NK Čelik Zenica (opšte diskusije)
- Marsal
- Kontakt:
Re: NK Čelik Zenica (opšte diskusije)
Ja prvi nikad ne bih pustio Čeliku iako sam odrasto uz taj klub. Kakvo puštanje, pa bruka je da te ovaj Čelik pobijedi i uzme bodove, bruka. Ako su igrači Slobode imalo o sebi i pri sebi (a jesu) pametno je što nisu dozvolili da ih ova skupina amatera pobijedi, pa ako je ijedan skaut iz hrvatske lige pratio to nijedan igrač Slobode ne bi dobacio ni do Umaga da igra za stan, hranu i sezonski posao konobara. Toliko smo mi loši, mi to realno iz ljubavi prema Čeliku i neobjektivnosti i nadanjima da će biti bolje ne vidimo pa se nadamo nekim bodovima. Kakvi bodovi kad ti u Čeliku igra Dženis koji je jedan obični igrač za termine, igra Duvnjak koji je sa Gibraltara otjeran a svi znamo zašto je on u Čeliku. Da ne spominjemo Adiloviće, Smrike, Heće...
Nema puštanja, ako trebamo ispasti neka ispadnemo, pun mi je više qurac gledanja da nam onaj pusti, da nam se poklope rezultati, da ovo-da ono i zašto i čemu? Da iduće sezone bude sve isto, ma dajte. Hoću pošten Čelik koji ne igra 3 za 3, ne dogovara i ne štima pa makar igrali kanton.
Nema puštanja, ako trebamo ispasti neka ispadnemo, pun mi je više qurac gledanja da nam onaj pusti, da nam se poklope rezultati, da ovo-da ono i zašto i čemu? Da iduće sezone bude sve isto, ma dajte. Hoću pošten Čelik koji ne igra 3 za 3, ne dogovara i ne štima pa makar igrali kanton.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Moguće. To sam pokupio iz nekog članka, nisam siguran za datum. I znam da je za FKS cifra daleko iznad realne. Tek nakon 4'5 godine članstva se može govoriti o nekoj stalnoj cifri koja to stalno plaća i održava se na tome kada otpadnu ovi kojima je to "furka".
Po mojoj procjeni i FKS i FKŽ su tu negdje oko 2500-3500 članova za par godina ako značajnije ne zagrabe van svoje mahale.
Po mojoj procjeni i FKS i FKŽ su tu negdje oko 2500-3500 članova za par godina ako značajnije ne zagrabe van svoje mahale.
ima li gdje tekst tog statuta?
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
zacelik.org
imas tu sve u dokumentima
hvala,KenoRob je napisao/la:zacelik.org
bgm vas krenulo u novoj , sve najbolje

najbrži net u državi, izbacili kladare, izbacili sda, spasili Čelik

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Izgleda kao najveci dokaz kako "jedna" stranka ili politika moze kociti citavu zajednicu. Ali moze se izaci kao pobijednik narod mora stati zajedno u svemu. Potreban nam je, svima, neko Kasumovicevog mentaliteta. Opet narod je najjaci a najlakse mu prat mozak. Potrebno je i dosta srece da se poklope stvari...
Nek' vam je sa srecom. Na pravi put da izađete. Pozdrav iz Tuzle.
Hvala,neopisivo
The name Čelik means "Steel" in Bosnian and it symbolizes the strength and power of the club and the city since Zenica is an industrial city well known in this part of Europe.
- TobeYarabi
- Kontakt:
cestitam i nek vam je sa srecom
Kako ce se sad Celik finansirati?
Pa od sponzorstava kao i do sada. Onda naravno karte, clanarine...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
Grad ce preuzeti reprogram poreznog duga a vjerujem da ce tu biti i nesto za budzeta. Ostatak budzeta bi cinilo sponzorstvo (trebalo bi najvise), clanarine, prihod od zakupnina, tombole, parkinga, transferi, tv prava (pare iz saveza ako ima sta), fan shop......Lakoste je napisao/la:Kako ce se sad Celik finansirati?
Mislim da bi se samo sponzorstvo trebalo puno prosiriti zbog transarentnosti kluba itd itd
jesam li dobro pročitao da prve 2 godine se neće moći kupiti upravljačka prava??
Ok hvala, pozdrav jednom mom bratu robijasu ako cita, onu smrtovnicu mu nikad necu halalitiKenoRob je napisao/la:Grad ce preuzeti reprogram poreznog duga a vjerujem da ce tu biti i nesto za budzeta. Ostatak budzeta bi cinilo sponzorstvo (trebalo bi najvise), clanarine, prihod od zakupnina, tombole, parkinga, transferi, tv prava (pare iz saveza ako ima sta), fan shop......Lakoste je napisao/la:Kako ce se sad Celik finansirati?
Mislim da bi se samo sponzorstvo trebalo puno prosiriti zbog transarentnosti kluba itd itd

- Hrasno1921
- Kontakt:
Grad neka vam mjesecno pomogne sa nekih 10.000 KM na godisnjem osnovu je to 120.000 KM, ista cifra koju i mi vracamo poreznoj, nije mi jasno samo to oko sponzora? onda po tom pitanju ocito treba nesto da se promijeni na veliko, uzimajuci u obzir dosadasnje vase sponzore, ovo sve ostalo ce vam biti tanko i realno nece vam biti ni 10% - 20% budzeta, jer primjerice mi i komsije smo tu negdje, sto zbog broja navijaca, velicine grada, dijaspore, atraktivnosti pa i nekako mozemo i nosimo se sa tv. pravima, fan shopom i sl., ali vi ruku na srce i bez ikakve ljutnje, vama treba vremena, i uspjeha da bi uzimali pinku od transfera i tv. prava, od saveza nema nista osim sto kroz sponzosrtvo bh. telekoma pokrivaju troskove takmicenja koje su prije placali klubovi, sve u svemu da iza kluba stanu samo privrednici iz Zenice i malo grad za pocetak ce vam biti odlicno, jer svakako da necete imati igrace sa platama od po 7.-8.000 KM, sve u svemu sretno vam, jer ste uspjeli u svojim namjerama, ova liga svakako da treba jakog Celika i puno Bilino ...KenoRob je napisao/la:Grad ce preuzeti reprogram poreznog duga a vjerujem da ce tu biti i nesto za budzeta. Ostatak budzeta bi cinilo sponzorstvo (trebalo bi najvise), clanarine, prihod od zakupnina, tombole, parkinga, transferi, tv prava (pare iz saveza ako ima sta), fan shop......Lakoste je napisao/la:Kako ce se sad Celik finansirati?

1921'
U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !
- Marsal
- Kontakt:
Predviđeno je oko 400 hiljada maraka godišnje iz gradskog budžeta.Hrasno1921 je napisao/la: Grad neka vam mjesecno pomogne sa nekih 10.000 KM na godisnjem osnovu je to 120.000 KM,
- Hrasno1921
- Kontakt:
Pa to vam je super, 120.000 KM na porez, ostatak u budzet na redovne rashode, naravno ako Kasumovic bude za to, vjerujem da on nije dosao za gradonacelnika tesko da bi bilo ovih pomaka u Celiku, najbitnije vam je da sada ne ocekujete sve preko noci, a raja se brzo lozi na pozitivu a jos brze razocara, sve u svemu sretno vamMarsal je napisao/la:Predviđeno je oko 400 hiljada maraka godišnje iz gradskog budžeta.Hrasno1921 je napisao/la: Grad neka vam mjesecno pomogne sa nekih 10.000 KM na godisnjem osnovu je to 120.000 KM,
1921'
- Marsal
- Kontakt:
Mislim da je cilj da sav novac od Grada ide na reprogram, a da će ostali budžet kluba sačinjavati sve ostalo. Sponzorstva, prihodi od tombole, ulaznica, iznajmljivanja stadiona, poslovnih prostora itd...Hrasno1921 je napisao/la:
Pa to vam je super, 120.000 KM na porez, ostatak u budzet na redovne rashode, naravno ako Kasumovic bude za to, vjerujem da on nije dosao za gradonacelnika tesko da bi bilo ovih pomaka u Celiku, najbitnije vam je da sada ne ocekujete sve preko noci, a raja se brzo lozi na pozitivu a jos brze razocara, sve u svemu sretno vam
Grad Zenica ima jako udružene privredinka koje je spremno pomoći novom Čeliku. Tu je nekoliko jakih firmi iz grada pa mogu slobodno reći i iz kantona koje su spremne ulagati u Čelik. Dekle, novi Čelik,mogu reći ovaj današnji Čelik neće živjeti od članarina ,nego konačno će kroz koju godinu prodisati punim plučima i postati simbol srednje Bosne,kao nekad.Najbitniej od svega je transparentan i pošten rad,znat će se ko u šta ulaže ko šta dobija i ko kome šta pripada. Iskreno se nadam da će se moći do informacija ko je jučerašnji Čelik doveo do ovog trenutka.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
Može li mi neko u kratkim crtama objasniti šta je Čelik konkretno dobio ovim večeras?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 20 gostiju.