Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

bhsport
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la bhsport » 28 avg 2018, 09:46

Bazinga12345 je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la: Zato jer je na klupi ispodprosjecnog spanskog kluba.
Tek je došao, evo večeras je dobio 45 minuta, valjda ce narednu utakmicu biti u prvih 11.
Haj ti to objasni Bosnji ciji je smisao zivota da cim ustane pljune na nekog....
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 28 avg 2018, 10:42

Moggi je napisao/la:sta bi sa standardom u el? znam da su osvojili kup
Igrali kvalifikacije s Ajaxom za Ligu prvaka i ispali.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 28 avg 2018, 11:28

HankMoody je napisao/la:
Drape je napisao/la:Može li neko navesti koje sve bh. fudbalere bi mogli gledati u grupnim fazama LP I EL? :mrgreen:
Liga prvaka:
Pjanić - Juventus
Džeko - Roma
Bičakčić - Hoffenheim
Prevljak, Todorović, Hajrović, Gojak, Menalo (ako ne ode u Lokomotivu) - ukoliko izbore plasman kroz play-off.

Liga Evrope:
Kolašinac - Arsenal
Hodžić - MOL Vidi
Vranješ - Anderlecht
Nastić, Kodro - ukoliko izbore plasman kroz play-off.

Mislim da je to to od ovih što su bili na zadnjim spiskovima.

Posto se radi o bh. fudbalerima, nemoj da zaboravimo i Čatakovića.

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 28 avg 2018, 11:30

Igrat ce Cimirot LE.... ispadanjem od Ajaxa u 3. rundi LP plasirali su u grupe LE.... to je razlika izmedju champions patha i onog league patha.... ovdje ko ispadne u 3. rundi LP ide direktno u grupe LE....

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 28 avg 2018, 15:20

Je li Borrusia M. već predstavila Baggia Hušidića?

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 28 avg 2018, 15:35

Drape je napisao/la:Je li Borrusia M. već predstavila Baggia Hušidića?
je li to taj misteriozni transfer o kom se diskutovalo neki dan?

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 28 avg 2018, 15:56

DrFilgud je napisao/la:
Drape je napisao/la:Je li Borrusia M. već predstavila Baggia Hušidića?
je li to taj misteriozni transfer o kom se diskutovalo neki dan?
da, sta bi, usuti nam se thupac..

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 28 avg 2018, 16:33

Kompromis je napisao/la:Igrat ce Cimirot LE.... ispadanjem od Ajaxa u 3. rundi LP plasirali su u grupe LE.... to je razlika izmedju champions patha i onog league patha.... ovdje ko ispadne u 3. rundi LP ide direktno u grupe LE....
otkud ti ta glupost. Spartak Trnava je ispala od Zvezde u trecem pretkolu ( prosli Zrinjski i Legiju ) i sad igraju sa Olimpijom u play offu lige europe. Ispadanjem u play offu lige prvaka se ide u grupnu fazu Lige europe.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 28 avg 2018, 16:55

TMovac je napisao/la:
Kompromis je napisao/la:Igrat ce Cimirot LE.... ispadanjem od Ajaxa u 3. rundi LP plasirali su u grupe LE.... to je razlika izmedju champions patha i onog league patha.... ovdje ko ispadne u 3. rundi LP ide direktno u grupe LE....
otkud ti ta glupost. Spartak Trnava je ispala od Zvezde u trecem pretkolu ( prosli Zrinjski i Legiju ) i sad igraju sa Olimpijom u play offu lige europe. Ispadanjem u play offu lige prvaka se ide u grupnu fazu Lige europe.
Majstore citaj sta pise... champions i league path :kafa: ... spartak i zvezda su champions path i tu ko ispadne u 3. pretkolu LP ide u 4. pretkolo LE, međutim ima i ovaj league path, malo povlasteniji dio (a ja bi rekao zakinutiji dio jer ne mogu dobiti ove levate poput trnave, zvezde, dinama, maribora itd., pa zasto ne i nase koji nisu ni levati nego su nesto gore) i tu ko ispadne u 3. pretkolu LP ide direktno u grupe LE (preskacu 4. pretkolo LE)... vec su u grupama LE spartak moskva, standard, slavia prag i fenerbahce.... malo edukacije prije nego li tako agresivno nesto napises...

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 28 avg 2018, 16:58

TMovac je napisao/la:
Pa to ti je champions path i ko ispadne u 3. pretkolu ide u play-off. League path ko ispadne u 3. pretkolu ide u direktno u grupe ;)
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 28 avg 2018, 17:01

Pa da, Fener, Standard, Slavia i Spartak M. su u grupnoj fazi jer su ispali u trećem pretkolu.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 28 avg 2018, 17:50

To je vjerovatno sto je koeficijent drzave dobar pa idu direktno. Trnava sto je ispala protiv Zvezde, dalje nastavlja protiv Olimpije za plasman u Evropsku Ligu, dok Standard i ti navedeni timovi idu direktno. Belgijska liga je precijenjena. To sto oni imaju ekstra reprezentaciju, koja je meni bolja od Hrvatske, i imaju dobar youth system, ne mora da znaci da im liga ima kvalitet. Evo npr prosle sezone medju 32 tima u knock-out stage Evropske Lige, nema niti jednog tima iz Belgije.

mire96
Kontakt:

Post Postao/la mire96 » 28 avg 2018, 17:58

Ali je zato Belgija pretprosle sezone imala dva tima u QF. Treci tim je ispao u osmini. Imaju oni solidnu ligu, po meni niposto losija od grcke lige, mozda cak i bolja.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 28 avg 2018, 18:02

mire96 je napisao/la:Ali je zato Belgija pretprosle sezone imala dva tima u QF. Treci tim je ispao u osmini. Imaju oni solidnu ligu, po meni niposto losija od grcke lige, mozda cak i bolja.
Da, to je taj nivo. Samo sam htjeo da kazem da ovi ruski, ukrajinski, grcki timovi koji imaju malo los ukus dok ih izgovaramo su neki bolji ili istog kvaliteta.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 28 avg 2018, 18:31

Tristan10 je napisao/la:To je vjerovatno sto je koeficijent drzave dobar pa idu direktno. Trnava sto je ispala protiv Zvezde, dalje nastavlja protiv Olimpije za plasman u Evropsku Ligu, dok Standard i ti navedeni timovi idu direktno. Belgijska liga je precijenjena. To sto oni imaju ekstra reprezentaciju, koja je meni bolja od Hrvatske, i imaju dobar youth system, ne mora da znaci da im liga ima kvalitet. Evo npr prosle sezone medju 32 tima u knock-out stage Evropske Lige, nema niti jednog tima iz Belgije.
Belgijska liga zadnjih godina ima veliki uzlet. Igra se strasno brz i moderan nogomet. Obrane su doduse nesto losije. Najbolji klubovi se moraju muciti da bi dobili fenjerase. Mislim da je uocljiva i cinjenica da svaki igrac sa Balkana koji je ostavio znacajniji trag u najboljih 5-6 Belgijskih klubova bez problema u kasnijem toku karijere moze igrati u klubovima lige 5. Vrlo su rijetki igraci iz BiH koji se uopce uspiju izboriti za minute u toj ligi. Bio bih prezadovoljan da se ovi nasi omladinci umjesto u Tursku u buducnosti sto cesce usmjeravaju u Belgijsku ligu.
Reprezentacija im je top mozda i ponajbolja na svijetu. Da ih nisu Francuzi zaustavili u polufinalu niko ih drugi i ne bi bio u mogucnosti zaustaviti. Po kvaliteti drugi svijetski tim.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 28 avg 2018, 18:34

dubrovnik je napisao/la:
Tristan10 je napisao/la:To je vjerovatno sto je koeficijent drzave dobar pa idu direktno. Trnava sto je ispala protiv Zvezde, dalje nastavlja protiv Olimpije za plasman u Evropsku Ligu, dok Standard i ti navedeni timovi idu direktno. Belgijska liga je precijenjena. To sto oni imaju ekstra reprezentaciju, koja je meni bolja od Hrvatske, i imaju dobar youth system, ne mora da znaci da im liga ima kvalitet. Evo npr prosle sezone medju 32 tima u knock-out stage Evropske Lige, nema niti jednog tima iz Belgije.
Belgijska liga zadnjih godina ima veliki uzlet. Igra se strasno brz i moderan nogomet. Obrane su doduse nesto losije. Najbolji klubovi se moraju muciti da bi dobili fenjerase. Mislim da je uocljiva i cinjenica da svaki igrac sa Balkana koji je ostavio znacajniji trag u najboljih 5-6 Belgijskih klubova bez problema u kasnijem toku karijere moze igrati u klubovima lige 5. Vrlo su rijetki igraci iz BiH koji se uopce uspiju izboriti za minute u toj ligi. Bio bih prezadovoljan da se ovi nasi omladinci umjesto u Tursku u buducnosti sto cesce usmjeravaju u Belgijsku ligu.
Reprezentacija im je top mozda i ponajbolja na svijetu. Da ih nisu Francuzi zaustavili u polufinalu niko ih drugi i ne bi bio u mogucnosti zaustaviti. Po kvaliteti drugi svijetski tim.
Moze Vrsaljko igrati u Atl Madridu ili Interu, on nije ni blizu kvaliteta Srne.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 28 avg 2018, 19:04

Tristan10 je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
Moze Vrsaljko igrati u Atl Madridu ili Interu, on nije ni blizu kvaliteta Srne.
Nije ali Srna je u svoje vrijeme imao ponude najvecih svijetskih klubova(Real, Barca, MU) ali je izabrao status legende Sahtara. To je neka druga prica i neki drugi mentalni sklop. Nema to veze sa Belgijom ni Grckom.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 28 avg 2018, 19:19

Odabrao je dzep kakav status kakvi bakraci, pa nije rodom iz Donetska. Samo sam htjeo da kazem, da mi nije toliko bitno da li igrac igra za jedan tim iz tih liga dok vidim kvalitet u samom igracu. Cinjenica jeste da ako igras u top klubu onda imas nesto ekstra da ponudis, a mozes isto igrati i u Bundes Ligi a biti skroz prosjecan igrac. Imas bezbroj igraca u Bundes Ligi koji su bezveze.

DzemoVoliMarmeladu
Kontakt:

Post Postao/la DzemoVoliMarmeladu » 28 avg 2018, 19:34

Drape je napisao/la:Može li neko navesti koje sve bh. fudbalere bi mogli gledati u grupnim fazama LP I EL? :mrgreen:
CL:
Bicakcic (Hoffenheim)
Pjanic (Juve)
Dzeko (Roma)
Todorovic, Prevljak (Salzburg)
Gojak, Hajrovic, Menalo (Dinamo)
Hodzic, Hadzic Anel, Hadzic Elvir (Vidi)
Supic (Zvijezda) :rol: :rol:

EL:
Vranjes (Anderlecht)
Cimirot (Standard)
Cavar (Frankfurt)
Kolasinac (Arsenal)
Vrsajevic (Akhisar)
Mesanovic (Slavia)
Lulic (Lazio) :rol:
Kodro (Copenhagen)
Zakaric (Partizan)
Nastic (Genk)
Tomic, Suljic, Kobiljar (Olimpija)
Jarovic (Trnava)
Anicic (Astana)
Serbecic (Rosenborg)
Ibrahimovic (Dudelange)
Kerla (Suduva)
Susic, Kapic (Sheriff)
Catakovic (Trencin)
Simunovic (Celtic) :rol: :puke: :bih:

Ovo su ja mislim svi koji imaju nase drzavljanstvo, neki se jos nisu kvalificirali, ima njih dosta na ovoj listi koji nemaju vaze sa repkom al eto, pa biraj koje da pratis. :mrgreen:
Zadnja izmjena: DzemoVoliMarmeladu, dana/u 28 avg 2018, 19:41, ukupno mijenjano 1 put.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 28 avg 2018, 19:40

Semir Kerla > Kenan Kodro
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: legendarnadruga, signalidunapark i 38 gostiju.