Atomski rukomet danas.
Šveđani i Poljaci odigrali meč za anale. U prvom poluvremenu skandinavci su totalno iskontrirali protivnike, poljski golmani gotovo ništa nisu uspjeli skinuti. U drugom poluvremenu totalno druga slika, švedi su mislim bili i dosta gori nego poljaci u prvom dijelu, jer su poljaci svojom brzopletošću neke napade loše završavali (u prvom redu jaszka) a opet su uspjeli doći do boda, čak su imali i loptu za pobjedu. Zaista nevjerovatan meč.
Makedonci opet nisu imali sreće. Šteta jer su imali i 6 razlike. Kasnije se raspucao Hansen, zabio nekoliko vezanih golova (rutinerski) danci su u jednom momentu se činilo, prelomili utakmicu, ali onda makedonski golman skida par teških šuteva, lazarov pogađa vezane golove, makedonci su imali i šut za pobjedu, landin brani i jbg...
Srbija je igrala strašnu odbranu prvo poluvrijeme (njemci zabili samo 7 golova) 12:7, na početku drugog dijela srbija ima i +7, ali njemci se vraćaju odbranama hanevetera i slabom igrom srbije u odbrani. kao što se i očekivalo, ušlo se u neizvjesnu završnicu gdje je srbija imala njemce u šaci, ali nisu uspjeli da ih dokrajče. sudije iz norveške su svojim odlukama u prelomnim trenucima stavile sebe u prvi plan, ali ne treba se toliko obazirati na njih, Srbija je imala dva puta šansu da završi sve, ali prodanović iz idealne pozicije nije uspio da savlada heinewetera, a kasnije i nikčević nakon odlične reakcije u odbrani istrčava kontru i gađa stativu.

Ne treba ih kriviti, sigurno su obojica željeli najbolje. Nije ovo loš rezultat, treba nam još jedna pobjeda i to je to. Makedonci su ta prilika, mada ni švedi nisu ništa posebno.
Glavno je da je situacija u grupi u rukama Vukovića i njegovih izabranika.
p.s.
Brine me Vujin, treba Vuković pokušati na svako mogući način da ga probudi jer na ovom prvenstvu on nije ni sjena onog Vujina sa prethodnih takmičenja.
O zadnjema naradu Srbije kad su sudije prerano digle ruku za pasivno, za ovu raju koja govori da su sudije ispravno postupile, reći ću vam da trebate pogledati snimak meča hun-fra od sinoć, da vidite koliko u ključnim momentima francuzi drže loptu pa ćemo onda razgovarati. Sjećam se od prošle godine sa sp utakmice srb-hrv (remi) kad hrvati u jednom od ključnih napada drže loptu čitavu minutu i zabijaju gol.
aleksandar_veliki je napisao/la: Posto si tako ubjeđen da su sudije gurale Njemacku kako komentarises Rogischevo iskljucenje 4 minute prije kraja susreta. To nisi ni ti vidio, ni ja, ni klupa Srbije, ni gledaoci, ali ove sudije sto su natezale za Svabe jesu.
Možda nisi vidio, možda tog isključenja u konkretnom slučaju nije bilo (bilo je na granici, ili-ili), ali rogiš je prije tog isključenja napravio u utakmici najmanje još 5 ili 6 grubih prekršaja, u prvom poluvremenu je dobio i karton. na kraju krajeva, ne znam čemu tolika diskusija jer je rogiš glavni igrač odbrane njemačke i prvi batinaš u ekipi.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović