Rekonstrukcija stadiona u BiH

Jack777Pott
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Jack777Pott » 13 feb 2013, 15:53

astra1922 je napisao/la:sad prlazim kraj zvijezdinog stadiona i gledam zima kisa snijeg ali to ne smeta da se radi dva kamiona materijala se istovaraju negdje oko dvadesetak radnika radi,svakim danom se sve vise napreduje...pa me zanima imali jos koji stadion u bosni da se na njemu trenutno nesto radi.pa ako ima neka nam neko napise...izgleda da mi jedini ulazemo u infrastrukturu a ostali u igracki kadar
Problem je u tome da drugi stadioni nemaju zadovoljavajuce tribine ispod kojih bi se mogao uraditi kvalitetan podtribinski prostor i iz tog razloga se nista i ne radi nigdje, a ako netko nesto i planira onda su to betonski radovi koji moraju cekati lijepa vremena. Usporedbe radi, kucu ne mozes raditi po losem vremenu, ali kad ju uradis i pokrijes opremat ju mozes po svim vremenskim uvjetima.

Nego, stalno citam o tom nekom krovu s nekim lukom, jel mozes da nam postavis projekt kako to izgleda :mrgreen:
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 13 feb 2013, 21:34

ma nije taj projekt jos ni uraden :mrgreen: bar ga niko od nas nije jos vidio :)
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

zuka_TM
Kontakt:

Post Postao/la zuka_TM » 14 feb 2013, 09:52

Evo sta se radi u Srebreniku
slika
slika
sredivanje parkinga
slika
slika

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 14 feb 2013, 10:49

dobro je masalah napreduju radovineka je sa srecom i puno vise srece u nastavku

Nova sezona nova nafaka

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 14 feb 2013, 15:31

astra1922 je napisao/la:ma nije taj projekt jos ni uraden :mrgreen: bar ga niko od nas nije jos vidio :)
To sam i mislio. Vidio sam onaj neki stari projekt, al ocito da je on malo izmijenjen. I jos jedno ne mogu da shvatim, cemu zelene boje stolica? Znam da je bilo rasprave, al pomalo mi je smijesno to. Nema veze ako je to gradski stadion, gradovi uvijek izadju u susret klubovima i stave stolice u klupskim bojama, osim ako dva kluba ne dijele taj stadion. Jedino mi je za Kosevo jasno, jer se nalazi u dijelu grada koji nosi ime Zelena transverzala, po tome je i Zetra dobila ime. Meni se osobno svidja vas stadion u zelenoj boji, iako je malo cudan zbog toga, dok mi je Kosevo pomalo i ruzno, al svakako mislim da bi bilo i vama samim puno draze da je crveno-bijeli.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 14 feb 2013, 16:25

Jesu li igdje u BiH tribine rađene ovako kako se rade u Srebreniku, odnosno čelični nosači i betonske stepenice?
Hayley <3

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 14 feb 2013, 17:21

Jack777Pott je napisao/la:
astra1922 je napisao/la:ma nije taj projekt jos ni uraden :mrgreen: bar ga niko od nas nije jos vidio :)
To sam i mislio. Vidio sam onaj neki stari projekt, al ocito da je on malo izmijenjen. I jos jedno ne mogu da shvatim, cemu zelene boje stolica? Znam da je bilo rasprave, al pomalo mi je smijesno to. Nema veze ako je to gradski stadion, gradovi uvijek izadju u susret klubovima i stave stolice u klupskim bojama, osim ako dva kluba ne dijele taj stadion. Jedino mi je za Kosevo jasno, jer se nalazi u dijelu grada koji nosi ime Zelena transverzala, po tome je i Zetra dobila ime. Meni se osobno svidja vas stadion u zelenoj boji, iako je malo cudan zbog toga, dok mi je Kosevo pomalo i ruzno, al svakako mislim da bi bilo i vama samim puno draze da je crveno-bijeli.
ma neznam sta da ti kazem za stolice,tako je kako jest,meni je lijep i ovako a vjerovatno bi bio jos ljepsi da je crveno bijeli :) daje nama napraviti dvije ovakve tribine reflektore i semafor i niko sretniji od nas

Nova sezona nova nafaka

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 14 feb 2013, 21:00

Dobro bi bilo da klubovi imaju stolice u bojama kluba.Nedavno sam vidio na reklami Sport kluba da navijači partizana zajedno skupljaju prihode za crno bijele stolice.Super bi bilo da se i kod nas slično radi.
''Neka me mrze samo da me se boje''

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 14 feb 2013, 21:02

White Hart Line je jedan od najromanticnijih stadiona. :lol: :mrgreen:

Joj Kemice,nije ni pocelo kako treba a on poceo sa bombama.
1946

elf1
Kontakt:

Post Postao/la elf1 » 14 feb 2013, 22:59

projekat sam ja licno vidio i kako sam dosao do inf ovalni krov bi trebao bit kao na stadionu maribora...jedan od celni ljudi zvijezde(fadil) je prolazio pored stadiona maribora i konstrukcija tog krova mu se svidjela
DOMINACIJA BAYERNA
1 FC Bayern München
2 FC Bayern München
3 FC Bayern München

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 15 feb 2013, 02:00

Yebem ga ja Elf,pa da bi krov bio ovalan mora i tribina bit ovalna,tj visa na sredini nego na krajevima. Poput Otoke.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 15 feb 2013, 02:33

neroazzuro je napisao/la:Yebem ga ja Elf,pa da bi krov bio ovalan mora i tribina bit ovalna,tj visa na sredini nego na krajevima. Poput Otoke.
Ma, u Bosni sve moze :mrgreen: . Samo se nadam da na kraju nece dobit neki polukrov koji ce da pokrije samo lozu, bila bi to propast, ovako dobar projekt zeznut.

Vjerojatno se vec pisalo, ali nisam upratio. Koliko ima sjedecih mjesta ta zapadna tribina?

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 15 feb 2013, 06:46

neroazzuro je napisao/la:Yebem ga ja Elf,pa da bi krov bio ovalan mora i tribina bit ovalna,tj visa na sredini nego na krajevima. Poput Otoke.
Ma, u Bosni sve moze :mrgreen: . Samo se nadam da na kraju nece dobit neki polukrov koji ce da pokrije samo lozu, bila bi to propast, ovako dobar projekt zeznut.

Vjerojatno se vec pisalo, ali nisam upratio. Koliko ima sjedecih mjesta ta zapadna tribina?
Prema procjeni sa prenosa, ja bi rekao maksimalno 3000, nek' me ispravi neko.

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 15 feb 2013, 06:55

imat ce sa lozom 3000,a jbg do sad se spominjao ovalni krov kao na poljudu a sad kao kod maribora :mrgreen: ispadamo sada smjesni.ali jest istina da je doticni fadil koji je alfa i omega naseg kluba rekao da nece obicni krov to ga ne interesuje.iako bi ja radije napravio jednostavan jeftiniji krov a za visak drugu tribinu.al valjda ljudi znaju sta rade

Nova sezona nova nafaka

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 15 feb 2013, 11:18

astra1922 je napisao/la:imat ce sa lozom 3000,a jbg do sad se spominjao ovalni krov kao na poljudu a sad kao kod maribora :mrgreen: ispadamo sada smjesni.ali jest istina da je doticni fadil koji je alfa i omega naseg kluba rekao da nece obicni krov to ga ne interesuje.iako bi ja radije napravio jednostavan jeftiniji krov a za visak drugu tribinu.al valjda ljudi znaju sta rade
Prijatelju, kada se misli rasvjeta postavljati kao i semafor. Po meni bi bilo bolje odraditi navedeno dvoje prvo, pa onda krov. Ali i ovo je mila majka.. :D

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 15 feb 2013, 11:32

mislim da nisi upravu krov je prioritet zbog toga sto se ispod cijele tribine nalaze svlacionice apartmani sauna teretana i ostale prostorije za potrebe kluba tako da prvo bi trebalo zastititi te prostorije od kise odnosno prokisnjavanja

Nova sezona nova nafaka

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 15 feb 2013, 11:34

astra1922 je napisao/la:mislim da nisi upravu krov je prioritet zbog toga sto se ispod cijele tribine nalaze svlacionice apartmani sauna teretana i ostale prostorije za potrebe kluba tako da prvo bi trebalo zastititi te prostorije od kise odnosno prokisnjavanja
E onda je to druga prica, ali odmah pri zavrsetku toga treba rasvjetu postaviti....

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 15 feb 2013, 13:25

Strašan stadion u slovačkoj Senici:

slika

slika

Ovako bi se trebalo i kod nas, brzo se napravi, a uvjeren sam da je dosta jeftinije od glomaznih betonskih tribina... montažni stadion, ali tip koji UEFA dopušta, jer je na tom principu dograđivan stadion CFR Cluja... ovo je princip kakav se koristi u Srebreniku za gostujuću tribinu.

Evo još jedan, iz njihove treće lige:

http://img.blesk.cz/img/2/full/1338233- ... tadion.jpg
http://img.blesk.cz/img/2/full/1338231_.jpg
Hayley <3

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 15 feb 2013, 15:56

DzoleZeljo je napisao/la:
astra1922 je napisao/la:mislim da nisi upravu krov je prioritet zbog toga sto se ispod cijele tribine nalaze svlacionice apartmani sauna teretana i ostale prostorije za potrebe kluba tako da prvo bi trebalo zastititi te prostorije od kise odnosno prokisnjavanja
E onda je to druga prica, ali odmah pri zavrsetku toga treba rasvjetu postaviti....
Nakon sto taj krov postave nebi bilo lose da se ta rasvjeta stavi na krov, ali onako kao na Poljudu, a ne Grbavici, a na istoku nek budu stubovi dok se nova istocna tribina ne izgradi, a onda kad i to bude gotovo postavit i tu rasvjetu na krov, a stubove nekome prodati.

Sto se tice semafora, nadam se da ce iza gola uradit nesto moderno, nesto u stilu one montaze u Paracinu za film Montevideo Bog te video. Ovi su uradili drvenu konstrukciju, al da u Gracaccu urade nesto slicno betonsko ili od nekog metala i tu montiraju semafor bilo bi savrseno.

@badblueboylivno - Malo si se zeznuo, te Senice su u Slovackoj, a taj stadion treceligasa je u Ceskoj, al to nije ni bitno, bitno da drugi mogi, a mi ne.

Gorki
Kontakt:

Post Postao/la Gorki » 15 feb 2013, 17:10

KUPUJU SE STOLICE ZA SJEVERNU TRIBINU TUŠNJA

http://druga.tv/info/12776" onclick="window.open(this.href);return false;
Pobjeda je bolja od orgazma!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.