slucajnost kojom se meri uspeh BMa dovoljno govori da je to jedino polufinale LS od strane Nemackih klubova od 2002. do danas. Italijani su ih imali 7 puta u istom tom periodu. Po jedno polufinale su imali i Portugalci i Holandezi, a dva Francuzi.
OK, al nemoj zaboraviti, da je Fiorentina isto tako doma postigla neregularan gol i da su na svom stadionu imali pozitivan rezultat koji ih je vodio dalje, tako da onaj gol u Minhenu nije imao nikakav utjecaj na to da će Bayern proči dalje. ;) Mučni glavom nemoj srat...A ako si pročito moj post, tako je i Bayern treba dokazati da njegovo finale prošle godine nije bilo slučajno,kao što sam i napisao, ali Boga mi i iNter. Počisti koji puta i ispred svog dvorišta...
Bitno je sine, bitno je. To je differentia specifica Italije i Nemacke. I sam si to rekao
.

neraspravlja se. Kaj je bilo prije 20 godina nema nikakve veze sa tim koja je liga danas 12.12.2010 u 14 i 39 kvalitetnija ;)
Mueller vredi dosta, ali ne moze ga se metnut` u istu recenicu kao i Pata. Ko razume - shvatice.
Al zašto ti nemožeš biti taj koji će shvatit da to Muller vrijedi. O Bože pomozi mu jer ne za šta čini...
PS. Pozdrav tebi, nisam znao da si i ovde aktivan.
Sad sam samo ovdje, NM je propo otkad sam otišo sa pozicije Admina..

PS: Inače meni se gadi Calcio, prezirem digiće i sve kaj je vezano uz njihov nogomet, ali itekako mogu realno i objektivno o njima raspravljati ;)

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 12 dec 2010, 14:45

Calcio-vise od igre 8-) 8-) :)
Zadnja izmjena: sarajlija89, dana/u 12 dec 2010, 14:49, ukupno mijenjano 1 put.
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

sikirica
Kontakt:

Post Postao/la sikirica » 12 dec 2010, 14:49

sarajlija89 je napisao/la:Calcio-vise od igre 8-) 8-) :)
Vise od igre= Bitka na stadionu
bitka na terenu
svada sa sudijama
ali i Bgm dobar nogomet se igra
i postizu se lijepi golovi. :)
<3 Bosna i Hercegovina <3 Manchester United <3 NK Celik <3

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 12 dec 2010, 14:51

Ma nema to nigdje..sva draz fudbala se moze vidjeti..i na terenu i na tribinama..i zato se to tako kaze ;) ...zaista je tako

sad to nije na nekom nivou i kao prije..al vratice se aBd
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 12 dec 2010, 15:17

anton 1983 je napisao/la: Hmm, gledaš li ti utakmice BUNDESLIGE ili slušaš ovakve ko ti koji samo znaju laprdati? Ko ti je reko da u BUNDESLIGI nema obrane i taktike? :lol: Ako 11 igrača stoji u šesnaestercu, nije dokaz da se igra obrana, to je samo dokaz da se neigra Nogomet.
Naravno da gledam Bundesligu, ali ne istom dioptrijom kao i ti.
A gle kaj da ja tebi kažem o Seriji A nego slijedeće:

Bit nogometa je da se daju golovi. a u Italiji je bit u tome da ga neprimiš i da ga nedaš...Znači to je liga koja se protivi samim temeljima nogometne igre i u tome bi se trebalo uživati? Samo ti daj ;)
Nisi lepo procenio Calcio. To je takticki najjaca liga, capolavoro se trazi da bi se pobedjivalo.
Da imaju itekako bi oni dali 40 milja, ali nemaj. Pa neka daju bar 30-35, ali nemaju niti to :lol:
Ne vredi on tih para, ali dobro. Neka bude da si u pravu. Bitno je da Nemci postavljaju standarde na mercatu.
Ha dobro, onda gledaj na to ovak. SERIA A ima prednost imala prednost nad BUNDESLIGOM 2007 200 meteara. U tom trenutku SERIA A se vozila 10 na sat, dok se BUNDESLIGA vozila 7 na sat, znači trend je bio takav da će prednost SERIA rast. No dogodio se obrt, SERIA A se poćela voziti 12 na sat (uf ti napretka), dok je BUNDELSIGA stisnula pedalu i vozi se 20 na sat. E sad je prednost SERIE A manja, a pitanje je koliko će se još smanjiti ;)
Ovo je u redu, ali ja vise volim da poredim ligu samu sa sobom tj. sa prethodnim godinama.
OK, al nemoj zaboraviti, da je Fiorentina isto tako doma postigla neregularan gol i da su na svom stadionu imali pozitivan rezultat koji ih je vodio dalje, tako da onaj gol u Minhenu nije imao nikakav utjecaj na to da će Bayern proči dalje. ;) Mučni glavom nemoj srat...A ako si pročito moj post, tako je i Bayern treba dokazati da njegovo finale prošle godine nije bilo slučajno,kao što sam i napisao, ali Boga mi i iNter. Počisti koji puta i ispred svog dvorišta...
Jedno je kad te sudija blatantno osteti, kao Firenzu u Minhenu. Drugo je kad ti treba 5x ponovljeni snimak da bi ustanovio zaledje od 10 cma kod Gilardinovog gola.
neraspravlja se. Kaj je bilo prije 20 godina nema nikakve veze sa tim koja je liga danas 12.12.2010 u 14 i 39 kvalitetnija ;)
"Velika trojka" je nesto sto nema niti jedna druga liga u Evropi. Englezi je imaju, ali padom Liverpoola se formira nekakav novi poredak za razliku od onog istorijskog.
Al zašto ti nemožeš biti taj koji će shvatit da to Muller vrijedi. O Bože pomozi mu jer ne za šta čini...
Pato je jedan od najtalentovanijih igraca na svetu. U Milano je dosao kao velika zvezda sa 18 godina - sa razlogom. Mueller je sa 18 leta igrao u 3. ligi. Da ne govorim o jednodimenzionalnosti igre tog momka.

Sad sam samo ovdje, NM je propo otkad sam otišo sa pozicije Admina..
Jbga, "posle mene potop". :D
Ja sam tamo bio samo lurker. Nisam se registrovao, jer bi mi "Deda&co". brojali krvna zrnca kao "Marconatu", ali postujem taj forum zbog likova poput tebe.
PS: Inače meni se gadi Calcio, prezirem digiće i sve kaj je vezano uz njihov nogomet, ali itekako mogu realno i objektivno o njima raspravljati ;)
Jbga, niko nije savrsen.

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 12 dec 2010, 16:07

@magica Kažeš da je Pato sa 18 godina doš'o kao velika zvijezda u Milan.Sad ta "velika zvijezda" ima 21 godinu i šta je u svojoj blistavoj karijeri napravio?NIŠTA jedno VELIKO NIŠTA.A Muller je za godinu iz amatera izraztao u najboljeg mladog igrača SP kao i u najboljeg strijelca istog.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 12 dec 2010, 16:31

roy_makaay je napisao/la:@magica Kažeš da je Pato sa 18 godina doš'o kao velika zvijezda u Milan.Sad ta "velika zvijezda" ima 21 godinu i šta je u svojoj blistavoj karijeri napravio?NIŠTA jedno VELIKO NIŠTA.A Muller je za godinu iz amatera izraztao u najboljeg mladog igrača SP kao i u najboljeg strijelca istog.
Pato je godinu dana dao lekarima, a za to nije kriv. Kad je zdrav, on je 1 od najboljih i najkompletnijih napadaca na svetu. A to sto nije igrao na SPu, a igrali poluigraci Grafite i Nilmar - to je kostalo Brazila titule (uz povredu Kake i Elana, te uz losiju selekciju levih bekova i zadnjih veznih). A inace, treba pitati ljude sto se Pata tretira tako, a za Muellera mnogi pre SPa nisu culi. Pa evo zasto:

[youtube][/youtube]

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 12 dec 2010, 16:39

MaGiCa je napisao/la:
roy_makaay je napisao/la:@magica Kažeš da je Pato sa 18 godina doš'o kao velika zvijezda u Milan.Sad ta "velika zvijezda" ima 21 godinu i šta je u svojoj blistavoj karijeri napravio?NIŠTA jedno VELIKO NIŠTA.A Muller je za godinu iz amatera izraztao u najboljeg mladog igrača SP kao i u najboljeg strijelca istog.
Pato je godinu dana dao lekarima, a za to nije kriv. Kad je zdrav, on je 1 od najboljih i najkompletnijih napadaca na svetu. A to sto nije igrao na SPu, a igrali poluigraci Grafite i Nilmar - to je kostalo Brazila titule (uz povredu Kake i Elana, te uz losiju selekciju levih bekova i zadnjih veznih). A inace, treba pitati ljude sto se Pata tretira tako, a za Muellera mnogi pre SPa nisu culi. Pa evo zasto:

[youtube][/youtube]
Ni Maradona prije SP-a nije čuo za Thomasa,a sad će ga se sjećat cijeli život

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 12 dec 2010, 17:09

Niko ne spori da je Mueller odlican igrac. Ali svako ko u njemu vidi extra igraca, gresi. Ne moze se sablonskom igrom biti velikan, kad su u pitanju igraci navale. Tu si ili genijalac ili prosek. Pato ima potencijala da ga se pamti i za 50ak godina. Pitanje je da li to ima Mueller.
A Maradona, iako najbolji igrac svih vremena, je 1 obicna boolja od trenera. On je odgovoran zato sto su Nemci u tom 1/4 finalu izgledali poput Barce.

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 12 dec 2010, 19:44

Pato ima prosjek od 7 povreda po sezoni i uprkos tim povredama on se vraca bolji i jaci, da je neki debil,sigurno da bi na njega te povrede utjecale. Muller ima potencijal ali on ne moze "pera" odbit Patu ... sama cinjenica da ga u Brazilu zovu " El Fenomeno " govori koliko ga cijene i vide potencijal u njemu, znamo da su brazilci zvali samo Ronalda tako do sad :roll: 8-)
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

Blue_He4rt
Kontakt:

Post Postao/la Blue_He4rt » 13 dec 2010, 01:53

torrenteS je napisao/la:ne trpaj mi svoje rijeci u usta.

Bundesliga schlägt Premier League

Die Bundesliga triumphiert am Testsonntag gegen die Premier League! Borussia Mönchengladbach schlägt in der Wiederauflage des Landesmeister-Finals von 1977 den FC Liverpool mit 1:0.
Auch Eintracht Frankfurt feiert zu Hause einen Achtungserfolg gegen den englischen Meister FC Chelsea(2:1).[/b

da,da, bayernu je ispod casti igrati protiv tih propaliteta pa su poslali slabasne m´gladbah i franfurat :lol:

bundesliga je u naponu, bundesliga marsira !
ostali su samo bezopasni posmatraci koji ce posluziti za popravljanje gol-razlike svabskim ekipama :!:

Ovdje marsira tvoj bolestan um,izmisljajuci bolesne argumente..!U kakvom je to naponu bundesliga?Mozda sto su u stanju da nakon dugog niza godina dobiju 4 predstavnika u Ligi Prvaka.Pobjeda Frankfurta u prijateljskom mecu protiv aktuelnog prvaka EPL,mislis da to dokazuje?Chelsea je za svaku ekipu iz Bundesliga klasa trenutno!
Chelsea F.C.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.