haj sve okey..i za city i celzi..al zasto barcu ovde svrstavas to mi nije jasno...klub koji ima toliko trofeja i tako veliku i bogatu tradiciju ne moze u isti kos sa ova dva kluba nikakoRobijas007 je napisao/la:i što neko reče gdje su bili navijači City-ja,Chelsea-ja,Barce prije 10 godina,jel se sjeća neko
Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real....
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu,Lyon,Real.
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
- Robijas007
- Kontakt:
hajde dobro možda nisam trebao strpat Barcu u taj koš,ali recimo 2005. npr.nije bilo ovoliko nazovi navijača Barcelone kod nas,nego sad kad su najbolji na planeti e hajmo sad za njih navijat...ne ide mi to u glavu,ono nikakoT-MAC je napisao/la:haj sve okey..i za city i celzi..al zasto barcu ovde svrstavas to mi nije jasno...klub koji ima toliko trofeja i tako veliku i bogatu tradiciju ne moze u isti kos sa ova dva kluba nikakoRobijas007 je napisao/la:i što neko reče gdje su bili navijači City-ja,Chelsea-ja,Barce prije 10 godina,jel se sjeća neko
NAJBOLJE SVOJE GODINE,DAO SAM ZA TEBE,I NIMALO JA NEĆU ŽALITI,LJUBAVI JEDINA,JER TI SE ZOVEŠ ČELIK ZENICA,ČELIK ZENICA!!
KANTU NAM DAJ!!
KANTU NAM DAJ!!
Slazem se u potpunosti ovo vezano za Barcu (City i Chelsea necu ni pominjati
) da ih je do 2005 god.bilo vrlo malo.
Vecina ih je pocela navijati nakon nekih trofeja,pa tog stila i sl.Vjerujem kad jednog dana Barca opet bude nesto losija da ce ih pola odustati od njege.
Gdje su ti famozni fanovi Barce bili kad je ona od Malage i Celte primala po peticu?
Vecina ih je pocela navijati nakon nekih trofeja,pa tog stila i sl.Vjerujem kad jednog dana Barca opet bude nesto losija da ce ih pola odustati od njege.
Gdje su ti famozni fanovi Barce bili kad je ona od Malage i Celte primala po peticu?
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Ne mozes tako razmisljati gdje su prije 10 godina bili navijaci ovog ili onog tima. Evo npr. za Barcu navijam jos iz vremena dok je Ronaldo igrao u njoj. Za Man Utd sam poceo navijati kad su dobili Liverpool 90 i neke znam da su Cantona i Pelister bili strijelci. Zasto? Ne znam ni ja sam, jednostavno su mi se svidjeli i od tada do dans navijam za njih. Eh sad sto se poklopilo da su u ovo vrijeme uspjesni ne znaci da sam ja gloryhunter. Navijao sam i prije 15 godina, navijam i sada samo sto je prije bilo puno teze ih pratiti. Ja sam u jednu svesku pisao rezultate Barce, Milana i Man Utd. Rezultate sam saznavao iz Avaza (ponedjeljkom je izlazio dodatak Sport) ali cesto nisam mogao da saznam ko je bio strijelac, a da ne pricam o gledanju prvenstvenih utakmica tih timova. Ponekad bi uspio sagledati Milan na HRT-u 3, Barcu sam gledao na Palmi, a Man Utd bi gledao u kombinovanom prenosu na nekom engleskom kanalu (taj kanal sam mogao gledati s obicnom antenom ali je slika bila katastrofa i bez boje). Danas se situacija puno promjenila. Danas mogu dobiti vise informacija o Barci nego o Sarajevu. Mogu preko neta gledati trening Barce, utakmice mladjih uzrasta. I zato ne treba da te cudi sto mnogi klinci te klubove posmatraju kao ''svoje''.Robijas007 je napisao/la:i što neko reče gdje su bili navijači City-ja,Chelsea-ja,Barce prije 10 godina,jel se sjeća neko
Mi nikada odustati necemo...
pa sta ako neko ima 10-15 godina..ne moze ta osoba navijati za barcu od 1990 nikako..Robijas007 je napisao/la:hajde dobro možda nisam trebao strpat Barcu u taj koš,ali recimo 2005. npr.nije bilo ovoliko nazovi navijača Barcelone kod nas,nego sad kad su najbolji na planeti e hajmo sad za njih navijat...ne ide mi to u glavu,ono nikakoT-MAC je napisao/la:haj sve okey..i za city i celzi..al zasto barcu ovde svrstavas to mi nije jasno...klub koji ima toliko trofeja i tako veliku i bogatu tradiciju ne moze u isti kos sa ova dva kluba nikakoRobijas007 je napisao/la:i što neko reče gdje su bili navijači City-ja,Chelsea-ja,Barce prije 10 godina,jel se sjeća neko
logicno je da ce te klince privuci neki jaci i moderniji klub..eh jedno je ako taj klub upadne u krizu pa klinci nadzu neki drugi bolji da ga simpatisu a ovaj prvi odbace..to je smjesno,ali ako sada ti klinci gotive barcu dok je najjaca,i ako je ostanu pratiti i kad ona ne bude ovako jaka tu se onda nema sta prigovoriti..
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
- Robijas007
- Kontakt:
haj sve okey..i za city i celzi..al zasto barcu ovde svrstavas to mi nije jasno...klub koji ima toliko trofeja i tako veliku i bogatu tradiciju ne moze u isti kos sa ova dva kluba nikako[/quote]
hajde dobro možda nisam trebao strpat Barcu u taj koš,ali recimo 2005. npr.nije bilo ovoliko nazovi navijača Barcelone kod nas,nego sad kad su najbolji na planeti e hajmo sad za njih navijat...ne ide mi to u glavu,ono nikako
[/quote]
pa sta ako neko ima 10-15 godina..ne moze ta osoba navijati za barcu od 1990 nikako..
logicno je da ce te klince privuci neki jaci i moderniji klub..eh jedno je ako taj klub upadne u krizu pa klinci nadzu neki drugi bolji da ga simpatisu a ovaj prvi odbace..to je smjesno,ali ako sada ti klinci gotive barcu dok je najjaca,i ako je ostanu pratiti i kad ona ne bude ovako jaka tu se onda nema sta prigovoriti..
[/quote]
pa u suštini i ja sam upravo na to mislio,jednom kada ne budu ovako jaki izgubice mnoge navijace,jer današnja djeca ne znaju sta je ljubav prema klubu,većinaq ih bira one najbolje i za njih navijaju,što je jedna čista glupost,jer jednostavno ne možeš voljet tamo neki klub na ekranu kao sto možeš kad si uživo na stadionu,no ipak to je samo moje mišljenje,ne kažem ja sad da neko treba mijenjat klub za koji navija
hajde dobro možda nisam trebao strpat Barcu u taj koš,ali recimo 2005. npr.nije bilo ovoliko nazovi navijača Barcelone kod nas,nego sad kad su najbolji na planeti e hajmo sad za njih navijat...ne ide mi to u glavu,ono nikako
pa sta ako neko ima 10-15 godina..ne moze ta osoba navijati za barcu od 1990 nikako..
pa u suštini i ja sam upravo na to mislio,jednom kada ne budu ovako jaki izgubice mnoge navijace,jer današnja djeca ne znaju sta je ljubav prema klubu,većinaq ih bira one najbolje i za njih navijaju,što je jedna čista glupost,jer jednostavno ne možeš voljet tamo neki klub na ekranu kao sto možeš kad si uživo na stadionu,no ipak to je samo moje mišljenje,ne kažem ja sad da neko treba mijenjat klub za koji navija
NAJBOLJE SVOJE GODINE,DAO SAM ZA TEBE,I NIMALO JA NEĆU ŽALITI,LJUBAVI JEDINA,JER TI SE ZOVEŠ ČELIK ZENICA,ČELIK ZENICA!!
KANTU NAM DAJ!!
KANTU NAM DAJ!!
Tako je, ja navijam za klub koji osvaja, dobija, pobjedjuje, sve je to sinonim za ŽeljuEmir ZENICA je napisao/la:Znaci ti navijas za tim koji ima vise titula,pobjeda,koji osvaja LP,EL izlazi i ne bruka se u evropi.I najvaznije da sto vise ljudi prati taj klub,pa cu i ja .Iz furke ?sonik24 je napisao/la: Bolje navijati za Bayern, Lyon itd, nego Zvezdu, Dinamo ili Hajduk, kad skontas sve su to strani klubovi, samo sto neki se brukaju kad izadju u Evropi, a neki dobivaju svaki dan sve vise simpatizera sirom svijeta, samim time i u BiH.
Support your local club![]()
Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real
Navijanje za neki strani tim je normalno, ali ako se gleda svaka utakmica pratis desavanja u timu, srce ti ko serpa kad Suarez zabije gol s po centra
, razbijes luster kad Carroll da gol protiv Evertona, vrisnes od srece kad osvojis Mickey Mouse cup. Takodje pored L'poola sam i igrac i navijac Hajduka iz Orasja i to cu bit sve dok se klub ne ugasi, ali npr. simpatizer sam Zelje kojeg nisam gledo nikad u zivotu i kad se govori o Zelji ja nemogu rec MI jer to nema smisla. Znaci zakljucak svega ako pratite klub neki ko sto ja pratim Zelju onda nema teorije da navijate za njega i nemozete pisati MI po temama
)
Walk on, with hope in your hearts.
- raul-zakon
- Kontakt:
Čovjek objasnio !artemis77 je napisao/la:Navijanje za neki strani tim je normalno, ali ako se gleda svaka utakmica pratis desavanja u timu, srce ti ko serpa kad Suarez zabije gol s po centra, razbijes luster kad Carroll da gol protiv Evertona, vrisnes od srece kad osvojis Mickey Mouse cup. Takodje pored L'poola sam i igrac i navijac Hajduka iz Orasja i to cu bit sve dok se klub ne ugasi, ali npr. simpatizer sam Zelje kojeg nisam gledo nikad u zivotu i kad se govori o Zelji ja nemogu rec MI jer to nema smisla. Znaci zakljucak svega ako pratite klub neki ko sto ja pratim Zelju onda nema teorije da navijate za njega i nemozete pisati MI po temama
)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !
Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !
* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.
HALA MADRID !
Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !
* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.
HALA MADRID !
Meni je smiješno kako se pojedini (ima ih dosta ustvari) pravdaju zašto navijaju za svoj EU tim
Pa se počnu redati priče; "ja sam za XXX počeo navijati još tamo daleke 2006.g., sjećam se bio je topao dan, baš sam trebao otići s prijateljima u izlazak, ali me smorio jedan frend zbog jedne trebe pa sam ostao kući uz TV i njihova igra je bila fantastična, najviše me odusevio XY, kakav je samo centrašut on imao, a tek XZ, ubica dječjeg pogleda, od tada pratim sve njihove utakmice, cak sam jednom i planirao ici na tekmu, al sam imao svadbu u familiji pa nisam. Ali budem. Imam njihova dva dresa i tri šala. Inače, pored XXX za koje srčano i bolesno navijam, navijam za XYZ, ZXY i YYX, koji su mi oduvijek bili nekako simpa."
Nek navija svatko za koga hoće, stvar slobode izbora na kraju krajeva, ne znam zašto bi se drugima pravdali zbog toga, kao da su nešto loše učinili pa se onda žele iskupiti.
Meni je to iskreno smiješno, prije svega ona forumaška međusobna čestitanja nakon npr. osvojenog 1.mjesta u Kupu il sl.
toooo, bravo dečki, najjaci smo
Simpatizirati neki klub iz raznoraznih razloga mi je oke. Pa svatko gaji simpatije prema nekome/nečemu. Ali, neka zaluđenost u navijanju ili kako da to nazovem mi je obično cirkusiranje.
Pa se počnu redati priče; "ja sam za XXX počeo navijati još tamo daleke 2006.g., sjećam se bio je topao dan, baš sam trebao otići s prijateljima u izlazak, ali me smorio jedan frend zbog jedne trebe pa sam ostao kući uz TV i njihova igra je bila fantastična, najviše me odusevio XY, kakav je samo centrašut on imao, a tek XZ, ubica dječjeg pogleda, od tada pratim sve njihove utakmice, cak sam jednom i planirao ici na tekmu, al sam imao svadbu u familiji pa nisam. Ali budem. Imam njihova dva dresa i tri šala. Inače, pored XXX za koje srčano i bolesno navijam, navijam za XYZ, ZXY i YYX, koji su mi oduvijek bili nekako simpa."
Nek navija svatko za koga hoće, stvar slobode izbora na kraju krajeva, ne znam zašto bi se drugima pravdali zbog toga, kao da su nešto loše učinili pa se onda žele iskupiti.
Meni je to iskreno smiješno, prije svega ona forumaška međusobna čestitanja nakon npr. osvojenog 1.mjesta u Kupu il sl.
Simpatizirati neki klub iz raznoraznih razloga mi je oke. Pa svatko gaji simpatije prema nekome/nečemu. Ali, neka zaluđenost u navijanju ili kako da to nazovem mi je obično cirkusiranje.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Upravu si dubrava samo smijesni ispadaju 
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Pa i ti si smiješan onda sa zaluđenosti prema NjanjajevuSarajlijc@ je napisao/la:Upravu si dubrava samo smijesni ispadaju
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
- Unica_Liverpool_
- Kontakt:
Prvi put vidjeh ovu temu... Neki prate neki klub u nekom EURO kupu pa krene da ga simpatiše, ako se simpatije održe, s vremenom se one povećavaju. Neki prate neki klub zbog nekog igrača možda pa polahko zavole i taj klub. Lično ne vidim neki problem što neko navija za neki klub iz npr. Lige Petice zbog kvalitete lige, igrača ili zbog velike historije tog kluba...
meni licno smeta strastveno navijanje za neki klub iz druge zemlje.
simpatisati neki drugi klub koji nije iz tvoje zemlje/grada je potpuno ok, ali sada pretvarati se kako je neko najveci navijac celzija, barcelone ili intera, je smjesno... ima dovoljno domacih navijaca koji to za sebe mogu reci...
druga stvar je ignorisanje svog kluba iz svog grada... sto neko iz tuzle, ili trebinja ima da navija za klubove iz spanije ili njemacke?! klub tvoj rodni je sveden na nivo prosjaka a ti mu jos okreces ledja sto ne ide na utakmice nego gledas osminu finala lige sampiona izmedju lyona i cityija... smjesno...
nekad se u jugoslaviji samo navijalo za klubove iz jugoslavije, pa je tako zvijezda stigla do trofeja evropskog sampiona, zeljo do polufinala kup uefa itd... a kada su krenule 90te, onda se odjednom navijalo za evropske druge klubove... globalizacija je uradila svoje... nazalost... jos malo pa ce barcelona ili bayern imati vise fanova u sarajevu ili beogradu nego domaci klubovi...
simpatisati neki drugi klub koji nije iz tvoje zemlje/grada je potpuno ok, ali sada pretvarati se kako je neko najveci navijac celzija, barcelone ili intera, je smjesno... ima dovoljno domacih navijaca koji to za sebe mogu reci...
druga stvar je ignorisanje svog kluba iz svog grada... sto neko iz tuzle, ili trebinja ima da navija za klubove iz spanije ili njemacke?! klub tvoj rodni je sveden na nivo prosjaka a ti mu jos okreces ledja sto ne ide na utakmice nego gledas osminu finala lige sampiona izmedju lyona i cityija... smjesno...
nekad se u jugoslaviji samo navijalo za klubove iz jugoslavije, pa je tako zvijezda stigla do trofeja evropskog sampiona, zeljo do polufinala kup uefa itd... a kada su krenule 90te, onda se odjednom navijalo za evropske druge klubove... globalizacija je uradila svoje... nazalost... jos malo pa ce barcelona ili bayern imati vise fanova u sarajevu ili beogradu nego domaci klubovi...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
- LarryDavid
- Kontakt:
nije to nazalost to je tako kako jeste i tako je uvek bilo...tako je bilo i u yugi i zvezda i zeljo i drugi uvjek su imali navijaca/simpatizera nazovi kako hoces sa strane iz drugih gradova iz okolnih sela i sl. i to mnogo iskrenijih,privrzenijih ili strastvenijih nego iz maticnog gradatm84 je napisao/la:meni licno smeta strastveno navijanje za neki klub iz druge zemlje.
Edin Džeko: 'Nikad se ne predaji i uvijek vjeruj u sebe.'
The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...
The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...
tm84 je napisao/la:meni licno smeta strastveno navijanje za neki klub iz druge zemlje.
Netreba strastveno navijanje za klub iz druge zemlje , al nevidim problem ako se simpatise neki Europski klub ..
Navijati za maticni klub iz grada je tradicija , nema teorije da bi propustio utakmicu Veleza zbog Chelsea ,to je to.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
- harebianconero
- Kontakt:
Ja sam počeo da navijam za Juventus 2003.-e godine, a nedugo nakon toga, klub je izbačen u 2. ligu. I nakon toga sam nastavio navijati za Juventus.
Kad bi sada npr. Barca (Chelsea, Man. City) imali istu sudbinu kao Juventus, 70% novijih navijača tih timova bi prestalo da navija za te klubove.
Kad bi sada npr. Barca (Chelsea, Man. City) imali istu sudbinu kao Juventus, 70% novijih navijača tih timova bi prestalo da navija za te klubove.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- tyler durden
- Kontakt:
Jel navija ko iz Sarajeva za Olimpic ? 
Kad već koristiš taj termin navijaš, otkud ti to da bih ja prestao da simpatiziram Chelsea kad bi ispao u drugu ligu?harebianconero je napisao/la:Ja sam počeo da navijam za Juventus 2003.-e godine, a nedugo nakon toga, klub je izbačen u 2. ligu. I nakon toga sam nastavio navijati za Juventus.
Znam radi čega ih stavljaš tu, al' zbog čega svrstavaš Barcelonu u iste. Barca je u najmanju ruku isti, ako ne i veći klub od Juventusa.
Čelik Zenica 1945
- harebianconero
- Kontakt:
Ja tebe nisam spomenuo, jedino ako si se pronašao među tih 70%.Nimla_RZ je napisao/la:Kad već koristiš taj termin navijaš, otkud ti to da bih ja prestao da simpatiziram Chelsea kad bi ispao u drugu ligu?harebianconero je napisao/la:Ja sam počeo da navijam za Juventus 2003.-e godine, a nedugo nakon toga, klub je izbačen u 2. ligu. I nakon toga sam nastavio navijati za Juventus.
Znam radi čega ih stavljaš tu, al' zbog čega svrstavaš Barcelonu u iste. Barca je u najmanju ruku isti, ako ne i veći klub od Juventusa.
Barcu sam spomenuo jer sam siguran da bi se to desilo.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.