Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

damirdamic72
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la damirdamic72 » 03 apr 2015, 09:23

zgembo89 je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:@gazija, ako bude tako, to ce biti ide-al-no! :thumbup: :clap:
sve je to sjajno bajno ako se gleda iz ugla da je Meša testirao igrače ali ako on i protiv Izraela ozbiljno računa na igrače tipa A.Hadžić A.Vršajević H.MEdunjanin S.Štilić ili M.Mujdža u prvih 11 onda je jasno da nije testirao odmet igrača nego mijenjao formacije da vidi kako seb oje snalazimo 4-4-2 ili 4-3-2-1 što je najgore mi ni u jendom obliku nismo stvarali šanse i imali tečnu igru e to je problem o kojem se pisalo sa čime je zadovoljan Meša

:clap: e to i ja govorim - to je najgore znaci ni jedna formacija nije bila učinkovita,bez šansi protiv amatera i sa austrijom za 94 minuta jedan šut na gol !!!!

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 03 apr 2015, 09:26

ficobahtic je napisao/la:Posljedice nestrucnosti, bahatosti, bezbroj nelogicnih poteza, ignorantskog ponasanja bivseg selektora su izgleda ostavile traga na mnogim forumasima pa sad bi htjeli "pismenu potvrdu" sta li je to Mesa htio da vidi u poslednje dvije utakmice. Zaista nema potrebe za tim jer je danas sasvim jasno kako selektor nista ne prepusta slucaju i analizira protivnike do najsitnijih detalja.

Mnogi nisu bili zadovoljni nasom igrom protiv Andore jer kao toboze nismo imali sredinu terena i nismo imali tu nasu "prepoznatljivu igru" a neki cak spominju i da bi ova utakmica zavrsila remijem da Dzeko nije bio super raspolozen.

Susic je trpao u sredinu po 4 igraca istog ili slicnog profila i normalno je da smo imali loptu u posjedu jer kad na to dodas 2 napadaca i 2 lazna beka koja su po vokaciji ofanzivni fudbaleri onda dodjemo do zakljucka da smo tada pod Susicem imali cak 8 igraca napadacki orjentisanih. Bas iz tog razloga nam je pozadi puhalo ko na Bjelasnici pa su nasi stoperi (od kojih su neki vrhunski fudbaleri) izgledali k'o klasicni amateri u pojedinim momentima.

Sa Mesom protiv Andore nema sredine i "sitnog veza" jer je nije ni trebalo biti, protivnik koji se brani na 20m od svog gola se najlakse probija preko krila i ta utakmica je i zamisljena da se dobije na taj nacin a Visca i Lulic su majstorski odradili svoje zadatke. Vrhunski analizirana igra protivnika od strane strucnog staba i napomenut cu da su sva tri gola protiv Andore plod izradjenih akcija.

Druga utakmica protiv Austrije takodjer je pokazala da je Mesa "procitao" igru austrijanaca i nije im dozvolio da se razmasu na sredini i ako su u ovom trenutku mnogo kvalitetniji od nas (s'obzirom na sve probleme i losu formu kroz koju nas tim prolazi). Nismo napadali i drzali posjed lopte ali zar moramo napadati, bitno je zatvoriti protivnika i onemoguciti mu da igra svoju igru. Problem za Bazdarevica je bio sto je morao i zelio probati mnogo fudbalera a da pritom i rezultat bude povoljan za nas. Ovdje cu se opet osvrnuti na ono iznad boldirano a to je da vecina misli da Bazdarevic (kao i Susic) tek tako ubacuje igrace samo eto da se broji da su usli. Sigurno da je selektor svakom izmjenom htio da vidi nesto novo (formaciju i ucinak igraca). Nema potrebe za skepticizmom jer Mesa nije Pape i siguran sam da ne radi nista nikome u inat, vec mu je cilj da ove momke vrati u zivot i da iz njih izvuce maksimum a da li ce to biti dovoljno za plasman u Francusku to niko od nas ne zna!

Pustimo covjeka da radi svoj posao a priznat cete da nikad ni jednom selektoru nije bilo teze. Mesa ulaze svo svoje znanje i energiju da ispuni nas cilj ili bolje receno u ovoj situaciji nas san i sve sto mu treba od nas je prije svega apsolutna podrska a ne brojanje krvnih zrnaca pojedinim igracima, trazenje dlake u jajetu u svemu i poturanje nekih starih nerasciscenih racuna.
opet ponavljam i tebi da nije do Meše vec do igraca i njihovog nezalaganja,slabe forme i stalnih povreda(a povrede su 90 % produkt nespremnosti)

ass4sin88
Kontakt:

Post Postao/la ass4sin88 » 03 apr 2015, 09:34

Da bi dobili reprezentaciju koja ima jaku sredinu terena,mi moramo imati odlične prodorne krilne igrače koji imaju klasičan centar šut.Zato je potrebno skautirati upravo takve igrače.

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 03 apr 2015, 09:50

ass4sin88 je napisao/la:Da bi dobili reprezentaciju koja ima jaku sredinu terena,mi moramo imati odlične prodorne krilne igrače koji imaju klasičan centar šut.Zato je potrebno skautirati upravo takve igrače.
slazem se ali vec imamo Lulica,Salihovica,Pjanica,Viscu,Hajrovica pa cak i Prcica i Medunjanina

ono sto mi nemamo je Misimovic / tj plejmejker- neko ko ce dodati loptu

Sajo je forsirao tu sredinu a zapostavljao bokove,Meša forsira bokove a gubi na sredini terena
bojim se da su obje mane pogubne protiv jačih ekipa

ass4sin88
Kontakt:

Post Postao/la ass4sin88 » 03 apr 2015, 10:12

damirdamic72 je napisao/la:
ass4sin88 je napisao/la:Da bi dobili reprezentaciju koja ima jaku sredinu terena,mi moramo imati odlične prodorne krilne igrače koji imaju klasičan centar šut.Zato je potrebno skautirati upravo takve igrače.
slazem se ali vec imamo Lulica,Salihovica,Pjanica,Viscu,Hajrovica pa cak i Prcica i Medunjanina

Sajo je forsirao tu sredinu a zapostavljao bokove,Meša forsira bokove a gubi na sredini terena
Raspolažemo sporim igračima jednostavno.Potreban nam jeste playmaker al isto tako i brzi igrači.Neko ko će promijeniti tempo igre,i pokrenuti ostale.

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 03 apr 2015, 10:16

ass4sin88 je napisao/la:
damirdamic72 je napisao/la:

Raspolažemo sporim igračima jednostavno.Potreban nam jeste playmaker al isto tako i brzi igrači.Neko ko će promijeniti tempo igre,i pokrenuti ostale.
igra se ko 1934 :)

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 04 apr 2015, 11:28

Ako Prcic i Medunjanin probiju po strani i San Marino ja cu bit novi Dzweko..
ne znam.mogu li oni i napravit sprint od 50 m..dobri igraci al im se daju zadaci koje oni fakat ne mogu ispunit..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 05 apr 2015, 20:48

Neka je Mesa ubacio Stilica koji je bio 1 dan sa reprezentacijom prije od momaka koji su cijelo vrijeme bili uz reprezentaciju. A ovaj mu bas uzvratio, al nidje veze.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 05 apr 2015, 21:08

Štilić je pokazao ono što se odavno zna. Na stranu to što mnogi kažu da nije dobivao mnogo šanse, ali ipak, neke stvari su očigledne. Sada, neko možda ne vidi, ili ne želi da vidi, to je ipak par drugih cipela.

Njegov talent nije upitan, međutim, njegova igra bez lopte, pokrivanje prostora, obavljanje defanzivnih zadataka je na jako niskom nivou. To je ono što njega odvaja i stavlja u donji dom evropskih nogometaša, ili posljednje mohikance koji su vezani za staro shvaćanje nogometa.

Današnji, moderni nogomet ne oprašta ništa osim trkača, igrača oba pravca, i djeli sudbinu Medunjanina koji se može održavati na evropskoj nogometnoj mapi, i životariti, bez značajnog progresa.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Feridagic
Kontakt:

Post Postao/la Feridagic » 05 apr 2015, 21:12

gazijabih je napisao/la: Izlaskom Medunjanina ta je uloga dodijeljena Štiliću.
Zašto je Baždarević zadovoljan Štilićem?
Nakon mog pitanja, uslijedio je odgovor da je Štilić najmanje loše rješenje u odnosu na Medunjanina i Hadžića... Poslije izlazi Hadžić - ulazi Prcić kao pripomoć Štiliću....
Hvala ti, nasmijo si me do suza. Zadovoljan Stilicem protiv Austrije! Hahahha. Medo jeste taraba zbog svoje sporosti, ali je za Stilica jos uvijek Modric! A velis to ti reko naki trener na kafici, hehe reci mu da diplomu okaci macku o rep.
Sta je forum rekao: Ko je po vama najuspješniji selektor fudbalske reprezentacije BiH ikada?
1. Safet Sušić Pape
2. Miroslav Ćiro Blažević
3. Blaž Baka Slišković

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 05 apr 2015, 21:20

Medunjanin, Stilic, TSS, Vrancic, Prcic su prevazidjeni igraci, za njih nema mjesta na visokom nivou.
To su igraci koji mogu biti korisni protiv donjeg europskog reprezntativnog doma, protiv jakih su , uglavnom, beskorisni. Treba traziti veznjaka koji ima brzinu i moze trcati 90 minuta, to nam fali.

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 05 apr 2015, 21:21

Feridagic je napisao/la:
Nakon mog pitanja, uslijedio je odgovor da je Štilić najmanje loše rješenje u odnosu na Medunjanina i Hadžića kroz 75min (ocjena kao i za Hadžića i Medunjanina). Poslije izlazi Hadžić - ulazi Prcić kao pripomoć Štiliću....
Hvala ti, nasmijo si me do suza. Zadovoljan Stilicem protiv Austrije! Hahahha. Medo jeste taraba zbog svoje sporosti, ali je za Stilica jos uvijek Modric! A velis to ti reko naki trener na kafici, hehe reci mu da diplomu okaci macku o rep.
Upravu si @Feridagic u potpunosti. Koja je logika da se selektor odrekne medunjanina kao dokazanog igrača u reprezentaciji koji istina nije bio dobar protiv Austrije radi igrača koji je proveo pola sata na terenu i dva puta osutao loptu. Osim toga, ta Semirova tehnika vjerovatno ne bi došla do Izražaja u reprezentaciji u tolikoj mjeri kao u klubu jer se radi o dosta jačim protivnicima.Medunjanin je koliko toliko bolji defanzivno od stilica i više učestvuje u igri.Jest da nije u formi u posljednje vrijeme ali ko garantuje da bi Stilic bio standardan u deportivu.Ta njegovu lucidnost mogu nadomjestiti i Pjanic ili Medunjanin a da pri tome me gubimo još jednog igrača na terenu.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 apr 2015, 21:22

Sreća pa imamo ogroman roster, tako da protiv jakih izvodimo prvu postavu sa world class igračima, a protiv donjeg doma idemo sa ovim nabrojanim.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 05 apr 2015, 21:27

Virtu4l je napisao/la:Sreća pa imamo ogroman roster, tako da protiv jakih izvodimo prvu postavu sa world class igračima, a protiv donjeg doma idemo sa ovim nabrojanim.
Nisam nikoga u reprezentaciji naveo kao world class igrača. Mojim rezonom je bolje igrati bez igrača na njegovoj poziciji, nego igrati sa njim, a imati igrača manje na terenu.

Sve ovisi od filozofije: prilagoditi formaciju igračima, ili igrače formaciji, pa kako ko voli, nek' izvoli.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 05 apr 2015, 21:30

Sreca da imamo TSS i Anela, da donesu prevagu. Polivalentni, brzi, snazni, tehnicki potkovani, igraju jakim ligama :salut:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 apr 2015, 21:31

zizu1991 je napisao/la:Nisam nikoga u reprezentaciji naveo kao world class igrača. Mojim rezonom je bolje igrati bez igrača na njegovoj poziciji, nego igrati sa njim, a imati igrača manje na terenu.

Sve ovisi od filozofije: prilagoditi formaciju igračima, ili igrače formaciji, pa kako ko voli, nek' izvoli.
Nije se odnosilo na tebe, nego na ovog' iznad.

A boldirano mi se sviđa, prilagođavaš formaciju igračima kojima raspolažeš, veoma jednostavno.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Feridagic
Kontakt:

Post Postao/la Feridagic » 05 apr 2015, 21:53

edoo3 je napisao/la:
Feridagic je napisao/la:
Nakon mog pitanja, uslijedio je odgovor da je Štilić najmanje loše rješenje u odnosu na Medunjanina i Hadžića kroz 75min (ocjena kao i za Hadžića i Medunjanina). Poslije izlazi Hadžić - ulazi Prcić kao pripomoć Štiliću....
Upravu si @Feridagic u potpunosti. Koja je logika da se selektor odrekne medunjanina kao dokazanog igrača u reprezentaciji koji istina nije bio dobar protiv Austrije radi igrača koji je proveo pola sata na terenu i dva puta osutao loptu. Osim toga, ta Semirova tehnika vjerovatno ne bi došla do Izražaja u reprezentaciji u tolikoj mjeri kao u klubu jer se radi o dosta jačim protivnicima.Medunjanin je koliko toliko bolji defanzivno od stilica i više učestvuje u igri.Jest da nije u formi u posljednje vrijeme ali ko garantuje da bi Stilic bio standardan u deportivu.
Ta njegovu lucidnost mogu nadomjestiti i Pjanic ili Medunjanin a da pri tome me gubimo još jednog igrača na terenu.
Kakvo crno Deportivo zemljace, pa Stilic nije mogao biti standardan u Karpatima (samo ime govori gdje su) a u Tuskoj je jedno vrijemi bio zajedno sa Medom. Gazde Konjospora su odlucile ostavit Medu takvog kakvog jeste a Stilica pustiti ZAMISLI u Poljsku. Stilic je igrac za amaterske lige, za svakog i letimicnog poznavaoca fudbala on jednostavno ne postoji kao opcija, a Mesa ga je pozvao samo zbog Zeljinog lobija sto je sramotno.
Sta je forum rekao: Ko je po vama najuspješniji selektor fudbalske reprezentacije BiH ikada?
1. Safet Sušić Pape
2. Miroslav Ćiro Blažević
3. Blaž Baka Slišković

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 05 apr 2015, 21:57

zizu1991 je napisao/la:
Nisam nikoga u reprezentaciji naveo kao world class igrača. Mojim rezonom je bolje igrati bez igrača na njegovoj poziciji, nego igrati sa njim, a imati igrača manje na terenu.

Safet je ovu doktrinu doveo do savrsenstva.
Pozove familiju i germane , pa im prilagodjava formaciju :D

Nego, Milicevic se najozbiljnije namece kao rjesenje za desno krilo. cini mi se da je negdje izjavio da ima nase drzavljanstvo, samo treba izvaditi pasos koji mu je istekao. Naravno i promjena sportskog, moze se do Izraela stici.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 05 apr 2015, 22:40

Sve igrace sto ste prizivali..Papeta radi njih pljuvali...svi vam dohakase... :zviz:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 apr 2015, 22:46

:urnebes:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.