BiH Talenti u Evropi

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Virtu4l
Kontakt:

Re: BiH Talenti u Evropi

Post Postao/la Virtu4l » 01 jun 2009, 19:12

Ima li neko vremena da procita kompletan topic i da izdvoji sva imena na koja bi trebali obratiti paznju. Nakon toga bi trebali saznati jos detalja o svakom od njih. Da bi na kraju imali gotov materijal, nadam se sa mnogo informacija.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 01 jun 2009, 19:14

Virtu4l je napisao/la:Ima li neko vremena da procita kompletan topic i da izdvoji sva imena na koja bi trebali obratiti paznju. Nakon toga bi trebali saznati jos detalja o svakom od njih. Da bi na kraju imali gotov materijal, nadam se sa mnogo informacija.
pa citaj malo.. vec sam to uradio...
F.K. Sarajevo - Reprezentacija BiH - Internazionale - Liverpool FC

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 01 jun 2009, 19:15

halo ba izet je velik talent kao nada liktensteina ajdin. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 01 jun 2009, 19:19

glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 jun 2009, 19:23

Adnane koliko vidim naveo si samo imena.

Bilo bi lijepo da imamo kompletan spisak sa klubom za koji nastupaju, za koju omladinsku reprezentaciju imaju nastupe, na kojoj poziciji igraju, ne mora precizno pozicija, ali da okvirno znamo jeli odbrana ili napad. Kasnije taj spisak nadopunjavati novinskim clancima o njima. Na prvi pogled izgleda kao puno posla, ali obzirom da nas je mnogo na forumu i da smo svi voljni pomoci, mislim da bi to mogli uraditi u kratkom vremenskom periodu.

EDIT:

@VanBasten je shvatio sta se trazi, mislim da je to upravo ono sto nam treba...
Zadnja izmjena: Virtu4l, dana/u 01 jun 2009, 19:26, ukupno mijenjano 1 put.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

anlayan
Kontakt:

Post Postao/la anlayan » 01 jun 2009, 19:25

Anel Vilić: Bosanac koji hara Njemačkom
Bosna i Hercegovina, mali Brazil u srcu Evrope, to sada više ne zvuči čudno.
Zbog čega ovo kažemo? Ne prođe niti jedan dana a da Bosanci i Hercegovci ne pročitaju nešto fenomenalno o Džeki, Ibiševiću, Misimoviću, Salihoviću i mnogim drugim BH reprezentativcima.

Do nedavno naša reprezentacija je imala mnogo problema, gubili smo od nižerangiranih evropskih zemalja, protesti protiv saveza, negiranje reprezentacije i mnogo drugih problema.

Međutim, stanje u reprezentaciji kao da se promijenilo preko noći, na dobrom smo putu da se plasiramo u baraž za svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Svakog dana čujemo za nekog novog bh talenta koji briljira u nekoj evropskoj zemlji, što nas jako obraduje.

######.ba vam donosi razgovor sa mladim Anelom Vilićem, igračem bosanskih korijena koji trenutno važi za jednog od najtalentovanijih igrača u Njemačkoj.

Porodica Vilić je kao i mnoge druge početkom crnih devedesetih bila primorana napustiti rodno mjesto i krenuti put Evrope. Vilići su porijeklom iz Bosanske Otoke, krenuli su pred rat trbuhom za kruhom put obećane zemlje, koja je u to vrijeme bila Njemačka. Na putu za Njemačku, tačnije dok je porodica Vilić boravila u Zagrebu rodio se junak naše priče, mladi nogometaš Anel Vilić.

Vremenom porodica Vilić skrasila se u Njemačkoj, u Kolnu, mali Anel je volio loptu od kada zna za sebe kaže njegov otac za naš portal.

Kada je Anel imao pet godina odveo sam ga na trening u Fortunu iz Kolna, tu je Anel počeo trenirati i već kao dječak zapao je za oko trenerima u Fortuni, uvijek su me zvali iz kluba i pitali me da li sam svjestan koliki talenat posjeduje moj sin, bio sam presretan ali i jako oprezan, znao sam da je pred nama mnogo posla i da je Anel još uvijek samo dječak kaže otac Anela Vilića, Ibrahim Jezerkić. Treba napomenuti da Anel nosi majčino prezime zbog papira.

Dugo je mladi Vilić trenirao u Kolnu gdje je postao pravi fudbaler, a onda dolazi nešto što će zaintrigirati sve koji čitaju ovaj tekst.

Godinama sam trenirao, trudio sam se iz dana u dan da budem što bolji, počeli smo igrati omladinsku ligu naše pokrajine, Westfahlen, i onda se desilo nešto u što ni dan danas ne mogu da vjerujem. U toku jedne sezone, kroz prvenstvo i kup sam postigao 125 golova, kada sam na kraju sezone saznao taj podatak, mislio sam da je u pitanju neka greška, ali više puta je provjereno i utvrđeno da sam te sezone postigao ukupno 125 golova.

Znao sam da sam postizao mnogo golova, često sam znao postići hat trick ali ni sanjati nisam mogao da bi na kraju mogao doći do 125 golova, istina da je bilo slabijih ekipa od nas kojima smo davali i po 10 golova, ali ja još ne mogu vjerovati da sam postigao toliki broj golova, jednostavno, toliko sam često pogađao da sam prestao brojati,, kaže Anel Vilić u jednom dahu za ######.ba

anlayan
Kontakt:

Post Postao/la anlayan » 01 jun 2009, 19:45

Alen Vilić ubrzo će postati Jezerkić, a Baggio Husidić - Adis :mrgreen:

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 01 jun 2009, 19:55

ljudi ovaj cazinski vitez je opasan lik :mrgreen:

jel jos od nekog trazijo broj?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Bola(n)
Kontakt:

Post Postao/la Bola(n) » 01 jun 2009, 19:57

Maestro je napisao/la:ljudi ovaj cazinski vitez je opasan lik :mrgreen:

Nije ni trazijo ni tražio ;)
Ma pusti lika nek diže havera ili možda sebe u nebesa :roll: :lol:
Niko kao ti,nikog kao tebe,nikad !

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 01 jun 2009, 20:00

Bola(n) je napisao/la:
Maestro je napisao/la:ljudi ovaj cazinski vitez je opasan lik :mrgreen:

Nije ni trazijo ni tražio ;)
Ma pusti lika nek diže havera ili možda sebe u nebesa :roll: :lol:
ma lik je legenderan.
vice mi ****. a trazi broj :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ko ce ga sad razumit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Zadnja izmjena: Maestro, dana/u 01 jun 2009, 20:10, ukupno mijenjano 1 put.

Tuta Petrov

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 01 jun 2009, 20:08

Virtu4l je napisao/la:Adnane koliko vidim naveo si samo imena.

Bilo bi lijepo da imamo kompletan spisak sa klubom za koji nastupaju, za koju omladinsku reprezentaciju imaju nastupe, na kojoj poziciji igraju, ne mora precizno pozicija, ali da okvirno znamo jeli odbrana ili napad. Kasnije taj spisak nadopunjavati novinskim clancima o njima. Na prvi pogled izgleda kao puno posla, ali obzirom da nas je mnogo na forumu i da smo svi voljni pomoci, mislim da bi to mogli uraditi u kratkom vremenskom periodu.

EDIT:

naveo sam i za svakog objasnjenje koliko ima godina gdje igra.... nrh vama sad nabrzinu imena nabaco koja sam naveo... al ev i vama cu napisati sad...
F.K. Sarajevo - Reprezentacija BiH - Internazionale - Liverpool FC

bavarac
Kontakt:

Post Postao/la bavarac » 01 jun 2009, 20:25

anlayan je napisao/la:Alen Vilić ubrzo će postati Jezerkić, a Baggio Husidić - Adis :mrgreen:
aa nisam znao da je iz Otoke ,to je sa moga kraja...
BAYERN MUNCHEN FOREVER IN MY HEART
ĆIRO i DŽEKO -BOSANSKI MED I MLIJEKO

anlayan
Kontakt:

Post Postao/la anlayan » 01 jun 2009, 21:25

adnan_hz je napisao/la:

EDIT:

naveo sam i za svakog objasnjenje koliko ima godina gdje igra.... nrh vama sad nabrzinu imena nabaco koja sam naveo... al ev i vama cu napisati sad...
kada?

SINE
Kontakt:

Post Postao/la SINE » 01 jun 2009, 21:27

adnan_hz je napisao/la:

EDIT:

Vrati se koji list unazad ja sam naveo mlade igrače sa svim detaljijma koji igraju u Danskoj, Norveškoj, Švedskoj i Švicarskoj, treba dalje tražiti...
SAMO ŽELJO

Kralj_Tvrtko
Kontakt:

Post Postao/la Kralj_Tvrtko » 01 jun 2009, 22:02

Mato Jajalo iz Slaven Belupa, 88 godište, igrač rođen u Jajcu, u21 reprezentativac Hrvatske, potpisao za talijanskog prvoligaša Sienu, transfer vrijedan 2 000 000 eura, pišu --- SPAM --- i transfermarkt.
http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... daten.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Mato_Jajalo
slika

Cazinski-Vitez
Kontakt:

Post Postao/la Cazinski-Vitez » 01 jun 2009, 22:08

Kralj_Tvrtko je napisao/la:Mato Jajalo iz Slaven Belupa, 88 godište, igrač rođen u Jajcu, u21 reprezentativac Hrvatske, potpisao za talijanskog prvoligaša Sienu, transfer vrijedan 2 000 000 eura, pišu --- SPAM --- i transfermarkt.
http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... daten.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Mato_Jajalo
slika
izgubljen .. ima 21 godinu a nastupao za drugu reprzentaciju (omladinsku)
IGRAJO BOSNO NE DAJ SE, IGRAJ SVI SMO UZ TEBEEEE !!!

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 02 jun 2009, 11:19

Dragi moj Ajduk meni se čini da si ti odnekud zalutao na ovaj forum.Evo čitam tvoje postove i ne mogu nikako u nekim stvarima da te shvatim.Uredu to za reprenzet.Ok činjenica je da je BiH još daleko iza jakih repr.ali između redova ti se uvijek nekako provlači nacionalizam .Jajalo rođen u Jajcu i jedino može igrati za Hrvatsku zato što je Hrvat NE se...ri više sa takvi izjavama.Bilo je i ono Misimović je Srbin A igra za BiH.Pa po tebi samo bi Bošnjaci trebali igrati za BiH.Pa BiH je zemlja svih naroda koji u njoj žive i ako hoće i žele mogu da igraju u državi u kojoj su rođeni.A ti kažeš SAMO za Hrvatsku pa bi li bio lošiji čovjek ako bi igrao za BiH.U tvojoj glavi svakakmo da bi.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 02 jun 2009, 11:24

Ajduk je napisao/la:Ljudi nemoze svaki igrac biti talent, pa makar igrao u U-16 Sttutgarta ili Leverkusena. Ako bi isli tom logikom za 2-3 sezone Europa bi bila krcata igračima svjetske klase.
a po nekim postovima se da zakljuciti da bi sve talente pozvali u reprezentaciju... to bi bila reprezentacija sa formacijom 40-40-20...
100% sportski i krajnje opušten potpis

anlayan
Kontakt:

Post Postao/la anlayan » 02 jun 2009, 13:09

zna li neko nešto o Albinu Kajzrzoviću, brani za FC Walsall u Engleskoj...

bavarac
Kontakt:

Post Postao/la bavarac » 02 jun 2009, 13:16

anlayan je napisao/la:zna li neko nešto o Albinu Kajzrzoviću, brani za FC Walsall u Engleskoj...
koliko godina ima,i imali nase drzavljanstvo,i kako si saznao za njega
BAYERN MUNCHEN FOREVER IN MY HEART
ĆIRO i DŽEKO -BOSANSKI MED I MLIJEKO

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 14 gostiju.