Molio bih @Saurmana da ne navija za našu Bosnu i Hercegovinu, jer je on najveći baksuz na dunjaluku.
Što se tiče tekme, žalosno je što je ova Njemačka pokazala toliko više od Engleza, a opet su raskomadani od Italije. To dovoljno govori kako je igrala Italija. Briljantno, briljantno, briljantno. Dovoljno govori podatak da je Buffon najslabiji Talijan.
Hoće Low neke zasluge, a Klosea stavlja na klupu, Gomeza gura u vatru.

Podolski je katastrofa i to je činjenica. Reus mnogo konkretniji i BOLJI igrač od njega. Yebat zasluge, da je tako, onda bi za Njemačku i dalje trebao igrati Effenberg, Scholl, Kahn, Matthaus i ostali koji su zadužili ovu reprezentaciju.

Schweinsteiger od SP-a u JAR-u nije odigrao dobar meč za nacionalni tim. Večeras sigurno najslabiji na terenu, gori i od neprepoznatljivih stopera Badstubera i Hummelsa.
Vezni red Talijana doktorski odigrao utakmicu. Dugo nisam vidio da Nijemci odustaju. Nijemci.

Još jedan pokazatelj kakvi su Talijani. Ne znam, ali ovo je moderna Italija; Italija koja je prije MORALA igrati ovakav fudbal, jer su imali x puta bolje igrače.

Mogu samo zamisliti kako bi to izgledalo sa atomskim napadom i polušpicevima poput Del Piera i Tottija.
Balotelli? Kad mu se digne ona stvar - odličan je. Večeras je odlučio počastiti Nijemce i to je to. Majstorija i kod prvog i kod drugog gola. Naravno, posebno kod drugog.
Da budem iskren, očekivao sam prolaz Njemačke. Ne zbog toga što su mi draži (

), već što sam želio gledati duel kontra Španaca. Sad? Sad mi uopće nije krivo što ih je Italija razbucala i što ću gledati finale koje smo već imali priliku gledati u grupnoj fazi.
Kome dati prednost? Nikome! Neka pobijedi bolji, a siguran sam da će biti nešto "dosadnija" utakmica, ali da će Talijanima biti mnogo teže negoli protiv Nijemaca. Dobro, činjenica je da ni protiv Nijemaca, ni protiv Španaca nisu imali problema u prošlosti, tako da...
Nego, dok sam pisao ovaj post, napisano je x novih komentara.

Uh, biće posla.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”