Nogometna reprezentacija Hrvatske

Ko je najbolji golman u povijesti reprezentacije

Ladić
10
17%
Pletikosa
18
31%
Subašić
31
53%

Ukupno glasova: 59

kegeln
Kontakt:

Re: Nogometna Reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la kegeln » 12 okt 2009, 23:33

slazem se sa onim sto kaze jedan prijatelj:"navijam za bilo koju balkansku ekipu kad igra kvalifikacije za LP, kup UEFA, i reprezentaciju, jer ipak da imam sta gledati na TV-u, nebitno jesu li bosanci, srbi, hrvati, slovenci..." ali ipak drago mi je da su ispali hrvati jer kad pogledam koliko su se bili digli, koliko su se kurcili i visoko letili(a time su stavili i toliki pritisak bilicu i fudbalerima), sad ce se malo spustiti na zemlju i shvatiti da nisu bas klase prvih 10 ekipa na svijetu....

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 13 okt 2009, 01:35

Bjeljinac @

Eeeh, ako nisi petarde bacao i baklje palio(kazes da si stariji), sigurno si istreso jedan sanduk municije(ako si pravi pravoslavac to si i uradio).

Sa onim cestitkama u vezi baraza nisam nista mislio lose, smatram da si i ti deo tog projekta, Bjeljinac!

Inace, ti imas pravo da navijas za koga hoces i za koga neces, bas kao i ja, samo nemas pravo da moju vlastitu drzavu dozivljavas kao svoju rodjenu, jer si ti ipak Bosanac u Srbiji.

Lepo bi bilo kada pises i hvalis komsije sa daljeg zapada (Slo) i istoka (Srb) da spomenes i svoju zemlju, jer uspeh BiH, hteo to ti priznati ili ne, ravan je fenomenu. Krnja i politicki nestabilna BiH je dosla na pragu tako velikog takmicenja. I slobodno se moze reci da je po stanovnistvu najmanja zemlja koja se ubacila u bubnju zvan SP i velike nacije. Licno se nadam da ce se BiH i Slo. kvalifikovati u JAR-u, pa da imam gledati tri bratske repke.

Temu sam "mozda" kako ti napisa i promasio, ali je sagovornik tacan.

belafonte
Kontakt:

Post Postao/la belafonte » 13 okt 2009, 12:00

[youtube][/youtube]

Sto im ga Milojko otrese od usta :mrgreen:

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 13 okt 2009, 12:53

Mozemo poslije Cire uzeti za selektora Bilica. Njima uvijek krene kada po prvi put vode repku. :) ;)
Ma nije mi drago sto je Hrvatska ispala! **** proseravanje! :x
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 13 okt 2009, 22:06

Bilić je trebao otići kad je bio na vrhuncu sa reprezentacijom,tj.nakon eura prošle godine i kad je za njega bilo zainteresovano nekoliko engleskih i njemačkih klubova (HSV je bio njegova prilika života).On je ipak odlučio da ostane i na žalost pogriješio.Hrvati nisu bili na nivou igara kao u prošlim kvalifikacijama i na euru.Oni nakon eura prošle godine nisu odigrali skoro nijednu utakmicu da su u potpunosti nadigrali i pobijedili protivnika.Jedini meč gdje su izgledali baš moćno je meč u Minsku protiv Bjelorusa kad su pobijedili 3:1,a to je premalo za ekipu koja je igrala sjajno na euru.Bili su skroz loši cijele kvalifikacije.Meč protiv Bjelorusa u Zagrebu je definitivno pokazao da kod Hrvata nešto ne štima.Runje ih je spašavao.Sad se na površini pojavljuje prljavi veš (pijančenja,tuče u autobusu,nesporazumi...) Šimunić i Križanac su otjerani iz repke,a evo kako čitam odlazak je najavio i Ivica Olić.

Što se mene tiče,ako su Hrvati zaslužili da osvoje sp,neka ga osvoje,nemam ništa protiv,ali nakon devet tekmi u ovom ciklusu nisu zaslužili da vide J.Afriku.Želim im više sreće u sljedećim kvalifikacijama.
Zadnja izmjena: alan_kardec, dana/u 13 okt 2009, 22:37, ukupno mijenjano 1 put.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

MaliMemo
Kontakt:

Post Postao/la MaliMemo » 13 okt 2009, 22:14

Mogu li oni pobjedit Kazahstan, da nisu sada malo potreseni svime ovim, mislim da bi bila sramota da izgube tamo :roll:
× Plava krv ispod koze ×

Ivann
Kontakt:

Post Postao/la Ivann » 13 okt 2009, 22:34

Hrvatska ima kvalitet za SP ,ali Bilić nije taj ,napravio je previše grešaka i mora otići.
Slažem se da ovaj ciklus nismo odigrali ništa i to je ono što nas frustrira.Osobno mi je
žao Bilića jer je dobar čovijek ,ali kao trener mora još puno učiti .Velika je razlika između
dobrog trenera (Bilić) i vrhunskog ( Blažević) .Užasno sam razočaran što nismo prošli, jer
to je praznik za nas .Tih mijesec dana ,tokom SP se živi samo za nogomet i ludnica je po
cijeloj Hrvatskoj .Međutim ,nismo ni mi Bogom dani da idemo na sva takmičenja ,pa nekad
morate i VI :D .Nema veze ,mi će mo se radovati vašem uspjehu i navijati za vas .

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 okt 2009, 00:06

Manite se Srbije, kako je uopste mozete spominjati. Uostalom svi smo fulali temu, tako da se bezveze ne ide u offtopic.
Sto se tice repke Hrvatske, Bilic se nada slamci spasa, ali tesko. Neka halale svjetsko, ima slijedeci ciklus. :mrgreen: :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Napoli SSC
Kontakt:

Post Postao/la Napoli SSC » 14 okt 2009, 06:52

Ma možemo se mi smijati Hrvatskoj koliko hoćemo, al da Bog da da i mi prođemo u baražu, nisu to male repke poput Estonije, mislim da smo se počeli radovat prerano, al eto i baraž je upjeh!

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 14 okt 2009, 11:21

Jucer je u Varaždinu odigrana utakmica mladih (U-21) izmedu Hrvatske i Srbije. Bio sam na toj tekmi jucer. Hrvatska je pobijedila 3-1. Sasvim zasluzeno, i nadigrali su Srbiju u svakom segmentu (izuzev od 65-75minute, kad su Srbi dali gol i bili malo bolji). Srbija me malo razocarala, mislio sam da mogu puno bolje i kvalitetnije, a bio sam i skeptican prema mladima Hrvatske. Golove za Hrvatsku su dali: Oremuš (eurogol, od precke sa 16metara), Kramaric i Ljubičić. Za Srbiju gol je dao kolko se sjecam Nemanja Tomić. jedna fer i korektna utakmica, iako je jedan hrvatsi igrac dobio crveni (ne sjecam se koji), al izuzev toga, sve je bilo posteno i fer.
Medutim, ono sto me ponovno zalosti, jest navijanje (tj.nenavijanje). Bio sam na istocnoj tribini (tamo di su bili najzesci "tifozi") i to je bilo sve samo ne navijanje. OK je ako ti navijas i pjevas hrvatska, hrvatska, moja domovina i slicno, al to je bilo svega 5minuta. Bolje da ne spominjem sta se sve "navijalo". Ja kao Hrvat sam se osjecao ugrozen, a kamoli oni igraci dole na terenu. Stvarno sramota. I kad bi nesto na tribini prigovorio vezano za takvo navijanje, samo bi te mrklo pogledali. Al zato smo drustvo i ja pjevali svoje pjesme, koje nisu imale veze ni sa Srbijom, ni sa vrijedanjem. (doduse, vrijedali smo svoj fax, al nas zato nitko na tribini nije skuzio o cemu mi to :mrgreen: )
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 okt 2009, 11:33

Sinoć sam gledao utakmicu mladih reprezentacija Hrvatske i Srbije. Odlična utakmica, nekoliko prelijepih golova, bez incidenta na terenu. Međutim ono što se dešavalo na tribinama bi trebalo ostati u sjećanju svakome ko je gledao utakmicu. Toliko vrijeđanja i psovanja nisam vidio nikada u životu. Cijelu utakmicu se navijalo na jedan primitivno/nacionalistički način, za ne povjerovati.

Komentator se pokušao ograditi rečenicom "da je to manja skupina navijača i da to nikome ne treba", ali bilo je jasno da je čitav stadion pjevao.

Zanima me da li će sada praviti emisije na HRT-u, gostovanja i osude!?

Za dom spremni. Četničke pič.ke. Ubij srbina. - samo su dio repretoara publike u Varaždinu koji se pjevao čitavu utakmicu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 14 okt 2009, 12:08

Gledao sam sinoćnju tekmu izuzev prvih 15-ak minuta i treba se reći da su Hrvati zasluženo pobijedili.Ovo je nova mlada reprezentacija Srbije i treba vremena da se sve to uigra,za sada nije dobro.Ipak ne sumnjam u Dujkovića.Nije mi jasno kako su Hrvati uspjeli izgubiti kući od Kipra na početku kvalifikacija kad su sinoć odigrali odlično.
Ovo je jako izjednačena grupa i biće još mnogo borbe do kraja.Norvežani su već sad se može reći ispali iz trke za prvo mjesto poslije poraza kod kuće od Srba i Hrvata,iako su bili među favoritima u ovoj grupi.Slovaci su neočekivano uzeli Srbe u gostima i oni su sad u trci za prvo mjesto.Sve je otvoreno.

Što se tiče tog skandaloznog skandiranja i nekih transparenata na utakmici,manje više očekivano.Mislim da je komentator Balog u jednom momentu osudio navijače zbog tih ispada.Vjerovatno će i Srbi uzvratiti istom mjerom u revanšu. 8-)
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 okt 2009, 12:08

Da, zaboravio sam reći da je zapaljena srpska zastava.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 14 okt 2009, 12:11

... i u gradu je napadnut funkcioner u FSS,Milovan Đorić.
RIP Adis Selmanović

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 14 okt 2009, 12:23

Virtu4l je napisao/la:Da, zaboravio sam reći da je zapaljena srpska zastava.
Ako mislis na stadionu, onda nije. Doslo je do pokusaja paljenja srbijanske zastave, al su brzo reagirali specijalci i sprijecili paljenje. Bio sam na svega 10metara od toga pa sam jako dobro vidio.
Za samo "navijanje" sam vec rekao. Nesto morbidno i primitivno. Stvarno tako nesto nisam ocekivao. Stadion nije bio pun, po mojoj procjeni oko 3000 ljudi, tako nekako, mozda malo manje. Al, da je svega bilo 10 ljudi, to niposto neopravdava njihov cin. Sve sama balavurdija i klinci, rodeni 90-tih, koji pojma ne znaju ni sta je rat, ni sta su klaonice, Jasenovac i logori.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 14 okt 2009, 12:26

dubrava je napisao/la:
Ako mislis na stadionu, onda nije. Doslo je do pokusaja paljenja srbijanske zastave, al su brzo reagirali specijalci i sprijecili paljenje. Bio sam na svega 10metara od toga pa sam jako dobro vidio.
Za samo "navijanje" sam vec rekao. Nesto morbidno i primitivno. Stvarno tako nesto nisam ocekivao. Stadion nije bio pun, po mojoj procjeni oko 3000 ljudi, tako nekako, mozda malo manje. Al, da je svega bilo 10 ljudi, to niposto neopravdava njihov cin. Sve sama balavurdija i klinci, rodeni 90-tih, koji pojma ne znaju ni sta je rat, ni sta su klaonice, Jasenovac i logori.
Ma fino ti razmišljaš,ali došli momci da se malo zajebaju i to je to...

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 14 okt 2009, 12:31

bayer 04 je napisao/la:
dubrava je napisao/la:
Ma fino ti razmišljaš,ali došli momci da se malo zajebaju i to je to...
Vjeruj mi, i ja sam dosao da se zajebavam sa svojim drustvom, al ne na nacin da vrijedam drugog na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. U drugom poluvremenu izlazi jedan igrac Srbije i sad naravno zvizduci, amene to izrnerviralo jer nisam cuo tko ulazi, pa sam naglas rekao; koji klinac zvizdite, **** vas za dom spremni. odjednom se par njih okrenuse, ko da sam im opsovao citavu familiju po spisku.
ja sam se sa svojim drustvom stvarno fino zabavio, pjevali neke svoje pjesme koje veze s vezom nemaju,a ni s utakmicom (jebga, bilo je samo +5, morali smo se necim zagrijati). PLaniramo i na uzvrat u Srbiju otici, i napravit jedan fini show za sve nacionaliste (bez obzira tko su i ciji su).

Eagles
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Eagles » 14 okt 2009, 15:01

I Hrvatska i Srbija su ušle u postnacionalne faze, zemlje izuzetno dobro surađuju i okreću se EU.Vrijeme će pokazat da da će ovakvih izlijeva mržnje bit sve manje, naravno, rivalitet nikad neće nestat,ali jednostavno,poslije dešavanja od prije 15+ godina ovo "navijanje" je realno i očekivano i ono se mora istrpit.Sljedeće generacije će vjerujem bit puno korektnije na tribinama.

A za Afriku,**** Afriku,nama ljeto ionako uvjek služi za navijanja i cuganja ili za repku ili za Zrinjski.Još da Zrinja ne izbori europu pa da mi je jednom otić na more ko ćojek :D

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 14 okt 2009, 15:08

dubrava je napisao/la:Žao mi je ovih iskompleksiranih i isfrustriranih ljudi koji se raduju i vesele tuđem neuspjehu. Al, eto, takav je mentalitet ljudi s ovog podrucja i to se ne moze promijenit. Iskreno mi ih je zao.
POzdrav svim ljudima dobre volje iz kisovitog i tuznog Zagreba..
svaka cast za post ;)

EnZo_85
Kontakt:

Post Postao/la EnZo_85 » 14 okt 2009, 15:13

Eagles je napisao/la:I Hrvatska i Srbija su ušle u postnacionalne faze, zemlje izuzetno dobro surađuju i okreću se EU.Vrijeme će pokazat da da će ovakvih izlijeva mržnje bit sve manje, naravno, rivalitet nikad neće nestat,ali jednostavno,poslije dešavanja od prije 15+ godina ovo "navijanje" je realno i očekivano i ono se mora istrpit.Sljedeće generacije će vjerujem bit puno korektnije na tribinama.

A za Afriku,**** Afriku,nama ljeto ionako uvjek služi za navijanja i cuganja ili za repku ili za Zrinjski.Još da Zrinja ne izbori europu pa da mi je jednom otić na more ko ćojek :D
Eagles ne znam o cemu ti pricas i o sljedecim generacijama, pa upravo te generacije i prave pizdarije i navijaju na takav nacin po stadionima. Pa samo pogledaj prosjek godina i baby -face na takvim utakmicama, to i jest ono najgore, da su to neki vojnici iz proslog rata PST sindromom i sl, al ovi balavci koji nisu bili ni u mudima kad je ovdje sve gorilo i sad se prave pametni to je najgore od svega
Jedan Grad, Jedan Klub F.K.Sarajevo

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.