Treneri - ne.
Infrastruktura - ne.
Rezultati - ne.
Igrači - ne.
Nisko si spao pdfu repeezentacije BiH.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
jasmin10 je napisao/la:Kao prvo ne laži da sam rekao da je mnogi bolja. Kao drugo igrači iz nase lige su bolji.
Ali tebi je smisao života doći i popljuvati sve naše.
Pa Dilavera za kojeg ti smatras da je trebao u Bundesligu, su igrači iz nase lige pravili smijesnim.
Tebi kad bude jasno da jedan tim ne predstavlja ukupnu jačinu lige onda se javi. A ovako mlatis gluposti kao i inače.
Vuchko kao i uvijek neke komplekse lijeci. Samo ako reknes da je BHTPL dno dna onda ce biti zadovoljan. Mozda je mal pa kao Napoleon nesto ga yebe.Vucevich je napisao/la:Nije, jer su austrijski klubovi dogurali do polufinala ELa i grupne faze LŠa.jasmin10 je napisao/la:Aj ne jedi ****.Vucevich je napisao/la:Jasmin10 na aparatima
Da li ti neko mora crtati da jedan klub ne predstavlja kvalitet cijele lige ?
Jer po tvojoj logici Srbija ima jaci ligu od Austrije.
Ne znam zašto je teško shvatit da je Luksemburska liga jača, kad im klubovi svake godine prave bolje rezultate od naše
DrFilgud je napisao/la:Sto napadate covjeka?
Surova cinjenica je da luxemburski timovi ostvaruju bolje rezultate od nasih, da su se plasirali u EL.
To sto mi imamo talentovanije igrace, mjerice se u europskoj ligi talenata, romanticara, momaka koji znaju sve s loptom, u ligi mitova i legendi kada je neko oformi.
Do tada decki iz Luxemburga igraju El, mi gledamo.
Slazem se da je do trenera. I slazem se isto za navedene primjere trenera. Ali npr Kodro, Osim i Nalic su strucnjaci iz vana. Ja mislim da mi imamo taj “gap” i zbog rata. Nama treba vise nasih strucnjaka pa i regionalnih da dodju i rade u BiH. Zato i treba kapital jer takvi ljudi uvjek imaju opcije. Sto bi npr se Bolic bavio fudbalom u BiH kad moze vise napredovati u privatnom biznisu (ovo je samo primjer, i nema veze da li je on strucan). Sto bi se Custovic vratio iz Belgije da radi u domacoj ligi. Kljuc je okupiti vise nasih strucnjaka iz vana, to moze dosta lakse sa vise ulaganja, kod nas se nista ne ulaze. Isto savez, mislim da je vrijeme da ljudi u savezu napuste svoje pozicije i puste nekim novim snagama da nesto pokusaju.dubrovnik je napisao/la:Struka ljudi, struka. U tom grmu lezi zec sto se PL tice. U dva najveca Sarajevska kluba u zadnjih 20 godina su radila mozda 2 trenera koja imaju neku tezinu. Osim i Kodro. Umjesto da klubovi pokusaju odgojiti trenere sto je i teze nego proizvesti igrace mlade selekcije se davaju natalentiranim bivsim igracima koji nisu u stanju uloziti nista u sebe.
Rezultat toga se vidi u A momcadima gdje defiliraju mediokriteti koji nisu sposobni odmaknut cm. od 89. Sarajevo mozemo reci ima lose igrace u Evropskim okvirima ali sam uvjeren da makar pola tima moze prodati u klubove koji imaju veci status od njih samih. To je fakat. Za razliku od toga trenera ne mogu ni pokloniti nikom tko ne igra PL BiH. Vrlo lako mogu zamisliti malog Pidra u Rijeci ili Hajduku ali Musemic ne moze doci u obzir ni u NK Gosk Jug.
U tom grmu lezi zec i dok se taj problem ne rijesi ne moze se naprijed. Slucajevi tipa Nalic-Sloboda ili Sablic-Siroki su izuzetak od pravila. Mislim da je Zlatan dosao u PL jer preko Slobode zeli doci do nacionalnog tima. Za napredak lige i klubova je stvarno potreban otklon od prakse da trener bude najveci "baja" od bivsih igraca.
jasmin10 je napisao/la:Pa otišao je i Cavar iz nase lige u Franfukt. Što ne uzimaš taj primjer ? Mladi igrači iz nase lige su konačno počeli praviti fine transfere.
To je to, omladinci idu na putovanje a oko njih pomocni treneri puse cigare. Nikakav bonton ne postoji. Sve je ok, lahko ce mo.dinoze je napisao/la:Svi treneri su nam zesca qarina.
Od omladine do seniora.
Samo sto se u seniorskim ekipama neprave igraci a omladnski treneri losiji nego seniorski. Tako da pravimo i qarina igrace. Djeca u pubertetu se kao bave sportom a jedu pite, bijeli hljeb, cips piju sokove i to se smatra normalno.
veni, vidi, ....i poslase me nazad u osijekjasmin10 je napisao/la:Pa otišao je i Cavar iz nase lige u Franfukt. Što ne uzimaš taj primjer ? Mladi igrači iz nase lige su konačno počeli praviti fine transfere.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Proximic i 6 gostiju.