BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
4
50%
2) Dobar je za ovaj klub
4
50%

Ukupno glasova: 8

anton 1983
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la anton 1983 » 07 nov 2011, 10:07

Valencia je napisao/la:Dos'o UN da razdvoji zaracene strane :mrgreen: .

Meni je Dortmund jedan od najdrazih klubova. Bajern ne volem blago receno. Al' postoji logicno objasnjenje zasto simpatizeri Bajerna (na ovom forumu) ne osjecaju prezir prema ostalim bundesligasima. Oni u Bundesligi nemaju PRAVU konkurenciju. Oni su jedini gigant u ligi. Oni su svake godine VELIKI favoriti za titulu. Sa druge strane, simpatizeri ENG, ITA i donekle ESP liga se nikako ne mogu smisliti, jer su klubovi koje simpatisu velika konkurencija.

Logicno je da simpatizer Dortmunda prezire Bajern, kao sto je logicno da simpatizer Bajerna ne prezire Dortmund ili bilo koji drugi klub u Bundesligi. Iznimke su moguce.

Dortmund igra fantasticno. Vec u zadnjih par kola su uhvatili pravu formu. I u Stutgartu su igrali odlicno. Samo naprijed 8-) !!
Sam nemoj misliti da si otkrio toplu vodu sa ovim postom ;) Rekao si nešto kaj mi svi znamo ili bolje rečeno kaj ja znam.
adnan24 je napisao/la:ima istine u ovom sto pise HzBvB...pojedinci su poslije utakmica u Francuskoj i Grckoj odmah pozurili da napisu kako je BvB mali klub i kako je to ista prica kao i sa Stuttgartom ili Wolfsburgom.Naravno svako ima pravo da napise svoje misljenje ali ta pomalo glupa piskaranja 2 minute poslije poraza su uvijek bila iritantna.

S druge strane opet cinjenica je da 95% navijaca Bayerna na ovom forumu je sasvim ok tako da ne treba pretjerivati u nekim konstatacijama...bar ne na pojedinacnoj osnovi a za Bayern kao klub me ... :lol:
istina. Mene sam zanim ko je ovo napisao o malom klubu? :evil: I postoji jedna velika razlika između Wolfsburga, Stuttgarta i BvB-a. Wolfsburg i Stuttgart su nakon svoje šampionske sezone propali dok BvB nije. BvB je i nakon šampionske sezone ostao kandidat za titulu i to je najbitnija i najveća razlika. ;) Samo ono što BvB mora poćeti raditi je, praviti rezultate u Europi a ne u BUNDESLIGI jer kroz europu se zarađuju potrebne pare za zadržavanje igrača, kupnju igrača, raste reputacija kluba i poboljšava se sve ono što je potrebno da bi Bvb još dugo godina bio Bayernu uz bok, bar što se tiće konkurencije za nasloF. Da se razumijemo, BvB nemora biti jači od Bayerna da bi osvojio prvenstvo jer sa Bayernom igra samo dva puta godišnje. Dovoljno je da je jači od preostalih 16 klubova i da protiv njih pobjeđuje i na taj način konkurira za titulu...

BvB-u je ovo već 3 sezona zaredom u Europi i jednostavno je vrijeme za neki bar malo bolji rezultat ma koliko god ta momčad bila mlada. Na stranu mladost i neiskustvo sad, pitanje je koliko je momčad kvalitetna, a Bvb je dovoljno kvalitetan da izbaci iz jednadžbe tu "mladost". po meni je izvlačenje na neiskustvo samo kukavičlug, jer po tome onda Bvb nebi mogao biti Njemački prvak, a bili su.

Da se razmemo, Bvb ove sezone neće proči skupinu LP, no ako BvB dođe bar do 174 finala u Ligi Uefe i bude među prva 3 u BUNDESLIGI, znači direktno se kvalificira za LP, ova sezona neće biti ništa mnaje uspješna za Bvb nego prošla. ;)

A sad ti Hzvbvb shvati to kak oćeš: JA NAVIJAM DA BVB U TOME USPIJE ;)
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 07 nov 2011, 10:43

MaGiCa je napisao/la:
Slika ipak govori vise od 1000 reci = DAS MONOPOL
Bolje MONOPOL nego CalcioPOL ! :lol:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 07 nov 2011, 10:51

Ja bih to rekao ovako:

U drugim ligama ogromnim parama se kupuju skupi igrači i samim time prije dolaze i uspjesi, ali skupa ulaganja nisu uvjiek garant za uspjeh i tako se stvaraju i dugovi koji te tjeraju da prodaš svoj identitet, tradicuju i sve ono što znači pravi fudbal.
Na kraju kad sve pojednostaviš možeš vidjeti da u drugim ligama postoje samo konkurenti po dugovanjima. Čast izuzetcima ;)

Što se tiče monopola u ligi, Bayern jeste uvijek glavni favorit za titulu, ali to ga ne čini automatski prvakom i to ne znači automatski - monopol. Tako da je glupo pričat o monopolu, jer u bundesligi u zadnjih 10 god imamo 5 različitih prvaka - Werder, Stuttgart, Wolfsburg, Bayern (5) i BvB (2). Ili u 90-tim isto opet 5 osvajača -Bayern (4), BvB (2), Kaiserslautern (2), Werder i Stuttgart. BvB u zadnjih 16 god. 4 puta ;) .

Očito je da Bayern odskače,ali ništa manje nego kao u drugim ligama, gdje Inter uzima 5 puta za redom ili Lyon 7 puta za redom ili Manchester u zadnjih 10 godina 6 puta ili Barca 5 puta u 10 godina. To nije monopol jel :?: Za vas je monopol Bayernovih 5 titula a nije Barcinih 5 ili Interovih 5 ili ManUtd-ovih 6. Koje su to gluposti ;) Prvo gledaj u svoju avliju pa onda u tuđe :D .

To što je Bayern iz bundeslige najkonkurentniji u evropi, to je druga tema i to ne znači monopol u bundesligi, ali to opet ima veze sa ulaganjima i ambicijama kluba. Što se tiče liga petice - bundesliga je najmanje monopolizirana od svih drugih ;) .

Valencia je napisao/la: Logicno je da simpatizer Dortmunda prezire Bajern, kao sto je logicno da simpatizer Bajerna ne prezire Dortmund ili bilo koji drugi klub u Bundesligi. Iznimke su moguce.

To je slučaj možda samo na ovom forumu, jer znam da su rivalstva ogromna za one koji žive u Njemačkoj tj. nijemce. Mi odavde to ne možemo doživljavat kao što se to doživljava u Njemačkoj. To rivalstvo postoji od početka 90-tih i imalo je svojih padova, ali je i dalje jedno od najvećih rivalstava i to rame uz rame sa BvB-Schalke.
Tako da mi je glupo pričat o rivalstvu između Bayerna i BvB-a.
Mi možemo samo pričat o rivalstvu njihovih navijača na ovom forumu. I mora se priznati da je to rivalstvo u porastu što je veoma dobro.

NUR DER BVB
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 07 nov 2011, 11:10

anton 1983 je napisao/la:Sam nemoj misliti da si otkrio toplu vodu sa ovim postom ;) Rekao si nešto kaj mi svi znamo ili bolje rečeno kaj ja znam.
Pa malo me 'zabrinjava' sto pojedinci prosipaju dobrotu po forumu :mrgreen: ,.. Nekad imam osjecaj kao da u sebi vide moralnu vertikalu, altruisticko nesebicnu dusu :mrgreen: . Cak i vodja (Geronimo) pise da ne bi im'o nista protiv remija (ili pobjede, ne sjecam se) u 'derbiju', jer bi se tako odrzala neizvjesnost u borbi za titulu :mrgreen: . Radujete se svakom uspjehu bundesligasa u Evropi, radujete se jakom Dortmundu, Stutgartu, Verderu, Hamburgu, SalkeTU u nacionalnom prvenstvu. E jeste mi plemeniti, duse slatke :mrgreen: . Da mi je vidjeti sta bi bilo da od narednih pet titula dvi odu Salekeu, dvi Dortmundu, a jedna Bajernu :mrgreen: . Radovali bi se vi (vecina) svakom neuspjehu tih klubova kako u Bundesligi tako i u Evropi :mrgreen: . Svakom su simpaticni oni sto su ispod njega, a mrski oni sto su iznead. Jedino to zene vide drugacije :mrgreen: .

Ja npr. volem sve engleske klubove, radujem se njihovom uspjehu u Evropi. Al' to je iz razloga sto nisam zagrizeni simpatizer Junajteda. Da jesam vjerovatno bi bilo drugacije :mrgreen: .

Samir

Jasno. U GER je druga prica. Jasno sam naglasio da pisem o forumu i navijacima van GER. Al' ne moze se ni rivalitet u GER porediti sa rivalitetom u ENG i ITA. U tim ligama ima nekoliko ujednacenih ekipa, dok je Bajern daleko iznad.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 07 nov 2011, 11:14

Valencia je napisao/la:
anton 1983 je napisao/la:Sam nemoj misliti da si otkrio toplu vodu sa ovim postom ;) Rekao si nešto kaj mi svi znamo ili bolje rečeno kaj ja znam.
Pa malo me 'zabrinjava' sto pojedinci prosipaju dobrotu po forumu :mrgreen: ,.. Nekad imam osjecaj kao da u sebi vide moralnu vertikalu, altruisticko nesebicnu dusu :mrgreen: . Cak i vodja (Geronimo) pise da ne bi im'o nista protiv remija (ili pobjede, ne sjecam se) u 'derbiju', jer bi se tako odrzala neizvjesnost u borbi za titulu :mrgreen: . Radujete se svakom uspjehu bundesligasa u Evropi, radujete se jakom Dortmundu, Stutgartu, Verderu, Hamburgu, SalkeTU u nacionalnom prvenstvu. E jeste mi plemeniti, duse slatke :mrgreen: . Da mi je vidjeti sta bi bilo da od narednih pet titula dvi odu Salekeu, dvi Dortmundu, a jedna Bajernu :mrgreen: . Radovali bi se vi (vecina) svakom neuspjehu tih klubova kako u Bundesligi tako i u Evropi :mrgreen: . Svakom su simpaticni oni sto su ispod njega, a mrski oni sto su iznead. Jedino to zene vide drugacije :mrgreen: .

Ja npr. volem sve engleske klubove, radujem se njihovom uspjehu u Evropi. Al' to je iz razloga sto nisam zagrizeni simpatizer Junajteda. Da jesam vjerovatno bi bilo drugacije :mrgreen: .

Samir

Jasno. U GER je druga prica. Jasno sam naglasio da pisem o forumu i navijacima van GER. Al' ne moze se ni rivalitet u GER porediti sa rivalitetom u ENG i ITA. U tim ligama ima nekoliko ujednacenih ekipa, dok je Bajern daleko iznad.
sto se ja pronalazim u ovim postovima.Znam kako je Juve svima simpatican bio dok su dvije sezone bili 7-mi a sad.... :)
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 07 nov 2011, 11:19

Samir

Ne moze niko imati apsolutni monopol na rezultate. Monopol Bajerna se ogleda u njihovoj apsolutnoj finansijskoj nadmoci. Oni imaju ubjedljivo najbolju startnu poziciju, sto je neka uopstena definicija monopola. Monopol je kad obezglavis iza za narednih pet godina unazadis direktnog rivala. Kupovina Lusia, Balaka i Ze Roberta. Kupovina Fringsa, Klosea, Pizara i Borovskog. Kupovina Salihamidzica. Kupovina Gomeza. Kupovina Nojera. Itd, itd,.. To je monopol.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 07 nov 2011, 11:48

Semir BvB, svaka čast za ovaj post. Ovo je vrh. Kratko, jednostavno, jasno.

Zar treba što više objašnjavat, @Valencia i @Magica?

Postoji razlog da se nešto više objašnjava?

Dakako da se može ući u filozofiranje do BESKRAJNOSTI ali činjenice su priložene.

Momak vam je fino, smireno i realno objasnio u jednom postu kako stvari stoje.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 07 nov 2011, 11:56

Semir bvb je napisao/la:Ja bih to rekao ovako:

U drugim ligama ogromnim parama se kupuju skupi igrači i samim time prije dolaze i uspjesi, ali skupa ulaganja nisu uvjiek garant za uspjeh i tako se stvaraju i dugovi koji te tjeraju da prodaš svoj identitet, tradicuju i sve ono što znači pravi fudbal.
Na kraju kad sve pojednostaviš možeš vidjeti da u drugim ligama postoje samo konkurenti po dugovanjima. Čast izuzetcima ;)

Što se tiče monopola u ligi, Bayern jeste uvijek glavni favorit za titulu, ali to ga ne čini automatski prvakom i to ne znači automatski - monopol. Tako da je glupo pričat o monopolu, jer u bundesligi u zadnjih 10 god imamo 5 različitih prvaka - Werder, Stuttgart, Wolfsburg, Bayern (5) i BvB (2). Ili u 90-tim isto opet 5 osvajača -Bayern (4), BvB (2), Kaiserslautern (2), Werder i Stuttgart. BvB u zadnjih 16 god. 4 puta ;) .

Očito je da Bayern odskače,ali ništa manje nego kao u drugim ligama, gdje Inter uzima 5 puta za redom ili Lyon 7 puta za redom ili Manchester u zadnjih 10 godina 6 puta ili Barca 5 puta u 10 godina. To nije monopol jel :?: Za vas je monopol Bayernovih 5 titula a nije Barcinih 5 ili Interovih 5 ili ManUtd-ovih 6. Koje su to gluposti ;) Prvo gledaj u svoju avliju pa onda u tuđe :D .

To što je Bayern iz bundeslige najkonkurentniji u evropi, to je druga tema i to ne znači monopol u bundesligi, ali to opet ima veze sa ulaganjima i ambicijama kluba. Što se tiče liga petice - bundesliga je najmanje monopolizirana od svih drugih ;) .

Valencia je napisao/la: Logicno je da simpatizer Dortmunda prezire Bajern, kao sto je logicno da simpatizer Bajerna ne prezire Dortmund ili bilo koji drugi klub u Bundesligi. Iznimke su moguce.

To je slučaj možda samo na ovom forumu, jer znam da su rivalstva ogromna za one koji žive u Njemačkoj tj. nijemce. Mi odavde to ne možemo doživljavat kao što se to doživljava u Njemačkoj. To rivalstvo postoji od početka 90-tih i imalo je svojih padova, ali je i dalje jedno od najvećih rivalstava i to rame uz rame sa BvB-Schalke.

Tako da mi je glupo pričat o rivalstvu između Bayerna i BvB-a.
Mi možemo samo pričat o rivalstvu njihovih navijača na ovom forumu. I mora se priznati da je to rivalstvo u porastu što je veoma dobro.

NUR DER BVB
To sto si iznio statisticke podatke to nista ne znaci , nisi pogodio bit nikako brate odnosno te podatke koje si iznio nemaju veze sa perfidnim monopolom koji Bayern pokasava da nametne dugi niz godina ( koji je nekako najizrazeniji bio negdje oko 04-08 ).
A sto je najgore u tome svemu imaju potporu njemackih medija....i sto im vecina klubova uslovno receno lize dupe(Bayer npr )
Od koga je Inter uzimao igrace da bi bio najbolji ( samo IBraka jer je ispao Juve ) ,Bayern samo uzima Njemacke igrace....( nemoj te mi se hvatat za Robben-a ,on je dosao kao "polovan" sa kratkim bljeskovima-koji su bili fascinantni ali igrac koji ne igra od 8 mjeseci 5 je polovan )tako da slabi konkurenta a sebe ne pojacava nesto posebno za to je dokaz LP !!!gdje nisu nista napravili 10 g. i ono finale je vise sretno nego spretno !!!
primjeri: Borowski,Ballack,Ze Roberto, Buyten( kad je dosao slovio za jednog od najboljih stopera ) Klose, Frings, Gomez, itd isl...

Djelimicno si pogodio sa spanskom ligom ali prije bi rekao slucajno( znamo svi kako se dijele novci od TV prava u Spaniji i odgadjanje prvenstva = to je brate MONOPOL )

U njemackoj to ide malo drugacije...
Meni je nezamislivo da Bayern daje igraca na posudbu godinu i po Bayeru ( koji je brat bratu najjaci konkurent bio Bayernu u to vrijeme..) on se tu "kali" i vracaju ga sebi nazad...alo ba ( pa zamislite da Wenger besplatno napravi igraca Fergusonu :mrgreen: )
-Gotze se vec perfidno preko medija gura u Bayern, svi mediji su u sluzbi Bayernu ( PONOVIT CU PO 100-ti PUT DA JE BVB JEDINI KLUB KOJI NE HRANI BAYERN ,jer kad bi i oni poceli ja za njih nebi NAVIJAO )moram ovdje malo da se ispravim nije da nebi navijao ali bi bio drasticno protiv takve uprave !
Zadnja izmjena: HzBvB, dana/u 07 nov 2011, 12:25, ukupno mijenjano 2 puta.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 07 nov 2011, 11:59

Stefan Effenberg je napisao/la:Semir BvB, svaka čast za ovaj post. Ovo je vrh. Kratko, jednostavno, jasno.

Dakako da se može ući u filozofiranje do BESKRAJNOSTI ali činjenice su priložene.

SAMIR TAKO PISE STO VOLI PRVO NJEMACKU PA ONDA BVB a DA VOLI KAO JA PRVO BVB PA ONDA NJEMACKU NEBI TAKO PISAO !!!!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 nov 2011, 12:20

Stefan Effenberg je napisao/la:Semir BvB, svaka čast za ovaj post. Ovo je vrh. Kratko, jednostavno, jasno.

Meni je sve jasno. Nisam siguran da je tebi. :roll:
Postovima ispod tog je covek objasnio sta je to Das Monopol.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 07 nov 2011, 12:56

Valencia je napisao/la: Pa malo me 'zabrinjava' sto pojedinci prosipaju dobrotu po forumu :mrgreen: ,.. Nekad imam osjecaj kao da u sebi vide moralnu vertikalu, altruisticko nesebicnu dusu :mrgreen: . Cak i vodja (Geronimo) pise da ne bi im'o nista protiv remija (ili pobjede, ne sjecam se) u 'derbiju', jer bi se tako odrzala neizvjesnost u borbi za titulu :mrgreen: . Radujete se svakom uspjehu bundesligasa u Evropi, radujete se jakom Dortmundu, Stutgartu, Verderu, Hamburgu, SalkeTU u nacionalnom prvenstvu. E jeste mi plemeniti, duse slatke :mrgreen: . Da mi je vidjeti sta bi bilo da od narednih pet titula dvi odu Salekeu, dvi Dortmundu, a jedna Bajernu :mrgreen: . Radovali bi se vi (vecina) svakom neuspjehu tih klubova kako u Bundesligi tako i u Evropi :mrgreen: . Svakom su simpaticni oni sto su ispod njega, a mrski oni sto su iznead. Jedino to zene vide drugacije :mrgreen: .
Ti si postavio hipotetsku situaciju koju ja nemrem prihvatiti. Što bi bilo kad bi bilo ti ne znam reći. Inaće schalke je uvijek lakše mrziti nego BvB i to će ti reći svaki Bayernov navijač. Da bi tenzije rasle kako bi se nama ti konkurenti približavali sigurno da bi i mislim da to niko baš neće osporavati. Tvoj problem je drugačije prirode jer ti nerazumiješ zašto "bavarac" želi jači BvB, Schalke, Stuttgart itd. ;) Ja ti to zovem multiplikativna metoda. Čim je BUNDESLIGA jača il neki klub u BUNDESLIGI jači, samim time i Bayern postao jači. Tako da mi indiekrtno tim uspjesima klubova koje si naveo se veselimo iz razloga što to za BAyern sam može značiti dobru stvar. Znači Bayern ima neki turnover od oko 300 miljona eura dok BvB ima oko 120. E mi sad svi oćemo da Bvb dođe na nekih 200-250 jer bi onda i Bayern bi onda i turnover Bayerna bio veći...Ma nemam više volje objašnjavati- Čovjek bi pomislio da si već shvatio... :mrgreen:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 nov 2011, 13:04

anton 1983 je napisao/la: Ti si postavio hipotetsku situaciju koju ja nemrem prihvatiti. Što bi bilo kad bi bilo ti ne znam reći. Inaće schalke je uvijek lakše mrziti nego BvB i to će ti reći svaki Bayernov navijač. Da bi tenzije rasle kako bi se nama ti konkurenti približavali sigurno da bi i mislim da to niko baš neće osporavati. Tvoj problem je drugačije prirode jer ti nerazumiješ zašto "bavarac" želi jači BvB, Schalke, Stuttgart itd. ;) Ja ti to zovem multiplikativna metoda. Čim je BUNDESLIGA jača il neki klub u BUNDESLIGI jači, samim time i Bayern postao jači. Tako da mi indiekrtno tim uspjesima klubova koje si naveo se veselimo iz razloga što to za BAyern sam može značiti dobru stvar. Znači Bayern ima neki turnover od oko 300 miljona eura dok BvB ima oko 120. E mi sad svi oćemo da Bvb dođe na nekih 200-250 jer bi onda i Bayern bi onda i turnover Bayerna bio veći...Ma nemam više volje objašnjavati- Čovjek bi pomislio da si već shvatio... :mrgreen:
Pa kad hocete da BL bude sto konkurentnija i neizvesnija, zasto podrzavate razyebavanje svakog pokusaja nastanka jos jednog extra kluba :?: Kako je Bayer bio ocerupan od vas :?: Kako to isto pokusava sad sa BvBom :?:
Logika kapitala je jasna - svaki kapital tezi monopolu. A svi bogati klubovi su upravo to - kapitalisticka preduzeca koja teze monopolu. Samo sto nekima to polazi za rukom, a nekima ne polazi.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 07 nov 2011, 13:38

HzBvB je napisao/la: To sto si iznio statisticke podatke to nista ne znaci , nisi pogodio bit nikako brate odnosno te podatke koje si iznio nemaju veze sa perfidnim monopolom koji Bayern pokasava da nametne dugi niz godina ( koji je nekako najizrazeniji bio negdje oko 04-08 ).
A u brate bogami nisi niti ti! :lol:
Zadnja izmjena: anton 1983, dana/u 07 nov 2011, 14:17, ukupno mijenjano 1 put.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 07 nov 2011, 13:44

HzBvB je napisao/la: SAMIR TAKO PISE STO VOLI PRVO NJEMACKU PA ONDA BVB a DA VOLI KAO JA PRVO BVB PA ONDA NJEMACKU NEBI TAKO PISAO !!!!
Borussiu volim više od svega, čak i više reprezentacije Bosne i H. Ona je moj život. Kad pobjeđuje sretan sam, kad gubi bez obzira na poraz ponosan sam što sam navijač BvB-a. Tako iz dana u dan i to sve od moje 9 godine, tj. punih 16 godina. Prvo Borussia pa sve ostalo. Ne znam odakle si ovo zaključio :?: :roll:

NUR DER BVB
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 07 nov 2011, 14:46

Eh ajmo sad malo o pojačanjima...

- Izgleda da je transfer Leonardo Bittencourta iz Cottbusa samo još formalne prirode. Još ništa nije potvrđeno ali se oficijalna potvrda očekuje u narednih par dana. Vrijednost transfera je 3,5 mil. eura.
- Transfer Philipp Wollscheida iz Nurnberga u BvB prelazi iz špekulacija u stvarnost. Kako prenose njemački mediji BvB ima najbolje karte. Izgleda da se Leverkusen nakon Bayerna povlači iz utrke. Naslov u novinama je BvB na Shoping turneji :D

- Imamo 7 igrača u timu 12 kola, a evo i tima:

BILD:
Neuer - Piszcek,Hummels,Schmelzer - S. Bender,Reus,Götze,Kagawa - Pizarro,Lewandowski,Pukki

- Leitner na radaru selektora Njemačke Lowa :D

NUR DER BVB :!:

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 07 nov 2011, 14:46

Semir bvb je napisao/la:
HzBvB je napisao/la: SAMIR TAKO PISE STO VOLI PRVO NJEMACKU PA ONDA BVB a DA VOLI KAO JA PRVO BVB PA ONDA NJEMACKU NEBI TAKO PISAO !!!!
Borussiu volim više od svega, čak i više reprezentacije Bosne i H. Ona je moj život. Kad pobjeđuje sretan sam, kad gubi bez obzira na poraz ponosan sam što sam navijač BvB-a. Tako iz dana u dan i to sve od moje 9 godine, tj. punih 16 godina. Prvo Borussia pa sve ostalo. Ne znam odakle si ovo zaključio :?: :roll:

NUR DER BVB
TO HOCU DA CUJEM , JOS SAMO DA SE PRESTANES LIZAT S NJIMA ....i ja cu te jos vise cijeni 8-)

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 07 nov 2011, 14:54

Iako nisam htio, moram odgovoriti u detaljima.

Prvo i osnovno, da predstavim svoju razmišljanje u vezi navijanja. Pošto naravno volim njemački nogomet, njemačke klubove i njemačku reprezentaciju onda dakako da u europskim natjecanjima navijam za njemačke klubove.

Mislim da je ovaj dio jasan, kolega @HzBvb, @Valencia. Ta ljubav nije od jučer, nego je nastala odavno prije.

Drugo, daj mi reci da li je Bayern kriv što su najbolji njemački klubovi prodavali svoje najbolje igrače Bayernu?

Odgovor je jasan i neću ga pisati jer bi ga zaključio i 14-godišnjak.

Treće, moram priznati da Bayern ima financijski monopol. To je neosporno. No ima još nešto važnije od financija a to su rezultati.

Rezultati na kraju sezone su najvažnija stavka svih statistika. A svi klubovi igraju za te rezultate. Dovoljno jasno @Magica?

Da li je USPJEH mjerilo? Pa naravno da jeste. Ima li Bayern rezultatski monopol u ligi? Naravno da nema. Ovim završava priča o monopolu jer je Bayern klub koji ne osvaja prvenstva svake godine, dakle priča o monopolu OVDJE završava.

Klubovi su OSNOVANI da bi se natjecali REZULTATSKI. Ako bi se gledale samo FINANCIJE onda možemo razgovarati o monopolu. Dakle @Magica, financijski monopol DA ali najbitniji su rezultati koji govore da Bayern NEMA u tom pogledu monopol, a to je najvažniji dio.

Mislim da sam i tu jasan. Semir Bvb svaka čast još jednom, ovaj tvoj post je najbolji pokazatelj "monopol" kluba kojeg mnogi uvijek žele prikazati kao jedinog kluba u ligi petice koji nema konkurenciju u svojoj ligi.

Dakle treba gledati realno i reći da je Bayern financijski najbogatiji klub ali isto tako treba reći da Bayern nema monopol u ligi i sretan sam što ga nema jer i ovom slučaju se pokazuje činjenica da novac ne može uvijek kupiti TROFEJ.

Dosta filozofiranja.....

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 07 nov 2011, 15:14

I još si Štefane nešto bitno zaboravio objasniti, a meni se to nije dalo prije. Sad kad si ti neš napisao onda bum i ja! :mrgreen: Priča se tu o neakvom monopolu, na način da Bayern pucketne sa prstićima i igrač je naš. S druge strane taj isti HzBvB pa brijem i valencia tvrde kako gotze neće završiti u Bayernu i kako BvB ne želi Bayernu prodavati igrače, pa se ja onda pitam di je ta Bayernova moć?

Ljudi ne kuže da Bayern nema monopol čak niti kada su u pitanju FINANCIJE na Njemačkom tržištu već samo da je najbogatiji Njemački klub. Zašto? Pa lako je kad Bayern uzme nekog Olića, Buytena, Schlaudraffa i slične nepoznate i nezanimljive igrače kada su u pitanju veliki klubovi ili ti Bayernovi europski konkurenti. E kada se pojavi jedan Sahin, pa khedira, pa Vidal, pa Ozil, Pa Džeko, pa Boateng itd e onda Bayern ima itekakvih problema da te igrače dovede jer se u igru uključuju Real, Juventus, Man City i takvi klubovi. Problem je toliko ogroman da Bayernu baš trebaju takvi igrači jer samo sa takvi ŠPEKOM Bayern se može zadržati na ovakvom vrhu, a ne sa igračima tipa Petersen, Reinartz, Westermann, petrić i sličnima za kojima veliki klubovi nebi prolili niti suze. Ono što je najbitnije je to da je Njemačka dobila tu generaciju koja se čekala jako, jako jako dugo. More se reći 20 godina i od te generacije naravno da je najviše brk omastio Bayern kao najbogatiji Njemački klub i to ne iz razloga što je sve samo pokupovao već isto tako iz razloga što je imao plan kako da dođe do ove pozicije a to je Uli fino ispletkario sa novim stadionom te onom famoznom sezoneom kada smo doveli Ribery, Klosea i Tonia te smo si kasnije zbog zarade omogučili da dovedemo Gomeza i van Gaala te Robbena.

Pa ako se ide pogledati naš kadar od 23 igrača uključujući golmane mi smo doveli Neuera, Buyten, L. Gustavo, Gomez, Olić i Petersen. A ta brojka i nije baš nešto prevelika jelte?

i još da velim da smo Gomeza, Neuera i L.G masTno platili tak da se tam niko nije bunio. Jedini igrač od ova 3 koja su tu navedena, samo je l.G bio kupljen na način da smo mi odigrali na svoju FINANCIJSKU jačinu i veličinu, jer da se mi nismo javili L.G bi najvjerojatnije ostao u Hoffenheima.

Drugu stvar koju ljudi ne kuže da igrači ne odlaze u Bayern na silu ili da se izrazim da oće ostat u svom matičnom klubu pa ih Bayern kupi tako ću sada navesti 5 primjera da ljudima objasnim o ćem je riječ:

Klose: oće napustiti Werdera jer oće bolju plaću i veći klub - prvo se nudi svim velikim klubovima koji ga odbijaju uzeti i tek na kraju se on nudi Bayernu i traži se od nas milostinja, da sezonu poslije Klose ne bi besplatno napustio Werdera.

Diego - otišao u Juventus - di je bio Bayern?

Vidal - on je birao između Bayerna ili nekog drugog kluba - nije imao nikakvu želju da ostane u leverkusenu i sad je otišao u Juventus? Jel to dobro za BUNDESLIGU? Zašto nije ostao u Kusenu kada ga Bayernu nisu htjeli prodati?

Gomez - plaćen 30-35 miljona eura samo zato da nebi otišao u man City jer da nije otišao kod nas onda bi otišao u City i stuttgart bi ga izgubio tako i onako?

Di danas igraju Džeko, Ozil , Khedira? Igrači koji su mogli doži u Bayern? zašto nisu ostali u svojim klubovima kada ih Bayern nije htio kupiti?

Get the picture?

Bayern je jak jer more odgojiti mullera, lahma, Schweinia itd. to zadržati i još si kupiti nekaj tipa ribery i Robben, a bvb će imati problema ne zato kaj će mu Bayern pokupovati igrače već zato kaj će u određenom trenutku ti igrači htjeti proč!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 07 nov 2011, 15:27

Stefan Effenberg je napisao/la:
Treće, moram priznati da Bayern ima financijski monopol. To je neosporno. No ima još nešto važnije od financija a to su rezultati.

Rezultati na kraju sezone su najvažnija stavka svih statistika. A svi klubovi igraju za te rezultate. Dovoljno jasno @Magica?

Da li je USPJEH mjerilo? Pa naravno da jeste. Ima li Bayern rezultatski monopol u ligi? Naravno da nema. Ovim završava priča o monopolu jer je Bayern klub koji ne osvaja prvenstva svake godine, dakle priča o monopolu OVDJE završava.

Klubovi su OSNOVANI da bi se natjecali REZULTATSKI. Ako bi se gledale samo FINANCIJE onda možemo razgovarati o monopolu. Dakle @Magica, financijski monopol DA ali najbitniji su rezultati koji govore da Bayern NEMA u tom pogledu monopol, a to je najvažniji dio.

Mislim da sam i tu jasan. Semir Bvb svaka čast još jednom, ovaj tvoj post je najbolji pokazatelj "monopol" kluba kojeg mnogi uvijek žele prikazati kao jedinog kluba u ligi petice koji nema konkurenciju u svojoj ligi.

Dakle treba gledati realno i reći da je Bayern financijski najbogatiji klub ali isto tako treba reći da Bayern nema monopol u ligi i sretan sam što ga nema jer i ovom slučaju se pokazuje činjenica da novac ne može uvijek kupiti TROFEJ.

Dosta filozofiranja.....
Dakle, po tvom misljenju, finansijski monopol ne utice na rezultate :?: To nije glavni razlog za rezultate ili ipak jeste :?:
Ako jedan tim moze da upuca 45 miliona evra na mercatu, a cela liga od 17 ostalih ucesnika samo 2x vecu sumu od one koju daje 1 klub - zar to nije krucijalni argument kada se budu svodili racuni i gledali rezultati na kraju :?:
Naravno, da strogo nominalisticki ne moze da se kaze da postoji nekakav monopol: svako ima pravo da posluje, pa tako niko nije u povlascenom polozaju. Ali, realisticki to izgleda ovako: niko u ligi ne moze da primirise Bayernu na mercatu, Bayern nikada ne prodaje svoje igrace konkurentima, a otima tudje i uvek moze da ponudi vece plate i tako razvali konkurenciju. E, 20 od poslednjih 40 titula su u BL upravo otisli Bayernu, najvecim delom zbog ovoga o cemu sam pricao. A gde su ostali takmaci :?: HSV je relikt proslosti, kao i Koeln i MGladbach. Stuttgart, Werder i Wolfsburg su sredina tabele - prosek. Kaiserslautern je mali klub. Opstaju jedino Schalke, Bayer i BvB. Bayer ste razvalili razmontiravanjem one generacije na celu sa Ballackom, Schalke uvek mozete da spustite kao sada sa Neuerom, a jedino vam nekako BvB parira. I gle cuda, "ajmo na Goetze-a, Hummelsa i ostale koji nam trebaju" se vec polako suska po medijima u Nemackoj, a nema sumnje da ce to BM probati i da realizuje.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 07 nov 2011, 16:02

Magica je napisao/la:Dakle, po tvom misljenju, finansijski monopol ne utice na rezultate :?: To nije glavni razlog za rezultate ili ipak jeste :?:
Ako jedan tim moze da upuca 45 miliona evra na mercatu, a cela liga od 17 ostalih ucesnika samo 2x vecu sumu od one koju daje 1 klub - zar to nije krucijalni argument kada se budu svodili racuni i gledali rezultati na kraju :?:
Naravno, da strogo nominalisticki ne moze da se kaze da postoji nekakav monopol: svako ima pravo da posluje, pa tako niko nije u povlascenom polozaju. Ali, realisticki to izgleda ovako: niko u ligi ne moze da primirise Bayernu na mercatu, Bayern nikada ne prodaje svoje igrace konkurentima, a otima tudje i uvek moze da ponudi vece plate i tako razvali konkurenciju. E, 20 od poslednjih 40 titula su u BL upravo otisli Bayernu, najvecim delom zbog ovoga o cemu sam pricao. A gde su ostali takmaci :?: HSV je relikt proslosti, kao i Koeln i MGladbach. Stuttgart, Werder i Wolfsburg su sredina tabele - prosek. Kaiserslautern je mali klub. Opstaju jedino Schalke, Bayer i BvB. Bayer ste razvalili razmontiravanjem one generacije na celu sa Ballackom, Schalke uvek mozete da spustite kao sada sa Neuerom, a jedino vam nekako BvB parira. I gle cuda, "ajmo na Goetze-a, Hummelsa i ostale koji nam trebaju" se vec polako suska po medijima u Nemackoj, a nema sumnje da ce to BM probati i da realizuje.
Da li Bayern svake godine na temelju takvog financijskog monopola osvaja ligu kao što ti želiš nametnuti?

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []